Zona salatelor

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata de oua

Ingrediente: 8 oua, 2 leg. ceapa verde, 2 leg. ridichi de luna, 1 leg. usturoi verde, 20 g mustar, lamaie, ulei, piper, sare

Ouale se fierb, se curata si se taie in sferturi. Ceapa verde si usturoiul verde se toaca marunt. Ridichile se taie feliute. Se asaza pe un platou sferturile de ou, se acopera cu feliile de ridichi si se presara pe deasupra cu ceapa verde si usturoi verde tocat. Se toarna peste acestea un dres preparat din ulei, zeama de lamaie, mustar, piper si sare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata de morcovi cu varza si pui

Ingrediente: 1/2 varza, 250 g. morcovi, 4 buc. piept de pui
Pentru sosul de branza: 200 g. branza de vaci, 2 lg. mustar
Pentru sosul de iaurt: 400 g. iaurt, 1 leg. marar

Se rade varza si morcovul si se amesteca cu pieptul de pui fiert si taiat cubulete. Se pune apoi sosul. Pentru sosul de branza se freaca branza de vaci cu mustarul, iar pentru sosul de iaurt, se freaca iaurtul cu mararul taiat marunt. Peste salata se pune una din cele doua variante de sos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floriinutza spune:

super simplu si dietetic
SALATA DE SFECLA ROSIE CU TELINA (CRUDE)

sfecla rosie, telina, ulei (de masline sau nu), sare, suc de lamaie

cantitatile sunt dupa gustul fiecaruia.
sfecla si telina crude se rad "firicele" (exista o razatoare mai speciala pt asta), se adauga ulei, sare si suc de lamaie. gata!

se poate complica sau imbunatati cu morcov ras si/sau mar.

p.s. deobicei la salate conteaza f. mult si calitatea uleiului si a otetului. pentru cine isi permite, un ulei (de masine)si un otet balsamic de buna calitate schimba radical gustul unei banale salate.

p.p.s. din pacate, magazine cu delicatese de genul asta nu am vazut inca la noi, poate si din cauza preturilor (o sticluta de ulei sau de balsamico poate ajunge si la 15-20 EUR, dar e atat de bun incat poti sa-l mananci cu lingura)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata de fasole alba

Ingrediente: o cutie de fasole fiarta, 2-3 ridichi, 2 cepe verzi, 1 lg. otet, 1 lg. ulei (masline), sare.

Se pune fasolea intr-un castron, se toaca ceapa si ridichile, se amesteca bine cu fasolea, otetul, uleiul si sarea. Se poate pune si un catel de usturoi si salata este gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaiulie2009 spune:

SALATA " VERDE "

Ingrediente
- 10 fire ceapa verde ;
- 2 capatani salata verde ;
- 100 gr. cascaval ( sau mai mult , in functie de ce cantitate doriti sa preparati );
- 200 gr. sunca ( parizer,salam de sunca);
- 1 cutie ciuperci taiate ;
- 5-6 cartofi fierti in coaja ;
- 3-4 oua fierte tari ;
- maioneza .

Se spala de seara ceapa verde si salata si se pun la stors in prosop. Se toaca marunt toate ingredientele , se condimenteaza dupa gust si se amesteca cu maioneza .
Varianta acestei salate o puteti vedea aici .
Pofta buna !!1

albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:


Doamne cate bunatati, care mai de care mai atractive!

Super, o sa incerc si eu cu siguranta cateva din ele.

Nana Motoc
Nunta noastra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata arabeasca

Ingrediente: 1/2 kg. rosii (mai putin zemoase), 2 leg. patrunjel verde, 1 lamaie, 2 lg. germeni de griu, sare

Rosiile se taie cubulete mici si se amesteca impreuna cu patrunjelul taiat foarte marunt, la care se adauga sucul de lamaie, germenii de griu si sare dupa gust. Se serveste cu friptura sau simpla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata mexicana

Ingrediente: 1 piept de pui, o punga de leguma congelate(mazare, morcovi, conopida, brocoli), 1/2 varza proaspata, 2 rosii, 2 ardei grasi, maioneza, sare, piper

Se lasa la decongelat legumele; ardeiul gras si rosiile se spala si se taie cubulete. Varza se toaca si ea marunt. Piepul de pui, fiert si dezosat in prealabil, se toaca cubulete mici. Totul se amesteca cu maioneza, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Optional, se poate inlocui maioneza cu iaurt.
Se serveste rece, pusa peste frunze de salata verde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata picanta de vinete

Ingrediente: 2-3 vinete, 2-3 ardei iuti, 3-4 ardei grasi, gogosari, ardei capia, usturoi, sare, piper, ulei, otet

Se coc vinetele si ardeii, ca pentru o salata obisnuita de vinete sau salata de ardei copti. Atentie, cand se coc ardeii iuti, sa nu se arda prea mult, caci sunt subtiri in carne. Se curata. Se toaca usturoiul, se amesteca, se adauga sare, piper, uleiul si otetul. Se amesteca in continuare, se pune la rece. Se serveste pe tartine, cu salata de rosii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata de fructe

Ingrediente: 2 mere, 1 portocala (grepfrut), 2 banane, ½ pahar frisca, ½ pahar vin alb, 2 lg. zahar tos, 2 lg. alune macinate, coaja rasa de portocale

Fructele se curata de coaja, se taie bucatele si se pun in salatiera. Vinul indulcit cu zaharul se amesteca cu frisca, cu alunele si cu coaja rasa de portocale, apoi se toarna peste fructe. Se lasa sa stea o ora la rece.

Mergi la inceput