Vi se pare normal?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

Nu fac speculatii, spun ce cred eu ca ar trebui sa fie regula general valabila in relatia sot-sotie-socrii. Eu cred ca e normal sa avem pretentii de la sot dar in limitele bunului simt, ale compromisului si ale omeniei.
Eu sunt subiectiva pt ca am niste parinti de nota 1000 si nu concep ca nimeni sa imi pretinda sa-i dau la o parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Ti-am spus, nu stiu care dintre ei 2 (soacra si barbat) e defect.

Dar unul dintre ei este.
Daca nu amindoi.

n ce priveste regulile general valabile...
Or fi valabile pentru tine.
Pentru ca ai parinti ok.

In cazul in care ai avea o mama care isi baga coada in casa ta dimineata, la prinz si seara, si n-ar mai fi chip sa va intelegeti din cauza asta, ce ai face?
Ai renunta la barbat si ai ramine cu mamica?

Elise

Mergi la inceput

ce as face eu??? Nu as renunta nici la unul nici la altul. Daca mama mea e corecta cu mine si naspa cu sotul, as ruga-o sa nu vorbeasca niciodata despre el , iar lui i-as promite ca am grija sa nu o mai vada. iar cand as merge la ea nu i-as spune sotului unde am fost. mie imi place sa impac si capra si varza.

PS O mama isi baga coada in viata ta daca ii permiti. Asta nu inseamna ca daca ii interzici sa-si bage nasul in familia ta , trebuie cu un drum sa si renunti la ea. Eu sunt de parere ca o mama face sacrificii ca sa-si creasca puiul si atata timp cat ea ma iubeste NECONDITIONAT , la fel trebuie sa o iubesc si eu. mama e sfanta ca si principiu. As muri sa stiu ca copilasul pe care l-am crescut cu toata dragostea mea mi-ar intoarce spatele din cauza partenerului de viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

michelle7 !

Nu vreau sa supar pe nimeni, dar cred ca daca ai un copil deja nu mai poti sa vorbesti cu atata usurinta despre o alegere intre sot si parinti. Cred ca te gandesti ca ai putea ajunge in situatia acelor parinti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bambolina spune:

Dragele mele, parintii mei stau la peste 100 km de noi. Ne vedem de 5-6 ori/an si vorbim la telefon de 1-2 ori pe saptamana. Cateodata trece o saptamana si nu vorbim. Nu s-au amestecat niciodata in viata noastra ba chiar cand am avut conflicte au spus ca e treaba noastra si noi rezolvam singuri. Nu pot sa spun ca sotul meu ii adora dar nici nu ii uraste. E o relatie normala intre ei.

Mergi la inceput

kitty eu nici macar nu am copii inca , dar educatia pe care am primit-o acasa a fost " barbatii vin si pleaca , parintii te sustin in orice ai face" . Cand citesti mesajele de la parintii intreaba parintii raspund ( si nu numai ) si vezi cat de atenta e o mama cu fiecare detaliu din viata copilului , mi se pare o adevarata blasfemie ca un om sa vina si sa rupa acea legatura dintre mama si copil. Pai mama aia care n-a dormit noaptile doar pt ca pe tine te durea burtica sau nu mancai suficient s-o dai la o parte doar pt ca ca un barbat iti cere asta?( barbat care, oricat de mult il iubesti , nu e de neinlocuit si asta se demonstreaza in ziua in care il prinzi cu alta in pat sau te baga in spital cu coaste rupte !!!!!) ???? Eu nu pot sa inteleg asta niciodata !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Nu am vrut sa desconsider parerea celor care nu au copii inca, ci am vrut sa spun ca in momentul in care constientizezi (din experienta ta sau a altora) cat de important e un copil pentru parinti lui nu iti mai permiti sa judeci lucrurile astea atat de usor. Imi pare rau daca am suparat pe cineva.

Mergi la inceput

stiu stiu, am inteles ce ai vrut sa zici. eu vroiam doar sa intaresc ideea ca nu e nevoie sa ai un copil ca sa constientizezi importanta relatiei cu parintii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

bambolina,
daca aveti o relatie normala cu parintii tai, care ar fi explicatia ca sotul tau nu vrea sa mai ai de-a face cu ei?!

Asa i-a tunat lui?
E suparat pe tine si vrea sa te pedepseasca?
I-ai facut ceva?!

Trebuie sa fie un motiv....

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

mie mi se pare absurda o astfel de cerere... poate ca sunt subiectiva dar michelle are dreptate, parintii sunt sfinti pe pamant. cel putin din respect fata de omul pe care il iubesti nu ar trebui sa ii interzici sa aibe o relatie cu parintii sau sa il pui sa aleaga intre tine si ei.

bambolina, ai putea renunta la parintii tai pentru un barbat? spui ca parintii tai nu se baga deloc, atunci de unde cererea asta ciudata, asa brusc? doamne fereste, daca i s-a pus pata asa din senin, cine stie la ce te va mai pune sa renunti pentru el.

nunta mea

Mergi la inceput