Mamici de sept-oct 2006 (13)
Raspunsuri - Pagina 13
biancaiulia spune:
pupici la toate burticutzele.
daca ma vede cineva - ca stiu ca sunt probleme cu moderarea asta - sa ma treceti si pe mine pe listuta: 29 ani, DPN 30 septembrie, Ploiesti
nu o sa va raspund "pe nume", pt ca trebuie intai sa ma obisnuiesc putin...
asa ca din ce imi aduc aminte, o sa va raspund si eu.
- cu greturile eu nu pot sa spun ca stau rau; de
am scapat complet; in principiu si pe mine ma apuca greata, dar daca rontai ceva, e in regula. si cand zic ca "rontai", exact asta fac. chiar daca imi e sau nu foame, iau niste alune, migdale, bicuiti sarati (nu dulci), sticks-uri sau alte chestii din astea uscate si pap un pic (dar un pic); apoi abia dupa ce imi trece greata - lucru care se intampla de obicei rapid, pot sa pap linistita si mancare gatita daca imi e foame. desi timp de vreo doua saptamani am preferat sa nu prea mananc mancare gatita din precautie, nu ca nu as fi suportat. am mincat mai mult salate si fainoase. puiul - ca spunea una dintre voi ceva ca stomacul i s-a revoltat dupa ce a mancat o bucata de pui - mie mi se pare o carne destul de gretoasa. imi place, dar cred ca poate provoca greata foarte usor. asa ca eu acum chiar ca mananc aproape numai vita si e ok. stiu ca treaba cu rontaitul chestiilor uscate probabil ati incercat-o, dar sper ca macar pe unele dintre voi le va ajuta, ca si pe mine.
- zicea cineva ca abia asteapta sa treaca greturile ca sa poata sa isi vada linistita de treburile de la bucatarie... la mine rezolvarea a venit de la sine: de cum am aflat ca astept un bebe, sotul nu ma mai lasa in bucatarie, se ocupa el de tot. ma intreaba in cele mai mici detalii ce trebuie facut, inclusiv dimensiunile la care trebuie taiate diversele ingrediente, si asta e singura mea contributie... plus ca la sfarsit ma pune pe mine sa potrivesc de sare, bors sau ce mai e nevoie, ca sa fie pe gustul meu... nu mai zic de piata ca nici nu vrea sa auda ca m-as duce acolo. cum sa car ceva, daca pateste bebe ceva??? asa zice... m-a transformat intr-un bibelou de portelan. si chiar daca ma simt cam inutila uneori, ca el munceste toata ziua, si eu nu fac nimic, pot sa zic ca e tare placut sa vezi ca se implica atat de mult si, de ce nu, ca ne iubeste atat de mult, si pe mine si pe bebe. poate sunt o norocoasa, dar cu siguranta nu sunt unicat. sper.
- cu parfumurile: pe mine intotdeauna m-a dat peste cap mirosul puternic de parfum, chiar si cand nu eram insarcinata. daca treceam pe langa cineva care isi daduse cu o tona de parfum, eram terminata. acum lucrurile stau la fel. daca parfumul este intr-o cantitate rezonabila, nu ma deranjeaza. daca e prea mult, asta schimba lucrurile.
- cu vazutul lui bebe: eu, desi am aproape 13 saptamani, nu am fost inca la nici o ecografie; dr a spus ca e totul foarte bine si ca nu are sens sa dau banii degeaba. asa ca mai am de asteptat. desi sunt tare trista ca nu am vazut si eu ghemotocul, sa stau si eu linistita. asa ca va invidiez si abia astept si eu ziua in care sa va zic si eu cum arata mormolocul...
acum va las, ca deja m-am intins la vorba. sper ca de acum incolo sa va fie din ce in ce mai bine si sa auzim numai vesti bune
anneoprea spune:
Ale
Scurgerea maronie pe care o acuzi sigur nu este o cadere de progesteron? Vad ca iei utrogestan, poate ai micsorat doza sau ai schimbat modul de administrare (vaginal are un efect mult mai puternic decit administrat oral, doar ca trebuie sa stai mai mult timp culcata), sau pur si simplu s-a obisnuit organismul cu vechea doza. De obicei caderile de progesteron se insotesc de o diminuare a senzatiei de greata si o foarte evidenta crestere a libidoului...(progesteronul cam pune frina actv sexuale...)
Medicii recomanda teoretic utrogestan pina in sapt 12 - dar practic mai pe la sfirsitul saptaminii 14 placenta incepe sa dea randament in fabricarea progesteronului
Spun asta din proprie experienta - la sarcina trecuta in 2004 am avut o cadere de progesteron in saptamana 12 - soldata cu o singerare maronie pt o zi (asta in contextul in care nu intrerupsesem utrogestanul)...Am fost la n dr ca sa ma linistesc
try spune:
anneoprea, adica e posibil ca greturile de care dispun sa nu fie din dotare, ci sa fie efectul progesteronului pe care-l iau (vaginal)?
Si la sarcina trecuta ma bolit de geturi si voma. La fel am luat progesteron si atunci.
Ia uite ca fac un sondaj scurt: fetele care luati sau ati luat progesteron/utrogestan ati avut greturi (indiferent daca au fost usaore sau acute)?
