Mamici de iulie - august 2006 (32)
Raspunsuri - Pagina 11
Cristina_Ioana spune:
Dragele mele drage, de la ora 8 imi bocane muncitorii in cap 
Io ca o draguta ce sunt i-am asteptat si cu cafelutza facuta
si acum ma invart pe aici....va vine sa credeti ca sunt treaza la ora asta??? ca mie nu prea...
stiu ca majoritatea sunteti la munca, asa ca ma simt prost 5 min, dar eu de sunt gravi dorm pana la pranz
Si bebe este foarte activ de la ora 7, asa ca toate sunt impotriva mea, s-a dus somnu'![]()
Sabana, foarte bine ca ti-ai luat liber, mai ales ca uite si azi e frumos afara, stai linistita si odihneste-te....tu nu mai ai CO sa iti iei? sa stai si tu sa lenevesti?
Interesant ce ne-ai trimis despre bebei si ce fac ei acum acolo 
Amabella, iubita, nu tin nici o cura mai, doar ca ma chinui sa nu exagerez...de ex ieri am mancat ca la carte ce v-am povestit, iar aseara am fost la Tratoria il Calcio cu sotzu' si am gustat niste paste
Asa ca nu ma mai lauda, ca ma simt prost, ca eu sunt o pofticioasa 
Mada_mxm saru'mana de link-uri, le studiez nitel mai incolo cand ma trezesc de-a binelea ![]()
Am si eu o prietena care si-a pus Milena de cateva luni, mi-a zis ca a avut ciclu mai abundent la inceput, dar e ok, s-a obisnuit cu el
Miky- ce frumu cu shower-ul ala...vreau si iooooo![]()
Motzata- tare rau faza cu umbrele pe care le-a vazut dr ala... 

Mamanati si gagicile, m-ati omorat cu legumele si supa crema la orele astea, cum puteti sa fiti asa active?
Io fac in casa supa crema, dar mai rar ca mi-e lene sa pasez toate legumele alea, acum mi-a facut mama o mare oala ca imi era pofta si toata sapt asta am mancat supa-crema, nu stiu de ce am simtit o nevoie acuta de legume toata sapt...e adevarat ca sunt cam fara gust legumele acum, si eu astept vara in speranta ca vor avea miros si gust cat de cat...
Anasia, iubita, uite lista de analize pentru 28/36 saptamani:
-HLG
-Glicemie
-Uree
-Creatinina
-Ac.Uric
-Transaminaze
-Bilirubina
-Ca, Mg, Fe
-Sumar urina
-Culturi Col
Dr.T a zis ca in trim.II sa nu mai fac nika, pe astea le facem in trim.III, deci la 28 de sapt a zis sa ma duc cu ele in dintzi ![]()
Nu mi-a facut eco aseara, doar control si am discutat mai mult, vroia sa imi vada IR-urile ca am avut valori maricele in ian, acum sunt ok....
Mi-a zis de contractii ca sunt periculoase si alea nedureroase, si alea pot scurta colul, dar pe de alta parte e normal sa inceapa niste contractii de-acum, care pregatesc uterul pt nastere, numai sa nu fie multe, sa le tinem sub control.
Tu/voi cand mergeti la cabinetul parti va face control pe masa lunar? Dar eco?
Bulinutza, vazusi bre ce frumu e afara?
Tare mult ce imi place vremea asta...e numai buna sa iti iei si tu un medical si sa te plimbi prin parc, sa papi bine si sa te odihnesti 
Cristina 24+
Cristina_Ioana spune:
Florina, ffff frumu ca stai in Suedia, gradina ta va arata absolut fantastic, ca nu e f cald, e numai bine pentru zonele verzi...aer curat, hmmmm, nu e poluarea de aici, hmmmm frumu 
Eu am foarte multi prieteni vechi de familie in Stockholm, ma simt minunat acolo, am fost la un pas sa ramanem si noi de 2 ori ca trageau toti de noi (ei sunt de 11-12 ani) si ne intoarcem mereu cu placere ![]()
Cristina 24+
Cristina_Ioana spune:
Fetelor, ma duc sa mai robotesc cate ceva pe aici 
Intru mai incolo-sha sa va mai pupicesc o tura si sa ma marchez de cate pagini ati scris deja 
Cristina 24+
leistra spune:
Cristina, nu esti singura care s-a trezit asa de dimineata, eu la sase eram in bucatarie, nu ma duc la munca, deci as putea sa dorm pana la ce ora vreau, dar nu am mai putut.
