Bebelusi de mai-iunie 2005 (75)
Raspunsuri - Pagina 8
ioanailincam spune:
Neata! Sa dea naiba, tocmai am pierdut un mesaj kilometric pentru ca au picat calculatoarele, nu ma invat sa scriu odata in word.
Deci ziceam cam asa :
Nu voiam sa mai scriu si eu pe tema asta, sperand ca s-au calmat spiritele, dar vad ca samanta de scandal a inceput sa rasara si sa se transforme intr-un vrej mare si gras.
Apropo de scris off topic, slava Domnului, am scris de nenumarate ori : de soacra, de cumnat, de invatat si cate altele, dar am facut-o pentru ca am considerat ca de-aia suntem aici, sa ne zicem ofurile, chiar daca nu sunt legate de bebelusi. Eu, la randul meu, citesc integral postarile voastre, indiferent daca in acel moment ma privesc sau nu si pot spune ca acest lucru mi-a prins bine : de exemplu, cand a racit Ana nu a trebuit sa mai intreb, am fost direct la farmacie si am cumparat deja celebrul KARVOL. Dar, acest lucru se intampla pentru ca eu sunt curioasa pana la exasperare, toata lumea care ma cunoaste stie deja acest lucru si il accepta (de cele mai multe ori). Pana nu aflu eu si cele mai insignifiante lucruri la birou, spre exemplu, nu ma las, nu are a face daca este legat de mine sau nu. Bineinteles, de multe ori chiar aceasta curiozitate bolnava a mea a scos multa lume din kk pentru ca mi-am amintit lucruri de mult uitate si multi imi sunt recunoscatori. Pe de alta parte, pot sa-i inteleg si pe cei care nu sunt interesati de toate cele pe aceasta lume, tocmai datorita privirilor (si nu numai) pe care le primesc de la persoanele care nu ma cunosc foarte bine si nu inteleg mania mea. Pentru aceste persoane, exista optiunea mergi mai departe fara a citi. In modul acesta cred ceu ca impacam si curiozitatea bolnava a unora ca mine si informarea strict pe subiect a celor care nu doresc sa citeasca si alte lucruri decat specificul acestui forum.
Cat despre urat La Multi Ani, eu nu am facut-o niciodata de cand am intrat aici, DAR aveam de gand sa fac acest lucru si sa si anunt ca o voi face la implinirea primului an de viata de catre Thomas, lucru pe care il voi face pana toti bebelacii de generatie vor deveni copilasi. Se va repeta schema la 2 ani etc., daca vom mai fi aici. Stiu ca este importantà pentru mamici fiecare dintre aniversarile din primul an de viata – eu insami m-am suparat pe mama cand se intampla sa sune de ziua Anei, dar nu o felicita – cu toate astea, timpul fizic nu imi permite sa culeg zilnic aniversatii zilei si sa ii felicit nominal. Daca am suparat pe cineva din acest motiv, imi pare rau. Iar de raspuns la intrebari, felicitat pentru progrese, asta o fac pentru ca imi place sa cred ca este un forum interactiv (o fi pleonasm ?), unde lumea intreaba si ceilalti raspund, iar daca s-a intamplat sa uit pe cineva este pentru ca nu am avut bunavointa sa invat cum se face citirea in paralel cu scrisul.
Imi pare rau ca am mai pus si eu paie pe foc, dar am vrut sa-mi spun si eu parerea.
Acum despre noi : aseara am adus-o pe Mogaldea la birou, spre deliciul colegelor. Le-a aratat cam tot ce stie sa faca, inclusiv mers de-a busilea pe masa de consiliu si dansat pe ritm (au adus fetele un radio) – asta cu dansul nu stiu de unde a luat-o, inintial am crezut ca mi se pare, dar miscarile sincronizate din cap/umeri/fund ma fac sa cred ca nu este ceva intamplator. Iar ca rezultat am avut o seara foarte bune pentru ca obosita fiind de atata agitatie, a adormit repede si fara urlete.
Singura parte negativa este ca am simtit-o pe colega mea un pic invidioasa, desi nu este cazul. I-am spus ca o luna de diferenta la varsta asta este foarte importanta si ca nici Ana la 8 luni nu facea nici jumate din ce face acum. Ea in schimb s-a dus acasa, i-a povestit sotului si soacrei ce face Ana si au inceput sa chinuie bietul copil sa faca exercitii sa invete diverse. Aproape imi pare rau ca am adus-o pe Ana si nu cred ca voi repeta schema curand, desi a fost cuminte si nu a plans, astfel cum ma temeam.
