Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (2)
Raspunsuri - Pagina 6
fatima spune:
ce bine, fetelor, ne inmultim randurile! bine ati venit, noilor burtici!
simo, subscriu la ce a spus veronici! sa nu faci baie in cada!! e foarte periculos!
veronici, bafta maine la eco. si eu sunt tare curioasa, parca avem cam aceeasi "varsta"..eu ma duc poimaine..a, parca nici mie nu-mi mai intra burtica in pantaloni (bine, de cand am aflat nu ma abtin de la nimic, manac mai mult decat mancam de obicei si sunt si balonata).avem cam aceleasi simptome..si eu simt gust metalic in gura, si imi vine sa dorm mereu.
ramona, si eu iau la fel ca tine, utrogestan 2/zi si acid folic 1/zi. o sa mai vad miercuri ce-mi mai recomanda vestitul d. Tutunaru.
pupici pe burtici. eu cred ca o sa ma pregatesc de culcare.![]()
ramsan spune:
Dragelor va spuneam dimineata ca nu l-am vazut pe BB si ca sa ma conving am fost la un alt dr. Socolov (de la Avicena) si tot nu s-a vazut BB. Unde este?
Mai curios este faptul ca dr. Socolov mi-a spus ca sarcina mea arata ca si cum as fi ramas in urma cu 3 saptamani
Oricum mi-a spus aceeasi poveste ca sa vedem cum ne prezentam peste o sapt-max 10 zile. Oare mai am??![]()
Mirona, sigur ovulatia mea a fost pe dreapta pentru ca stanga este cu hidrosalpinx si prin urmare nu prea avea cum sa fie fecundatie pe ea. Hmmm... iar sarcina mea este vizibila in coltul din dreapta sus. Crezi ca este posibil sa fie un corp galben de vreo 2 cm??
Utrogestanul cred ca mi l-a prescis ca sa mi se obisnuiasca corpul cu hormonii de sarcina, tu ce crezi? Eu nu am dureri de spate, burta...hmmm... doar sanii putin ma dor.![]()
Tessy, mie tot dra Mihalceanu mi-a monitorizat si prima sarcina si a fost alaturi de mine mereu. Pentru ca am avut infectie acuta cu CMV chiar in sarcina, fatul a fost afectat si nu avea sanse la o viata normala (asta se intampla in 2004). In tot acest timp dra dr a fost alaturi de mine si chiar as putea spune ca ne-am imprietenit pe parcurs. Stiu ca un lucru este clar: are ceva mai putine figuri in cap si este altfel ca si abordare fata de dl. profesor Onofriescu
care probabil s-a cam plictisit sa tot asiste la nasteri. Chiar si dra Mihalceanu are toanele ei, dar este de inteles la ritmul si stressul din viata ei. Daca vrei, este un subiect deschis pe forum la Aspirante cu titlul Dr. Mihalceanu Elena si de acolo vei afla mai multe despre ea. Succes si sarcina usoara.
Simo29, pentru greturi iti recomand sa nu te dai jos din pata pana nu mananci ceva usor (branza de vaci, iaurt cu biscuiti). Iar daca mananci putin si des (adik din 2 in 2 ore) este si mai bine pentru greturile tale. Gandeste-te ca vor trece pe la inceputul lunii a patra si nu mai este mult. Merita! ![]()
Fatima, merci pentru sfaturi - deci nu sunt singurica pe aici.
Mamalina si Dacicica, bine ati venit burticilor! Sarcina usoara alaturi de noi!
Va recomand Elevit care este special conceput pentru noi gravidutele, si are acid folic fix cat trebuie, si calciu, si fier si B-urile toate... si una pe zi este doza optima.
Va pupici pe burtici.
Ramona
6+
Speranta moare ultima. 
ramsan spune:
Tessy, uite asta este forumul despre care iti spuneam si daca mai vrei si alte detalii eu te pot ajuta (trimite-mi PM).
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68317&whichpage=1
Pupici pe burtici.
Ramona
6+
Speranta moare ultima. 
alina.n spune:
Buna seara burtici,
azi am ajuns la medic pur si simplu pe neplanuite
am avut o programare la un ORL si din vorba in vorba imi recomanda medicul meu un gineolog din spital si uite asa ajung la control pe neasteptate
Asa ca azi mi s-a confirmat sarcina,
are 5 saptamani si cateva zile(mi-a zis exact da am uitat la cat de emotionata am fost
)
si are 16 mm , mi-a dat no-spa pt dureri si mi-a spus ca sunt normale in aceasta perioada a sarcinii si sa nu ma ingrijorez. Sunt tare buuroasa ca am primit si confirmarea aceasta ,acum mi-a dat sa fac analize(o tona
) .
Va pup pe toate 

Alina
Mirona spune:
flory (mosugl79) tinem pumnii sa fie asa cum vrei tu.
ramsan sigur exista corp galben atat de mare. Eu l-am avut la 5 sapt si 3 zile de 19/20mm - ceea ce e de 2 cm. Apoi la 6 sapt si 3 zile era numai de 18/18. Chiar asa de greu sa scada? Habar n-am. Tin pumnii stransi pentru controlul de peste 10 zile. Doamne dai sa fie bine!
alina.n felicitari pentru eco. M-ai cam speriat ... 16 mm la 5 sapt.? Eu am avut numai 8 mm la 6 si 3 zile ...
sper sa fie bine. Pana una alta ... ne rugam sa fie bine.
