Zona salatelor
Raspunsuri - Pagina 12
Taty spune:
Azi am facut o bunatate de salata HAWAI asa ca am decis sa o adaug aici:
- piept de pui cubulete se prajeste
- maioneza usoara de casa (se poate si din comert)
- salata verde
- ceapa (de preferinta bulbi proaspeti)
- iaurt
Iaurtul se amesteca cu maioneza si apoi cu restul ingredientelor.
Cred ca nu am vazut pe aceasta lista celebra SALATA DE BROCOLI care "bintuia" intr-un timp pe forum si pe care am savurat-o toata familia de multe ori: (scuze ca nu mai retin cine a postat-o)
-ceapa de preferinta rosie se taie pestisori
-brocoli crud (inclusiv tulpina)se taie buchetele mici si se pun impreuna cu ceapa intr-un vas cu capac sa se "inmoaie" peste noapte
-a doua zi se prajeste bacon si se dauga peste cruditati impreuna cu
-maioneza dupa gust, eventual o lingura doua de smintina si/sau iaurt
akella spune:
Salata de Tortellini cu dovlecei
Ingrediente: 2 dovlecei, 250 g rosii, 2 catei usturoi, 1 fir rozmarin, 1 leg. ceapa verde, 6 lg. ulei (masline), sare, piper, 3 lg. otet, 500 g Tortellini
Dovleceii se taie rondele, rosiile se taie sferturi, usturoiul se taie felii, iar ceapa verde se taie rondele. Usturoiul si rozmarinul se calesc putin in 2 lg. ulei. Se adauga dovleceii si rosiile si se condimenteaza dupa gust.
Otetul se amesteca impreuna cu sare si piper si se inglobeaza cu telul restul de ulei. Se adauga la legume impreuna cu ceapa verde si se lasa cca 30 de minute. Se fierb pastele, conform indicatiilor de pe pachet. Se trec prin apa rece, se scurg si se amesteca impreuna cu legumele.
Carmen_Marieta spune:
SALATA GRECEASCA CU PUI
400g piept pui (fiert si taiat fasii), 150 g branza feta (taiata cuburi), 4 rasii (taiate cuburi), 100 g masline negre, 1 castravete (taiat felii), 2 salate verzi (rupte in bucati mari), 3 linguri ulei de masline, 1 lg zeama de lamaie
Intr-un vas se amesteca friptura cu branza, rosiile, maslinele, castravetele si frunzele de salata.In alt vas se freaca uleiul cu zeama de lamaie si se adauga sare si piper.Aceasta vinegreta se toarna peste salata.SE SERVESTE IMEDIAT...S-AVETI POFTA!!!
Carmen_Marieta spune:
Salata de castraveti verzi cu usturoi
Ingrediente:
castraveti verzi 600 g ,ulei 25 g,otet 20 ml ,usturoi 10 g ,sare
Castravetii se curata de coaja si se taie in felii subtiri. Din ulei, o lingura de otet, doua linguri de apa, mujdei de usturoi si sare se prepara un sos care se toarna peste castraveti si se amesteca.
Se serveste gyarnitura la fripturi.
Carmen_Marieta spune:
Salata de ou la pahar
oua fierte tari 2,roșii 100 g,cascaval,salata verde, un varf de cuțit zahar pudra 1,muștar,oțet,ulei,sare,piper
Se taie fiecare ou și roșie în patru felii. Salata se taie marunt, iar cascavalul, cubulețe. Toate aceste ingrediente se amesteca cu grija și se așaza în pahare pentru șampanie. Separat, se amesteca oțetul cu 2 linguri de ulei. Se adauga muștar, sare, piper și zahar, dupa gust. Sosul astfel obținut se toarna în mod egal în fiecare pahar.
Salata se servește dupa ce a stat la rece cel puțin 20 de minute.
akella spune:
Salata de pui cu maioneza
Ingrediente: 400 g carne de pui, 300 g cartofi, 800 g radacina de telina, 6 mere, 4 oua fierte tari, 2 lingurite coniac, 4 cepe rosii, mustar, sare, piper, maioneza
Carnea se pune la fiert, se spuia o pauzaste, se adauga telina taiata bastonase, apoi cartofii si ceapa. Cand sunt gata, se scurg si se taie feliute. Apoi se amesteca impreuna cu merele rase, maioneza, mustar, coniac, sare si piper. Se orneaza cu felii de oua rascoapte.
jozsaerika spune:
fetelor nu aruncati cu rosii...eu nu prea fac salate dar am o reteta de salata care imi place f. mult...nu am luat-o de pe forum...dar poate a mai fost scrisa
SALATA RUSEASCA
4 oua fierte tare, cas sau telemea uscata (sau amandoua),maioneza (in care pun de obicei 1 galb. crud+ 1 galb. fiert), smantana, condimente (sare,piper).
dau pe razatoarea mica ouale si casul, maioneza o amestec cu smantana (probabil se poate si iaurt) o condimentez...si pun intr-un bol : cas + maioneza + ou + maioneza + cas + etc....si le las vreo 2 ore la frigider sa se amestece bine gusturile
pofta buna
mama de ingeras Norbert (07 dec 2003)
poze
jozsaerika spune:
fetelor nu aruncati cu rosii...eu nu prea fac salate dar am o reteta de salata care imi place f. mult...nu am luat-o de pe forum...dar poate a mai fost scrisa
SALATA RUSEASCA
4 oua fierte tare, cas sau telemea uscata (sau amandoua),maioneza (in care pun de obicei 1 galb. crud+ 1 galb. fiert), smantana, condimente (sare,piper).
dau pe razatoarea mica ouale si casul, maioneza o amestec cu smantana (probabil se poate si iaurt) o condimentez...si pun intr-un bol : cas + maioneza + ou + maioneza + cas + etc....si le las vreo 2 ore la frigider sa se amestece bine gusturile
pofta buna
mama de ingeras Norbert (07 dec 2003)
poze
akella spune:
Salata de pui cu sos de iaurt
Ingrediente: 4 piepturi de pui (a 150 g), 2 lg. ulei, sare, piper, 250 g porumb (cons.), 4 rosii, œ castravete salata, 300 g iaurt, 1 ceapa, 1 salata, cate 1 leg. ceapa verde, busuioc si patrunjel, 1 lg. otet, 50 g smantana, 50 g cascaval ras
Carnea se spala, se sterge si se prajeste in ulei cca 20 de minute. Se scoate si se condimenteaza.
Castravetele si rosiile se taie felii, ceapa se taie solzisori, iar salata se rupe bucatele. Totul se amesteca intr-un castron, impreuna cu boabele de porumb.
Verdeata se toaca marunt si se amesteca bine cu otet, iaurt si smantana. Se condimenteaza cu sare si piper.
Se aseaza salata pe farfurii si se adauga sos. Pieptul se taie felii si se pune peste salata. Deasupra se presara cascaval ras.