Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (37)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Dragele mele,

In primul rand va multumesc pentru pretioasele sfaturi in legatura cu termosul/caciulitele-urechiuisele/ rotirea caputului.

Asa cum spunea si Anda, cred ca putem corecta sau schimba putin fizionomia bebelasilor ( stiu de trasul de nasuc, din pacate nu l-am practicat).

Ripley, i-am pus caciulita si dupa ce a adormit i-am scos-o. Tot pe urechiusa a dormit cind si-a intors capul. Am stat si am pandit-o citeva nopti , ea doarme pe partea dreapta cu urechea indoita. O sa-i pun caciulita toata seara, nu pot avea o pufoasa-urecheata si pace. Daca se nastea asa, eram impacata cu gandul. George mi-a spus sa las copilul in pace dar nici nu ma gandesc sa nu iau masuri. Problema este ca la fiecare 4 ore ea doarme cca o ora cel putin, si atunci ar trebui sa o tin cu caciulita zi si noapte.

La multi ani tuturor scumpilor nostri bebelusi nascuti intre 24-28!!!
Sa fiti sanatosi si sa cresteti frumos si armonios!

Am admirat pozele cu Sarah, Ili, Nati, poetu’, Andreias si Stefanel si cu mamicile lor.
Mai fetelor, sinteti atit de suple, ce faceti voi noaptea (ziua stiu ca nu aveti timp din cauza puilor) urcati scarile de la parter pina la etajul zece si inapoi?
Ce bine ca va intilniti, super!

Cristina si Mandy, sa va traiasca crestinii!
Irisuca a fost ca o printesa la botez.
Nu am reusit inca sa vad pozele cu Kristian.

Teo, intrebai daca este potrivit sa atragi atentia bonei sa se imbrace mai frumos.
Eu cred ca esti indreptatita sa-i ceri sa imbrace copilul frumos , dar este delicat sa-i ceri ei sa se imbrace frumos.
Imbracata ingrijit/curat/calcat, da, insa atit. Poate ea nu vrea sa-si cheltuie banii pe haine fiindca are alte prioritati.
Tu poate incerci sa-ti protejezi imaginea si te gandesti la ce va spune lumea atunci cind bona apare cu copilul pe strada. Cui ii pasa? Daca ea isi face treaba si esti multumita, copilul este ingrijit, asta conteaza., dupa parerea mea.
Si stii vorba aia “lasa lumea sa vorbeasca, asta-i rostul ei!”

Fetelor, eu sint din ce in ce mai suparata cu bunica mea, lucrurile sint nasoale, pufoasa este singura mea consolare, ea reuseste intotdeauna sa ma scoata din amaraciune cu un singur zambet.
Este un copil foarte cuminte, sint super incantata.
Rar se trezeste in toiul noptii si atunci ii dau un bibe sa o linistesc fiindca altfel nu se mai culca ( am incercat cu mangaieri, dezmierdat, apita, suzi, etc).
Doarme de la ora 23 la 7 ( in ambele cazuri o trezesc pentru ultima si prima masa din zi) si asa cum am mai spus, pentru ea programul cu ore fixe merge de minune.

Lavi, aici un borcanel de piure de fructe/legume il gasesti si la 0.33 centi deci este foarte, foarte ieftin comparativ cu cel facut in casa.

Mai Lavi, parca mai ieri postai despre intalneala cu clatitele ( si pofta Silviutei )si astazi ii aniversezi lui Nati cele cinci luni..unde se duc zilele?

Trebuie sa fug, dulce pe toate si la cat mai multe plimbari/intalniri cu puii vostri dragi!

Ina si Rachel
23 noiembrie

Virsta puisorului meu:
http://b1.lilypie.com/ZxVcm5/.png[/img][/url]

Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.(Donald Trump)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Felicitari Cristineimh si lui Mandy ptr proaspetii crestini!!!
La multi ani bbilor care, in aceasta perioada, au mai facut o luna!!