.......in 12+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
Alé spune:
Buna, fetele.
raluca, fotografiile pe care le-ai vazut sint facute de mine
, nu de el. Am fost in noiembrie la Paris, cu probleme de serviciu, si am facut vreo 1000 de poze in 5 zile. Mi-a placut foarte mult. Am si alte albume pe yahoo, dar a fost o vreme dupa delegatie cind toata lumea voia sa vada poze si atunci am scos pozele de familie. Dar cred ca a venit timpul sa le pun la loc, plus capitol nou pt brotac.
anneoprea, eu nu am luat deloc progesteron pina acum. Am povestit eu mai demult cum ca prin sapt 10 am fost sa-mi fac testul pap si m-a lezat asistenta cu periuta incit am inceput sa singerez. Prin sapt. 12, dupa ce secretia era inca colorata si aveam si dureri de burta, m-am dus la urgenta, unde mi-au spus ca totul e in regula, copilul e bine, doar colul e ranit. Si de-abia atunci mi-a dat utrogestan, 3/zi. Si io am senzatia ca e cam frectie la picior de lemn, mai ales ca curge inapoi si ma irita de mor, dar ma rog, daca dr. a zis, o fac si pe asta. Mai rau e ca ma doare burta si vad ca nici cu nospa nu-mi trece.
Am mai auzit si alte fete ca se pling de dureri de burtica, dar nici una nu descrie mai in amanunt ca sa-mi dau seama daca-s ca ale mele sau nu. Am auzit tot felul de teorii, ca ar creste burta si ar apasa pe alte organe, ca se intind ligamentele, ca as avea anexita... nici eu nu stiu ce sa mai cred. Daca nu cedeaza in curind, iar dau o tura pe la urgente.
Hai ca ma apuc de pozele pt album, ca-s amarita. Va pup.
Era sa uit: bun venit pentru ena si roxana. Sa aveti sarcini usoare si fara griji sau probleme.
Toate lucrurile se intampla cu un scop |
13+ | Alé
anneoprea spune:
cri19
cred ca asta era linkul pe care tot incercai sa-l dai: sper sa0mi iasa...
http://photos.yahoo.com/dima_crstn
try
La organismul meu am remarcat aceasta corelatie: pe care medicul mi-a confirmat-o (nu stiu daca a zis si el doar asa, ca sa trecem la subiectul urmator...)
Oricum cind am incercat utrogestan oral erau jalnice greturile...(il prefer pe cel vaginal - atit pentru efectul principal cit si pentru cele secundare )
La sarcina trecuta - cind luam 4 pe zi, vaginal erau cum mai erau starile....dar acum cind iau 6 m-am lasat de fumat din prima clipa! De vomitat nu vomit, dar nici de prea bine nu ma pling...Macar sint la 12 sapt cu +0kg!
Alé spune:
Bun venit si biancai.
try - stiu ca nu asta ai intrebat, dar sint si io caz in sondajul tau: n-am luat utrogestan deloc (pina de curind) si am avut niste greturi mama-mama. In opinia mea, n-are nici o legatura utrogestanul cu greata. Greturi ori ai, ori n-ai.
13+ | Alé
gripo spune:
si eu sunt de aceeasi parere cu ALE, ori ai ori n-ai greturi, atata doar, sa iei utrogestanul vaginal.
14+
mexxa spune:
Pup la toate burticile...
Eu nu sunt chiar asa de bine ca mie rau...nu mai pot nu stiu cat o sa mai rezist...am inceput sa manac ca mie foame tare insa apoi vars...si greata imi este in fiecare zi..mai ales dupa-amiaza..seara.
Try si eu ma gandesc sa nu fie de la urtogestan....ca totusi sunt in aproape 12 sap...si ar trebui sa mai inceteze greata...sau macar sa nu mai vomit. O sa vorbesc cu doctorita ca nu se mai poate...cred ca o sa ma deshidrtez in stilul asta..![]()
Bun venit noilor burticute...
Si inca ceva...a patit cineva ca dupa
sa ii fie greata si mai accentuata? Eu o tot patesc de ceva timp...si ma intreb care e legatura.
Se pare ca nu ma pot bucura de multe lucruri...decat de gandul ca la toamna imi voi tine puiutul in brate...dar momentan..nu mai fac fata...mi-am irittat si stomacul cred de la voma...e jalnic![]()
O seara frumoasa la toate fetele.
11+
http://community.webshots.com/user/mexxa
cri19 spune:
Bun venit noilor 

.
ANNEOPREA merci ca m-ai scos din "mizerie";eram atat de necajita ca n-am reusit sa va arat si voua poza aia incat ieri nici n-am intrat pe forum.
Sper ca toate fetele care trebuie sa-si vada puiutii sa vina cu vesti bune.
Eu nu inteleg ce face diferenta intre simptome de la o sarcina si femeie la alta.Eu n-am avut nici un fel de semne specifice de sarcina.O mare parte dintre voi sunteti chinuite de
,dureri de sani etc.Cred ca trebuie sa existe o explicatie logica pentru toate diferentele astea.Poate o concentratie mai mare de hormoni sau alte chestii asemanatoare?!Sper sa nu bat campii.
In ceea ce priveste parfumurile,atata timp cat nu sunt dulci,n-am nici o problema cu ele;dar pe cele dulci nu le-am suportat niciodata,nu e o noutate.
Singura legatura care o vad intre sex si greturi e urmatoarea:de la "zgaltaitul" din timpul
probabil ca o parte din mancarea si sucurile gastrice din stomacel se agita si nu mai inteleg care e directia lor regulamentara de circulat si o iau pe sens interzis.
Pupici pe burtici si sa auzim numai de bine.
![]()

14+
cricri
Alé spune:
Fetele, albumul e gata. Aveti doua ecografii si o burtica la 5 saptamani. Sper ca in curind sa pun si ceva poze mai recente... Va pup.
Cri, ai fost tare cu "directia regulamentara"
.
13+ | Alé