Mamici de mai-iunie 2006 (56)
Raspunsuri - Pagina 11
inaioana spune:
quote:
Originally posted by ama_kaly
[ina daca Katja doarme si acum in el, bebe_mic unde o sa doarma ? O muti pe Katja in pat normal ?[/purple]
Da, o mut de saptamana viitoare in pat normal de copil!
Ioana
32 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004) pozici [/font=Comic Sans MS]
cristina1702 spune:
gicutza, 26octombrie, carminabulina, ama kaly, inaioana, abibrinza, cypocs, irinel multumesc mult pentru incurajari...sunteti toate foarte dragute...
inaioana stiu ca ma tachinai...dar asta era ideea...asa am ajuns sa-mi fac poze
...eu fug de poze in general...dar intr-o seara eram bine dispusa, am ras si cand mi-ai zis tu ca ai ras de sotul meu cu scaunelul de masina in brate si m-am dus hotarata sa fac poze ca sa-ti demonstrez ca nu am chiar o burtica mica...de atunci (explicatie pt ama kaly) am ajuns sa ma ingrijorez din ce in ce...asta pt ca dupa am descoperit celulita cand ma admiram in oglinda...si pt ca pe cantar mi-e frisa sa ma mai urc...alearga kg alea...
nastad vad ca suntem la fel...ne-au zapacit cu DPN-ul...si mergem pe feeling-ul nostru...
acum insa s-au complicat lucrurile...si ma gandesc daca sa-mi schimb doctorita, pt ca sunt foarte suparata pe ea...
nu stiu daca v-am povestit, dar o colega ma tot batea la cap cu o intrebare: daca mi-am facut RH-ul, ceea ce eu chiar nu stiam...asa ca, eu fiind convinsa ca doctorita mea stie si ca totul e ok, la ultima consultatie am intrebat-o de RH...si surpriza neplacuta: habar nu avea...s-a uitat prin analize si nu aveam RH-ul facut (nici grupa)...mi-a zis sa ma duc sa mi fac analizele si ieri seara am luat rezultatele...(eu merg la ea la 28 saptamani, pe 6 aprilie...)
am RH negativ si sotul RH pozitiv!!!!!!!!!!! ![]()
sunt foarte suparata...nu stiu decat ce am citit in cartile mele de acasa...si nu suna bine...adica, in mod normal la prima sarcina nu e grav si se face tratament la 28 saptamani si la 72 ore dupa nastere...pana aici, totul ok...asa credeam eu...
dar mai scria ceva...daca faci avort trebuie sa faci tratament imediat dupa, ca pt urmatoarea sarcina sa fie totul ok...nu cred ca mai stiti povestea mea, dar in decembrie 2004 chiar ea mi-a facut intrerupere de sarcina pt ca luasem 10 zile ciprofloxacin...
deci...nu stiu ce sa mai cred...mi-e frica...iar pe ea sunt foarte, foarte suparata...nici nu mi-ar fi facut RH-ul daca nu-i spuneam eu...
ce sa fac? voi stiti ceva despre asta? ca doctorita nu-mi raspunde la telefon...
a, mai era ceva...am tinut tratament pt anemie (2/zi vreo 3 saptamani)...si acum mi-au iesit analizele si mai rau...probabil ca o sa iau iar fier...dar oare de ce au iesit mai rau?
scuze, ca vin numai cu probleme....
inaioana spune:
Doctorita ta e o cretina. Ma scuzi dar mi se pare extrem de grav, RH-ul se face primul. Mai ales ca nu ti-a facut injectiile care se fac dupa avort...e naspa. Trebuie neaparat sa iti faci niste analize ca sa vezi daca dezvolti anticorpi (in caz ca bb are pozitiv) si imediat dupa nastere trebuie sa i se faca lui bb ceva injectii. Nu stiu exact ce si cum pentru ca noi avem RH pozitiv amandoi dar stiu sigur ca e treaba serioasa cu RH-ul!
