Deserturile Nataliei (7)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

Natalia, Lucia B, mersi. Vreau sa le fac azi sau maine.
Numai bine!

babirusa si Alexandra(14 oct.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

quote:
Originally posted by akella

Dedicatie pentru Balbina:

Musuroi de cartita

Ingrediente:
Blat: 4 oua, 180 g zahar, ½ plic zahar vanilinat, 180 g faina, 1 lg. cacao, 1 lingurita praf de copt
Crema si ornat: 3 foi gelatina, 500 ml frisca, 4-5 banane, 200 g branza de vaci, 150 g zahar, 60 g ciocolata rasa, 2 lg. cacao

Se preincalzeste cuptorul (180°). Se freaca spuma galbenusurile cu 4 lg. apa calda. Se adauga treptat zaharul si zaharul vanilinat. Se bat spuma albusurile si se incorporeaza in crema. Se adauga faina, cacaoa si praful de copt.
Se pune hartie pentru copt intr-o forma unsa cu grasime si se toarna coca. Se netezeste cu un cutit lat si se da la cuptor cca 25-30 de minute. Se scoate blatul, se indeparteaza hartia si se lasa sa se raceasca.
Se taie blatul astfel incat sa aiba o grosime de cca 1 cm. Surplusul se faramiteaza pentru ornare.
Se inmoaie gelatina in apa, iar frisca se bate spuma. Se curata o banana si i se paseaza miezul, apoi se amesteca bine cu ciocolata rasa, branza de vaci si zaharul. Se dizolva gelatina si se adauga peste crema de banane, apoi se incorporeaza si frisca.
Se curata si celelalte banane si li se taie miezul in doua, pe lungime. Se aseaza pe blat.
Se pune crema de banane peste blat, in forma de movilita. Se da tortul la frigider cca 4 ore. Peste tort se presara praful de cacao si blatul faramitat. Se orneaza cu feliute de banana sau cu bucatele de ciocolata.




akella,m-ai atins la inima.fac prajitura asta de vreo 4 ani,o am dintr-o revista ioana dar am pierdut-o in vara, cand m-am mutat.este super.vreu numai sa va spun ca bananele sa le stropiti foarte bine cu suc de lamaie ca altfel se inegresc si arata urat cand taiati tortul.
acum ca am din nou reteta de pasti o voi executa.

svetlana,15+




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

osna,
cu mult drag am postat reteta asta. Si numai din cauza ca m-a capiat o prietena cu prajitura musuroi de cartita, la cutie, din comertul socialist... Cred ca o stii, e o firma mare, nemteasca, care face tot felul de zaharuri, gelatine, inghetate instant, prajituri instant... etc. Nu vreau sa-i dau numele, ca nu cred ca am voie sa-i fac reclama... In sfarsit, prietena mea ma innebunise cu "ce buna iese asa de la plic"... I-am bagat mintile in cap cu aceasta reteta, originala. Plus ca stii prea bine ca mai bine faci o prajitura de casa... Mai ales cand ai copii. E mai sanatos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

draga Nataly, cofetarii au dreptate stiu ei ce spun.
eu am facut azi pandispanul "in ora de liniste" ca sa fiu mai sigura.
acum stau si ma uit la el, nu stiu cand sa-l tai, cand s-a racit sau acum?
a iesit f. mult, asa ca l-am pus in tava de praji si m-am gandit sa-l servesc cu frisca.
a, da, iar am pus nuci.
poate esti pe fir si imi spui cu ce sa-l mai servesc te rog?
merci frumos
Vio

Tina catelus de catifea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

ana,stiu despre ce vorbesti.aici sunt pline magazinele de prajituri la cutii.nimic nu se compara insa cu o prajitura de casa.eu am fost crescuta intr-o familie unde mama si bunica numai in casa au facut prajituri.foarte rar,pot numara pe degete datile in care am mancat prajituri cumparate.

natalia,nu te superi ca povestim despre altele la subiectul tu,dar a venit vorba!

svetlana,15+




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Vio, felicitari pentru reusita pandispanului! Ideea cu nucile nu e rea deloc.
E mai bine sa-l tai dupa ce se raceste. Si in general, daca vrei sa-l folosesti la tort, adica sa-l tai pe grosime in blaturi mai subtiri, e mai bine s-o faci a doua zi, ca se mai aseaza si se taie mai usor.
Il poti servi cu frisca batuta, e o combinatie delicioasa care nu da gres. In fisca poti adauga bucatele de portocale si/sau putina coaja rasa sau esenta.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Danke, !
asa o ssa fac
Vio

Tina catelus de catifea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Svetlana, nu ma supar , daca tot veni vorba, nici mie nu-mi plac prajiturile la cutie. Nimic nu se compara cu gustul intens al dulciurilor facute in casa. Iar pentru mine chiar procesul de preparare a lor imi ofera o satisfactie mai mare decit gustul rezultatului final.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LACRI SM spune:

Multumesc Veve.Daca doriti sa vedeti un tort "masinuta" facut de mine cu ocazia aniversarii primului an al puiutului meu,David ,pozele sunt la urmatoarea adresa.






LACRI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Lacri, foarte impresionanta masinuta ta, jos palaria! Cita rabdare trebuie sa ai, ca sa faci cu ajutorul cornetului un ornament asa sofisticat si multicolor. Zi-mi si mie, cum ai reusit sa faci ornamentele cu crema pe verticala? De cite ori am incercat, imi cadeau din cornet si nu vroiau sa se lipeasca nicidecum de marginile tortului
Ce are tortul in interior, ce fel de blat si crema? Si cum ai reusit sa faci modelul acesta asa elaborat?
Arata super, bravo!

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput