Mamici de mai-iunie 2006 (51)
Raspunsuri - Pagina 7
vivighe spune:
Dana...chiar misto gentutza...ia sa ne zici mai exact de unde ai luat-o...
Lu...GPT/ALAT...e o enzima(transaminaza) care se gaseste in ficat.Intr-adevar ...la femei tre sa fie sub 31,iar la barbati sub 41,dar zice ca depind de metoda de determinare.Tu zici ca ti-a iesit 35...nu e prea mare diferenta...zice aici,in carticica ca creste MULT in hepatite virale si necroza toxica hepatica,mai putin in hepatitele cronice si ciroza,ficatul de staza,mononucleoza infectioasa.
Mai zice si ca e important si raportul ASAT/ALAT,care tre sa fie 1,3.
La tine fiind o crestere atat de mica nu cred ca tre sa-ti faci probleme.Plus ca acum in sarcina ...cam toate valorile ies putin aiurea.Cel mai probabil o fi de staza
...bebe apasa pe ficat...si nu se mai dreneaza pe acolo niste chestii ca lumea.
Sper sa nu fi spus vo prostie sa ma bata DianaR.Poate te lamureste ea mai bine
viviana
puiudana2004 spune:
Ioana sigur ca vin.Nu o sa ratez intalnirea cu voi pt nimic in lume.Gentuta e de fapt cadou de la cumnata mea care i-a promis lui bebe ca ii cumpara o gentuta numai pt el si nu am putut sa 0 refuz,dar imi si place.
Cat despre pompa,iti dai seama ca am ramas masca si eu cand mi-au zis farmacistele preturile si daca la BE sunt mai ieftine,mai imi iau inca una.Asta e,dar pe cuvant ca astea sunt preturile pe care mi le-au zis,d-aia am si luat una mai ieftina.
Dana
29+ cu
Andrei Ioan
poze nunta
burtica
eco 4D
inaioana spune:
Dana, dar nu cred ca e cazul sa iti iei alta decat daca cumva nu iti va fi de folos cea pe care o ai. Si la BE vezi ce oferte sunt, iei pliante si nr de tel al magazinului care are ce-ti place si daca o fi cazul..iti iei de acolo dupa nastere.
Ioana
31 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004)
pozici
Amonar spune:
Virgi
Eu am facut testulde toxoplamoza la inceputul sarcinii. Este o serie de analize pe care le faci standard aici. De atunci nu am mai repetat-o. Sotul se ocupa de pisicute iar eu nu prea am motive sa iau toxoplasmoza, nu mananc crud si am fost atenta in rest cu mancarea. Nici moasa nu mi-a mai spus nimic. In plus la toate eco-urile bb era OK.
(poze mami,tati si bb)
(evolutia bb)
virgi spune:
Ina - chiar nu am stiut ca e o marca foarte buna, dar eu parca imi aduc aminte ca voi vorbeati de 5-7 mil pentru o pompa buna, sau ati scris in RON si m-am pierdut eu. Asta a mea e destul de ieftina 104 dolari...la reducere 20%, ca s-a vazut ca sunt insarcinata. Eu am cautat manuala, pentru ca sunt foarte sensibila la capitolul sani, dar nu am gasit si daca nu ma voi descurca cu asta, va fi foarte nasol. Astea pe aici nu prea alapteaza, din motive ca: nu pot, nu au, nu are cine sa le invete si tot asa. Deci, la mine cu ceea ce am citit prin carti si cu sfaturile voastre trebuie sa pot.
Vivighe - dar oare pot eu sa stau cuminte???, cand maine sunt invitata la o petrecere cu gagici la 10 dimineata..si tot asa in rest..ca de cand a plecat sotul meu am o agenda plina![]()
Acum serios..eu stiu ca tu ai dreptate..si am sa incerc pe cat posibil sa evit macar efortul.
Luana - tinem pumnii sa-ti iasa analizele bune. Ai sa treci si peste asta.
Dar Raluzcuza ce mai face? NU mai da ea nici un semn de viata.
DianaR spune:
Neata, neata
Luana, Vivighe o zis bine cu transaminaza, asa ca Vivi nu am motiv sa te
.
Dana, dar chiar asa, ce preturi is alea la pompe? 5 milioane un Avent, sa fim seriosi.... Poate cu tot cu sterilizator. Un Avent cu 2 biberoane este undeva la 2 milioane maxim, iar Chico fiziologica ce seamana cu Aventul ii tot pe acolo. O sa dau si un link.
Virgi, Medela sunt cei mai tari din parcare la produse de alaptat, mai ales la pompele electrice. Asa ca stai pe pace ai facut o alegere super.
Irinel cred ca ai greturi ptr. ca bebe e mare, apasa pe stomac, colecit si toate cele. Totusi daca ai si dureri de cap, ameteli, stelute si alte minuni ar fi bine sa mergi la doc si mai ales sa-ti ia o tensiune. Cum mai stai cu glicemia?
Sangerarile din nas pot fi o cauza de anemie si nu un semnal ei decat eventual in stadii f. avansate. Fierul se da la noi ptr. profilaxia anemiei feriprive a bebelusului, nu a mamei, decat daca analizele arata altceva.
Chestia cu burtica coborata cred ca tine de superstitiile babesti, trebuie sa aibe si alea o baza, nu? Ca daca ii fetita ii nu stiu cum, daca ii baiat ii invers... Probabil fiecare bebe cu cheful lui de a sta. La cele la care bebe s-a intors deja ii normal sa fie burtica mai joasa.
Gentuta de bebe n-am avut. Am avut o geanta banala primita de la un congres si buna a fost. O agatam de carut. Acu ca nu prea mai umblu cu carutul folosesc un rucsac sa pot alerga dupa fiu-miu.
Diana , Vladut
(16.05.2004) & samburelul (30+)
pozulici Vladut: bebelus si copilas
ian-febr 2006
virgi spune:
Amonar - multumesc de raspuns....cred ca mi-au facut-o si mie...si nu stiu eu..in setul de analize de la inceput. oricum am sa intreb.
DianaR spune:
Dana, m-am uitat si am gasit, Avent electrica e 5,5 mil, http://www. bebelusultau. ro/detalii.php?cod=AV85 dar cea manuala si dupa parerea mea si a tuturor care au folosit-o cea manuala care e doar 2 milioane e absolut super. http://www. bebelusultau .ro/detalii.php?cod=AV01
Uite aici si preturile la Chico, nu depasesc doua milioane. http://www. bebelusultau .ro/subcat.php?categorie=Pompe%20pentru%20san&marca=Chicco
Uite si una de la Medela, manuala similare cu cele de la Chico si Avent, tot 2 mil: http://www. bebelusultau. ro/detalii.php?cod=ME03
Diana , Vladut
ian-febr 2006
DianaR spune:
Trebe scoase pauzele de la linkuri. Stiti voi, chestia cu reclama...
Diana , Vladut
ian-febr 2006
rox2006 spune:
Salutare mamici si pitici,
Va trimit 2 adrese pentru: firma de mobila bebe www.babydesign.ro si carutzuri www.inglesina.com
Un prieten care are un bebe de 3 luni si-a cumparat de aici si a fost foarte multumit de achizitiile lui.
Legat de analiza de toxoplasmoza, eu am facut-o prima data la 2.5 luni (prima serie de analize) si apoi am repetat-o la 4 luni, la indicatiile doctorului, fiindca prima analiza a indicat ca nu am anticorpi pt toxoplasmoza.
Multa sanatate si mai vorbim
Rox
& babyboy (25)