Mamici de sept-oct 2006 (15)
Raspunsuri - Pagina 10
gripo spune:
Eu de felul meu nu sunt nicidecum o neadaptata, dar pentru mine sarecina asta vine dupa ani intregi de incercari, am avut si o sarcina oprita in evolutie dupa care am suferit enorm, si nu pot spune ca mi-a trecut in momentul in care a aparut bebele asta. Ba din contra! In decembrie luasem hotararea sa incerc fiv sau altceva si daca nu merge sa infiez, pentru ca eu viata fara un copil, nu mi-o pot inchipui.(Raman si ffffff greu insarcinata). Asa ca, in decembrie nu am mai respectat orarul din 2 in 2 zile, ba chiar, sincera sa fiu, cand am aflat ca sunt insarcinata, am stat sa-mi aduc aminte cam cand am ramas, si nici acum nu e prea sigur.
A fost un dar de la bunul Dumnezeu, dar din cauza stress-ului cu cealalta sarcina, am fost crispata tot timpul pana acum, si cred ca si de-acum inainte pana o sa-l tin in brate. Mi-am facut echografii saptamanal, am citit tot ce-am putut, ce mai, stressata! Poate si din aceasta cauza nu ma pot relaxa si participa mai cu dezinvoltura la discutii, dar asta nu inseamna ca nu am devenit dependenta de foumul asta.
Fetelor, voi luati vitamine?, ca mie dr. mi-a zis ca in cazul meu( sunt mai plinuta) nu e cazul, iar bebe se dezvolta bine din cate se pare. E mare pentru varsta lui.
15+
andra2005 spune:
Buna dimineata burticute.
RALU LA MULTI ANI, SA FII SANATOASA, IUBITA SI SA AI UN BEBIC SANATOS CARE SA VA ADUCA NUMAI BUCURII TIE SI SOTULUI TAU. 

Anangel lexi felicitari pentru permisul auto.
Pufymic ai un baiat frumusel foc cred ca esti super mindra de el.De fapt, cum sint si eu de zgubi al meu, imi pare rau ca inca n-am poze cu el pe calculator sa vi-l arat.
Laliq si Cici eu am fost la solar sarcina trecuta si cu 2 zile inainte de a naste.Nu zic ca-s un exemplu bun de urmat, insa n-am avut deloc probleme din cauza asta.Voi mai bine va sfatuiti cu doctorii vostri si mai cautati pe net ce mai scrie in legatura cu asta.Eu asa am facut.
Ale super pozele.Ce sa-ti zic, pe linga faptul ca-s super bine facute, tu esti o graviduta tare frumusica.O sa fie mindru bebe cu asa mamica frumoasa.
Liris bine ai venit, sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos si frumos.
Fetelor, ati scris asa mult ca nici nu stiu ce si cui sa mai raspund, ca majoritatea fetelor si-au primit raspunsurile la intrebarile lor iar la chestii medicale nu ma bag ca nu ma pricep.Azi o sa stau mai mult cu ochii pe voi ca ieri tare v-am simtit lipsa.
Despre mine nu am asa mari noutati.Greturile mi-au mai trecut insa sinii mi-au ramas la fel de umflati spre bucuria mea, ca nu prea eram asa dotata la capitolul asta
.Acum mi s-a facut cam foame, deci fug sa maninc, mai intru eu un pic mai incolo.
Vauva spune:
'Neata burtici!
Raluca la multi ani!
Gripo eu iau vitamine de cand am aflat ca sunt insarcinata. Dar daca ai o alimentatie variata nu cred ca ii necesar. Dar eu nu iau nici Materna nici Elevit care am vazut ca circula pe piata romaneasca, iau ceva special facut de finlandezi pentru femeile care doresc sa ramane gravide,gravide si cele care alapteaza.
Sephora si eu am avut o perioada dureri de cap, mai ales seara, dar nu am luat nimic pentru ele erau totusi suportabile pentru mine. Pot fii si din cauza tensiunii sau pur si simplu din cauza sarcinii. Am citit intr-o carte , dar am uitat exact cauza
ceva cu vasele de sange , nu stiu exact ce se intampla.
