Mamici de iulie - august 2006 (32)
Raspunsuri - Pagina 9
motzata spune:
A SI INCA CEVA LA NOI AI POSIBILITATEA SA LE DUCI INAPOI DACA AI BONUL DE LA CASA DAR IN RO???????????
NU MI-A RASPUNS NIMENI CU TESTUL TT PLEASEEEEEEEEE!

PE
18+
motzata
mamanati spune:
Amabella, map
. Noi acasa n-am facut niciodata cream soup. De fapt stiu cum arata caci o comand des la restaurante. Sa stiti ca la noi in familie e sotul cu gatitul, eu mai putin. Dar acum cind e plecat am noroc de o super-mama,(eu stai la parinti acum, ca as inebuni sa stau chiar singura). Da poate ii uimesc si eu pe ai meu cu un cream soup zilele astea. ![]()
MissJJ spune:
Cristina_Ioana eu am cautat pe net despre sterilet. Pagini in romana nu am gasit cu informatii complete am gasit in engleza si am despre un tip de sterilet numit Mirena care cica este f folosit. Si am mai aflat ca sunt doua tipuri: IUD Intrauterine device si IUS Intrauterin system. Diferentza din ce am priceput eu este ca al doilea contine progesteron si este facut din plastic iar primul este cu fire din cupru. Eu pun linkurile daca vrei sa te uiti:
http://www.drugs.com/PDR/Mirena_Intrauterine_System.html asta este de pe un site de farmaceutice despre ala mirena
http://www.patient.co.uk/showdoc/23069136/ asta e despre IUS in general si urm link-uri la fel: http://www.bbc.co.uk/relationships/sex_and_sexual_health/contr_ius.shtml
http://www.nhsdirect.nhs.uk/en.aspx?articleID=459
Linkul asta este despre IUD celelate erau despre IUS: http://www.nhsdirect.nhs.uk/en.aspx?articleID=457 .
Daca gasesti ceva sau afli mai multe detalii please da si la mine. Ms. 
Fetele n-a folosit nici una dintre voi sterilet? Nimeni nu stie nimic concret? Ca de citit despre pot citi romane dar as dori si parerea cuiva care a folosit steriletul.
------------------------
19+ 
Born free, now I'm expensive. ![]()
Poze
Lucrusoare baby
MissJJ spune:
Am sa incerc si eu reteta aia de supa crema. Amabella multumesc ca ai pus reteta, ca eram si eu curioasa despre ce e vb mai ales ca fetele au zis crema de legume si ma gandeam ce-o mai fi si aia.
Mai rau e ca eu si acum fac ciorba si supe dar nu ma ating de legumele din ea. Stiu ca nu e bine si ca is sanatoase si ar trebui sa le pap dar eu de mica nu le suport nici sa le vad in farfurie si le aleg si acuma.
Daca m-ar vedea mama...
Eu legume nu pap decat proaspete si la legume ma refer la cele din salata aaa si mai pap vinete in rest sa nu le vad. Le pun la mancare ca normal dau gust bun si etc dar nu ma ating de ele.![]()
------------------------
19+ 
Born free, now I'm expensive. ![]()
Poze
Lucrusoare baby
Amabella spune:
motzata, TT e o analiza care se face din sangele matern si care da valorile la 3 markeri serici: alfafetoproteina (AFP), care, asa cum suna, e o proteina, estriolul liber si betaHCG, astea doua din urma fiind niste hormoni. rezulatul testului se obtine prin combinarea mai multor factori(aceste 3 valori plus varsta mamei la nastere, detalii privind bolile ei anterioare, istoricul bolilor membrilor de familie ai parintilor etc) si se prezinta sub forma unei fractii care indica RISCUL ca fatul sa aiba anumite defecte cromozomiale: trisomia 18, 21 sau DTN (defecte de tub neural). se face prin sapt 14-18 de sarcina parca, sau 14-20, nu mai stiu exact si ce trebuie retinut in mod special este ca e un rezultat STATISTIC, calculat deci ca urmare a unor statistici, ceea ce inseamna ca nu pune un diagnostic, ci doar o probabilitate, mai degraba o posibilitate, un risc. ceea ce inseamna ca daca la test a iesit 1/50, exista riscul de 1 caz din 50 ca fatul sa aiba respectiva anomalie cromozomiala, deci 49/50, adica 98% nu are nimic. ceea ce de regula se si intampla. dar cum statistic, la o mama de 28 de ani la nastere, fara cazuri de down in familie, riscul statistic este de 1/1138 sau cam asa ceva, cand iti iese 1/50, cum mi-a iesit mie la primul TT facut, simti ca iti pierzi mintile si nu mai gandesti ca, de fapt, 98% bb nu are nimic.
daca TT iese cu risc mare (risc mare se considera mai mare de 1/200), medicii recomanda amniocenteza, care iti spune sigur daca are sau nu bb-ul vreun defect cromozomial de acest tip.
m-ai inteles?
