Deserturile Nataliei (7)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LACRI SM spune:

Tortul l-am facut in etape.Mai itai l-am taiat in format de masinuta.Am folosit un blat simplu din comert,umplut cu crema roz de budinca cu unt.Apoi l-am imbracat in strat subtire de frisca.L-am tinut 1/2ora la frigider.Apoi cu o scobitoare lunga si ascutita am desenat portiere ,geamuri,etc,si le-am umplut cu crema de ciocolata.Iar l-am introdus la frigider.Apoi cu frisca colorata si intarita(cu intaritor de frisca) am umplut cu model(cite o bulina) fiecare compartiment.La final am făcut contururile,la parbriz, portiere, faruri, etc.Am pus perle de zahar in loc de genti, la roti.Ultimul lucru a fost urarea de la multi ani.A era sa uit, ca sa poti orna pe margini, trebuie sa lucrezi pe un tort tinut la rece,cu o crema intarita bine, si sa si apesi putin fiecare bulinuta.Secretul e sa nu se incalzeasca crema.Modele de tort cu masinuta, sau altele pentru fetite sa gasesc din belsug pe net.

foto tort


LACRI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mieke spune:

Natalia vreau si eu reteta de prajitura sau placinta cu brinza.Cea cu stelutze pe ea.Te rog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanadana spune:

Natali impresile sint gata, abia pe 10 aprile
Lucia esti maica de sept-oct nu ai mai trecut pe la noi ,in legatura cu tortulete pt pitici o sa aleg intre diplomat si tort cu trufe, reteta lui Natali care iti lasa gura apa

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Lacri, multumesc pentru descrierea detaliata a procesului de realizare a tortului. Am facut si eu o masinuta in toamna, dar a mea a fost mult mai simpla. Acum insa, dupa instructiunile tale, cred ca m-as aventura sa fac ceva mai sofisticat. Eu tot ma inspir de pe net cu ornamentele, sa stii.

Dana, iti tin pumnii!

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by mieke

Natalia vreau si eu reteta de prajitura sau placinta cu brinza.Cea cu stelutze pe ea.Te rog



Mieke, placinta am facut cu aluatul lui Dr. Oetker, vezi ca reteta e in lista de pe prima pagina. Ca umplutura am pus brinza de vaci + telemea + ou + sare

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuchi spune:

in primul rind mult respect pentru talent si rabdare natalia, citesc, salvez si vizualizez de mult la paginile tale.

acum m-a apucat gatitul si am nevoie sa fac un tort. te rog mult sa ma ajuti! as vrea sa-l fac la rece in urmatoarele straturi: 1.biscuiti sfarimati, 2.o crema cu brinza de vaci, mascarpone, ou, zahar, 3.fructe, 4. gelatina. acuma vine dilema: nu am gasit decit retete asemanatoare si ca urmare nu am cantitati necesare si nici talent la inventii culinare.
daca apuci timp si inspiratie te astept cu idei, daca nu fac ori tortul nemtesc ori cel mancin de la tine.

mex mult si spor sa ai la toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Tuchi, multumesc mult de aprecieri.

Pentru tortul pe care doresti sa-l faci numai tu poti stabili cantitatile, in functie de citi candidati ei pentru mincatul lui. Chiar si eu, cind improvizez ceva, nu ma conduc dupa retete, ci dupa ingredientele pe care le am si nu in ultimul rind dupa marimea vaselor.
Pot sa-ti dau doar mici recomandari.
Prima si cea mai importanta, zic eu: mai bine sa nu pui oua crude intr-un desert. Doar daca esti sigura de provenienta lor. Dar stratul de brinza si mascarpone poate sa fie foarte bun si fara ou. Ca sa se tina acest strat, poti pune gelatina in el (eu folosesc cam 10 g la 500 g de crema) - amestecata in prealabil cu putina apa rece, apoi, dupa ce s-a umflat citeva minute, se dizolva la bain-marie. Ca sa fie crema de brinza mai fina la gust, poti adauga in ea un pic de frisca batuta. Dupa ce asezi crema in vas, niveleaza suprafata si lasa la rece macar o ora, sa se prinda.
Fructele le pui peste stratul de brinza dupa ce acesta s-a intarit. Gelatina pe care o torni peste ele e mai bine sa fie din aia speciala pentru tarte (vezi ca exista in comert, de la diverse firme). Aceasta de obicei se dizolva in apa indulcita / suc / compot (1 plic la 250 ml lichid), se da in clocot, amestecind mereu, iar dupa ce s-a racit putin (maxim 1 minut), se toarna cu lingura peste fructe. Acest tip de gelatina se intareste foarte rapid.
Despre biscuiti iti spun la urma. Macini o o parte, vreo 100-200 g, stiu eu, ii amesteci cu putin unt topit si ii asezi pe fundul unui vas. Daca ti se pare subtire stratul, mai pregatesti o portie de biscuiti, daca nu, il lasi asa.

Sper ca te-am putut ajuta ct de cit. Mai indrazneste cu intrebari, daca mai apar altele.
Sa stii ca tortul nemtesc si crancin mancin se fac destul de usor. Cind ai timp, iti recomand sa le incerci.
Succes!

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Am facut Brownie cu nuca macinata in loc de bucati.A iesit super.Parca mai buna ca niciodata!

Miha si Robert (18 nov 2004)



Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun


Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Miha, super! E bine de retinut ideea.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:





vin si eu cu o intrebare
am rasfoit prin paginile anterioare dar tot nu m-am lamurit ce smantana trebuie la “Lady’s fingers”..
eu creme fresh folosesc mai mult la ciorbita sau la tarta de fructe..

pot sa folosesc smantana lichida pe care o bat frisca?
si inmoi fingers-urile in o parte iar pe restul o bat? (asta pt ca aici gasesc la cutie de 500g/ ml sau 250 si mi-ar ramane 200 g daca cumpar 2 cutii de 500)

gospodinelor

------------------------
Louisea si Bandit

Mergi la inceput