Fetelor cu greturi ... biscuim biscuim biscuim. Si DA fara băi fierbinti ... doar dushuri caldutze.
Eu astazi am facut o boacana ... am cazut de pe scaun si am dat cu
de podea. Mi-a alunecat scaunul de sub fund ... find cu rotile ... sper ca nu am zdruncinat prea tare samburelul. of of of
Miro
6+Desenele Adnanei
romanitza spune:
Buna fetelor!
Ma bucur ca am gasit raspuns la anumite intrebari aici, pe forum... Inca nu pot spune ca sunt insarcinata, dar am niste simptome f ciudate.. de vreo saptamana sani umflati si foarte durerosi, m-am cam "implinit", ma duc in fiecare noapte de cel putin 10 ori la baie si mai am o saptamana si ceva pana la urmatoarea menstruatie... Ultima a venit pe 1 martie!
Ne dorim un copil, dar ingrijorarea mea e ca am luat niste antibiotice acum 2 saptamani, fara a stii ca s-ar putea intampla ceva si, pe deasupra mai eram si programata saptamana asta sa-mi fac prima doza din vaccinul pentru varicela, ca doctorul mi-a spus ca nu sunt imuna si ar fi bine sa-l fac inainte de a ramane insarcinata...Totodata, vaccinul nu-l pot face daca sunt deja insarcinata...
Pritenele mele care sunt insarcinate de 5 , respectiv 3 luni , mi-au spus ca si ele au avut aceleasi simptome, dar dupa ce au facut testul cu sarcina :)
Intrebarea mea este daca stie cineva daca se poate sa am semne ale sarcinii inainte de 4 saptamani si daca s-ar fi putut intampla inainte de perioada de ovulatie... Din ce am citit, se spune ca nu este o perioada fixa sau precisa 100%, asa ca ma gandesc ca deja s-ar fi intamplat?!?
Sau poate sunt deja paranoica si vad semne peste tot, asta datorita faptului ca imi doresc asa de mult?
Va pup pe toate si va multumesc ca ma primiti in clubul vostru de tinere mamici! Sper sa fiu si eu una cat de curand!
Eseea spune:
Neata,
Fetelor nu stau decat un minut, apoi ma bag iar in pat.
Bun venit fetelor noi!! Si felicitari!
Ramsan, se poate sa fi ovulat mai tarziu?! Si eu am mari emotii pana vad bataile inimii, mai ales ca joi fac 6 sapt si la dr ma duc vineri. S-o vedea ceva oare??
Imi pare rau ca nu stau mai mult zilele astea dar vreau sa stau cat pot de mult in pat. Aseara iar am avut dureri, apoi de asta noapte m-au lasat. Sanii imi sunt mariti si durerosi, senzatie de greata f rar.
Nu stiu ce sa va raspund acum pe fuga. Cand mai pot, mai intru.
bafta pt fetele care merg la eco! sa aduceti vesti bune!
Zina spune:
Buna dimineata fetelor!
De astazi m-am intors la servici. Sper sa fac fata.
Ieri m-am dus la medicul de familie si mi-a dat o gramada de analize sa fac. Ma duc maine dimineata, doamne ajuta sa fie toate bune (ca eu ma cam stresez).
In rest, la fel, greturi peste greturi, ieri cand am luat pastila de Elevit, parca nu mi-a mai fost chiar asa. Dar ma abtin cu greu cateodata sa nu vomez. Tare urata senzatie. La mine nu merge chestia cu sa am grija ce mananc, orice as manca tot greata imi este dupa. Astazi mi-am luat la mine covrigi cu susan, bine prajiti si ceva fructe. Ce vreau sa va intreb, la voi se vede burtica deja? Sunt curioasa de pe la ce saptamana va incepe sa se vada.
Va pup si sa aveti o zi cat mai frumoasa.
patris spune:
ciao viitoare mamicute!!!
ce multe ne-am adunat! ce bine! sper sa si ramanem impreuna pana la sfarsit! bine ati venit tuturor(nu vreau sa dau nume ca poate uit pe cine va si se supara)!
eu nu am mai scris de mult pentru ca nu am avut nautati(dar am citit ceea ce ati scris voi). Joi am programare la Dr., sper sa fie totul OK, am sa va tin la curent cu ceea ce am aflat. In rest si eu am inceput sa ma chinui cu gretzurile si cu mirosurile, am devenit foarte sensibila la mirosuri, voi nu?
chiar nu e bine sa faci baie in cada? voi mai puteti bea cafeluta de dimineata? eu nu
7+
fatima spune:
Buna dimineata, dragelor!!
Eu acum o jum. de ora m-am trezit, sotul meu a inceput sa sforaie pe la 3 dimineata si abia dupa 6.30, cand a plecat el la serviciu am putut sa adorm iarasi..
am avut si cosmaruri. am visat numai ecografii, bebelusi, gravide, medici ginecologi...off, abia astept maine la eco sa ma linistesc odata.
am o usoara senzatie de greata, dar numai la anumite mancaruri. am mancat iaurt cu fulgi si mi-a mai trecut. sani la fel de durerosi. intru mai pe seara sa vad ce ati mai facut (si cum a fost veronici la eco).
va pup.