Bebelusi de mai-iunie 2005 (75)
Raspunsuri - Pagina 11
lucas spune:
Adina, e cam ca piciul dar mai mare.
incaltaminte am inteles ca la Crido kid's parca asa se numeste ar fi mai buna, cu talonet,de acolo a cumparat Fran.
incaltaminte buna pentru copii este si la Opera in Orhideea Esplanade.
OlgaTarziu spune:
Tony e mare fan bile. Sunt niste bile de la fisher price care au ceva animalute sau alte chestii inauntru si care scot anumite zgomote. Faza tare e ca ne mai si arde cate una cu cate o bila in cap. Eu sunt in permanenta vanata la ochi, nas sau buze. In rest ne plac sticlele de plastic, telecomanda, telefonul si cartile, dar cele adevarat si pe care le si mananca daca nu sunt pe faza. Cum nu-s atenta merge la flori si baga pamant in gura iar florile tare il ispitesc sa le guste.
Beatrice, fi atenta nu cumva sa fi luat Alex gripa de la tati. Se poate ca vomitatul sa fie o prima simptoma. Mergi cu el la doctor cat de repede.
Voiam sa va intreb pe fetele din tara daca voi gasi borcanele cu fructe de la heinz, cereale milupa si daca exista enfapro ca si formula.
Noi suntem tare necajiti ca tare ne placea ceaiul granule de la milupa si ne-a adus o tanti din tara dar ni s-a terminat. Nu mai vrea sa bea ceai decat indulcit sau daca pun ceva suc in el. Oare pot sa incerc sa-i dau miere de albine sau inca nu? Si faza cu botulismul e aplicabila si la mierea din comert? ca sotul care lucreaza in fabrici de diverse chestii imi spune ca nu se poate sa fie mierea din comert contaminata pt ca e pasteurizata si trece prin n-spe mii de controale.
Olga
Si maine e o zi
patriciaRO spune:
Olga, eu din cate stiu nu prea merge sa-i dai miere pana la 1 an... Nu prea poti sti ce contine mierea, fie ea si din comert sau de oriunde... Mie imi este cam teama ce-i drept de din astea!
Beatrice, mami de
Alex pifos
babygirl spune:
stiti cumva cum se sterge o poza pusa la pagina personala DC? Uitasem de ea. am ajuns la ea din profilul personal. e o poza cu mine si mihai de pe cand asteptam barza.cum o sterg de acolo, aveti habar?
nelia spune:
PACE! Desi eu acum am aflat ca a fost razboi!
Acum, stiu ca deja s-au spus multe, dar nu ma pot abtine sa nu-mi spun si eu parerea... desi nu mi-a cerut-o nimeni!
Despre felicitari... ha-ha-ha! Vedeti de ce nu am felicitat niciodata pe nimeni, de la inceput? Pai cum sa ma apuc eu sa felicit, cind eu uit de cele mai multe ori ca implineste Tudora lunile!?! Dar eu stau acasa, am o scuza...
Astazi am scris un CEC pentru gradinita si o intreb pe directoare in ce data sintem, imi spune si cind sa scriu luna si anul, imi tremura pixul pe hirtie... Am pierdut total sirul zilelor... Si daca imi spuneti ca m-am prostit de stat acasa, ma supar...
Eu nu mai stiu data exacta de cind imi faceam temele in generala si scriam data sus, pe caiet... Na!
Despre sinceritate... Ei, aici problema e spinoasa. Si ma dau exemplu pe mine. Deci, eu stiu ca de cele mai multe ori intru pe fuga, nu apuc sa citesc, imi spun pasul, ignorind cu desavirsire ce s-a spus inainte, imi spun ca intii scriu (pentru ca daca citesc intii, nu mai apuc sa mai scriu cu saptaminile) si apoi citesc si revin... dar, din lipsa de timp (de, aproape singura, cu doi plozi si casa si mincare si cite si mai cite...) nu mai apuc. Apoi cind citesc, imi dau seama cit de nuca in perete am fost cu mesajul.
