Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (36)
Raspunsuri - Pagina 7

joy04 spune:
Pai bine mai Anda, zi si cateva idei..uite la leucoplast ma gandisem si eu, dar nu stiu ce sa zic...adica o sa incerc.chiar daca nu-l tin toata ziua...o sa caut niste babe din alea care vor fi foarte fericite ca le bagi in seama si tii cont de vasta lor experienta.
NICHITA stie ce vrea ssi stie ce este bun, de aia nu face fitze si figuri. pt el...
joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut

Buluci spune:
N-am mai intrat de mult, dar totusi am reusit sa mai citesc, si cum sunt o mamica fara experienta, sfaturi nu prea stiu sa dau ci mai mult le cer!
Cred ca am o problema cu Simon: Cind se sperie de diferite interactiuni bruste de-ale mele, ii ramin ochii ficshi la mine, si i se misca in cap ca si cind tremura, asta citeva secunde! Mi-e tare frica, nu stiu ce sa fac in acele momente, sa vorbesc cu el sau sa astept sa -i treaca,nu vreau sa ma gindesc la ceva afectiuni neurologice ca am tot citit de copilasi care se sperie , dar cica nu dureaza prea mult, pina in jurul virstei de 1 an!
Dar eu o consider problema ptr ca Simon nu plinge ca si cind s-a speriat, e ca o intrare in transa de citeva secunde, iar cind isi revine e totul ok, kiar ride la mine!
Cristina Baku & Simon(26.12.2005)
Poze

Morgano spune:
Ina, iti raspudn tie prima: Urechiusele Anei tot asa au avut o perioada de departare de locu' initial, asa mergeam ca tine la patut sa-i aranjez urechile :)) Nu pune caciulita peste noapte, Dne fereste sa-ti sensibilizezi copilul care pana la 4 luni n-a stat cu caciulita in casa. Dar dupa baita, cam 1 ora poti pune caciulita, i-o dai jos cand doarme. Noi asa facem, e drept ca din cauza ca nu mai ajunge sa sterg parul cu prosopul si mi-e sa nu raceasca. Dar in rest niciodata caciulita in interior. Se vor aranja urechile, sunt cartilagiu elastic, zic eu, nu se stramba asa usor, se aseaza la loc.
Cat despre faza cu dat capu stanga-dreapta cu viteza de 100km la ora, si Ana face asa, au fost 2 nopti mai demult in care am luat-o din pat desi dormea s-o potolesc ca ma speriasem. Am tot citit si numitorul comun este urmatorul, chiar dc suna ciudat (am mai scris mai demult asta): ca si animalele care gasesc ierburi cu care de-a dreptul se drogheaza, asa si copiii au tendinta sa se ameteasca - vezi cand sunt mai mari si se invart pana cad jos de ameteala - prin diverse metode. Iar asta ceea ce fac si pufoasa ta si Ana si inca cativa copii depe-aici este din aceeasi categorie. Ii linisteste la fel ca suptul degetului, de ex, chiar dc in alt mod. Las-o sa dea din cap, chiar dc uneori ai impresia ca-i zboara cu totul din elanul cu care o face, ca nu pateste nimic, e mai agitata si cauta sa se linisteasca.
Ma gandesc cu drag la Cristina noastra care acum probabil imbraca Iris printesa pt ziua cea mare :)
Anda, mersi ca m-ai trecut in lista, sper sa ai pb tot mai putine cu poetul.... fii atneta chestie, ca la tine m-am gandit cand mi s-a spus si mie de catre farmacista: nu e posibil ca atopia lui Nichita sa fie cumva o stafilococie? Ca uite Ana asa pare. Sigur ca unguentul cu cortizon anuleaza efectul inflamator, insa nu si infectia care intr-adevar e fte similara cu atopia. Am vorbit cu mama si matusa-mea, medici dupa cum stiti si am decis sa fac asa: spal toate hainutele bine si apoi le fierb max 5 min (sa nu le distrug). Baita cu musetel alternata cu baita cu tarate. De dat la fundic doar Petrini (asa o fac de 1 sapt), nici un fel de ulei, spalat la baita cu gel Klorane si la fundic cand facem kk in timpul zilei cu sapun tot Klorane. Am reusit sa "scap" de toate produsele cosmetice Bubchen, si se pare ca-i merge totusi mai bine fara ele. Poate la un ten alergic si un produs fte bun poate face rau. Iar pt ca in jurul guritei e uscata rau ca se linge toata ziua si baleste (se vede primul dintisor) o dau pt hidratare cu Atoderm. Atat.
Joy, bafta la medic.
Alinush, ca si lavi, te rog fii mai specifica cu cantitatile la checul sarat ca pare super, si i-as face azi lui tati pe cand se intoarce de la Brasov. Iar a trebuit sa plece, si in loc sa iesim toti 3 pe vremea asta superba, iesim numai noi fetele fara el :(
Super cu intalnirile voastre, va invidiez ca va puteti vedea si face-to-face. As mai spune o chestie, da' mi-e ca dati cu rosii asa ca ma abtin :))
Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)

