Bebelusi de mai-iunie 2005 (73)
Raspunsuri - Pagina 10
nelia spune:
Am citit si am revenit! Am uitat sa va spun ca ieri Agata mi-a declarat ca ma iubeste mult de tot (sa fie oare doar o coincidenta ca era imbracata in costumul de patinaj!?!) si ca, atunci cind va creste mare de tot, ea nu vrea sa plece de acasa (de unde si pina unde?), ci sa stea cu mine (si cu tati si cu Tudora) toata viata. Ca nu vrea sa fie singura niciodata! Am ramas... fara cuvinte! Si i-am spus asa, cu coltul gurii: mai vedem noi atunci, fa-te tu intii mare, mare...
Prolactina. Eu am intarcat-o pe Agata definitiv cind avea 2 ani si doua luni, dar am avut picaturi de laptic mult timp dupa aceea, inca vreun an. De fapt, s-a oprit definitiv prin a patra luna de sarcina cu Tudora. Si nu mi-a spus nimeni sa fac nici o analiza, desi la un moment dat imi aduc aminte ca i-am spus ginecologului.
Newmami, m-am grabit cu aprecierile la adresa rochiei de banchet. Merge sigur pentru nunta, dar pentru banchet... nu stiu cum sint fetele de 14 ani din Romania, nu am nici un cunoscut de aceasta virsta. Dar, depinde si de domnisoara. Poate ar trebui sa o intrebi, ca depinde mult si de anturaj. Sa stii ca eu am vazut copii mergind la petreceri aici, si de secundara si de colegiu, si chiar m-a uimit imbracamintea lor. Tu stii cum se imbraca cei de aici, mai ales tinerii. Ei, pentru petrecerile de acest gen de la scoala, erau imbracati foarte decent si elegant: fetele in rochii lungi (gen cea aratata de tine) si baietii la costum sau chiar frac. Abia astept sa ne intilnim, macar acolo al voi, daca nu aici, la noi. Asteptam sa se faca un picut mai cald si gata, plecam. Abia asteptam vara asta, asa ne-am propus sa iesim si noi, sper sa si reusim.
Intre timp am vazut ca te hotarisei sa o intrebi...
Omustata, imi pare tare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva. Sper sa fie totul bine!
Elisor, bei cafea multa? Te intreb pentru ca si la mine se asimileaza mai greu Ca, l-am pierdut de-a lungul timpului de la dinti, de pe la oase, dar l-am pus la pastrare la rinichi sub forma de pietre si la coloana, sub forma de ciocuri. Si unul din doctorii urologi mi-a spus ca una din cauze poate sa fie si consumul exagerat de cafea. Si atunci chiar exageram! Felicitari pentru progresele Biancai! Si la mai multe!
Monu, sa fie intr-un ceas bun! Stiu cit am asteptat sa ma semnez „mami cu burtica“, asa ca iti inteleg perfect emotia si nerabdarea.
Androix, si eu ling ecranul, vorba lui Loreen, dar dupa Republica Dominicana, Cuba, Mexic... Abia astept momentul cind vom alege prima noastra vacanta... sper si ca va fi acest moment.
Nefertari si Elisor, anul trecut as fi vrut sa discut cu cineva problema asta, acum Agata nu pare interesata, cel putin pentru moment. Poate si pentru ca bebelusul a fost sa fie tot fetita. Dar anul trecut a pus citeva intrebari, surprinzatoare pentru virsta ei cred eu, despre baietei si fetite. La ei la gradinita le spun pe nume, adica ea spune ca baieteii au penis, pur si simplu. Si dupa ce a intrebat si sper ca am lamurit-o despre lucrurile pe care nu le intelegea (de ce fetitele nu au si baieteii au, cum a ajuns bebe in burtica la mami, cine l-a pus, tati a taiat burta si l-a pus etc.), m-am ajutat de o enciclopedie LaRousse pentru copii si unde nu aveam explicatii, ii aratam pozele si treceam mai departe. Punctul culminant a fost intr-o dimineata, cind tati era la baie, numai intr-un maieu mai lung pe el. S-a aplecat si s-a uitat, nu stiu ce a vazut exact, dar s-a ridicat perfect convinsa ca „tati nu e la fel ca noi“, ci „la fel ca baieteii de la gradinita“. Si aici am ramas, astept a doua runda de intrebari, sper ca voi avea si raspunsurile adecvate.
Cornelia, Elisor... mare sau munte pe geam... si sinteti triste!?! Hai, mai fetelor!
Of, pe Andreea o lasasem la urma, ca nu stiam ce sa spun. M-a luat prin surprindere mesajul ei, si cum si eu scrisesem pe tema statului acasa, am inceput sa-mi caut musca, e pe caciula, ori ba... Si inca m-as mai fi gindit, daca nu dadeam de mesajul ei cu ceapa. Ce frumos! Scurt si cuprinzator! Chiar asa!
Gata, ma opresc, ca termina singura capitolul. Ma duc sa mai fac cite ceva prin casa. Muffins cu piersici confiate pentru copilasii din grupa Agatei de patinaj. Si poate spal vasele alea din chiuveta!
