Zona salatelor
Raspunsuri - Pagina 10
akella spune:
Salata de spanac cu rosii si branza
Ingrediente: 1 leg. spanac verde rupt in fasii, 1 rosie taiata felii subtiri, 1 leg. marar taiata fin, 1/4 cana de branza taiata, 2 lingurite oregano proaspat, 2 lg. ulei (masline), 2 lg. otet de mere, sare si piper
Se alterneaza straturile de spanac cu cele de rosii. Se presara branza, mararul, oregano si se amesteca. Se asezoneaza cu ulei, otet, sare si piper. Se serveste dupa cea fost tinuta o jumatate de ora in frigider.
akella spune:
Salata de spanac cu carne
Ingrediente: putina friptura rece, spanac crud (30 frunze), 12 ciuperci fierte sau din conserva, 3-4 rosii, 1 ceapa, 1 smantana mica, 1 iaurt mic, 100 g branza, 1 leg. patrunjel verde
Friptura pentru salata poate sa fie din orice carne se doreste (facuta la gratar sau prajita) sau se poate minca si fara carne. Rosiile, spanacul, friptura si ciupercile se taie bucati. Ceapa, smantana, branza, iaurtul si verdeata se mixeaza pana se face un sos. Se amesteca bine cu restul ingredientelor, se condimenteaza si se serveste rece.
devylla spune:
multumesc frumos...chiar aseara am facut-o pe prima..delicioasa.
www.flickr.com/photos/54445410@N00/" target="_blank">japonia prin ochii unui amator
www.tickercentral.com/view/65wn/1" target="_blank">sabina
akella spune:
devylla, sa-ti fie de bine, sa fi sanatoasa, voioasa, voinica! Si cand mai ai pofta de vreo salata, mai arunca-ti un ochi in "Zona salatelor" sau intreaba-ma, ca salatele (de toate marimile si felurile) sunt pasiunea mea...
Kehleyr spune:
Salata de creveti
Ingrediente
Creveti decorticati fierti doar un pic de tot (trebuie sa ramana tari)
1 mar ionatan nu prea mare taiat cubulete max 1 cm
Ananas bucati din compot
Maioneza (1-2 linguri)
1 castravete murat mic tocat marunt (facultativ)
Sos cocktail (din comert, este portocaliu), trebuie sa fie din belsug - noi punem o sticluta de 33 cl pentru 6 portii
Se amesteca ingredientele. Se serveste pe o foaie de salata verde.
Gustul este dulceag.
Salata de andive cu somon afumat
Ingrediente
1 andiva (trebuie sa fie cat mai albe si sa nu fi stat la lumina, altfel sunt amare) taiata transversal in fasiute ca la salata de varza
1 pachet somon afumat taiat (de fapt se rupe singur in bucatele mici daca este din cel feliat)
sos, din branza Almette cu verdeata + un pic de smantana + zeama de lamaie
Ingredientele pentru sos se amesteca si sosul se toarna peste andiva + somon.
Gustul este acrisor. Se comsuma numai pe loc, imediat ce a fost facuta, altfel se lasa sosul si nu mai este gustoasa. Daca nu va plac andivele din principiu, e posibil sa nu va impresioneze nici gustul la aceasta salata. Dar somonul o indulceste un pic, la fel si branza.
Arhistefy spune:
Multumesc mult, mult de tot pentru retete, dragele mele
La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.
Cu drag,
Mihaela
akella spune:
Salata de paste cu salam si morcovi
Ingrediente: 250 g paste tip Farfale (fundite), sare, piper, 1 leg. morcovi, ¼ pepene galben, 1 salata creata, 150 g crema de iaurt, 2 lg. maioneza, sucul de la ½ lamaie, 1 praf zahar, 100 g salam, 2 lg. seminte de dovleac
Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, se trec prin apa rece si se scurg bine.
Morcovii se fierb in apa cu sare cca 6-8 minute; se trec prin jet de apa rece si se scurg. Pepenele se curata de coaja si seminte si se taie bucati. Salata se rupe in bucati potrivite.
Se amesteca crema de iaurt cu maioneza si suc de lamaie. Se potriveste de sare, piper si zahar.
Salata creata se amesteca bine cu morcovi, penepe si paste. Se toarna dressing-ul si se amesteca. Se adauga salam si, eventual, branza de capra. Se presara seminte de dovleac.
andreea_trend spune:
Ce de bunataturi la voi aici?
Da eu tin post... cine da o retzeta buna de post?
HAI STEAUA!!!!
Nunta noastra
Poze
Nu te ascunde in spatele unei imagini false: oamenii te vor iubi mai mult daca esti sincer
akella spune:
andreea, pana acum s-au scris 7 pagini de retete de salate; daca te uiti de la inceput, vei gasi o gramada de salate care merg facute si in post.
akella spune:
Salata de paste cu spanac
Ingrediente: 1 cons. porumb (340 g), cate 1 ardei gras rosu si verde, 300 g paste tip Farfale (fundite) fierte, 200 g spanac, sare, piper, sucul de la 1 lamaie, 300 g smantana, 2 lg. sirop de caramel, marar, patrunjel verde, rondele de ceapa verde
Porumbul scurs se adauga la paste, cu ardeii grasi taiati cuburi. Se opareste spanacul si se scurge; se adauga la paste. Se aseaza salata in pahare cu picior.
Se amesteca smantana cu sirop, sare, piper, suc de lamaie, marar si patrunjel tocat. Se toarna peste salata si se presara rondele de ceapa verde. Se lasa sa se patrunda la frigider 10-15 minute.