Mamica Ilincai Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Si acum raspunsuri:

Hildegard multumim, si la noi a functionat Smecta, alaturi de multe altele.
Madau i-am povestit dr Stanciu ce i-am medicam Ilincutzei si a fost de acord. In plus ne-a mai pus sa-i dam si Ca carbonic. Dar mie mi s-a cam luat sa-i dau medicam, ca nu vrea deloc. mai mult sunt pe hainutze decat in gura
Noki cand am auzit nu mi-a venit sa cred! Silvia a descantat-o pe Sarah prin mess.... Mai chiar ca suntem in epoca netului
gabitaco imi pare rau ptr neluarea in greutate a Mateii, dar mai acorda sanse ptr Infant formula, ca isi va face efectul. Acum innebunit: mananca la 2 ore, doar 120 ml, unde se opreste si nici nu mai vrea sa vada bibele Am experimentat la greu deja mancatul outside, "in oras".
Noi am inceput de aseara sa-i dam cereale Miluvit, orez simplu.
Maaaaaaama, Buluci asa de grasun e Simon? Noi avem abia acum 6 kg juma.
corap ce bine ca Ardeias iubeste suculetul de morcov! Ei, unii copii ar manca orice, dar altii...
Ank felicitari ptr proiect!
Auzi, "tzatzarul"
Meems pe Ilinca a cam afectat-o deoarece era invatata ca la 8-9 cand motaia sa fie noapte. Asa ca eu cred ca maraiala este provocata de lumina de afara. Sper sa ma insel!
Dordia eu cred ca pun o bomba la Balanta Sibiu, ca fac niste cantare proaste ca sa innebuneasca mamele deja stresate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Fetele. Pagati si la mine repede un sfat, va rog. Mirunei in curge un ochisor, am vazut de azi dimineata, dar am crezut ca si-a bagat mana in ochi si i-au dat lacrimile, ca am mai avut experiente din astea, de a avut ochiul rosu. L-am sters cu ser dar vad ca tot il mai are lacrimos, nu e galben sau lipicios, pur si simplu arata ca si cum ar fi plans, dar ochiul nu e rosu sau iritat. Ce poate fi?
Ma bucur ca v-au placut pozicile, iar ptr ANDA, mandra in roz este Mirunica mea

Madau si Miruna (15 dec 2005)
POZICI, POZICI NOI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">ASA S-A NASCUT MIRUNA

Mergi la inceput

Joy dr Stanciu chiar nu ti-a dat niciun sfat ca sa-l calmezi? Dc nu, mai bine sa-l vada si alt dr., poate are alta parere.
mandy eu ii pun Ilincai ghetutze, botosei iar azi ca a fost cald de tot (28 grade aratau termometrele exterioare) am lasat-o in sosetutze!
In curand promit sa pun pozele de duminica in cont

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Mai intai:

Sa ne traiasca noii crestini, Iris si Kristian.

Am vazut pozele lui Iris de la botez, o dulcica, cum plange ea acolo... draga de ea.

LA multi ani sarbatoritilor de azi, sa creasca mari, frumosi si sanatosi.

Dragele mele, eu am mai scris despre faptul ca eu NU imi las copilul sa planga (cu mici exceptii, alea 3 secunde pana ii bag biberonul cu lapte in gura), nu l-am lasat niciodata sa planga, de foame, sete, sau daca il deranja ceva (burtica, o ragaiala mica). Oricum el numai asa plange, in rest daca vrea ceva ma striga, daca are chef de vorba de joaca, ma striga (nu cu mama sau altele, sa nu fiu iar inteleasa altfel, ca na..., nu am inceput cu diversificarea si vorbim deja)tot felul de ahhhh ^^^^, il cunosc. Ne jucam, dansam, vooooooorbiiiiimmmmm o gramada, de asta cred ca este un copil asa vesel, rade in continuu, ne gadilam, il alint cat pot eu de mult. Cu toate astea sa stiti ca e un copil independent, cu o personalitate foarte puternica, sta, se joaca si singur, el imi cere asta, are nevoie sa stea si singur, sa isi exploreze singur universul. Nu am fost niciodata de acord cu teoriile astea, 'sa il lasi sa planga, daca plange o jumatate de ora nu are nimic, abia apoi daca mai continua, te duci sa vezi ce are'. Cea mai mare aberatieeeeeeeeeeee. Cum sa imi las copilul sa planga jumatate de ora fara sa vad ce are, abia apoi sa cercetez ce il deranjeaza?!! Ciudat stiti ce mi se pare, ca sfatul provenea de la o femeie care are si ea copii.