Astept si eu mai tarziu sa vina sa imi puna linoleul in camera bebe si pe seara cortina si perdeaua, ca tapetul e deja pe perete, ramane sa imi vina la sfarsitul lui april mobila.
DE saptamana viitoare am sa incep sa cumpar pentru bebe, ca eu am luat mai intai lucrurile mari, mi-am comandat mobila, am luat caruciorul si scaunul pentru masina, am luat tapetul, dar am o groaza de luat inca.
Miky, din cate am inteles 4 iulie e data noastra, sunt curioasa cand se va intampla insa, se pare ca te-ai distrat si ai primit multe cadouri, ma bucur!
va pup
http://photos.yahoo.com/adina_roberta
annaa spune:
COSMMYR eu iau utrogestan chiar de la inceputul sarcini.
Recomandarea a fost de 4/zi -pe cale orala, dar cum imi era foarte rau de la el, graturi nu am avut in timpul sarcini decat de la utrogestan, si cum luam bulina la 5-10min vomitam
si ce am mancat ieri, plus ca imi aparusera nista basicute pe limba si niste pete pe piept si pe gat.
Am luat cate doua caps/zi oral doar din momentul ovulatiei si pana cand sarcina a fost confirmata cu analiza de sange la 18zile, si atunci nu mi-a fost asa de rau ca erau mai putine si le luam la culcare seara.
Am vorbit cu Dr. si mi-a reconadat 6/zi dar pe cale vaginala, nu e prea placut dar e foarte bine.
Pana la 6 luni voi continua asa si din sapt a 25-a o sa scad cate una pe saptmana pana ajung la 3 si asa o sa merg pana la sfarsit.
Pentru ca si eu am probleme cu uterul(hipoplazic si foarte mic-vazut laparoscopic) iau de la inceputul sarcini si gravibinon, cate 1fiola/sapt, si tot la 25-sapt o sa maresc perioada la 10zile apoi la doua sapt. in ultima luna.
Burta tare si contractii am si eu, si pacat ca nu pot sa fac injectia cu gravibinon mai des ca dupa injectie 2-3zile e foarte bine.
Multa sanatate!
20+
Completare la datele mele ( 03 iunie 1968) -
Dr. Mircea Onofriescu / Cuza Voda, Iasi
Ana
anasia spune:
buna, burtici!
cristina, sunt treaza de la 5.30, nu pt a trebuit, ci pt nu pot sa dorm; multumesc pt analize; n-am facut niciodata control la dr T, doar eco trans; la ultima eco morfo colul era de 37 mm si dr a zis ca e bine, deci probabil nu a trebuit control pe masa deocamdata;
bulinuta, m-am trezit si eu ieri ca mi s-au umflat mainile si picioarele, dar mi se trage de la niste masline sarate, astazi sunt normala;
burticute, felicitari pt fetite si baietei!
anasia 20+ 
letitzia spune:
Cosmina eu am luat utrogestan la inceputul sarcinii cate 8 pe zi; intr-adevar nu ma simteam prea bine, dar a coincis cu primul trimestru de sarcina si am dat vina pe greturile aferente acestei perioade; ce-i drept dupa saptamana 13-14 greturile au inceput sa ma lase (eu am luat utrogestan pana in sapt. 18 , dar l-am scazut gradual); tot la fel stiu si eu ca nu e recomandat decat in primele saptamani de sarcina ; mie dr. mi-a dat sa iau 6 oral (cate 2 de 3 ori pe zi oral) si doar 2 intravaginal; l-am rugat sa mi le dea pe toate intravaginal dar mi-a spus ca daca doza de intravaginal depaseste 4 pastile pe zi exista riscul f. crescut de aparitie a vreunei "ciupercute", asa ca am preferat sa le iau in continuare 6 oral+2 intravag. Am facut si gravibinon injectabil cate 1 fiola/saptam incepand cu saptam a 6-a pana in saptamana 21 (gravibinonul este un amestec de progesteron cu estradiol, si este sintetic, pe cand utrogestanul este progesteron pur).
