Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (2)
Raspunsuri - Pagina 7
tessy spune:
Pupici la toata lumea si bun venit noilor burtici. Ce ma bucur ca se largeste listuta pe zi ce trece...
Noi venim cu vesti noi. Aseara am fost la eco si l-am vazut pe mititel. Varsta sarcinii 7 saptamani cu toate ca dupa calculele mele trebuiau sa fie vreo 8. I-am vazut si inimioara.. A fost super. Avem si cd cu samburelul nostru, suntem tare mandri. Sper sa mearga totul bine. Mai mergem la control peste 4 saptamani. Despre simptome... cam duc lipsa.. Greturi nu prea sunt, ce-i drept nu au fost nici la primul bb, burtica nu ma doare prea tare, ceva f. usor simt, ca si cum ar veni menstruatia, iar sanii nu sunt umflati deloc, asa a fost si la prima sarcina, de credeam ca nu o sa am nici lapte, insa l-am alaptat pe Matei pana la un an si o luna cand am aflat ca sunt insarcinata, asa ca nu-mi fac griji.
Miro sa ai mare grija, mi-ai facut emotii cu scaunul acela...Pupici multi.
Ramsan mersic mult pt. informatii, o sa ma sfatuiesc si cu sotiorul si o sa vedem cum ramane. Pupici multi si tie si lui bb din burtica.
Veronici imi pare rau de greturile astea dar lasa ca o sa treaca si perioada asta.
Numai bine tuturor si multumesc mult ca existati si sunteti alaturi la bine si la greu.
Pupici multi, multi!!!!!

Diana si
Matei!

tessy spune:
Mosugl79 eu zic sa stai linistita si sa nu-ti faci probleme si mai repeta testul la cateva zile dar dimineata cand te trezesti. Exact asa am patit si eu, primul test a fost negativ. Dar dupa aceea toate au iesit pozitive. E sarcina prea mica si de aceea poate sa iasa testul negativ. Iti doresc sa iasa cu 2 liniute urmatorul
. Fetelor mai dati-mi idei ce mai mancati voi, ca de pofte nu duc lipsa si vreau sa ma mai molipsesc de la voi cu ceva poftisoare. Eu de exemplu acum mananc niste paine cu unt si cu cascaval ras pe deasupra, cu o cana de lapte. Astept idei din partea voastra
Pupici multi la toate fetele din
patris spune:
tessy eu mananc pizzzzza (cu sunculita, kachup,porumb si mult cascaval), vrei?
aseara eram cu castravetii murati......
in rest manac multe, multe fructe (parca dupa ce manac un mar nu mi mai asa de rau)
roana spune:
Buna burticilor,
Sunt si eu o graviduta care va fi mamica de scorpiuta (asa zice medicul cel putin).
Sunt foarte fericita si scriu acum pentru ca acum sunt sigura ca asa este. chiar daca in 6 martie am fost la ecograf si mi-a spus doctorul ca am 5 saptamani vroiam sa fiu sigura ca nimic rau nu se intampla.Mi-am facut analizele si e tot Ok ceva lipsa de Ca si Mg.
Eu iau un acid folic pe zi si o vitamina c. asa a zis nenea doctorul deocamdata. Urmatorul control va fi in 5 aprilie asa ca astept cu nerabdare sa vedem puisorul cum a evoluat.
Noi nu pot spune ca am asteptat acest bebe, s-a intamplat pur si simplu si ma bucur ca e asa. si sotul meu e foarte fericit , nici nu credeam ca va reactiona asa. mereu imi pupa burtica si vorbeste cu bebe. e foarte frumoasa perioada asta decat ca mi-e cam rau, ma dor tare sanii si sunt mereu somnorasa.sper sa treaca starile astea cat mai curand,
Deci, UM 30.01.2006, DPN 5.11.2006, Dr. Muresan Daniel Ginecologie 1, Cluj-Napoca
Sper sa avem sarcini frumoase si... ce bine ca vine primavara...
Va pupic si sper sa ne primiti si pe noi ..
Zina spune:
Mirona, da, as vrea sa vad cat de mare e burtica ta. Avand o experienta urata, acum sunt un pic speriata sa nu-mi mai creasca burta asa de mare. Cum trimiti poza?