Eu nu pot fi asa.

E drept ca nu as vrea sa devina un copil din ala care incepe sa mi se tavaleasca prin magazin, sa aiba impresia ca totul i se cuvine, ca toti trebuie sa stea la picioarele lui, pentru ca el va suferi atunci cand viata il va trezi, iar trezirea o sa fie foarte dureroasa. Nu ii doresc asta copilului meu. Comunicand cu el, vorbind cu el, tratandu-l ca pe o persoana, nu ca pe unul mic ce nu stie nimic, nu o sa ajunga astfel. Oricum Dimitrie are o personalitate foarte puternica, asta am observat-o (fara exagerare) inca din prima zi cand mi l-au adus la maternitate cu mine in salon. Acelasi lucru l-am observat si cand m-am dus la el in vizita, unde era tinut cu ceilalti copii, pana sa mi-l aduca in salon, cand am intrat, el era in mijloc, erau vreo doi langa el care scanceau pe acolo, iar el afisa asa o nepasare si atat de impunator statea acolo, lungit, nu chircit, ca altii, cu manuta langa cap, nu avea nici o treaba.

P.S. acum poate ca e un pic cam exagerat, insa e fiul meu si este o caracterizare subiectiva, desi aceeasi parere o mai impartasesc si altii cu mine(poate doar de rusine)

Aura si samburelu' Dimitrie
Don't argue with an idiot, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Cristinate roaga Dimitrie sa ii pui si lui datele in tabelas.

La 4 luni are asa:
7.800 gr.
74 cm lungime (l-am mai masurat de vreo 10 ori si tot asa ne-a iesit)
lungimea talpii, 12 cm.

Aura si samburelu' Dimitrie
Don't argue with an idiot, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

I-am dat sa suga Nataliei inainte sa merg la gradi dupa Silvia asa ca dupa gradi am fost pt prima oara singura cu amandoua in parc. Cristina toata admiratia! Dar n-a fost asa rau.

M-a distrat ca am plecat de la gradi spre parc impreuna cu prietena ei Alexia si cu Rares care o cam place pe Alexia. In parc Silvia s-a intalnit cu Laurentiu cred ca stiti cine e Laurentiu si pana la urma de unde dusesem fetele in parc sa se joace impreuna, s-au format doua cupluri .

Sunt in urma rrrau cu raspunsurile. Nu mai fac fata, vorba Inei. Nu am citit tot, ma apuc sa raspund unde am citit.

Mandy scuze ca nu am apucat sa-ti raspund, n-am uitat. Problema e ca nu=mi amintesc f f exact. De la 4 la 7 luni am fost cu Silvia la Alba. Seara dupa papa aveam program de leganat pana adormea. Uneori o puneam in pat, plangea si ia-o Lavi de la capat. . Dupa ce am venit inapoi la Bucuresti, deci dupa 7 luni - Virgil a fost capul "rautatilor" - ne-am hotarat sa n-o mai leganam seara sa doarma si am lasat-o progresiv sa planga. Prima seara 2 minute, a doua un pic mai mult, etc. Nu a durat f mult si Silvia a invatat sa se potoleasca singura. Din pacate nu-mi amintesc cat dar destul de repede. Ziua ea adormea fara leganare. Dar la varsta aia dormea un singur somn, cam intre 13 si 15. O puneam in tarc sa se joace si eu imi vedeam de treburi. Se juca ce se juca si la un moment dat isi lua catelul (un catel maaare de plus) in brate si se culca pe el. Era tare dulce, o am si in poza.
Silvia pana in ziua de azi e dificila la dormit, dar cred ca asa e ea, ca asa sunt si eu. Virgil adoarme usor si Nati ii seamana.