Monu – scuze ca nu am scris aseara, am cazut franta, nici nu m-am apropiat de calculator (spre marea mirare a barbatului). De ananas nu stiu ce sa zic, mie mi se pare cam acru si deja Ana nu se impaca bine cu acest gust, asa ca nu cred ca- void a. Dar nu vad de ce nu ar merge blenduit.
Tudora/Toni/Sergiu – felicitari pentru primii pasi, mamicile voastre sunt pesemne tare mandre de voi. Si taticii…
Maya – felicitari pentru mersul de-a busilea. Si multa sanatate.
NewMami – multa sanatate lui Patrick.
Loreen – eu ii dadeam Anei Ca Pharco, cand avea vreo 3-4 luni, dar nu am observat printre efecte lipsa poftei de mancare.
Elisor- Loreen zicea ca ai ceva progrese de raportat. Unde esti ? Si Rodica a disparut…
Vai, vai, intre timp am redeschis forumul si gasesc o cearta groaznica. Hai, va rog, nu va retrageti, fiecare este apreciata in felul sau : una pentru umor, una pentru perseverenta de a raspunde tuturor, una pentru mesaje interminabile (asta-s io
). In felul asta, eu zic ce ne completam reciproc, e loc pentru toate pe DC.
MYGIRL - RASPUND OFERTEI DE PACE
.
Hai ca e aproape 12 si eu nu am facut nimic din cauza problemelor arzatoare de pe forum. Ca sa citez un clasic in viata, ASA CEVA…
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
Androix spune:
Simt nevoia sa ma retrag pentru ca sunt una dintre nominalizate, am participat la conflict, dar nu mai vreau sa-l intretin si sa-l alimentez asa cum face Andreeaatan de zile bune.
Ca sa intelegeti: NICIOADA n-a fost vorba despre felicitari adresate copiilor pentru progresele lor sau pentru o luna noua implinita. Asta a scos-o Andreeaatan acum din burta. Deci certurile, aluziile, subtilitatile, intepaturile nu au avut nimic cu copiii nostri.
Andreea, nu este adevarat ca esti suparata pe Bea ca nu l-a felicitat pe Thomas sau pe Tony. Mai sunt si alte fete care nu felicita, nu zic la multi ani dar pe ele nu esti suparata asa-i? Te rog zi in fata ce ai de comentat, dar zi adevarul n-o da cotita! Cu Beatrice a inceput treaba pe chat, nu are legatura cu urarile de vreun fel.
Si vreau sa zic acum la final un lucru pe care am gresit ca nu ti l-am spus la timpul potrivit si uite ce a iesit. Desi ma indoiesc ca vei intelege acum, dar totusi incerc.
Nu cred ca exista ceva pe lumea asta care sa ma intereseze mai putin decat stilul tau de viata, cati bani ai, cum consideri maruntisul pentru care ai stat si tu la coada impreuna cu toata pleava societatii, ce afacere conduce sotul tau etc. In concluzie nu am de ce sa ma simt jignita de toate astea. In schimb ce jigneste la tine este DISPRETUL cu care ne povestesti despre toate astea. Daca ai zice in gura mare ca esti cea mai tare poate as incepe sa te cred. Dar cum nu uiti sa adaugi de fiecare data si continuarea "si restul sunt niste rahati" nu pot decat sa ma simt jignita, sa ma enervez, sa...
Ai inteles? Nu CE ai spus cu "o sinceritate rar intalnita" asa cum aprecia Olga, a deranjat. Ci CUM ai pus in propozitie marturisirile tale sincere.
Gata, asta a fost ultimul mesaj si promit ca indiferent de provocari nu mai intru sa discut nimic aici, nu vreau sa stric ce-a mai ramas de stricat pentru cele care nu sunt implicate si gasesc aici un spatiu de relaxare
Andreea mamica lui
Filip Stefan
Danelutza spune:
IoanaIlincam felicitari dansatoarei. Daca nu stii de unde a invatzat, itzi spun eu... de la mine
, si fiica mea danseaza, ca eu dansam cu burtoiul cind eram insarcinata. Asha ca am trimis cu avionul un dans la fetitza ta
... ca doar am fost colege de burtica ![]()
Androix nu mai fi suparata, lasa ca poate cineva a avut o zi proasta cind a scris ce a scris. ![]()
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Povestea nasterii principesei noastre
Daniela si principesa ISABELLA
(5 iunie 2005)
Poze cu ingerasul lui mami
OlgaTarziu spune:
Deci fetelor pur si simplu eu nu mai rezist. Androix te-a deranjat ce am spus de Andreea. Mai am destui neuroni ca sa inteleg asta. Si apoi nu cred ca am nevoie de ironii si apropouri si alte chestii. Am intrat pe forumul asta pentru ca am considerat ca e bine pentru mine si pentru copilul meu. Din pacate in ultimele 2 saptamani l-ati facut teritoriu de lupte de orgolii si ironii. Nu eu l-am facut ci voi.