Pupici,
Vauva 18+
http://community.webshots.com/user/Vauva101
mexxa spune:
Fetelor....sa va povestesc:![]()
Cronologic 12 sap si 3 zile
DBP=19,1 13 saptamani
PC=72,5m 13 saptamani
MCF+ ritmice
LF=7,7 mm 12 sap.2 zile
LA=cantitate normala
Placenta posterioara
Pliu nucal 1.4 mm
A zis ca totul e ok...ca e dezvoltat perfect insa puta nu a vrut sa o arate....ce mai macar am primit o veste buna..si sunt fericta ca bebe meu e bine.
Nu mai iau utrogestan ca a zis ca e suficient cat am luat si raman doar cu fier si multivitamine.
Am vorbit cu mama si si'a mai revenit...are doar e entorsa dar nu necesita sa stea in ghips...si-a mai revenit, asta ma bucura ca a iesit din starea de soc in care era.
Va pup si va doresc o zi cat mai frumoasa...
poze
My baby
pufymic spune:
Liris mie mi-a zis sa iau acid folic pana la 14 sapt si m-am conformat![]()
Mexxa ma bucur ca e bine gandacelul!
Si ma bucur ca e ok si mama ta si si-a revenit din soc!Multa sanatate si sa se refaca repede!
Andra2005 multumesc, sunt foarte mandra de Alesio ca doar e copilul meu....
!Si e atat de scump......sunt topita de dragul lui!Astept sa vad poze cu puiul tau!
Gripo nici mie nu mi-a rec. dr. sa iau vitamine, probabil mai la sf. sarcinii....oricum eu mananc foarte bine si variat...
MamiFlori nici eu nu m-am prea confruntat cu greturi....f. putine si slabute, asa ca nu te pot ajuta.....perfuzii o sa-ti recomande dc nu te poti alimenta , dc te deshidratezi....sper sa treaca totusi greturile si sa nu fie cazul!Suntem alaturi de tine....moral macar!
Pupici....trage gombotzu de mine
!
Ioana
(15+) &
Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
Poze Yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului nostru scump
flavia ramona spune:
Bedrosmart multumesc mult de tot pentru raspuns.
In legatura cu hemoroizii, constipatia si fisurile, stiu ca in sarcina se accentueaza, dar eu am avut neplaceri si inainte. Mi-am rezolvat majoritatea problemelor si trebuia sa fac o mica operatie pt a rezolva si problema fisurilor, din cauza muschiului prea rigid, dar nu am mai apucat. Asa ca uneori imi vine sa plang pe wc. O sa vad ce rezolv cu aceste unguente.
Sephora si Vauva, eu ma confrunt cu dureri de cap din ce in ce mai dese. Am avut o perioada de 5 zile in care m-a durut tot timpul, adica din 13 pana in 18 martie si am crezut ca innebunesc. Mi-am sunat dr si mi-a spus ca pot sa iau Panadol (care e de fapt Paracetamol cu inca ceva) daca chiar nu mai pot. Mi-a explicat ca pe langa tensiunea mica (60 cea mica) trebuie sa incerc sa beau multe lichide pt ca in sarcina sangele se ingroasa (mai ales dupa o masa) astfel ca nu mai ajunge suficient oxigen la creier, aparand astfel migrenele. Pe langa asta nici copilul nu isi va lua tot ce are nevoie din sange, fiind prea gros.
Nu pot sa spun ca am scapat de dureri. Ieri am avut iar dureri groaznice, dar cand chiar nu mai suport mai iau un Panadol.
Mexxa, ma bucur ca mama ta se simte mai bine si ca voi sunteti bine.
Ionica, venim si noi la tine la caldurica.
Anangel felicitari atat tie cat si sotului pt permis. Eu am din 2001 si desi la inceput conduceam putin din 2002 pana acum am facut 70.000 de km. Destul zic eu. Imi place la nebunie sa conduc si va fi o adevarata teroare sa nu conduc cand voi avea 8 luni si asta pt ca vreau sa evit doamne fereste vreo lovitura in burtica.
