Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (37)
Raspunsuri - Pagina 13
lavi02 spune:
Gandacel asa m-am gandit si eu ca in completarea laptelui meu mai bine sa-i dau diversificarea decat lapte praf ca atunci alta belea cu invatatul la biberon.
teo_banu eu ii lasam bonei exact cu ce haine sa o imbrace pe aia mica. Mi se pare normal sa-i faci observatii despre cum sa o imbrace pe cea mica dar cam neplacut pt ea sa-i faci observatie despre cum se imbraca ea. Mai ales ca banuiesc ca nu se lafaie in bani incat sa-si permita nu-stiu-ce. Eu una m-as simti f f f prost daca cineva mi-ar face observatie despre felul in care arat.
ioana_77 problema e ca noi ne stim fiecare pe sine cum aratam inainte si cum aratam acuma
. De-asta ne tot plangem.
tania si gogolos chiar ca de la o vreme n-o sa mai vrea ei imbratisati si pupati! De ex Silvia - pot sa o dragalesc numai cand vrea ea. ceea ce-i si normal, pana la urma.
tania
welcome back!!!
Cum mai stai cu lapticul?
quote:
Nu vreau sa ma falesc dar imi merge bine cu laptele.am descoperit ca faceam greseala majora in alimentatie, respectiv mancam fara vitamine si mancare nesanatoasa, ciorbe, sosuri, paste, etc.acum mananc fructe , legume, nuci, miere, ma rog am mai scris, sucuri de fructe facute in casa, mancat putin si des, la 2 ore chiar!acum victor mananca 5 mese pe zi, salate si cat mai proaspat!
ba chiar e subiect de fala! Si de maaare bucurie!!!

In alta ordine de idei, deasupra mesajului ai un buton de Edit si poti sa-l modifici daca vrei. dar a iesit f haios asa.
Ina, Felicia multumim de urari!!!

Ina Doaaaamne! ce diferenta de pret la borcanasele pt bb! Pai la noi sunt cam 50-60.000 bucata, asta inseamna cam 2 USD!!! Probabil pt ca sunt de import.
madau ar fi canal lacrimal infundat daca ar fi avut lacrimile pe afara de la nastere. Acum.. nu stiu ce poate fi. Mai asteapta cateva zile, vezi daca se schimba ceva si daca nu, va trebui sa iei calea
asta e!Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
anda77 spune:
bic, am o intrebare pentru tine caci vorbeai mai demult despre scutecele din bumbac:
cum se intelege sma cu ele? dar tu cu spalatul lor? am gasit aici, e adev ca la preturi naspa adica 2.700.000 set de cinci bucati. nu mi-a placut faptul ca nu prea se strangeau pe picior si ma gandesc sa nu iasa compozitiile pe acolo. plus ca nu inteleg daca bumbacul dinauntru absoarbe ceva sau sta copilu' cu caca si pipi lipite de fund. poti sa-mi explici putin cum te intelegi cu ele? merci anticipat
mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
mirabilis spune:
Lavi, scuze pt azi, dar n-am mai ajuns nici macar sa te sun. Exact cand am intrat in casa a sunat vara mea ca are febra si sanii piatra. Asa ca am fugit la ea, sa-i spun ce sa faca. Nu voia sa se mulga, a trebuit sa ii spun povesti de groaza de la chirurgie ca sa o conving...Nu si nu, ca pe ea o doare...
Of, e asa de tanara si neexperimentata si....prostuta....
Poate maine.Ce sa zic, eu asa as vrea, dar nu mai promit nimic.Sper ca nu te-am incurcat.
Am vazut si eu pozele, f faine. Abia astept sa se intoarca sotul din strainataturi sa iau aparatul sa fac si eu. Poate ne vedem si maine. Pupici la toata lumea.
anda77 spune:
maine dimineata incep serviciuuuul

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
lavi02 spune:
mirabilis no problem. Te-am sunat eu pe RDS pe la 15 si pe la 16 si nu raspundeai, probabil erai afara. I-am gasit si cartulia, dar numai in fr-en-ger, nu si in rom. cand poti, numai sa ma suni inainte sa fiu acasa.
corap cum facem sa-i intalnim pe Andrei cu Natalia? Trebuie sa vin eu in IOR sau veniti voi in Tineretului?
Joy, joi merg la drita pediatra-nutritionista.
cristina Nati la 5 luni are 6820 si 66 cm.
La 4 luni avea 6500. Daca n-ar fi avut cele doua saptamani cu bronsiolita in care a scazut si apoi s-a intors de unde a plecat si ar fi luat macar 100 in fiecare am fi ajuns si noi la 7kg cat era si cazul, 500g in luna a 5-a
. Acuma... sa vedem ce zice si nutritionista.
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
lavi02 spune:
Anda 