Natalia in prezent adoarme singura in timpul zilei dar seara, pt somnul cel lung adoarme la san. Asta e, eu sunt multumita. Mai ales ca mi-e tare drag de ea cum adoarme la san

Multumim de uarari Silvia, Noki, mandy

Lordra poti sa incepi sa faci cu ea exercitii in sensul asta imediat ce e pregatita. Adica exact ce ai spus tu ca face, se ridica sprijinita in mainile tale. Nati se ridica greut, Silvia se ridica mai repede la o varsta mai mica. Copiii difera.

Buluci link-ul la reteta:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69440&whichpage=6
POza a pus Ina dar nu stiu unde.

gabitaco ia vezi cele de la Nesle parca nu aveau zahar. Vezi ca multe firme au si varianta cu lapte si varianta fara lapte. Trebuie sa cauti cu atentie. Eu nu-s la curent cu oferta actuala de cereale pt ca inca nu am cumparat pt Natalia, dupa 6 luni vreau sa ii dau.

Apropo de incaltamintea bebeilor eu sunt de acord numai cu incaltaminte din piele sau din panza. No way din inlocuitor. Pt ca le transpira si li se incinge piciorusul (cand e cald) si nu tine de cald (cand e frig). Eu port pantofi din inlocuitor? Nu! Pai atunci de ce sa-i dau copilului? Asa ca le cumpar numai pantofi din piele captusiti cu piele sau cizmulitele cu blana. Am gasit si cu blana naturala. (nu exorbitante)

Dupa parerea mea si din ce am citit bebelusii pana nu merg in picioare nu au nevoie de papucei. Daca totusi le punem papucei trebuie sa fie cat mai lejeri si cu talpa cat mai subtire si moale. Eu Nataliei ii voi cumpara papucei abia cand va pune piciorul pe jos, pe afara.

In perioada asta: hainute cu pantalon care cuprinde si talpa sau botosei sau soseste sau papucei cu talpa f f subtire.

Silviei ii cumpar cam o pereche de papuci pe sezon: cizme, pantofi (are doi, unii mai inchisi si unii mai decoltati si cocheti pt rochite) si sandale. Inca ceva important: NU SE DAU PAPUCI DE LA UN COPIL LA ALTUL. Pentru ca fiecare copil uzeaza pantoful dupa stilul lui de mers si daca un al doilea copil poarta un pantof dupa altul ii strica mersul.

Pentru sanatatea copilului e f f important sa cumperi papuci de calitate. Conteaza mai mult decat hainele care daca sunt din bbc pot fi si mai ieftinute. De exemplu ca papuci de gradinita am preferat sa cumpar niste sandale, chiar daca chinezesti, dar din piele, decat clasicii "papuci de gradinita" care sunt niste tenisi cu talpa de cauciuc in care se incing piciorusele ingrozitor. Sta 8 ore pe zi cu ei!

(In Banat papuci = orice fel de incaltaminte; incaltaminte la modul general. Stiu ca in Bucuresti papuci = slapi. La mine e semnificatia din Banat)

Revin.

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandra28 spune:

fetele, iacata ce am gasit despre diversificare:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69903
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69499
noi am luat 2 zile suc de porto da' m-a certat dra ca ma grabesc asa ca m-am oprit...

anda, mami de bb vladut
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62685" target="_blank"> povestea nasterii

comoara lu' mama la 4 luni

varsta lui vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gogolos spune:

Corap, superbe pozele de la paltinu! Si felicitari pentru bebe calit, ce mortal e el cu sosetutele alea in picioare si cu pielicica la vedere! Drept e ca si eu il imbrac ma subtirel pe al meu, l-am scos afara azi iarna la -5 grade doar cu body, strampi, vestuta si salopeta de iarna... E drept ca mi se dadusera sfaturi in acest sens de la persoane "bine intentionate".... Noroc ca dupa 2 escapade de genul asta m-am prins ca e mult prea subtire imbracat pentru gerul de afara si pentru varsta lui (3 saptamani) si l-am imbracat mai sanatos. Dar el nu a avut nimic, e incredibil ce rezistenta au micutii astia!

Mergi la inceput