Ioana, maine va fi frumos la noi dar vineri iar ploua. Sambata din nou frumos. Cel putin unde ma tot uit eu pe net asa imi arata si de obicei au dreptate.
Liris eu am luat acid floic pana la 12 saptamani.
Mami Flori nici eu nu am avut greturi asa ca nu te pot ajuta.
Cri, eu am facut testul, desi asa cum spuneai rezultatul nu e intotdeauna concludent, asa ca tot tu trebuie sa te hotarasti daca are rost sa dai banii.
Gripo, eu iau prenatale si magneziu cu B6. Asa mi-a recomandat medicul si m-am conformat pt ca am incredere in ce zice el.
Va las ca mai trebuie si sa lucru.
17+
pufymic spune:
Flavia si te conformezi?Adica bei lichide mai multe?
Eu beau cam 3 litri de apa/zi+ supa(dc mananc) ceea ce e super bine ....si sa stiti fetelor ca pe langa faptul ca fluidifica sangele(lichidele-apa), ne mai si feresc de infectiile urinare(eu si cu Alesio am baut multa apa si n-am avut nici o infectie urinara!.....asa ca spor la baut apa!![]()
Pupici!
Ioana
(15+) &
Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
Poze Yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului nostru scump
floricika spune:
Buna ziua burtici!
Raluca, LA MULTI ANI, sa fii fericita, sa ai un bebe frumos si sanatos, sa fii iubita si sa ti se indeplineasca toate dorintele!!!

Lariq, vreu sa merg la aerobic special pentru gravide, la activecenter, vezi ca au si site si poti citi mai multe detalii.
Anangel, felicitari pentru carnet! Felicitari si sotului!

Pupici pe burtici!
Floricika
16+
Poze
tanima_i2002 spune:
Fetelor, eu sunt cea mai puturoasa dintre voi. Eu stau si acasa in concediu medical si degeaba, tot nu reusesc sa scriu prea des. Prefer insa sa citesc zilnic, dar scrieti asa de mult de la o vreme...Si eu nu prea mai pot sta la calculator ca ametesc tare. Asa ca intru repede, citesc si in pat cu mine, ca nu imi dau pace niste dureri de burta. A mai fost si sotul racit tare si a gemut in fiecare nospte de nu am putut inchide un ochi, si parca nu era de ajuns atata mi-a dat si mie gripa. Si m-a chinuit vreo 3 zile cu dureri ingat de muream, dar acum se pare ca m-a mai lasat.
Gripo stai linistita cu ecografele, ca si eu sunt la fel de panicata ca tine. Eu abia am 9+ si deja am facut 7 eco. Saptamana trecuta am facut 2. Trebuia sa ma duc la control peste o saptamana dar bineinteles ca nu am mai avut rabdare si am cautat in oras un eco bun. Eu fac si naveta Pitesti-Bucuresti saptamanal aproape numai ptr eco, asa ca am hotarat ca macar cand nu ma cheama dr sa nu mai fac drumul asta care este destul de greu si obositor si de ce nu si costisitor. Deci, nu esti singura. Eu sunt sefa in asa ceva. Eu iau vitamine de la srcina anterioara (nu le-am intrerupt) pentru ca sunt mai slabuta si slabita dupa ghinioanele care m-au tot urmarit.
Mexxa multa sanatate mamei tale. E greu sa treci prin astfel de socuri tocmai acum. Cel mai bine e ca nu a fost grav.
MamiFlori eu nu
dar am greturi la greu, de aproape nu mai pot manca nimic. Bag masline la greu toata ziua, ceea ce nu am mancat toata viata. Si am momente cand mi-e asa de rau ca imi vine sa imi bag degetele pe gat. Si asta de vreo 2 saptamani si nu se amelioreaza deloc, parca mai rau este. A mai fost si gripa asta pe capul meu care mai rau mi-a dat stari nasoale.
9+