De cate ori una din noi avea probleme am incercat sa ajut cu o vorba buna... Si printre cele care au avut nevoie de noi ai fost si tu Loreen. Nu e nevoie sa dati in nimeni... Toate consider ca suntem femei mature si nu numai atat dar mame si asta presupune dubla intelepciune si responsabilitate.
Si ca sa nu uit inainte de a pleca. Va multumesc din suflet ca m-ati sprijinit sau l-ati felicitat pe Tony. Sunteti superbe.
Dar am decis si eu ca e momentul sa plec. Imi pare rau ca acest conflict care nu-mi apartine si nu mi-a apartinut niciodata a reusit cum am spus sa faca multe dintre noi sa dispara. Scuze celor care nu am avut timpul sau sansa sa va ajut cum trebuie.... Dar atmosfera e atat de incarcata incat nu-mi face nici cea mai mica placere sa citesc sau sa scriu pe forum.
Olga
Si maine e o zi
OlgaTarziu spune:
ada74, felicitari pentru Sergiu! Vai ce se mai grabesc, Asa-i?
Dadym lasa mama ca o soatem cumva la capat cumva. Cum zicea mstroie a trecut aproape un an mai trece unul. Chestia ca si eu sunt ingrijorata pentru bucatele.
newmami sanatate lui Patrick.
Olga
Si maine e o zi
loreen spune:
Olga imi cer scuze fatza de tine insa acest teritoriu nu ne apartine noua si aici ma refer la mine si Androix...am fost bagate la inaintare pentru a se intretine o atmosfera de tensiune generata efectiv de Andreeaatan...si motivul numai ea il stie...
Cert este ca exact cum sublinia si Androix samanta este rasadita pe chat si nu are legatura cu marea majoritate dintre noi...as putea exemplifica insa imi este si asa sila de situatia in care s-a ajuns...si nu-mi sta in fire sa ma dezbrac de caracter...
De aceea am spus anterior ca se putea face "razboiul" in particular si nu aici,unde marea majoritate nu stie si nu pricepe nimic...
Si ca sa inchei si eu...cred ca nu este nevoie de jigniri gratuite in continuare...daca sunt lucruri nelamurite mai bine cereti lamuriri cui poate sa le ofere inainte de a se lansa supozitii...
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
Cornelia spune:
Fara a ma iluziona ca va schimb deciziile, vreau sa adaug cate ceva.
De ce nu dati ignor mesajelor de la persoane pe care nu le simpatizati?
Suntem diferite, nu avem cum sa gandim la fel. Eu nu sunt de acord cu tot ce spun persoane pe care chiar le simpatizez pe aici. Dar nici cu cea mai buna prietena nu sunt tot timpul de acord.
Chiar daca m-ar fi jignit cineva in mod direct, cred ca nu mi-as fi luat jucariile sa plec ci pur si simplu nu as mai fi comunicat cu persoana respectiva. Dar, dupa cum spuneam, suntem diferite...
Mie chiar mi-ar parea rau sa pierd prietene virtuale. Deja au "disparut" atatea pe care le "cunosc" de mult.
Si eu am fost de multe ori pe punctul sa nu mai scriu pe forum, dar din motive personale: pentru a acorda mai mult timp familiei mele. Si sper ca asta sa fie singurul motiv pt. care unele dintre voi nu ati mai scris de mult sau nu veti mai scrie aici.
Pun punct acum. Dar revin
cu povesti despre noi, cand oi avea timp
.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
mikka spune:
Neatza mai pe la pranz!
Ioana, Gusta, meeey, dar aveti niste fete tare fasnetze!!