Mirona spune:
am gasit ceva util:
In primul trimestru de sarcina (primele 12 saptamani), este necesara efectuarea anumitor analize:
A. Generale: hemoleucograma, glicemie, calcemie, transaminaze, creatinnina+ureea sanguina, colesterolemie, trigliceride, coagulograma, grup sanguin si RH, serologia hepatitelor B+C (HBsAg+HCV), serologia sifilisului+anticorpii (RBW+TPHA), HIV, sumar-urina, urocultura+antibiograma (la nevoie). Este bine ca acest set de analize generale sa fie efectuat de catre ambii viitori parinti. Scopul acestor analize este evaluarea starii generale de sanatate a femeii gravide, depistarea la timp a unor dereglari functionale si corectarea lor, depistarea incompatibilitatii de grup sau (si) RH intre parteneri cu indicatia unor dozari de anticorpi periodic. Toate aceste lamuriri le puteti primii de la medicul D-voastra de familie si medicul obtetrician. O parte din aceste analize sunt compensate de catre casa de asigurari, deci, e bine sa fiti in evidenta unui medic de familie.
B. Dozare anticorpi pentru anumite infectii, ce, in stare acuta pot afecta viitorul copil:
1. Zoonoze (toxoplasmoza, riketsii, listeria, brucella)
2. Citomegalovirus
3. Rubeola
Se pot efectua la Institutul Cantacuzino, sau alte laboratoare particulare unde se efectueaza aceste dozari. Rezultatele sunt reprezentate de doua grupe de anticorpi: Imunoglobulina M (IgM) si Imunoglobulina G (IgG).
IgM caracterizeaza faza acuta a bolii infectioase, ce poate insemna, intr-un procent foarte mare (70-90%), afectarea produsului de conceptie, cu urmari grave, ca malformatii (SNC, sistem oftalmic-atrofie de nerv optic, sistem auditiv-surditate, s.a.). Din pacate este indicata o intrerupere de sarcina.
IgG caracterizeaza cronicizarea bolii (numai prezenta de anticorpi), fara sa fie afectata sarcina.
Revin. 
Miro
7+Desenele Adnanei
Mirona spune:
romanitza bine ai venit in
si parerea mea este ca ar fi bine sa-ti faci un test de urina azi, sa inlaturi incertitudinea. Cel mai sigur ar fi un test de sange ...dar costa cam 500.000 lei vechi.
Si raspunsul la intrebarea ta este DA. Eu am stiut ca sunt
la 3 saptamani. adica la 7 zile dupa ovulatie am avut testul pozitiv, desi nu aveam nici un simptom. Am facut repede un test de sange sa comfirme sarcina .... si iata-ma la odisee. Deci se poate.
Eseea odihna inaite de toate ... de noi te vei satura ... acum stai cu bebe.![]()
Zina daca vrei sa vezi burtica ... da-mi mailul sa-ti arat ce gravida sunt eu ... de zici ca sunt in luna a 5-a. Eu oricum aveam ceva burtica ... dar la ce balonata sunt eu acum .... te sperii. Prietena mea spunea ca daca ma simt balonata e fetitza. Ei, nu zau? Pai in aceasta perioada este un simptom bine stabilit de gravidenie balonarea ... ce ar insemna asta ... ca toate facem fetitze? hi hi hi
patris bafta si tie joi. Eu nu am probleme cu cafeaua ... insa nu o mai beau atat de concentrata ... ci jumatate cana cafea si jumatete lapte.
tessy e normal sa vada samburelul mai mic decat declari tu ... e inca mic ... stai sa vezi ce incantata vei fi cand va spune ca a depasit perioada calculata.
Ei fetelor .... la faza cu mancarea m-ati dat gata.
Eu inca nu am pofte ... deci incerc sa mananc tot ce prind. Aseara am avut spanac cu oua ochiuri ... neaparat mult spanac pentru fier; alaltaieri am avut fasole verde; si azi ... pireu cu carnita cu salata verde.
Problema la mine sigur e Ca. DAR: eu nu pot manca iaurturi, nu pot bea lapte batut. (daca nu am vomitat pana acum ... o voi face sigur daca voi fi obligata sa mananc asa ceva)
Asa ca din clasa lactate ... beau numai lapte, si ala indulcit, mananc branza, cascaval ...
Incerc cat mai multe verdeturi, fructe, lactate ... sa nu trebuiasca sa ma apuc de pastile pentru a completa deficitul de Ca, Mg, Fe ... dar sunt sigura ca dupa analize ... am pus-o ... nu mai scap.
roana bine ai venit in
, o sa-mi fac timp sa te pun si pe tine pe listutza. Vezi ca tu si simo29 sunteti din acelasi oras si pe deasupra aveti si acelasi dr. ginecolog. Fericitelor!
Da fetelor ... vine primavara ... deci se deschide sezonul de gravidutze. Cat mai multe sa fim ...
toate burticile.
Miro
7+Desenele Adnanei
Mirona spune:
Zina ... ti-am scris un Pm cu detaliile.
Revin mai pe seara.
you all.
Miro
7+Desenele Adnanei