Mamici de martie-aprilie 2006 (56)
Raspunsuri - Pagina 11
Qamar spune:
Delia, 

si eu o pun sa ragaie pe micuta, dar ieri nu stiu ce a avut, ca a ragait, a inceput sa motaie, am pus-o in patut si cand ma intorc numa ce o vad cum se stramba...si gata regurgitatu...stiu ca e normal la bebei, dar zau ca mi s-a parut scarry
...faza e ca eu am mult laptic, ea e lacoma si inghitim o tona de aer...oricum e haioasa rau cand ii e fomica si cauta disperata mancarica
...griji, ne-griji, eu sunt in love pe viata de papusica....la fel ca si celelalte mamici, sunt sigura
Noe si Anne Bianca
MP spune:
Salutare gasca!
Toata lumea bine,sanatoasa?Eu da...mi-a trecut febra si ma simt super.
Mai intai tin sa o felicit pe Erika pentru minunea mica!
Noe,sa stii ca eu sunt la al doilea copil si traiesc frica asta si acum.Noi nu am regurgitat inca-sper nici sa nu se intample!-dar ne inecam cand sugem.De lacom ce e si de mult lapte ce ii vine se mai intampla ca se ineaca atunci cand suge.Sa vezi ce fata aveam cand s-a intamplat prima data;adica acu vreo trei zile!M-am speriat rau,dar nu m-am pierdut...l-am ridicat in sus(acuma nici nu stiu daca la faze din astea nu e mai bine sa il tii cu capul in jos ca sa iasa lapticul),l-am batut usurel pe spate,el a tusit si gata...Cam asa si cu regurgitatul.Cum zicea si Delia,grijile abia acum incep.Dar Dumnezeu e mare si nu ne lasa la greu.
Ciuf,si eu am simtit aceleasi lucruri ca si tine.Am simtit ca il tradez pe Vladut intr-un fel.Am incercat sa fac tot posibilul ca el sa nu se simta tradat.Cand il alaptez pe Matei il iau si pe Vladut langa noi,ne uitam pe o carticica sau vorbim,sau altadata sta pur si simplu cu capul in bratele mele.Dar nu pentru ca vine el,ci pentru ca il chem eu.Cand doarme Matei am grija sa ma ocup de Vladut,sa il schimb de hainite,sa il dau si pe el cu creme,sa ma joc sau sa vorbim,sa ne uitam la desene.Incerc sa fac in asa fel incat sa fie bine si deocamdata vad ca nu e gelos.La baita il implicam si pe el-el are rolul de a-l tine pe Matei de manuta ca sa nu se sperie;si tot el,impreuna cu tati pregatesc apita si apoi golesc cadita.I-am explicat ca Matei e mic si de aceea trebuie sa il mai tin in barte,ca il mai doare burtica...Bine,Vladut e mai mare,intelege altfel lucrurile.Nu stiu cu Luca cum va fi.Insa tu incearca atunci cand timpul ti-o permite sa faci in continuare lucrurile pe care le faceai cu Luca inainte de venirea fetitei.N-o lasa pe soacra sa iti ia locul!Nu esti posesiva,aceleasi lucruri le-am simtit si eu referitoare la Vladut care atatia ani a fost numero 1;el a ramas la fel,numero 1,numai ca acum imparte podiumul cu fratiorul lui.
La mine mama a fost de coma si chiar m-am suparat putin pe ea.Ca noi vorbiseram cu Vladut inainte de nastere ca vom avea un bebe,ca va trebui sa avem grija de el si stiti si voi cat de nerabdator era sa vina Matei.Ajunsese sa imi numere zilele ramase pana la operatie.Iar in dimineata cand mi s-a rupt apa si am ajuns la spital a informat pe toata lumea ca el a venit cu mami la spital ca sa ii taie doctorul burtica si sa il scoata pe fratiorul lui Matei.Buuun.Si cum va spuneam,vine mama sa stea cu Vladut cat sunt eu in spital,ca sa poata si sotul meu sa mai vina pe la mine.Si ce credeti ca se apuca sa ii bage in cap copilului?Ca mami o sa fie ocupata cu ala micu,ca ala micu are nevoie de liniste,ca mami o sa fie obosita...si daca nu vrea el sa mearga cu ea la Suceava.Vladut i-a spus clar;"nu, eu vreau sa raman sa il ingrijesc pe Matei".Dar mama a continuat sa il tot bata la cap ca ajunsese bietul de el ca in ziua in care mama a plecat inapoi acasa el sa zica ca se duce cu bica.Asa de tare m-a spuarat chestia asta! Si de atatea ori vorbisem cu mama...Eh,probleme mari cu bunicile astea.
Hai ca m-am lungit si am uitat ciorbita pe foc.
Ciuf,tu asculta-ti instinctul de mama si va fi bine!
Va pup si mai revin cand pot.
Monica & baietii
Pozele noastre
Qamar spune:
Monica, ce bine ca ai trecut de febra asta...pe mine m-a apucat in spital, a 2a noapte dupa operatie si le ziceam la asistente: bueeei, eu am febra!! iar ele raspundeau: nooo, ti se pare, ca e cald aici, de-aia transpiri!...noroc ca dimineata s-a schimbat tura si a venit una care s-a gandit ca totusi, exista termometru, si a constatat ca aveam 38..ma rog, au trecut si astea
cat despre Vladut, eu zic ca esti foarte norocoasa ca e asa de intelegator, eu cand s-a nascut sora mea mai mica aveam 6 ani si la inceput eram foarte ok in ceea ce o priveste, insa ai mei nu prea m-au implicat in activitati cat era ea bebe, nu puteam sa stau nici cand ii faceau baie...
, asa ca eu zic ca e cel mai bine sa il faci si pe cel mare sa simta ce e important in cresterea lui bebe mic, ca mie mi-a luat ceva timp sa inteleg ca NU sora-mea e de vina ![]()
titza mea doarme linistita acum, dar am avut un mic concert azi-dimineata, ca parca prea o laudasem ca numai mananca si doarme, ce-o fi zis, las' ca ti-arat eu ca am voce, mami!![]()

