Bebelusi de mai-iunie 2005 (75)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Corni, sa-ti spun cum am recoltat noi. Am trezit-o pe la 6.00, am spalat-o si am sters-o bine. Daca ramane umed nu se lipeste punga bine. I-am montat punguta cu partea unde nu este burete in jos, i-am pus scutecul doar de forma, fara sa il lipesc si am tinut-o in brate pana a facut. Eu am dus-o la baie si am dat drumu la apa sa o stimulez si la sfatul lui Fran, cand vedeam ca pisu se lasa asteptat ii udam un pic talpile cu apa rece.
De cate ori i-am montat punguta si am pus-o pe Maya in pozitia culcat gaseam numai urme de pisu in ea, totul se scurgea pe langa! Cu greu am prins smecheria!

Bafta si asteptam vesti bune!

Tina si Maya
Pozele noastre
Maya la zece luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Andreea.a, mai sa stii ca multe mamici au intampinat astfel de probleme din cauza banilor... Numai nemernici mai in Ro. Aici frate nu se inatmpla asa ceva sa te duci cu dosarul si alte chestii. Nici vorba... De cand ai nascut, te baga in calculator si-ti vin banii acasa, frumusel, in cont sau pe cec... noi am optat pentru cont... ca e mai bine... ii scoti cand vrei. Deci ei stiu practic absolut totul, inclusiv nr. de la pantofi... hihihi... Este sistemul foarte bine pus la punct... Off! si cu Ro, asta! Nu stiu cand se va schimba ceva!
uite pentru voi!

Beatrice, mami de Alex pifos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Am fost la controlul de 10 luni cu Andrei, care a picat tocmai bine, ca de dimineata tusea foarte urit, iar dupa prinz avea o febra usoara. L-a controlat, are rosu in git, mi-a scris pe caietel laringita, faringita, ceva de genul asta, acuta. Nici nu mi-a zis acum ce-i de facut ca nu a luat in greutate luna asta, deocamdata mi-a zis sa trecem peste asta si pe urma vedem cu mincarea ce facem. Am venit acasa cu o sacosica de medicamente. Greutatea e aceeasi, 9.5kg, si a mai crescut un centimetru, are 75.5cm.

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maysa spune:

Fetelor, avind in vedere ca o buna bucata de vreme nu am putut tine pasul cu voi, abia am putut sa va citesc imi permit sa va rog sa punem capat certurilor. si asta pentru ca stiu bine cit de tare mi-ati lipsit. Imi amintesc cind am vazut colajele cu bebelusii vostri am incercat sa-i recunosc (si am si reusit de cele mai multe ori)si m-am bucurat cind am vazut ca au venit mamici noi. Asa ca de dragul bebelusilor nostri pe care cit de curind incepem sa-i sarbatorim vreau sa fim tolerante. Deci PACE.

Andreea.a spune-mi si mie te rog ce adresa de mail ai folosit tu de ti-au raspuns imediat care-i situatia dosarului.

Astazi am sarbatorit alaturi de un pitic prima lui aniversare. A fost foarte emotionant, Rares a fost superincintat de jucariile pe care le-a primit sarbatoritul si deja simt ca dau navala aniversarile din super gasca bebelusilor nostri, deci iata un alt motiv sa ramainem toate pe dc.
O noapte linistita si sa adoptam cea mai inteleapta atitudine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

OFFFF, scrisesem un mesaj luuung pt. CORNI, da' l-am pierdut....Incerc sa-l reconstitui...
Una la mana, ai vazut asta-ce inseamna Timeea- http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71815

Doi la mana cu urocultura:
Eu la sfaturi stau bine dar sa-ti zic si cum a fost la noi: nu ne-a reusit recoltatul acasa. Adica pipi in punguta am obtinut, DAR, prima oara ne-a iesit E. Coli in conc. mare-si atunci doar "sclipirea" pediatrei care a insistat sa repetam ne-a scapat de antibiotic. Bun, am repetat, si ne-a iesit- "flora polimorfa-posibila contaminare" Eu imi amintesc ca parca am atins cu degetul interiorul pungutei, ceea ce nu e voie. Asa ca de atunci am fost cu Iepu' in persoana la laborator sa-i recolteze ei -si rezultatul a fost mereu negativ. Ce am vazut eu cand ii recoltau asistentele- pai nene, spalatul ala la pasa e treaba serioasa, ii dadeau zdravan cu dezinfectant, pana se inrosea saracuta toata, iar asistentele purtau manusi sterile. Ultimul sfat de la pedi-e bine sa se faca si sumarul odata cu urocultura-si rezultatele sa coincida. Adica, daca apare "ceva" la urocultura, trebuie sa apara si nr. de leucocite crescut in sumar, si invers, mai multe leucocite in sumar-indica o infectie. Se mai poate face o proba(parca Sainfeld ?-W...)se practica mai rar dar e destul de precisa. Si in final- pt. urocultura nu e nevoie de multa urina-daca raman in punguta macar 5ml e ok. Bafta multa !

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Hello si PACEEEEEE!!!!!!

am citit cu chiu cu vai ce s-a mai scris, am fost tare ocupata cu trebile casnice si cu Alyssa, care are o energie ceva de speriat si abia reusesc sa ma mai tin de ea, in plus gatesc non stop ca papa de rupe...sper sa continuie tot asa si sa se faca iar rotunjoara!