Danelutza, daca o sa-mi iau vreodata casa, te chem ca si consultant gradinar, vrei? Fac si mucenici, sau cozonaci, sau turte, sau ce vrei tu ![]()
Loreen, si eu ii dau Ca Pharco dar nu se innebuneste dupa el si mi se pare ca-i prea dulce si-i taie pofta de mancare. Dar nu am gasit Ca gluconic, mai spunea cineva ca nu se mai fabrica (sa nu se supere, ca nu mai stiu cine).
Newmami, wooow, am ramas uimita ca am citit de daycare... mie ziua asta mi se parea asa indepartata... Pe de alta parte cred ca e f bine, ca socializeaza imediat si se obisnuieste si cu alte persoane. Sunt convinsa ca o sa invete lucruri noi foarte repede. Cum s-a acomodat azi, rezista?
Nefertari, ai disparut?
Dragelor, sa mai zic si eu ceva, sa nu mai zic... stiu ca nu mai e nimic nou de spus, dar eu cred ca suntem (sau ar trebui sa fim) destul de mature ca sa acceptam si opinia celuilalt. Totdeauna si oriunde vor exista neintelegeri, nimeni nu e la fel cu celalalt (slava domnului), nimeni nu e perfect. Fiecare avem antipatiile si simpatiile noastre, insa haideti sa dam dovada de un pic de toleranta! Doamne, avem niste bijuterii linga noi, ne-a binecuvantat Dumnezeu cu niste copii deosebiti, si asta e singurul lucru care conteaza acum. Haideti sa ne gandim, peste cativa ani, cind cei mici vor merge la scoala, sau vor avea cine stie ce probleme, sau vor fi bolnavi, doamne fereste, atunci ce mai facem? Ala e motiv de suparare, nu o felicitare uitata sau o reteta! Zau asa! Haideti sa ne gandim la ceea ce conteaza in viata si sa lasam maruntisurile, ca nu merita sa ne consumam pentru ele.
Daca am uitat sa raspund cuiva, sau nu mi s-a raspuns cand am intrebat, asta este, consider ca nu a trecut nimeni prin situatia respectiva sau nu a prezentat interes intrebarea mea. Asta este, n-oi fi eu buricul pamantului. Nu cred ca are nimeni nimic cu mine, sau daca are sa pofteasca sa-mi spuna. Dar nu ma supar, nu ma consum, pur si simplu o iau ca pe un semn de exclamare si merg mai departe. Am gasit si gasesc la voi vorbe bune, linste, sfaturi, si vreau sa cred ca asa va ramane in continuare. Hotararea de a pleca de pe forum e a fiecareia, dar nu uitati ca avem nevoie unele de altele, macar ca trecem prin aceleasi lucruri.
Asa ca, fetelor, haideti la Danelutza in gradina, la o narcisa si o cafea sau 
&Ioana
OlgaTarziu spune:
Cornelia, ai dreptate mama. Multumesc ca m-ai ajutat sa fac lumina in capul asta al meu. Oricum nu-mi adun jucariile si maine e o zi.
Loreen propunerea ta mi se pare cea mai corecta. Deci cele care aveti ceva de impartit cu careva mergeti in particular si certati-va cat vreti. Forumul asta a fost gandit si facut in cu totul alt scop.
Deci in speranta ca toate chestiile aiurea se termina azi...
Tony a mers aseara ca nebunul pana a cazut bietul lat. Deja nu-l mai tineau piciorusele si-i tremurau. Habar nu aveam ca poate fi asa tenace. Oare cu cine o fi semanand?
In Canada si America nu da nimeni nici o vitamina si nici un calciu copiilor. In afara de vitamina D si aia doar in cazul in care alaptezi. Nu stiu daca e cu adevarat nevoie sau nu si care dintre medici gresesc.
Am fost sa vad caruciorul jeep si Iuliana mi s-a parut foarte ingust. Adica era spatarul cat umerii lui Tony iar sezutul era foarte scurt. Nu stiu ce sa fac ca sunt in mare dubiu. Merg azi sa-l vad si pe celalalt.
Dadym eu am alaptat pana la 7 luni. Deci nu asta e cauza. Habar nu am.
Olga
Si maine e o zi
patriciaRO spune:
Fetili, care stiti? se da cumva sfecla la bebelusi? Ca am facut un bors de sfecla si vreau sa-i dau ca se tot uita la noi cum mancam...
Fetele luati de aici ceva bun, ca acum scosai din cuptor... Hai ca am pentru toata lumea...PATEUTE CU BRANZA
Beatrice, mami de
Alex pifos