Jurnalul pescarului amator

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Fetelor multumesc mult de tot. AM printat toate retele si voi incepe in sear asta prin a face cesar's sald cu peste si pastravi cu smintina.Nu pot decit sa ma bucur ca v-am gasit caci eu raci vii nu omor (se le scot nu stiu ce chestie dintre aripioare) dar se gasesc de cumparat gata congelati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Peste cu rosii

Ingrediente: 2 kg peste, 1 kg rosii mici, 100 ml ulei, 100 ml vin, usturoi, cimbru, sare, piper, verdeata

Pestele se portioneaza si se presara cu sare, piper si cimbru. Rosiile se taie in 2, apoi se pun cu taietura in sus in tava cu ulei si se presara cu feliute de usturoi, sare si piper. Se pun si bucatile de peste printre rosii, se toarna vinul, se acopera tava cu hartie si se da la cuptor cca 25 de minute. Se orneaza cu verdeata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Peste in sos de vin alb

Ingrediente: 8 bucati de peste, 2 lg. suc de lamaie, 2 rosii, 6 fire arpagic, patrunjel verde, 200 g ciuperci mici, 6 linguri ulei, 2 pahare vin alb sec, 100 g branza dulce, condimente de legume

Bucatile de peste se stropesc pe ambele parti cu suc de lamaie si se pun la rece. Arpagicul se toaca marunt. Se inlatura coditele ciupercilor.
Rosiile se oparesc, se curata de pielite si se taie lamele. Bucatile de peste se prajesc in 4 linguri ulei, cate 3 minute pe fiecare parte. Se pastreaza la cald.
In uleiul ramas se caleste arpagicul. Se stinge cu vin si se adauga rosiile, ciupercile, patrunjelul tocat si 2 lingurite condimente de legume.
Se fierbe 3 minute acoperit. Se adauga branza. Sosul obtinut se toarna peste bucatile de peste. Se orneaza cu patrunjel verde si se serveste cu orez sau paste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Peste cu spanac

Ingrediente: 700 g filé de peste, 1 morcov, 1 ceapa, 1 radacina mica de telina, 100 g unt, 750 g spanac (congelat), 100 ml vin, 4-5 catei usturoi, 1 foaie dafin, 1 lamaie, sare, piper

Se ruleaza bucatile de peste si se leaga cu ata. Se pun intr-o oala sa fiarba 10 minute morcovul, ceapa, telina cu sare, boabe de piper si o foaie de dafin. Apoi se pun si rulourile de peste si se fierb 5 minute. Pestele se lasa sa se raceasca in apa in care a fiert.
Se incinge untul, se adauga spanacul decongelat, sare, piper si usturoi pisat si se caleste 5 minute. Se toarna vinul si se mai fierbe 10 minute. Se aseaza spanacul pe un platou si rulourile de peste deasupra, ornate cu feliute de lamaie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Piperada cu ton

Ingrediente: 3 ardei grasi, 3 cepe, 2 catei usturoi, 1 cons. ton in ulei, 12 masline negre, 4 lg. ulei, 1 lamaie, cateva fire busuioc, sare, piper

Ardeii se taie fasii, iar ceapa sferturi. Se incinge uleiul si se caleste 2-3 minute ceapa, apoi se adauga ardeii, usturoiul zdrobit si se amesteca cca 5 minute pe foc moale. Se condimenteaza si se acopera cu un capac.
Tonul se scurge, se amesteca bine cu restul ingredientelor si se adauga maslinele intregi. Piperada se serveste calda sau rece, stropita cu zeama de lamaie si presarata cu busuioc verde tocat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Rasol de peste

Ingrediente: 1 ˝ kg peste, sare, 1 ceapa, 1 morcov, piper boabe, 4 cartofi, patrunjel verde, 100 ml ulei, 1 lamaie