si pt tineeeee..... M-am gandit azi la tine prin parc...
ioana_77 spune:
Am intrat sa va spun noapte buna!
M-am mai uitat si eu pe la vreo doua poze.
Maria_alexia, frumushel pui mai ai si haios rau cu sepcutza!
Daria lui mimi-dumi in rochita de botez cocheta rau!
Ilenutza, de ce nu mai pui si tu poze noi?
Am pus si noi la albumul nostru poze recente din martie.
Somn usor si lung la bb-ici.
Ioana si Maria (29.11.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/tunsulica/my_photos
anda77 spune:
mama di tutti, nati sta foarte bine. numai din laptele tau! este foarte, foarte bine. ceilalti copii ajung la atat cu nenumarate bibe de lapte praf consistent. bravos.
canuta om sucit, nu zice ca e o "aberatie" metoda cu plansul. nu detinem adevarul absolut nici una de aici, dar sa stii ca la unii copii le prieste. unora nu le place si nu inceteaza cu plansul si atunci n-are rost, e adevarat, sa-i mai chinuiesti, dar daca metoda "merge" si copilu'devine "independent" in sensul linistit al cuvantului, nu vad de ce sa nu se aplice. eu am incercat metoda, a dat rezultate, totul era perfect, pana cand a aparut pericolul de hernie ombilicala si n-a mai avut voie sa planga nici 5 minute. de atunci este rasfatat cum nu ai mai vazut asa ceva...niste urlete infioratoare cand vrea papa, cand are colici, cand e singur in camera (si 2 minute doar), cand ii e somn...si nu tace neam, nici in brate acum....adoarme numai leganat cate o jumaate de ora minimum! in fine, asta e situatia, dar in luna a doua totul era parfum, cu metoda...ajunsese sa nu mai planga decat 5-10 minute si p-orma ori se culca singur ori isi facea de lucru. si alea 10 minute nu le racnea, plangea asa, de bun simt, incetisor. nu-ti imagina ca nu-l lua nimeni niciodata in brate si nu simtea iubire. intelegi ce vreau sa zic, in ansamblu.
mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
lavi02 spune:
anda

desi eram pregatita psihic pt rezultatul asta, ca doar am cantarit-o si vineri tot nu-mi suna bine ca a luat 320 in loc de 5-600 cat era normal. Si sunt cam
. Dar daca nu ar fi fost bronsiolita ar fi luat...asa-i?
Si alti bebelusi au mult mai mult, dar cu lapte praf la greu asa ca tot e bine. Zic eu, sa ma consolez. 
Cu lasatul sa planga mi se pare OK sa maraie 2-3-5 minute si apoi sa adoarma singurel. Dupa cum i se intampla ca in somn sa se scanceasac de cateva ori si apoi sa adoarma la loc. Ei, daca as sari la primul scancet as trezi-o de tot!
Bineinteles ca si noi ne pupacim si vorbim si stam in brate berechet, dar stam in brate in perioada de joaca de dupa masa, cand simt ca e momentul de somnic o las singura cu jucaricile se joaca un pic, apoi nu se mai joaca si se uita fix eventual cu degetelul in gurita si apoi
.
Chiar in clipa asta era nedormita de la 18.30 cand am venit de la plimbare, papa la 19, baie la 21, papa la 21.30 si acum plangea. Am pus-o in pat. A plans vreo 2-3 minute si acum doarme "ca un prunc". Daca o plimbam nu adormea.
Cand o tin in brate si o plimb atentia i se distrage spre tot felul de chestii si nu poate sa doarma. Ea adoarme ori in patut, ori in scoica, ori in carucior plus seara, la san.
Difera de la copil la copil si in fct de noi, cum i-am obisnuit. Dar nici una din noi nu e mama denaturata, zau!
crissy77 spune:
A fost azi nenea pediatru pe la noi (cica cel mai bun din oras). Fetita e O.K. Ei, poate un picut cam slabuta (cu vreo 500-800 g), dar si-asa vrea sa devina balerina... Concluzia: bagam fainoase... Cum? LAPTE DE VACA amestecat cu FAINA DE PORUMB 5% si ZAHAR (sau in loc de faina, gris sau biscuiti simpli, din aia la VRAC). Am innebunit cand am auzit... LAPTE DE VACA? Biscuiti? Zahar? Asa devreme? Nenea asta oare nu a auzit de cereale? Am zis si eu "da, da" si dupa ce a plecat m-am asezat la calculator si am inceput sa va scriu. Gabitaco, parca tu spuneai ca ati trecut pe cereale la nici 4 luni. Ce fel de cereale folosesti? Si combinat cu ce fel de lapte? Noi ii dam Milumil 1 si cica asta nu e bun de amestecat cu fainoase... Aaaa, ne-a mai zis sa trecem la Milumil 2. Taman acum, cand facusem provizii cu 2 cutii de Milumil 1.
Vestile bune sunt: clavicula e lipita bine (a avut clavicula dreapta rupta / fracturata, nici eu nu stiu ca pe biletul de externare nu mi-au scris nimica); nu are rosu in gat si e sanatoasa. Deci numai buna de vaccin.
Cristina Negara cu BB
Elise-Stefania
3 Decembrie 2005