Ioana
32 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004)
pozici
ralucis spune:
fetelor, multam de sfat, atunci cred ca o sa optez pt cel de panza, am vazut ieri la cora unul dragut de la primii pasi, avea si masa de infasat si era 2,4 mil, e bine? ce stiti de firma asta? ca celelalte de firma sunt cam scumpute, 5, 6, si mai multe mil chiar, voi ce v-ati luat? Sa ma orientez spre ceva mai scump, dar mai bun? hai ca incep si eu ca ama
, ea era cu caruciorul, eu cu patul!
gicutza spune:
cristina
hai sa te linistesc cu rh-ul. Si noi suntem in aceeasi situatie - eu negativ, sotul - pozitiv. La prima sarcina, am facut incepand cu luna a 6-a dozari de anticorpi. Si cum nu dezvoltam nici unul
, nu a trebuit sa fac nici tratament si nici injectia aia la 72 de ore dupa nastere. Acum la a doua sarcina voi face tot asa dozarile, din luna a 6-a, adica acusica... si voi face progresiv pana la nastere. Daca dezvolt anticorpi, voi face un tratament, dar nu e nimic de speriat. De obicei diferenta de rH intre soti se manifesta printr-o sarcina dificila. Cumnata mea stiu ca se umflase tare de tot si la fata.. si degetele ca nici nu mai purta verigheta... dar daca tu nu ai probleme de genul asta nu-ti fa probleme prea mari. Du-te si fa-ti dozarile de anticorpi si vezi ce rezultate ies.
Apropo, ca veni vorba.. fetele din Bucuresti stiti cumva unde e Institutul de Hematologie? Ca acolo trebuie sa merg si eu sa-mi fac dozarea.
Vlad
Sa traim bine!
cristina1702 spune:
da, inaioana...imi vine sa o omor...nu stiu de ce dau eu numai peste doctori de genul asta...
acum mi-a raspuns la telefon, in sfarsit...imi zice ea ca asta e sa ma duc sa-mi faca analiza pt a descoperi daca am anticorpi deja si ca o sa tin tratament...
si ii zic: bine, bine dar am citit ca daca am facut avort trebuia sa fac injectii imediat dupa...si ce-mi raspunde ea dupa o secunda de liniste: da, dar in romania nu se face asa ceva...what? cum vine asta?
cert e ca mi-a zis sa ma duc sa-mi faca analiza pt anticorpi anti-d si pe urma sa ne vedem...
m-am enervat si mai tare...sunt fiarta...am ajuns si eu in situatia de a cauta alt doctor la 26 saptamani?
ama_kaly spune:
Ma doare burta jos de tot..e posibil sa mi se fi deschis colul ? 
ralucis patutul ala de la Primii Pasi din Cora il am si eu1Uita-te in album la lucruri Seby sa-l vezi! Mie mi-a placut si imi place, iar pretul e foarte bun!io
34+ cu
Seby
Poze mami si bebe
Poze noi burtica 32sapt si lucruri Seby Bebe
florypop spune:
Ama, ce faci dai startul?
Suna dr si intreaba.
Pupici,
Flory
27+ si
Andrei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20060624/dt/8/k/911c/preg.png
ama_kaly spune:
flory nu!! Nu mai zice asta! Sper sa mai stea bebe pana ajung la Bucuresti ca aici nici n-am dr!
Si ce sa ii spun la tel ca ma doare burta jos ? Dintre mamicile care sunt la al doilea bebe, ce ar putea sa insemne durerea asta? Pana acum n-am mai simtit asa..nu ma doare tare, dar ma ingrijoreaza!cristina eu zic sa schimbi dr, e clar ca nu-si da silinta si e grav ce a facut ea! Rh-ul e foarte important si se face si la noi vaccinul ala, nu e adevarat ca in Romania nu se face!io
34+ cu
Seby
Poze mami si bebe
Poze noi burtica 32sapt si lucruri Seby Bebe
ralucis spune:
ama, asta e patutul, intr-adevar e f dragut, mi-a placut ca are 2 nivele si masa de infasat, pai atunci cred ca o sa ma duc sa mi-l iau pe asta, n-are rost sa mai caut altele, ca si pretul e chiar bun!