Zarzavatul se pune la fiert in 3 l apa rece. Cand a fiert, se scoate si in zeama ramasa se pune pestele, care trebuie acoperit complet de apa; nu se pune in apa clocotita, ci doar fierbinte. Se lasa sa dea in clocot, apoi se domoleste focul sa fiarba incet. Pestele fierbe repede; se observa ca a fiert cand carnea se desface usor de pe oase.
Cand este fiert se lasa sa se raceasca in zeama lui, apoi se scoate pe un platou. In jur se aseaza morcovii si cartofii taiati pe lung. Se stropeste totul cu ulei si suc de lamaie. Se pot servi alaturi diferite sosuri: de ceapa, de hrean, de usturoi, de maioneza etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Biban "in coaja"
Ingrediente:
Bibani (nr. de persoane X cit poate minca fiecare), preferabil cit mai mari si de marime egala, sare (de care aveti: fina, de mare, "de muraturi"), un bustean de vreo 70-80 de centimetri lungime si 20-30 cm diametru, cit mai drept, preferabil de salcie.

Mod de preparare:
Pe jarul gata facut asezati busteanul (nu e o reteta de facut acasa ). Se cresteaza bibanii la baza operculelor si la 1 mm in fata anusului. Se scot branhiile si odata cu ele toate organele interne. Daca operatiunea esueaza, scoateti organe interne cu degetul sau cu un betisor. Clatiti pestii curatati in cit mai putina apa. Uscati la interior cu o cirpa curata, sarati din abundenta. Intoarceti busteanul, focul ar fi trebui sa-l "scoabeasca" in forma de albie. Asezati bibanii in "albia" formata fara sa-i suprapuneti, acoperiti cu jarul ramas. Dupa 15-20 minute, indepartati jarul, scoateti bibanii, dupa 5 minute scuturati cenusa si solzii arsi cu ajutorul unei furculite, si POFTA BUNA! (daca stringeti usor bibanii de spinare si burta, pielea si solzii ramasi se desfac ca o coaja, la mijloc ramine numai carnea, alba si infiorator de gustoasa!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Bors de peste cu leustean
Ingrediente:
1 si 1/2 litri apa, 6 bucati peste, 1 morcov, 1 buc, radacina patrunjel, 2 cepe, sare, 2-3 cesti bors, 4-5 rosii sau 200 ml bulion, patrunjel verde, leustean

Mod de preparare:
Se fierbe zarzavatul taiat fire lungi si ceapa taiata marunt, in apa cu sare. Se adauga borsul, dupa ce zarzavatul este bine fiert, apoi bucatile de peste, care mai intii au fost frecate cu sare. Se fierbe la foc potrivit, sa nu se sfarime pestele. Se mai adauga felii de rosii sau bulion. Se poate servi rece sau cald, dupa gust, cu patrunjel si leustean. Se poate adauga si o cescuta de orez, care se fierbe o data cu zarzavatul.
Observatii:
Se poate prepara si fara zarzavat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Crap cu ciuperci



Ingrediente:
2-3 cepe albe, 250 g ciuperci, patrunjel verde, sare, piper, 1 foaie de dafin, 1 pahar vin alb,ulei, 1 lamiie, piine
Mod de preparare:
Se rumeneste ceapa in putin ulei, se adauga ciupercile, sare, piper, foaia de dafin, vinul si putina apa, iar la urma patrunjelul taiat marunt. Se asaza in acestea crapul taiat bucatele dupa ce inainte a fost spalat si curatat. Se da la foc iute sa fiarba, iar cind e gata se serveste la masa

Observatii:
Se garniseste cu felii de piine prajita si felii de lamiie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Rosii frantuzesti

Ingrediente: 4-5 rosii mari, 1 cons. ton, 1 ou fiert tare, 1 pahar maioneza, 1 lg. mustar, 4-5 lg. vinegreta (ulei, otet, sare, piper), patrunjel verde tocat

Se golesc rosiile, se stropesc cu vinegreta si se lasa o ora la rece. Se amesteca tonul cu oul tocat, verdeata, maioneza si mustarul. Se umplu rosiile cu aceasta compozitie si se stropesc cu sosul in care s-au marinat.

Mergi la inceput