Sabana spune:
Mamanati fii antena la mine. Iei vreo 2-3 cartofi, morcovi, dovlecei, telina una bucata, niscaiva albitura, o ceapa le fierbi pe toate, apoi le scoti, le scurgi, pastrezi zeama le dai prin robot. Iei vreo 2-3 rosii, faci un suc de rosii din ele, adaugi la legumele gata fierte, mai amesteci cu zeama, sa fie in final nici prea lunga, dar nici prea groasa, eu mai adaug leustean si cui ii place crutoane. Cam asta ar fi filozofia.
Fetelor eu abia astept urzicile si loboda sa fac ciorba cu bors si cu mult leustean si smantana. Din noiembrie o toc pe fata de la aprozar sa imi aduca leustean, si mi-a oferit uscat, dar nu a fost interesant. 
mamanati spune:
Fetelor din Romania! Am mai intrebat mai demult dar nu mi-a raspuns nimeni. Voi ce parere aveti fata de legumele (rosii, castraveti...) importante iarna si primavara din Turcia sau mai stiu eu de unde. Mi se pare ca contin mai multe pesticide decit vitamine ca mai sunt ele bio. Eu abia astept sa apara fructele si legumele aici. Voi ce parere aveti?
motzata spune:
AMABELLA merci mult draga deci asta este in USA dr iti spun de TT dar nu ti-l recomanda sa-l faci pt zic ei ca poate cauza la bb si poti pirede sarcina.Si daca dr iti spun ca bb are vreo anomalie ce faci avortezi?
DR se pot insela inca foarte tare nu?eu am intrebat pe moasa mea si ea avea trei copii si am intrebat-o daca ea a facut TT-ul si mi-a spus NU.
So aveti grija fetelor cu acest test sa nu va
mai tarziu.
18+
motzata
Amabella spune:
si eu abia astept sa iasa frunzele (loboda, spanac - asta am auzit ca a aparut deja, urzici) si apoi sa o intreb pe mama cum se gatesc, ca eu nu am facut niciodata. ea face niste superciorbe de verdeata, cu lapte batut, sau piure de urzici sau spanac... yam-yam! eu nu stiu sa fac, dar cum sunt un bucatar innascut, talentat si de mare exceptie, o sa imi spuna ea cum si imi ies din prima! ![]()
mamanati, si eu cred ca rosiile si castravetii din import au tot felul de e-uri, dar ce sa fac? nu pot sa astept pana ies la noi, ca mor de pofta pana atunci. si am constatat in ultima vreme ca am gasit rosii si mai ales castraveti CU GUST!!! adica rosiile au gust de rosii si castravetii de castraveti! si am fost foarte bucuroasa, ca de regula astea din import aveau forma si eventual mirosul legumei respective, dar nu aveau nici un gust.
sabana, si eu am tot cautat leustean verde, dar dupa ce mi s-a zis de vreo 5 ori, in diferite piete si aprozare, ca nu creste iarna, am renuntat si am luat de la mama (mereu salvarea mea), care avea si uscat (e adevarat, nu m-a satisfacut, dar mai bine decat nimic), dar si congelat, care e aproape ca cel proaspat.
romaniaau spune:
Aici e si mai rau, ca in tot timpul anului se gasesc aceleasi legume si fructe fara gust si fara miros. Leustean mi-am adus si eu din Romania, din acela uscat, dar pe urma mi-am plantat in gradina si am macar vara ceva proaspat sa pun la ciorba.
Mamanati, am invatat si eu de la suedeze cum fac ele supa-crema de legume. Principiul este acelasi, pui legumele la fiert, scurgi apa intr-un vas, pasezi legumele, adaugi inapoi cite putin lichid, smintina, sare si piper. Ele obisnuiesc sa faca crema dintr-un singur fel de legume, de exemplu de morcovi sau de telina. Iar cind servesti supa in farfurie, mai adaugi in mijoc o lingura de smintina din aceea groasa si pui o frunzulita de patrunjel pentru decor.
Pofta buna! E super ideea cu supa-crema
Noapte buna burtici!
Florina 18+