pup
Noe si Anne Bianca
andra_simona spune:
ERIKA-FELICITARI PT BEBELIN,MULTA SANATATE,REFACERE RAPIDA,BEBE CUMINTEL SI MANCACIOS.TE ASTEPTAM CU POVESTIOARA NASTERII SI BINEANTELES CU POZICI.

Fetelor mie asa de drag sa citesc ce faceti voi cu bebelini,cred ca sunteti fericite.Ii tineti in brate si ce a fost rau a trecut.Imi doresc si eu lucru asta atat de mult,dar parca pe zi ce trece mi se pare ca momentu nasterii la mine e foarte indepartat,asta cu tot ce mi-a zis doct,ca tre sa vina bebe ca totu e pregatit,nu stiu de ce dar eu asa simt.Va pup dulce,si va invidiez aveti minunile in brate,felicitari.
38+
mari78 spune:
Erika, felicitari pentru bebeEduard

Sa fie sanatos si mancacios si norocos !!!
Ei, saptama viitoare presimt ca o sa fie cate un bebe in fiecare zi. Sper sa fie si al meu intr-una din zile.Mihaser, Andra, Kim, Tina, urmam, nu ? Si in weekend o sa avem parte de bebelusi, ca Andreea si Laura sunt pregatite, vad eu.![]()
Mari 38+
Irina71 spune:
Hello fetele 
FELICITARI NOILOR MAMICI !! SA VA TRAIASCA PUIUTII SI SA VA ADUCA NUMAI BUCURII !! 

Am si eu o intrebare la mamici : ce fac puii vostri ziua, cand nu papa sau dorm ? Ca al meu URLA nene, de nu mai stiu ce sa-i fac. 
Adica, suge o ora la un san, plange, trece la urmatorul san, suge iar o ora, iar plange, etc.
Toata ziua e pierduta. Noroc ca noaptea doarme, adica se trezeste o data-de 2 ori, suge si se culca la loc. Doar ca .... eu ziua nu apuc sa fac NIMIC, intelegeti ??!! Nu stiu cum aveti voi timp sa gatiti, sa va ocupati si de alt copil, etc. Daca nu ar fi mama aici cred ca as muri de foame. Si cand ma gandesc ca pleaca dupa Pasti ma apuca disperarea. 
Chiar si acum, in timp ce scriu, el plange si morfoleste paturica. Mama ma omoara ca nu e copilul satul, si sa-i bagam completare lapte praf. Nu mai stiu ce sa fac, pana la urma cred ca o sa cedez si asta o sa fac, ca vad ca pe mine ma suge necontenit, si degeaba, ca tot nu tace. M-am gandit ca o avea colici, l-am trecut pe Bonnisan (care ii place la maxim
), dar atunci de ce cauta mereu papa cu gurita ?? Oooooooffff !!!
A venit pediatra, l-a cantarit, cica a luat doar 200 g, dar "nu e sigura ca la spital l-au cantarit bine" si ca o sa vedem la o luna. Azi (chiar acum, la ora asta), implineste 3 saptamani.
Despre analiza laptelui cica e o prostie, ca "cel mai prost lapte de mama e mai bun decat cel mai bun lapte praf".
Oooooofff... si cica e suspect de displazie de sold, si pana la 6 luni trebuie sa punem 2 pampersi, unul peste altul .... si o pastila de calciu lactic + 1/2 pastila de Vit. C, pisate, intr-o lingurita de ceai ..... 