Morgano spune:
Cristina Buluci, nu te speria prea tare sinu te gandii la prapastii neruologice. Sunt firi diferite copiii nostri, unii se sperie mai tare, unii reactioneaza mai bine la zgomote diverse. Ana de ex. mi-a facut criza de plans camd mi-a scapat un stranut, in schimb cand s-a gaurit cu picameru' in curte de se zguduia casa dormea de rupea. La fel nu are treaba cu artificiile (noi stam pe malul somesului iar pe p[artea cealalta in parc este un resturant fitos unde in fiecare weekend se fac chefuri snoaba cu artificii la greu - de groaza ce ma deranjeaza, mai ales ca uneori incep sa bubuie dupa ora 23. Acum 2 zile cand am venit de la plimbare dormea dusa. Ne-am oprit in curte cu caruciorul, cainele se culcase langa el, a vazut o alta javra la poarta si a latrat fix in urechea Anei de era sa facem eu si mama infarct ce ne-am speriat. Ana a deshis ochii buiaca, i s-au umplut de lacrimi, colturile gurii lasate in jos si..... a adormit la loc in 10 sec. MA asteptam la criza de spaima, da' uiet ca nu. In concluzie, ca m-ma lungit pe langa subiect, nu te stresa, Simon al tau e probabil mai sensibil si atunci reactioneaza mai puternic, insa cred eu ca in timp se va atenua problema. Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)

dordia2000 spune:
'Neatza fetelor.
Eu intru doar un pic ca o sa plec la mama mea la masa ca a venit si sor'mea de la BV si ne strangem toti la masa. Asa ca imi pare rau ca nu pot merge azi in nici un parc.Offf.
Andutza 78 sa-ti traiasca baietelul si sa fiti sanatosi!!
In rest de mine pot sa va spun ca sunt intr-o depresie totala, dar nu va pot spune mai multe ca plang intr-una. Doar plimbarile ma mai scot din pasa proasta!!! O sa treaca sper!!!
Fetelor imi cer scuze ca nu am fost pe faza cu retzetele dar nu am mai intrat de ieri de la pranz si abia acu' am citit!!! Dar vad ca v-ati descurcat>
Cristina si MAndy ce vreme superba aveti. Sa dea Domnu' si vietile puilor vostrii sa fie la fel de insorite ca ziua de azi!!!
Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005

anda77 spune:
mai, eu luni dimi treb'e sa duc copilu' la a 2 ecografie la inima, cu biberonul dupa mine, sa stea linistit la eco. va dati seama ce o sa fie in masina pana acolo, ca-l duc nemancat si dimineata ii este cel mai foame...
a 2-a chestie e ca treb'e sa duc proba de urina de dimineata sa incepem investigatiile pt. aparatul urinar. nu stiu cum sa fac, ca asta n-a invatat sa spuna cand face pipi:) ma scol cu 2 ore inainte si il dezbrac si stau 2 ore cu el in brate si cu putza lui in recipientul de pipi? alta soluie n-am gasit. O face pipi in interval de 2 ore? stie cineva alta metoda, please?
mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

