Jurnalul pescarului amator

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Peste cu orez

Ingrediente: 500 g peste, 200 g orez, 100 g costita afumata, 1 lg. unt, 3 rosii, 3 cepe, boia dulce de ardei, sare, piper

Costita se taie bucatele, iar ceapa se toaca. Ambele se calesc in unt, apoi se adauga pestele taiat felii. Cand carnea s-a prajit, se scoate si se pastrează la cald.
In cratita unde s-a prajit pestele se pun rosiile taiate cuburi, sare, piper si boia. Se acopera vasul si se fierbe la foc mic. La sfarsit, se adauga pestele si se mai dau cateva clocote.
Orezul se fierbe in apa cu sare, se trece prin apa rece si se scurge bine. Apoi se aseaza pe un platou, iar deasupra se pune pestele cu legumele si sosul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

carmen marieta, pastravii umpluti au iesit super buni. am facut 2 tavi si tot putini au fost! multam de reteta!

18+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/katiktm/album?.dir=e12f

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Katik ma bucur ca ti-a iesit reteta, mai am si altele:
Rasol de salau cald
Ingrediente:
1 si 1/2 - 2 kg salau, 1 morcov, 1 patrunjel, 2 cepe, sare, 1 foaie dafin, piper, 200g unt, verdeata, sare de lamiie

Mod de preparare:
Se fierbe pestele in apa clocotita cu sare, in care a fiert mult zarzavat, piper si foi de dafin. Inainte de a se pune pestele, se adauga in apa o lingura de otet. Se serveste cald cu unt incalzit amestecat cu zeama de lamiie si verdeata tocata fin. Sosul se toarna peste pestele fierbinte, imediat ce s-a scos din zeama.
Se serveste cu zarzavatul in care a fiert, ca garnitura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

PASTRAVI CU SMANTANAIngrediente:
6 pastravi, sare, 1 cana smantana, verdeata tocata, 2 linguri de unt

Mod de preparare:
Se curata pastravii si se spala. Se prajesc in unt fierbinte, upa ce au stat 15 min. cu sarea pe ei.
Se scot pe o farfurie mare, se acopera cu smantana si cu verdeata tocata si se acopera imediat.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

PASTRAVI RASOL
Ingrediente:
6 pastravi, sare, 2 linguri de otet, 3 linguri de ulei, verdeata tocata, lamaie

Mod de preparare:
Se curata pestii si se spala in mai multe ape reci. Se inlatura urechile si se pun sa stea 10 min.
in apa cu otet. Se pune intr-un vas mare 1 l de apa sa fiarba si, cand da in clocot,
se pune pestele, se micsoreaza focul si se lasa sa fiarba 15 min.Se scoate pe o farfurie mare
si se serveste cu un sos din ulei, zeama de la o jumatate de lamaie, sare,
verdeata tocata marunt si putin piper macinat.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Peste oriental

Ingrediente: 4 filé-uri de peste, 1 ceapa, 100 g arpagic, 1 radacina mica de telina, 200 g rosii, 500 g ciuperci, 100 g masline, 1 lamaie, ulei, sare, piper

Pestele se spala, se zvanta bine, se condimenteaza si se rumeneste usor in putin ulei. Se stropeste cu suc de lamaie si se pastreaza la cald.
Ceapa si telina se toaca marunt si se calesc in ulei incins. Arpagicul se opareste, se curata si se adauga la ceapa, impreuna cu ciupercile taiate felii si se calesc 15 minute. Se adauga rosiile curatate de pielite si taiate, maslinele oparite, sare, piper si se mai fierb 10 minute.
Pestele se serveste cu garnitura de legume si ciuperci si cu crochete de cascaval.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manda spune:

quote:
Originally posted by akella

Racii proaspeti trebuie sa fie neaparat vii, sanatosi, vioi, de culoare verde-bruna. Se pun la fiert vii (spalati bine in mai multe ape), in apa clocotita. Inainte de a fi pusi la fiert, se indeparteaza intestinul prin scoaterea a doi solzisori de la mijloc, din coada.




AKELLAspune-mi te rog racii se fierb ,dar in apa nu se mai adauga nimic,nici macar sare?
Si daca nu cer prea mult , as vrea sa stiu cum se servesc?
multumesc mult
manda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Raci fierti in vin

Ingrediente: 24 raci, ˝ lg. sare, 2-3 pahare vin, 2-3 foi dafin, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1 capatana usturoi, cimbru, piper boabe, 1 ceapa, 1 ardei iute, ulei, patrunjel verde

In 2 l apa clocotita se pun la fiert vinul, dafinul, morcovul, patrunjelul, ceapa, 3-4 catei usturoi si sarea, piperul, cimbrul si ardeiul iute. Dupa 15 minute se adauga si racii vii. Se lasa la fiert pana se inrosesc bine si se lasa sa se raceasca in zeama in care au fiert.
Restul de catei de usturoi se piseaza si se freaca bine cu sare, ulei si patrunjel verde tocat, pana se obtine o pasta groasa; se dilueaza cu zeama in care au fiert racii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Scordolea de raci

Ingrediente: 24 raci, 1 ceapa, 4-5 catei usturoi, sare, patrunjel verde, 125 g nuci macinate, 1 felie de paine, 1 lingurita otet

In 2 l apa clocotita se pun la fiert ceapa, 3-4 catei usturoi si sarea. Dupa 15 minute se adauga si racii vii; se lasa la fiert pana se inrosesc bine si se lasa sa se raceasca in zeama in care au fiert.
Peste painea faramitata se toarna 50 ml din zeama in care au fiert racii si putin ulei. Se adauga nucile, 1-2 catei de usturoi pisati si sarea, frecand totul foarte bine, iar la sfarsit se dezleaga cu otet. Racii se curata si se servesc cu sos scordolea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otis41 spune:

akella, esti o foarte buna gospodina! Felicitari si multumiri pentru retete!

Mergi la inceput