Caca e putin si verde, trebuie sa luam 4 lingurite de mucilagiu de orez de 3 ori/zi .....
Ne umflam cu pastilute, siropel Bonnisan, Vigantol ....
Gata, ca m-am plans destul. Am asteptat sa mai nasca din fete sa vorbim si despre bebelusi .... sa nu se supere fetele inca gravidute ... bucurati-va de timpul ramas ... dormiti, odihniti-va cat puteti !! Greul abia dupa aia incepe .....
Irina, mami de
Andrei (03.03.06)
Multe poze cu mine
ileana_marius spune:
Felicitari ERIKA24! Eduard bine ai venit! Multa sanatate la amandoi!
Ciuf si noi ne-am chinuit zile intregi sa o filmam cand se misca si la fel, cum "vedea" camera cum se oprea. Am zis ca nu ii place sa fie filmata. Asa a fost si acum s-a miscat mult, am stat si am privit-o si cand ne-am gandit sa o filmam s-a oprit, dar s-a razgandit si s-a lasat pana la urma filmata.
Da, se pare ca am luat 2 kg intr-o saptamana, tot ce nu am pus la inceputul sarcinii (mi-a fost f. rau, au fost zile in care nu mancam nimic) am recuperat acum...si mai avem ceva timp...Dar totusi burta nu a mai crescut mult, doar 1-2 cm. La primul control (in ianuarie) mi s-a spus ca am burta prea mica si acum ma intreaba daca am 2 bb...
Ai mei vin duminica, abea astept...Nu mai am rabdare pana nu ii vad aici.
Laura Ioana tin pumnii sa nasti maine de Buna vestire. Maine este si ziua mea, asa ca e o zi speciala pt. mine.
Ileana
36+
Poze cu noi Nepotul meu David
Ghindoaca
aida_o spune:
aha, deci am avut dreptate cu Erika :) mai ramine Laura Ioana, da' ea vad ca se plimba prin Iesi deocamdata :)
Ciuf, si la mine e la fel: cum dau tricoul la o parte si-i fac lumina (ca stiu ca la virsta asta o vede), cum se opreste din gimnastica. eu admit ca nu am stat prea des cu burtica descoperita, de grija sa nu racesc, plus ca la noi in casa mai locuieste si fratele sotului, deocamdata...
Adar, pai mai e putin pina luni, hehe.
Cat, Anna Lia e o dulceata de fetita, multam de poze.
35+5
dianad spune:
Erika, felicitari, bebe sa-ti aduca numai bucurii!M-am intors de la dr.T. In drum spre el mi-am luat analizele de sange si urina facute luni. Au iesit niste minuni in urina care sugereaza o infectie sau o hipertensiune, am picioarele umflate si tensiune cam mare, placenta cum va spuneam sapt trecuta cam imbatranita, IR cam mare. Asa ca luni de dimineata ma asteapta la spital unde voi sta pentru analize zilnice o vreme. L-am intrebat daca stabilim luni data cezarienei si mi-a spus ca s-ar putea sa mi-o faca sapt. viitoare, ca ma cheama la spital ca sa ma tina sub observatie.Bebe are suficient lichid, dar si un retard de crestere. In 11 zile a crescut de la 2568 la 2800 si embriologic are doar 35 de saptamani.Asa ca de unde credeam ca voi naste dupa 15 aprilie sau de Paste , se pare ca luna asta voi intra in randul mamicilor.DianaD 37+ sau 36+
Lady_Hawk spune:
Pupa leidi..toate burticutele...toate proaspetele mamici si toti bebelusii de martie-aprilie!!!Zmuahhhhhhhhh 

Ashea!!!
Felicitari tuturor fetelor care au devenit proaspete mamici saptamana asta....sa va traiasca bebii si sa va bucurati impreuna cu familia de ei...sa aveti parte numai de lucruri bune...sanatate, noroc si multa liniste in caminele voastre!!!! 
pentru mamici si bebici!!!!
Pentru mamicile "cu vechime" cuprinsa intre o luna si o luna jumate...sa va traiasca puii si hepi barzdei puisorilor, la implinirea varstei de o luna...o luna jumatate...doua luni...si tot asa...pana la infinit!!!Zmuahhhhh!!!!!

Laura Ioana iti tinem pumnii sa termini "tandreturile" cu Iesii cucoanei Chirita si sa mergi acasa cu tati si cu beba mica cat mai repejor!Asa ca vezi cum faci si da-ne vesti bune...buuune!!!

La noi nu-i nika nou deocamdata,pt ca nenea
a fost disparut in misiune cu banii de scobitori saptamana asta, si desi ne-a lasat la dl. dr. conf. Bacalbasa...am preferat sa sedem cumintele sa nu cumva sa avem surprize...deci am fost cantonate in principiu pe camera ...in afara zilei de miercuri cand am bananait prin Bucuresti si cum vremea aia primavarateca ne imbia la plimbari...am reusit sa racim serios...bine ca n-avem febra...k in rest tragem de nas...ne curg okii...ne doare in gat si tot asa...ne indopam cu ceai de lamaie cu miere..ceai de ceapa cu coji de nuci...facem inhalant si halim terci de malai
...nashpa...nu???
...asta estem!!!
Acum fugim la nanita...sa fiti cumintele...sa nasteti usor si in timp util ca vaz ca nu mai aveti rabadare sa va tineti puiutii in brate....[ceea ce inteleg perfect...ca si io-s la fel]....dar...din cauza ca ne este oleaca de fricuta si ca ne tâtâie
...speram sa mai seada cumintica macar o saptamana si ceva sa ne facem oleaca de curaj...![]()
Va pupam si va tinem pumnii....Zmuahhhhhhhhhhh!!!!
Io
37fix cu beba_mica
beba_mica a noastra...
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20060414/k/e50a/preg.png