Cornelia,
de
Agata si
Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com
monu spune:
multumim pentru gandurile bune privind bb2. sa dea domnu sa fie bine.
noi am tras o fuga la baby expo fara alexia ca sa testam piata si sa cumparam grosu ca maine va fi aglomerat si nu as fi putut sa stau sa savurez fiecare stand. mie mi se pare ca editia actuala este mult mai bogata in produse. superbe haine pentru copii. dupa cum spunea si corina colectia de la croccodilo este absoltu superba. i-am laut fetei un hanorac rosu. i-am luat o rochita din blugi (cred) roz pentru aniversarea varstei de un an cu posetuta! smechera! si in rest mizilicuri ca sa ajung acasa si sa constat ca vine primavara si tot nu am cu ce sa o imbrac. maine mai vad ce iau. am ochit si un scaun auot de la chicco asa ca maine la prima ora mergem sa il luam. si... am luat prima periuta cu pasta de dinti pt bb. din silicon. este din silicon sa arata ca un degetar. mi-a placut tare mult. aaa si maine mai tre sa ii cumpar ceva de incaltat ca e desculta! are o singura pereche de ghete pe care nu le suporta in picioare. am vazut si sala de taras grabis asa ca maine sper sa nu doarma in timpul competitiei![]()
Loreen, am fost la varuna si nu au cartea. initial nu am vazut-o si am intrebat persoanele de acolo si mi-au zis ca nu au.
ChrisDun, merci mult de tot pentru ajutor. am vazut la expo o rochita asemanatoare tot din thai, daca vii maine o sa o vezi sigur, e cu poalele brodate cu floricele. daca nu o iau pe asta de la expo ma indrept catre oferta ta.
cam atat daca am uitat ceva revin.
si
Alexia Ioana
nelia spune:
Nu m-am oprit!
Ioana, nu cred ca prosteala e cuvintul. Eu cred ca, pur si simplu, s-a schimbat centrul universului si ordinea prioritatilor. Si avem nevoie de o perioada de timp ca sa intelegem acest lucru si sa ne comportam ca atare. Cind m-am dus la scoala dupa doi ani si jumatate de stat efectiv acasa, m-a socat lipsa mea de atentie si de concentrare si memoria slaba. Eu nu am fost si nici nu cred ca am devenit o studioasa, in sensul clasic al cuvintului, dar am fost si sper ca mai sint, o fata isteata, care se prinde imediat, la nivel intuitiv cel putin, cum stau lucrurile. Ei, asta imi lipsea! Informatiile veneau spre mine, dar in loc sa se fixeze undeva, se loveau de un zid si se pierdeau prin jurul meu! Cind am vazut ca nu se mai poate, am facut ceea ce eu nu am facut niciodata. Am inceput sa-mi iau notite. Mie nu mi-au placut niciodata hirtiutele scrise, aveam un singur caiet la toate disciplinele, pe care notam doar strictul-strictului necesar. Eram suficient de atenta si imi intrau notitele direct la sursa, nu mai aveam nevoie sa-mi notez. Asa ca, acum am un caiet si o foaie pe perete si scriu tot. Si mai subliniez si cu carioca galbena. S-a schimbat ordinea prioritatilor si creierul meu trebuie sa proceseze in mod distributiv informatia cu partea de creier care i-a mai ramas libera. Ceea ce tine de copii ramine fixat pe creier fara eforturi, restul... le gasesc in caiet sau pe foaia de pe perete. Sotul meu ride de mine, cica pe el il avantajeaza schimbarea, ca prea tineam minte orice inainte... Si imi mai spune ca numai oamenii „mari si grei“ au agenda! Si ar mai putea fi o explicatie, dar ceea ce spun acum este stric personal (sa fie clar, da!?!)... Tragerea de suflet cu care faci meseria! Eu am o meserie tehnica si am ramas, evident, in urma. Si daca m-as intoace la servici in acelasi domeniu, categoric m-as simti depasita. Asa ca, am hotarit sa schimb macazul: scoala (imi va stimula partea de creier ramasa libera care le-a scapat plozilor si ma va ajuta sa invat mai bine limbile – o problema in plus aici), am ales un domeniu umanist pe care ma simt mai in largul meu decit pe cel tehnic, unde de multe ori ma intreb ce dracu caut... desi imi place mult de tot si prima meserie.
Ei, acum chiar ma duc sa-mi impart distributiv atentia intre cuptor, farfurii, tacimuri si pahare.. Voi insista mai mult pe ultimele, ca in seara asta e „vineri seara“, cind de obicei betivim un pic, in fata unui filmulet pe DVD (aoleu, scriu cu diminutive). Pup pe obrajori pe toata lumea! Sa aveti un sfirsit de saptamina de vis!
Cornelia,
de
Agata si
Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com
ICorina spune:
Dadym,multzumim!
Voi vorbitzi de scumpitzenie?Robertutzu parca e bebe de reclama!
Abia astept sa vina odata primavara aia mult promisa! Imi este dor de soare, de stat mult prin parc, de iesit din starea asta de letargie....