Probabil ca dr. tau stie mai bine, dar stiu ca in aceasta perioada e indicat mai degraba gravibinonul decat progesteronul.
Oricum, sanatate si tie , si Alexiei27 si sa auzim de bine.
25+ 
romaniaau spune:
Buna dimineata burticute!
I-am povestit sotului aseara faza cu umbrele si fetitele gemene, iar acum speram ca baietelul nostru ramine baietel si dupa nastere.
A.Cicel - bine ai venit inapoi la munca. Sper ca te simti bine dupa raceala si dupa examene.
Cristina_Ioana - ai observat bine ca in Suedia nu este asa multa poluare, sint suprafete intinse de paduri si parcuri, totul e verde. Mai e si reversul medaliei, pamintul este foarte prost, nu creste mai nimic fara fertilizare intensa, gradinile au numai iarba si nu vezi nicaieri vre-o planta cu flori in apartamente sau in gradini. S-au adaptat si ei situatiei si isi cumpara plante ornamentale cu frunze. Eu am cumparat saci cu pamint de flori si am pus in gradina ca sa iasa narcise, lalele, gladiole, dalii si inca vre-o 2 sorturi care nu stiu cum se numesc.
Acum urmeaza intrebarea adresata fetelor care au facut eco morfologica prin sapt 19: ce lungime are femurul copilului in perioada asta? Al meu are 28mm, iar o prietena care a nascut anul trecut imi spunea ca e prea lung, ca bebeul ei a avut femur de 22mm la 19 sapt. O sa iasa bebeul meu asa lung?
O zi placuta tuturor
Florina 18+
a.cicel spune:
quote:
Originally posted by romaniaau
A.Cicel - bine ai venit inapoi la munca. Sper ca te simti bine dupa raceala si dupa examene.
Da' crezi ca mi-a trecut raceala? Am nasul asa de infundat... Abia pot sa respir. Nu stiu cat rezist, dar cel putin pana pe 7 aprilie trebuie sa stau pe baricade ca seful pleaca din tara si nu are cine sa stea la birou. Asa ca... O sa rezist eu cumva.
19+POZE
Amabella spune:
mai fetelor, nu stiu cum de va deranjaza pe voi loviturile lui bb si nu va lasa sa dormiti! sunt si invidioasa! pe mine ma loveste, uneori chiar zdravan, e activ nevoie mare, a inceput sa se umfle si la mine burtica in diverse locuri, in functie de locul pe unde impunge bebelinul cu manutza sau cu piciorushul, dar nu m-as trezi pentru nimic in lume! adica noaptea poate sa faca ce vrea, sa faca tumbe si salturi, ca tot nu ma trezeste.
azi-noapte am visat ca se misca mult de tot si intens, ma mai intreb si acum daca era doar un vis sau era adevarat, dar tot nu m-am trezit. mi-e si frica sa nu se simta rau bebicul din cauza pozitiei mele, el sa ma anunte incrancenat, iar eu sa dorm dusa in continuare. si nu numai ca nu ma trezeste, dar nici nu ma impiedica sa adorm. ma simt o mama denaturata! e adevarat ca de regula nu vreau eu sa adorm pana nu isi termina gimnastica, pt ca mi-e teama ca nu ii convine ceva si ma rasucesc pana se linisteste. si nici nu vreau sa pierd vreun moment in care pot sa il simt, pentru ca dorm.
problema mea majora e nasul, care se tot infunda si daca m-am trezit si e infundat, nu mai pot sa adorm la loc. si ma mai trezesc noaptea, cel putin o data, pentru oareshce nevoi. stiu si eu, poate mai tarziu m-o trezi si pe mine bb si o incepe sa imi faca el program!