Zona salatelor
Raspunsuri - Pagina 13
akella spune:
Salata de pui cu sos de mustar
Ingrediente: 4 piepturi de pui (a 125 g), 3 lg. otet, sare, piper, 6 lg. ulei, 1 dovlecel, 200 g rosii mici, 100 g porumb (cons.), salata verde, 1 ceapa, 2 lingurite mustar, zahar
Carnea se condimenteaza cu sare si piper si se rumeneste in 2 lg. ulei. Rosiile si dovlecelul se taie feliute.
Ceapa se toaca si se amesteca bine cu mustarul, otetul, 4 lg. ulei, sare, piper si zahar dupa gust.
Carnea se taie felii. Se aseaza pe un platou frunzele de salata, carnea, dovlecelul, rosiile si porumbul scurs. Se stropeste totul cu sos.
akella spune:
Salata de rata cu portocale
Ingrediente: 600 g filé din piept de rata, sare, piper, 40 g migdale, 5 portocale, 1 salata verde, 2 lg. otet, 4 lg. ulei (de nuci), 1 praf zahar
Se spala pieptul de rata, se sterge si pielea se cresteaza cu un cutit. Se sareaza si se pipereaza. Se prajesc filé-urile cu partea cu pielea in jos cca 10 minute. Se intorc si se mai lasa sa se prajeasca cca 5 minute. Se scot si se lasa sa se racoreasca.
Migdalele se prajesc fara grasime. Se decojesc 4 portocale si se fileteaza. Frunzele de salata se rup in bucati potrivite.
Se spala portocala in apa fierbinte, se sterge, se rade coaja si se stoarce sucul. Se amesteca impreuna cu sare, piper, otet, ulei si zahar.
Pieptul de rata se taie felii. Se aseaza intr-un castron ingredientele de salata si se amesteca impreuna cu vinegreta. In final, pe salata se aseaza bucatile de carne si se presara deasupra migdalele.
akella spune:
Salata de legume si carne
Ingrediente: 1 kg carne, 500 g morcovi, 10 cepe noi, sare, piper, 1 pahar vin alb, marar
Carnea se pune intr-o cratita impreuna cu legumele intregi, sare, piper, vin si putina apa si se lasa sa fiarba inabusit. Cand carnea s-a fragezit, se scoate si se taie bucati. Se pune in salatiera, se adauga cepele intregi, morcovii rondele, sare, piper si sosul strecurat.
akella spune:
Salata de toamna
Ingrediente: 1 dovleac, 2 rosii, 1 ardei gras, 1 salata verde, 400 g carne fiarta, 100 ml lapte, 1 lingurita faina, sare, piper, vegeta
Se taie capacul dovleacului, se scobeste, se taie 600 g pulpa in cubulete si se fierbe 15 minute in apa cu sare. Se scurge si se lasa sa se racoreasca.
Se taie carnea, rosiile, ardeiul si salata si se amesteca impreuna cu dovleacul. Se dizolva faina in lapte si se fierbe pana se ingroasa. Se adauga sare si piper si se toarna sosul peste salata, apoi se umple dovleacul.
manon spune:
surimi cu orez , si nu numai...
in functie de numarul de persoane se pun la fiert 1-2 pliculete de orez (un plic de 125 gr. pentru 2 persoane). in apa in care fierbe orezul punem putin delikat si un varf de cutit de ghimber macinat. orezul fiert si scurs se amesteca cu o cutie (doua) de "amestec mexican" (mazare, porumb, gogosari si ce-o mai fi acolo)si o cutie, doua, de ton maruntit (in apa).se pune niste ulei, din ochi, se condimenteaza cu sare, piper, menta si busuioc. si cand totul e (aproape) gata se adauga si bucatele de surimi, dupa pofta inimii si buzunar (adevarul e ca nu sunt scumpe!!). cine doreste poate adauga putin otet sau un sos de usturoi (personal nu le agreez). reteta e excelenta si daca in loc de peste si surimi folosim sunca afumata, taiata fideluta si calita putin, in combinatie cu piept de pui fiert cu condimente (ca sa nu fie chiar dietetic!). dupa ce am mancat prima oara am devenit "dependenta" si am inceput sa tot "construiesc" avand ca baza orezul acesta special. orezul nu ingrasa!! pofta buna!
akella spune:
Salata nemteasca
Ingrediente: 200 gr. mazare (cons.), 200 gr. limba de vaca, 2-3 castraveti lungi, masline, piper, sare, maioneza, o lingurita de ulei (masline)
Se fierbe bine limba si se curata de pielita, mazarea se scurge bine, castravetii se spala bine.
Maioneza se pune peste salata inainte cu 10 min. de a fi servita. Se serveste ca aperitiv sau o garnitura mai complexa la preparatele de carne.
akella spune:
Salata bavareza
Ingrediente: 2 mere mari, zeama de lamaie, 200 gr. cascaval (cat mai aromat), maioneza, sare, piper, salata verde, iaurt
Se spala bine merele si se taie bucatele, fara a se curata de coaja, si se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Se taie si cascavalul si frunzele de salata, se asezoneaza si se amesteca totul cu maioneza care a fost intai "diluata" cu 2 linguri de iaurt.
Arhistefy spune:
Multumesc mult de tot pentru retetele pe care le scrii in fiecare zi. Le-am printat pana acum pe toate
La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.
Cu drag,
Mihaela
akella spune:
Salata de ciuperci cu usturoi
Ingrediente: 600-700 gr. ciuperci, 4 catei de usturoi, 3 linguri ulei, 2 linguri zeama de lamaie, sare, piper, patrunjel verde tocat
Ciupercile curatate si spalate se fierb in apa cu putina sare si putina zeama de lamaie. Dupa 15 minute se scurg, se taie felii si se pun intr-o salatiera. Deasupra se toarna sosul preparat din mujdei, piper, sare si zeama de lamaie, se amesteca si se presara cu patrunjel.