Si eu spun ceva de bine, cind exact inaintea mea scria ceva de rau sau de foarte rau... ma simt tare aiurea cind am timp si citesc totul... dar ce pot sa fac? Eu dau Raspunde la subiect, imi spun si eu pasul si... peste doua sau trei zile poate am timp sa citesc tot. Deci, ce voiam sa spun? Uite asa fac tot timpul, are dreptate colegu' ca incep sa povestesc joi si termin duminica! Eu stiu toate astea, dar credeti voi ca daca imi va spune cineva asa verde in fata, in primul moment, m-as simti bine? Nu, m-as supara, as sari de cur in sus si as da cu vorbe in stinga si-n dreapta cit de nedreptatita am fost. Dar daca mi se spune cu diplomatie... ei, asta e altceva, ar fi chiar benefic si constructiv. Asa ca, pentru femeile „sincere“ din aceasta parte a forumului, degeaba sinteti sincere, daca nu aveti diplomatie. Sinteti prietene virtuale (nu stiu cum sinteti voi, dar pentru mine voi chiar sinteti prietenele mele virtuale si va multumesc ca existati!), daca vreti sa spuneti ceva cuiva, din si cu prietenie, nu va cenzurati, faceti-o, dar opriti-va un minut si gasiti o modalitate diplomatica de a o face. Adevarul e crud si doare intotdeauna, dar e de preferat oricarei minciuni! Si cind trintesti cite una asa tam-nesam nu aveti cum sa faceti bine sau sa indreptati greseala, inevitabil se ajunge la conflict. De fapt, eu cred sincer ca oamenii se cearta pe lumea asta din doua motive: lipsa de comunicare si lipsa de diplomatie. A fi diplomat, nu inseamna a minti, ci doar a gasi momentul potrivit si forma in care sa spui cuiva ce ai pe suflet. Si mai exista un cuvint pe care trebuie sa-l scriu: toleranta. Eu le consider cuvintele cheie in orice relatie: comunicare + sinceritate + diplomatie + toleranta si acceptare = prietenie. Daca ma nervati, acu' ma duc sa fac un Power Point, asa cum primesc in fiecare zi (si pe care am inceput sa le si trimit, ca mi-e frica!), cu toate astea! Dar, stiind ce de cacao m-am facut cu colajul de la sase luni (in naivitatea mea, eu chiar cred ca mai apuc sa-l fac!), mai bine tac!
Hai, ma fetelor! Nu plecati! Androix, Olga, Gusta... nu e asa de usor sa schimbam gradinita, ati vazut ce greu ii este Agatei sa se adapteze!
Sintem femei (= m u i e r i), sintem conduse de hormoni in aceasta perioada (cel putin mie sa nu-mi cereti prea mult, ca de 5 ani tot fac plozi si alaptez), deci = isterice, ni s-au dus din neuroni, dar sintem niste frumoase toate! Miracolul care ne-a schimbat vietile nu ne da voie sa fim altfel! Cu atit mai mult aici, pe acest subiect! Haide, va impacati? Da? Si iar va dau exemplul Agatei, cum spune ea: is not fair! Sau: vreau sa mai vedeeeeem! Vreau sa te iert! Sa ne impacam! Si acum traducerea: cind nu vreau sa fiu categorica, ca nu stiu ce sa spun si nu vreau sa-mi para rau ca am spus ceva fara sa gindesc si trebuie apoi sa ma tin de cuvint ii trintesc un „mai vedem“ si asa cistig timp. „Te iert“ spune in loc de „ma ierti“ (oricit m-am straduit sa-i schimb ordinea nu am reusit, mama ei de romaneasca). Dar stiti ce haioasa e cind ma supara de-mi vine sa dau cu ea de pamint si imi spune pe un ton blajin si ingeresc: te iert, mami!
