Deserturile Nataliei (7)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Louisea, in reteta originala scria de smintina (vorbesc de produsul cu gust un pic acrisor si de o consistenta groasa - in engleza e "sour cream"), nu de frisca (adica smintina aia mai lichida ce se intareste abia dupa ce o bati - in engleza "whipping cream"). Fetele au facut si cu frisca din smintina lichida, am inteles ca iese buna, dar mai grasa/gretoasa. Crema facuta din smintina obisnuita se imbiba mai bine in "degete", a doua zi prajitura poate fi portionata dreptunghiuri fara efort, ca Tiramisu.
In dictionarul meu de franceza, "frisca" e tradusa prin "creme", iar "smintina" prin "creme fraiche", daca te ajute cu ceva acest lucru.
Trebuie sa bati toata cantitatea pentru crema, ca sa inmoi degetele in crema batuta deja.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

merci Natalia

am sa ma uit maine pe rafturi si vad.. o sa te anunt ce mi-a iesit sper sa nu ma fac de rusine

------------------------
Louisea si Bandit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Bezele bicolore

Ingrediente: 2 albusuri, lingurita suc de lamaie, 150 g zahar pudra, 150 g fulgi de migdale (sau alune, nuci), 1 lingurita zahar, 75 g ciocolata alba, 1 varf de cutit scortisoara, 100 g ciocolata neagra, 2-3 lg. migdale pisate

Albusul se bate cu mixerul, impreuna cu suc de lamaie. Se inglobeaza zaharul pudra. Se pudreaza fulgii de migdale cu zahar, se prajesc intr-o tigaie si se lasa sa se raceasca. Se preincalzeste cuptorul (150).
Se amesteca ciocolata alba tocata cu fulgii de migdale si scortisoara. Se inglobeaza in albus. Cu 2 lingurite, se aseaza gramajoare de bezea pe tava tapetata cu hartie de copt. Se coc 20 de minute.
Se topeste ciocolata neagra in bain-marie. Se plonjeaza inauntru, pe jumatate, bezelele reci. Se orneaza cu migdale partea cu ciocolata si se lasa sa se intareasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Natalia,am facut sambata tortul masinuta(vad ca a facut si Lacri).Multumesc de adresele de net.Mi-au folosit.Daca vrei sa-l vezi e la semnatura,la "papa bun"...
Mi-a fost greu sa ma apuc,dar acum ,parca as mai face unul,cu mai multa atentie...:)
Si inca o chestie...sotul meu a reusit sa faca fondant fara sa se mai zahariseasca,asa ca blatul pe care sta masina este glasat in fondant!
Poate data viitoare glasez masina...

Adriana
papa-bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

Natalia, am facut clatitele si au iesit bune, dar mi s-au parut cam grase, cred ca din cauza untului...(eu m-am obisnuit cu cele simple cu lapte)
Numai bine!

babirusa si Alexandra(14 oct.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Clatite cu orez

Ingrediente: 1 l + 1 pahar lapte, 300 g orez, 150 g miere, 3 oua, 5 lg. faina, ulei

Orezul spalat si scurs se fierbe in lapte 20 de minute, se lasa sa se racoreasca si se adauga galbenusurile si faina dizolvata in paharul cu lapte. Din compozitia obtinuta se prajesc clatite, in ulei incins, si se servesc unse cu miere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuchi spune:

natalia mama, am facut si nemtesc si mancin !!!!!!!!!
sint primele retete ce imi ies de pe DC, mi-am mai revenit ca aveam impresia ca numa' mie nu-mi iese nimic nou. au fost suuuuper.
am sa fac la aniversare la dragos nemtesc si cu fructe si gelatina deasupra! m-am scos.


multe multumiri si de explicatie natalia, o sa o incerc dar nu pot acum in week-end ca nu vreau sa stric evenimentul daca nu-mi iese. incerc dupa, poate de pasti.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by adi69

Natalia,am facut sambata tortul masinuta(vad ca a facut si Lacri).Multumesc de adresele de net.Mi-au folosit.Daca vrei sa-l vezi e la semnatura,la "papa bun"...
Mi-a fost greu sa ma apuc,dar acum ,parca as mai face unul,cu mai multa atentie...:)
Si inca o chestie...sotul meu a reusit sa faca fondant fara sa se mai zahariseasca,asa ca blatul pe care sta masina este glasat in fondant!
Poate data viitoare glasez masina...

Adriana
papa-bun



Adi, ce tort super ti-a iesit! Nici n-ai zice ca e primul ornat in acest fel, atitea detalii executate cu atentie si rabdare, bravo! Ai dreptate, inceputul e mai greu, dupa aia e floare la ureche
Propozitia care m-a intrigat in mesajul tau:
quote:
sotul meu a reusit sa faca fondant
hehe, ce sot bravo ai, lucreaza cumva in domeniu? Sau bucataria e o pasiune a lui?

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by babirusa

Natalia, am facut clatitele si au iesit bune, dar mi s-au parut cam grase, cred ca din cauza untului...(eu m-am obisnuit cu cele simple cu lapte)



Babirusa, grase doar de la 2 linguri de unt topit? Incearca sa omiti untul de tot. Am inteles ca ies bune si fara el.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Adriana, am vazut tortul tau tip masina, arata asa de bine, e superb si cu postament, si culoarea preferata a baietelului nostru; ai folosit reteta exacta a Nataliei? Eu mai am vreo 3 luni pina la ziua lui, dar nu stiu daca ma incumet(probabil ca nu voi avea alta alternativa, de cumparat nu gasesc asa ceva pe aici la preturi rezonabile), mi-e teama ca nu-mi iese desi stiu ca l-ar bucura enorm, numai masini are in cap. Poate o sa te deranjez cu niste intrebari pe pm.
narcisa

quote:
Originally posted by adi69

Natalia,am facut sambata tortul masinuta(vad ca a facut si Lacri).Multumesc de adresele de net.Mi-au folosit.Daca vrei sa-l vezi e la semnatura,la "papa bun"...
Mi-a fost greu sa ma apuc,dar acum ,parca as mai face unul,cu mai multa atentie...:)
Si inca o chestie...sotul meu a reusit sa faca fondant fara sa se mai zahariseasca,asa ca blatul pe care sta masina este glasat in fondant!
Poate data viitoare glasez masina...

Adriana
papa-bun

Mergi la inceput