Va pupam si....somnic ushor!Noi mergem la baitza, papa, somn...
Corina si Mihai Alexandru (12.05.2005)
Poze
ioanailincam spune:
Nelia - interesanta explicatie
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
OlgaTarziu spune:
Elisor voiam sa-ti spun ca toata viata am avut hipocalcemie. Sunt ca si tine mare amatoare de lactate dar dupa analize indelungate si teste si bla bla au ajuns geniile de doctori la concluzia ca nu asimilez calciul cum trebuie. Asa ca eu am luat gravida fiind, in timpul alaptarii si acum multiminerale cu calciu in prostie ca sa fiu sigura ca ajung cumva la necesarul corpului. Asa ca apuca-te de tratament iute si tre sa-l cam tii toata viata. La un moment dat eram la urgenta cam in fiecare luna pentru injectie intravenoasa cu calciu, spasmofilie si-mi intepeneau mainile si fatza. De cand iau calciu in continuu nu am mai avut nici o problema.
nefertati pai povestea atat era. Sotul meu a fost un bebelus crunt dar pana cand a facut un an. In momentul ala nu se stie de ce dara inceput sa se calmeze si a devenit ingeras cica de copil. Soacra-mea saraca este un om superb si cu atata rabdare, compasiune si toleranta dar era sa cedeze psihic cu asa copil. Bun si decide ea ca e momentul pt copilul nr2. Si vine cumnata-mea super dezlantuita. Si soacra-mea dulcea de ea a scos-o intr-o noapte in sura sa o lase sa planga ca ea nu mai putea. Si cumnata-mea a ramas o zgatie de copil pana tarziu. Deci miracolul de la un an nu s-a mai produs. Mentionez ca l-a avut pe Stefan la 17 ani si pe cumnata-mea la 22 de ani. Ei, alte vremuri.Socru-meu a furat-o de acasa...
No bine vad ca am reusit sa scriu si eu un roman dar nu ma las.
Nelianoi mergem in cuba la iarna! Sic! Lasa ca-ti aduc ceva frumos.
Fran, mii de scuze. Vorba lui omustata, eram sigura ca e iepu. Ce putin undeva intr-un coltisor al mintii Patri a fost iepu mic. La multi ani micutei si multa fericire.
Olga
Si maine e o zi
omustata spune:
Nelia-ma bucur mult pentru realizarile voastre. Mai, cred ca tara asta, Canada, are un efect miraculos asupra oamenilor, pentru ca si mesajele tale si ale Ancai (Newmami) parca sunt ca un balsam. Ma mut si eu la voi!!!!
Loreen-www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B00009KWV7/qid=1142615414/sr=2-3/ref=pd_bbs_b_2_3/103-1503258-9496610?v=glance&s=baby" target="_blank">asta este cartea despre care vorbesti? Am gasit-o pe Amazon.
Elisor-aici doctorii nu fac nimic din "munca de jos". Vaccin, analize pana si ecografie sunt facute de asistente. Ce-i drept se numesc Nurse Practitioner si au scoala mai multa decat o asistenta obisnuita. Adica fac vreo 3 ani de Medical School. Dar doctorul nu face mai nimic. Cand am nascut, doctorul a stat cu mine, dar mai mult se uita la mine. Asistentele si o rezidenta faceau de fapt treaba, inclusiv cusutul.
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya
gusta spune:
Ioana eu am scris ce ma doare ca sa se inteleaga.Daca ai alta opinie este numai problema ta.Eu nu am nimic cu nimeni.Sper sa fi inteles asta.
Miss Piggy mama lui Mara Augusta(31.05.05)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/adriaanse2000/my_photos
omustata spune:
OlgaT-vad ca mai avem ceva in comun, soacre ca lumea. Si soacra mea este o femeie extrem de cumsecade. S-a intamplat ca am cunoscut-o exact in anul in care mi-a murit mama si a fost pentru mine o mare alinare. Am eu cateva chestii de impartit cu ea, dar fata de alte soacre chiar nu am de ce ma plang. Problema este ca duce bunatatea pana la extrem, daca este posibil asa ceva. Ca sa va dau un ex., eu am fost obisnuita sa ma descurc mereu singura.Mama mea era mereu bolnava, tatal meu pleca la servici dimineata si venea seara, etc. Si soacra mea nu ma lasa nici sa ma ridic sa duc vasele la bucatarie. Pe mine chestia asta ma scoate din sarite, pentru ca se poarta cu asa o umilinta de parca ar fi sluga mea nu soacra mea. Si doar este medic.Si ma cam iau de ea, saraca si apoi imi pare rau.
M-a lovit insa de vreo 2 ori in viata destul de rau, insa stiu ca facut-o pentru ca asa credea ca este bine pentru baiatul ei si incerc sa o iert, desi nu pot sa uit. Deci, sa ne traiasca soacrele!
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya
andreeaatan spune:
La multi ani pentru TUDOR CATALIN, ELIAN, JULIA ANDREEA, ROBERT. Pentru cel din urma un salut special
!