Ei, si apoi dupa indeferent ce a fost, urmeaza impacarea, pupaturile si declaratiile de dragoste... sint asa de frumoase, mai ca-mi vine sa spun ca merit sa te mai si certi din cind in cind. Uite, eu m-am certat cu colegu' de viata simbata, din vina lui (of course, si eu intotdeauna am dreptate!) si m-am ales cu un bilet la Cesaria Evola si el cu o seara de simbata de stat cu plozii! Asa impacare...
Deci, dupa ce v-am ametit cu un mesaj in care am vrut sa spun lucruri marete si adinci si pina la urma m-am pierdut in balarii, sper ca data aviatoare cind mai intru, sa va gasesc pe toate aici, vesele si impacate cu soarta si cu viata asta... care stiti ca e de c..., dar tare frumoasa mai e! Va pup!
Cornelia,
de
Agata si
Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com
Florentina G spune:
Noi am iesit azi afara, am dat si o tura pana la Piciul si am vazut o tricicleta tare draguta care mi s-a parut perfecta pentru varsta Mayei. Avea un fel de cadru de protectie care se foloseste in prima faza, cand ei nu-si pot tine echilibrul singuri in scaunel si un maner sa o impingi din spate. Cum Maya nu mai vrea sa stea in carut ma gandesc ca poate va fi mai incantata de chestia asta.
Am vazut si incaltari, tare dragute dar nimc mai jos de 700.000lei. Eu as fi vrut sa-i iau niste caciulite dragute dar nu aveau decat din alea obisnuite, cu "urechi". Voi ati vazut pe undeva caciulite frumoase pentru fetite? Cele pe care le-a purtat in iarna asta ii sunt dej amici, abia ii mai acopera urechile sau sunt prea groase pentru primavara.
Olga, cereale milupa sunt si aici, nu stiu de care vrei tu exact, eu iau numai din cele care se fac cu apa. Cat despre borcanle si formula nu stiu ce sa zic pentru ca noi nu folosim.
Iar despre jucarii ce sa mai zic...cred ca mai mult noua ne plac decat lor. Noi am primit un premergator din cel mai ieftin, simplu. Initial am zis sa fac rost de unul sa vad daca ii place in el sa nu dau banii degeaba cum am facut cu leaganul.Azi, la Piciul pusesem ochii pe unul de la Primii Pasi si mi-am dat seama ca daca il iau il iau pentru ca imi place mie nu ca ar incanta-o pe ea mai mult ca oricum pe ea o intereseaza numai sa se deplaseze cu el!
Tina si
Maya
Pozele noastre
Maya la zece luni
Florentina G spune:
Nelia
- scrii asa de frumos ca de cate ori vreau sa scriu dupa ce-ti citesc mesajele nu-mi mai gasesc cuvintele!
Tina si
Maya
Pozele noastre
Maya la zece luni
corni spune:
PACE
Fetelor,pls,cine are timp,chef,experientza sa-mi explice si mie cum sa recoltez urina si pentru coproparazitologic(caca din trei locuri diferite ale aceluiasi scaun sau din 3 scaune )
Sambata vreau sa merg de dimineatza la analize ptr. hemoleucograma si sa am la mine si pungutza cu urina si recipientele cu caca.
Multzumesc.
monu spune:
Corni,
pt copro se recolteaza din acelasi kk din 3 locuri cu un betisor - gen inceput, mijloc si partea de la final![]()
pentru urina, cu punguta speciala, la prima ora. aici e nasol ca nu stii cand face. trebuie sa recoltezi urina de la prima ora. cum am afcut noi. ne-am trezit pe la 4 si am spalat-o la pasa (caci trebuie s afie curata) si am aplicat punga. se pune in jurul pasa, partea cu burete, sa nu se duca pisu prin alte parti. aici nu stiu prea bine s aexplic. poate fetele cu mai multa experienta pot explica mai bine. deci se aplica punga la prima ora pe pasa curata. si asta e ! pana pe la 7 dimineta poate face ceva pisu. sau mai bine dar mai putin steril pisu de la olita. asta e bun la sumarul de urina. la urocultura trebuie neaparat in punga. Sper ca e inteligibil ce am explicat ca am impresia ca ma invart in jurul cozii. nu prea am inspratie azi.
sanatate multa la bb
si
Alexia Ioana
andreea.a spune:
Hello girls!!