madau spune:
Neata fetele frumoase!
Iaca am terminat si eu portia de fitness pe ziua de azi, de tusit tusesc tot ca un catar, febra nu mai am si vad ca si nasul si-a mai revenit, insa zic pas la intalneala azi, nu de alta dar sa nu imbolnavesc micutii, piticutii ca si asa de fimea fug cat pot.
Mare eveniment mare ( de fapt ar fi 2 ):
1.aseara eram singura si ma uitam la TV ca tati era la obisnuita partida de fotbal de vineri iar Miruna statea pe burta si belea ochii pe pereti, cand o vad ca incepe sa se clatine din stanga in dreapta, isi baga mana stanga sub ea si hop pe spate. Eu am ramas interzisa bineinteles iar ea rade nevoie mare. Am mai pus-o de cateva ori pe burta si acelasi rezultat. Deci consemnam prima intoarcere burto-spate pe data de 24 martie 2006.
2.Ieri a facut kk de 2 ori singura, si azi dimineata inca odata tot singura. Cred ca e efectul portocalei de ieri, ce bine ar fi sa scapam si noi de rachetica zilnica din fund
In rest toate bune, profit de faptul ca azi mama si-a aratat disponibilitatea sa o scoata pe Miruna afara si fug pana la IDM sa-si ia tati blugi, si eu ce-oi gasi.
Lavi ai dreptate, laxativ am vrut sa zic despre portocala, am avut un vid de memorie. Nu-i bag direct 20 ml de porto, Doamne fereste, progresiv cate 5 ml pe zi asa cum am facut si cu restul de suc. Oricum multumesc ptr sfat si poop
.
Alinus tare faza cu "porto".
Ina si Miruna avea o urechiusa mai clapauga, nu rau dar varful urechii era un pic in afara, acuma vad ca s-a indreptat singura, caciulita nu i-am pus cand era mica ptr ca mi-a fost frica sa nu se sufoce cu ea, iar acuma in nici un caz nu-i mai pun ca oricum nu o mai suporta. Deci eu zic ca revine singura, nu are rost sa te stresezi ca nu prea ai ce face, doar sa o pazesti toata noaptea sa-i asezi urechile....ceea ce e imposibil.
Ank daca va treziti mai devreme luni va luam in parc, noi ne vedem de obicei la 12, maxim 12.30 in fata la farmacia de la baba novac ( Centrofarm - pe colt langa florarie). Oricum vorbim dimineata sa vedem cum e vremea.
Anda eu stiu ca exista recipiente speciale ptr colectat urina la bebelusi, am vazut la o prietena care are tot baietel. E ca o punguta in care se baga putzica si care in partea de sus se lipeste pe burtica. Si o lasi acolo, ii pui pampers si gata. Cand ajungi la spital o dai jos. Ea a luat-o de la farmacie, dar nu stiu de la care, daca vrei ii bag o intrebare si iti zic.
Va pupez si plimbareli placute Madau si
Miruna (15 dec 2005)
POZICI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">ASA S-A NASCUT MIRUNA

joy04 spune:
ANDA, face pipi cam la jumate de ora. asa am citit undeva.
la mine nu este o problema...adica cum il dezbrac, cum stau 5 minute langa el cum se pisa.. dar numai pe mine a facut asa.
pe tacsu...no way.
alta medota nu stiu. da sigur nu vei sta 2 ore...
si chiar nu-i vei da nimic de mancare?? adica macar putin sa-l pacalesti si restul acolo.
unde al meu face ca naiba daca-i este prea foame..ma gandesc apoi sa nu faca si Nichituta figurine..
CRISTINA BULUCI, asa face si vladonele meu, b ainca daca se sperie si ma aplec spre el sa-l iau in brate sau ii vorbesc, se sperie si mai tare.
CRISTINAB SI MANDY SUNT IN FOCURILE BOTEZULUI, ASA-I?
AVETI FETELOR O VREME SUPERBA. DE FAPT COPII VOSTRI..sa va traiasca si sa fie sanatosi!!!
DORDIA si numai plange...
joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut

Morgano spune:
Mandy, o zi superba si voua, la fel de insorita ca vremea de afara. Asteptam poze cu Krisztian crestinat. Cta de frumoase sunt slujbele la voi....totdeauna mi-au placut prin simplitate si in acelasi timp caldura.
Dordia, pofta buna la masa de clan :) ca stiu cum e cand ne strangem si noi cu totii.
Anda, eu zic sa incerci asa: cam la juma de ora dupa ce se scoala, il speli bine la funduc, il stergi si il lasi putin cu bucutzele si putzuca la aer, cu recipientul fixat pe dansa :)) ca din cauza racorii automat il va trece pishu.
Sau mai ai varianta: dupa ultima masa te fixezi cu recipientul pe el, ca in gen. copii fac pipi la putin timp dupa ce papa, eu asa am constatat. Ca ultima masa oricum va fi tot dimineata, chiar daca pe la 5-6 din cate deduc. Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)

Buluci spune:
Ripley, Joy m-ati mai linistit!
Anda, bine ca ai baiat, daca era fata cred ca ti-era mai greu sa alergi cu borcanasul dupa urina!
Bafta multa la eco!
Cristina Baku & Simon(26.12.2005)
Poze