Corni - noi am facut de mai mute ori examenul de urina...cum au zis si fetele: se spala bine zona si se dezinfecteaza (Alyssei la spital i-au dat cu apa oxigenata), lipesti pungutza si ai grija sa stea cat mai dreapta, poti sa invelesti fata intr-un prosop si s-o tii in brate pana face...ajuta daca-i dai ceva cald de baut! acuma cu ora la care...habar n-am, poti s-o trezesti si la 5 dimineata iar la 4.45 sa fi facut deja, deci fara rost...vezi si tu. ah, inca ceva...daca nu face intr-o ora trebuie sa repetzi operatiunea ca se contamineaza pungutza.

Teddy si bebe Alyssa (05.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Gabitza, si Alex are o tuse mai nou de 2 zile inecacioasa, dar nu am vazut rosu in gat si nici febra nu are si de luat in greutate, ia bine... de la ce o fi?

Beatrice, mami de Alex pifos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea.a spune:

Am citit si eu din urma si am vazut ca mai mult mamici au ramas fara bani.. deocamdata. Si eu care ziceam ca sunt singura si ultima care n-a primit.. Hmm.. Ma enervez si mai rau!

Maysa - la mine la servici am trimis mailul, la contabilitate. Lucrez,lucram mai bine zis la Connex. Si astia sunt foarte bine pusi la punct. N-am avut niciodata senzatia ca ma insala. Dar ne si munceau 200% daca se putea. Intr-un fel asa e corect, ce sa mai!

Beatrice - multumesc pt incurajare! Eu mi-am cam pierdut speranta.. Nu stiu daca mai traim noi pana se schimba ceva cu adevarat si in tara asta. Multa sanatate pt Alex! Si pentru Andrei al lui Gabitzam!

OlgaT - Felicitari pt umblaret!!!

Iar despre ce am citit din urma.. nu mai adaug nimic ca s-au spus destule vorbe fumoase! Atat as zice:

V-am pupacit! Noapte buna!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corni spune:

Fetelor,va multzumesc mult Monu,Florentina G,Fran,Tdi pentru explicatii,eu de fapt am pe trimitere sumar de urina dar ptr. ca deocamdata nu facem la olitza trebuie sa-i recoltez tot la punga, vad ca ptr. urocultura se respecta strict regulile de igiena .Mi-am facut o idee acum urmeaza sa o pun in practica sambata dimineatza.
Multzumim
Fran,mi-ai facut o mare bucurie sa stii ca nu cunosteam inca de unde provine numele si ce semnificatie are,chiar si popa la Botez m-a intrebat daca e nume propriu si i-am spus ca da dar nu am stiut detalii la momentul ala.Imi pare rau ptr. mesajul lung care l-ai pierdut si a trebuit sa mai scrii o data,asta scoate in evidentza ca suntem fete jos palaria(doar palaria am folosit-o din iconitza nu si semnificatia)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Corni, cina a avut Agata infectie urinara (la un an si doua luni), am fost sfatuita de doctor sa o spal bine la pasarica la ora 12-1 noaptea cind se scula sa suga, sa-i pun punguta, sa-i pun pampersul si sa i-o iau la 5-6 cind se scula sa suga din nou. Si a mers! Si cind a trebuit sa-i fac Tudorei pentru guvern, ca sa vada daca nu are vreo boala ereditara, la fel am fost sfatuita. Si da, le-am spalat foarte bine si le-am dat cu apa oxigenata, iar eu am avut tot timpul manusi pe miini.
Andreea.a, imi pare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva. Dar se intimpla incurcaturi si la case mai mari. De exemplu, in Canada. Noi am dat testul de cetatenie in februarie, luna aia de foc pentru noi, cind azi ne mutam si a doua zi renuntam... Am anuntat ca ne mutam, am dat adresa din Burlington – Ontario si cind am aflat ca nu ne mai mutam, am anuntat din nou si pe net si prin telefon ca nu o mai facem si raminem la vechea adresa. Am intrebat daca trebuie sa trimit si o scrisoare, mi s-a spus ca totul e OK si sa asteptam sa ne cheme la ceremonia de inminare a cardurilor de cetateni. Am intrat de vreo citeva ori sa verific in dosarul online daca avem in continuare adresa din Montreal si o aveam... Si ieri primim invitatie la ceremonia care va avea loc pe data de 28 martie, in... Hamilton – Ontario (un oras de linga Burlington). Am zis ca-i omor, sa vad ce rezolva astazi Octav astazi prin telefon, ca acolo nu ne ducem nici daca raminem ne-cetateni.

Noi astazi ne-am plimbat vreo 3 ore! Sint 8 grade. Am luat-o pe Agata la prinz de la gradinita, spre bucuria ei si am plecat prin parcuri. Am mers atit de mult pe jos, ca se saturase si mi-a spus ca miine sa nu mai vin sa o iau de la gradinita devreme, prefera sa stea acolo, ca o dor picioarele. Uraaa! In sfirsit, se pare ca vine primavara si aici. De fapt, vara. Cica, e o vorba, in Montreal, vara vine intr-o marti dupa-amiaza! Astazi e joi, sper ca tine macar pina martea viitoare si nu se fac direct 30 de grade.

Va pup, ma duc sa gatesc (fac sushi, salata boeuf, rulouri cu brinza si verdeata si piine... yamiam), sa intind rufele din masina, sa mai pun una, sa le impaturesc sau calc pe cele uscate, sa dau cu aspiratorul, sa sterg pe jos... sau mai bine... ii pun un desen Agatei si eu ma culc linga Tudora, ca deja m-am saturat de treaba, numai cit am scris ce as avea de facut! Ma mai gindesc...

Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com

Mergi la inceput