Stiu ca sunt pe langa subiect, dar trebuia sa va povestesc ce am patit! Iertati-ma! Am de gand sa citesc din urma dupa ce va povestesc ce si cum..
Cred ca eram singura care nu primise alocatia de 8 mil pentru copil. Cand mi-am facut buletinul, mi-am schimbat doar numele, ca Andrei nu facuse succesiunea si nu puteam sa-mi schimb si adresa. Asa ca alocatia lui Eric merge la fosta mea casa, unde nu mai e decat bunica-mea. Si ocazional sora-mea. ![]()
Bunn.. Am crezut ca nu a fost bunica-mea acasa si a “pierdut” postasul.. Mi-am imaginat tot soiul de lucruri, mai putin ce s-a intamplat de fapt. Dar stati sa va zic.
A durat cam 2 zile, de cand am hotarat ca intarzie totusi cam mult banii astia si tre’ sa aflu ce s-a intamplat. Mai ales ca bunica-mea se intalnise cu postasul care i-a zis ca nu are nimic sa-mi aduca.. Buun.. Am sunat la un nr de pe net de la Primaria sectorului II. De unde mi-au dat alt numar. Sun si.. surpriza: era casa cuiva. Bun. Sun la 931 in cateva randuri pt ca si ei imi dadeau diverse numere unde ori nu raspundea nimeni, ori era nu stiu ce spital samd. Pana la urma reusesc sa vb cu cineva de la Directia de Protectie Sociala care imi spune ca probabil dosarul depus de angajator nu e complet si ca tre’ sa ma duc sa verific pe Str. Parintele Galeriu nr.6. Tre’ sa ma duc, pt ca aia nu au telefon!!! De dat, probabil..
Ma rog.. Trimit intre timp mail la servici, de unde mi se raspunde prompt ca dosarul a fost depus si verificat si e complet. Nici nu ma indoiam, sincera sa fiu, pt ca angajatorii astia la care lucrez acum sunt culmea corectitudinii la faze din astea.
Ma duc la sediul la care am fost indrumata, le povestesc ce si cum.. O doamna flegmatica imi spune ca poate dosarul nu e totusi complet, ca “poate ei au alta parere”. Verifica si ce sa vezi? Dosarul – complet, banii – erau, dar nu se stia unde.
Ma trimite sa fac o copie dupa CI la naiba in praznic, ma rog.. Si imi spune ca tre’ sa incerc la 2 oficii postale, unul pe Str Glinka si unul la Dorobanti. Noroc ca eram cu tata cu masina ca altfel nu rezolvam nimic. Ma duc la cele 2 oficii, stau la coada cu Eric si cu sora-mea – banii ioc. Nu erau nici intr-o parte, nici in alta. Zic sa incerc si la al treilea oficiu postal, pe Lizeanu (ca alea de la Directia de Protectie Sociala nu erau sigura de O.P. unde apartin..) Si ce sa vedeti? Aici erau banii (m-au gasit dupa nr de dosar). De fapt, cica nu apartin de aici, insa sa vedeti ce s-a intamplat: una sau unul, nu stiu cine a fost din pacate (da’ tare mi-ar placea sa aflu!! 

), in loc sa scrie Stefan cel Mare 5 a scris Stefan cel Mare 55 si tot asa: toate nr erau dublate. Inclusiv scara blocului: era BB. Va vine sa credeti ca asta a fost motivul???? Si ca daca nu faceam toate aceste drumuri, nu mai vedeam banii?!? Poate nici luna urmatoare.. Bai, sunt ceva astia!! Imi vine sa emigrez!! Din nou. Imi vine sa-mi bag picioarele si sa ma duc.. cu familionul cu tot.. in alta parte! Unde oamenii isi asuma raspunderea faptelor lor si nu-si bat joc de altii.
Gata, m-am “racorit”.