Zona salatelor

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata de paste cu sunca si legume

Ingrediente: 150 g mazare, cate 1 ardei gras rosu si galben, 150 g sunca, 250 g paste tip Fusilli (spirale), sare, 1 ceapa, 6 fire oregano, 2 lg. ulei (masline), 300 g iaurt, piper, boia

Mazarea se acopera cu apa fierbinte si se da deoparte. Ardeii se taie cuburi, iar sunca se taie felii.
Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, se trec prin apa rece si se scurg bine.
Ceapa se toaca, se caleste in ulei, se adauga oregano tocat si se inglobeaza totul in iaurt. Se condimenteaza cu sare, piper si boia.
Se trece mazarea prin apa rece, se scurge si se amesteca impreuna cu cuburile de ardei gras, sunca, pastele si dressing-ul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata de Spaghetti cu legume

Ingrediente: 300 g Spaghetti, sare, piper, 250 g rosii, 300 g sunca feliata, 200 g mazare (congelata), 2 cepe, 4 lg. otet din vin, 150 ml sos pentru legume (instant), 1 lingurita mustar, 5 lg. ulei (masline)

Se rup spaghetele, apoi se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Se trec prin jet de apa rece si se lasa sa se scurga.
Rosiile se taie felii, sunca fasii, iar ceapa cubulete. Mazarea se opareste cca 4 minute in apa cu sare, apoi se scurge bine.
Se amesteca pastele cu rosiile, sunca si mazarea. Se amesteca intr-un castron otetul, sosul pentru legume, ceapa, mustarul, sarea, piperul si uleiul. Se adauga sosul peste salata, se acopera si se lasa la frigider 60 de minute sa se patrunda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FLORYNA spune:

Salata de ton
maioneza mai cremoasa(se pun mai multe galbenusuri fierte)
ton(din conserva cu apa)
ceapa
si ardei gras

se mixeaza tonul (scurs bine de apa)cu maioneza(dupa gust), se adauga ceapa taiata marunt(tot dupa gust); sare, piper(dupa preferinte)
deasupra se orneaza cu ardei gras tocat marunt

Salata din piept de pui

se fierbe bine un piept de pui(sau scos din supa)
se pune la mixer cu morcov ras, telina rasa, maioneza mai cremoasa(cu mai multe galbenusuri fierte),ceapa, sare si piper
se decoreaza cu patrunjel tocat

Salata de vinete

vinetele se coc, se toaca , se adauga ceapa ,morcov ras, telina rasa , maioneza, sare si se amesteca



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Caesar Salad

6 catei de usturoi
5-6 fileuri de ansoa sau o lingura cu pasta de ansoa
un galbenus crud sau fiert daca va este teama de aviara
3 linguri de ulei de masline extravirgin
2 linguri de otet alb
2-3 linguri de parmezan (nu cascaval)
o salata mare alaska sau de care vreti...in lipsa
o jumatate de lamiie
putin piper macinat , sare dupa gust(nu prea ar mai trebui in principiu, ansoa este sarat suficient)
crutoane de piine (prajite in ulei de masline)

Se alege un vas mare pentru salata, preferabil din lemn (nelacuit) si o lingura mare din lemn.
Usturoiul se piseaza si apoi se freaca de toti peretii cu lingura, citeva minute bune pina cind devine o pasta lucioasa si peretii vasului sint acoperiti.
Se procedeaza la fel, pe rind si cu ansoa si cu galbenusul de ou.
Apoi urmeaza uleiul, se amesteca bine.
Pe urma otetul, se amesteca bine.
Apoi parmezanul (o lingura) si iar se amesteca.
Acum vine salata, nu prea marunt taiata, mai mult rupta cu mina..
Se adauga crutoanele.
Gata cu salata!
Este necesar sa respectati cu precizie ordinea si tehnica cu care se adauga ingredientele, daca aveti rabdare si timp. Eu le mai pun si hustiuluc uneori fara sa-mi bat capul prea mult dar va asigur ca nu iese acelasi lucru.

Acum, luati o farfurie intinsa si o frecati cu jumatatea de lamiie apoi presarati niste piper pe deasupra.
Puneti salata peste treaba asta si adaugati iar parmezan, cit de mult vreti voi. Eu de exemplu pun destul de mult...
Maninc salata asta ca fel principal si beau un pahar de vin alb foarte sec.
O incintare pentru ochi, o satisfactie pentru psihic, o binefacere pentru digestie.
Pofta buna!

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violetik spune:

Adaug si eu citeva salate. Ingredientele le pun la ochi. Toate se taie marunt si se amesteca.
Salata Asorti: oua, castraveti, sunca, ciuperci, marar, maioneza.
Salata Asorti 2: gaina, porumb, marar, gogosari, maioneza.
Salata Asorti 3: gaina, porumb, marar, ciuperci, nuca, maioneza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violetik spune:

Salata Piemonski:carne de gaina, ciuperi, varza de pekin, sos ( maioneza)
Salata Fantezie: ciuperci, telina, castraveti, carne de gaina, cartofi, sos, verdeata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violetik spune:

Salata Frantuzeasca:ton, oua, varza de Pekin, cartofi, lamiie,verdeata, sos ( maioneza)
Salata Imparateasca: carne de gaina, ananas,cascaval,masline, sos, verdeata, marar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violetik spune:

Salata De capitala: carne de gaina, cartofi, castraveti, oua, masline, verdeata, sos.
Salata Aramis: sunca, castraveti, cascaval, oua, sos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violetik spune:

Salata Rosana: sunca, varza de Pekin, castraveti,piper dulce, verdeata, sos.
Salata Mistral: ciuperci,rosii, mazare,verdeata, sos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violetik spune:

Salata berlineza: piept de pui, ceapa, 2-3 castraveti murati, 2 cartofi fierti, ciuperci, sare, piper, maioneza, 3-4 linguri ketchup dulce.
Pe asta nu tin minte de unde am luat-o posibil de aici de pe undeva de pe forum. Nu-mi mai amintesc, cer scuze daca am plagiat pe cineva.
Serviti cu placere!!

Mergi la inceput