Mamici de sept-oct 2006 (12)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

Raluca, nu e obligatoriu ca anticonceptionalele luate timp indelungat sa duca neaparat la probleme, dar la unele femei da. Si nu e obligatoriu sa afecteze rapiditatea conceptiei, ci mai degraba afecteaza calitatea produsului de conceptie: in cazul nostru ovulul. Sau da peste cap sistemul hormonal.
Oricum, tu esti inca tanara si deci corpul reactioneaza mai bine, dar la o femeie ca mine, trecuta de 30 de ani, nu mai poate fi vorba de aceeasi tinerime. Calitatea ovulelor unei femei la 30 de ani e alta decat la 23. Pe masura ce trece timpul calitatea ovulelor scade si de aceea apar si mai multe avorturi sau malformatii dupa o anumita varsta. desigur ca-s femei la 40 mai fertile si care dau nastere la copii ma isanatosi decat alte femei la 20 si femei la 25 care au probleme mai multe decat o femeie la 40, dar astea sunt exceptiile.
Si eu am ramas de fiecare data insarcinata fara effort atat timp cat am prestat in perioada fertila. Am ramas de fiecare data din prima. Dar asta nu-i o garantie a sanatatii si bunei evolutii a sarcinii.
Si eu am ramas de 4 ori insarcinta, si de fiecare data cand am prestat in perioada fertila am ramas insarcianta, deci pot spune ca ramas repede insarcinata, dar cine-ti garanteaza ca e totul bine de atunci incolo?
Si oricum, 4 ani de anticonceptionale nu-i foarte mult. Eu am luat de la 20 la 29. Am facut si eu pauze din cand in cand, am avut chiar si o intrerupere de 1 an daca-mi aduc bine aminte, dar… am convingerea ca nu-s bune pe termen lung. Nu stiu sincer ce metoda o sa aleg dupa al doilea bebe (caci un al treilea nu cred sa mai fie) pt ca sincer nu mai vreau nimic pe baza hormonala, dar nici sterileturi si alte chestii nu vreau. Si nici nu pot sa risc sa merg pe metoda calendarului in conditiile in care sti uca nu vreau al treilea copil.

Sephora, asa-I lichidul amniotic se reinlocuieste la fiecare 24H, dar tu-ti imaginezi probabil cant. mari. La nastere cred sa fie cam 1L de lichid in uter. Imagineaza-ti acum ce putin este. De-aia si medici irecomanda sa aveti grija sa va hidratat isuficient ca gravidute.
Iar legat de transpiratie ambele tale presupuneri sunt adevarate: esti mai sensibila olfactiv si transpire mai mirositor (hormonii sunt iarasi de vina). Asa mi se intampla si mie, in primele sapt. de sarcina transpiratia (care de altfel nu e abundenta, adica nu ma simt umeda la subbrat, nu ud hainele) devine foarte puternica. Si de-aia car cu mine un antiperspirant in geanta in orice moment. Uneori ieseam din dus, ma stergeam si in minutul urmator miroseam iarasi…N-ai ce face. Sa vezi cum a fost in primele sapt. dupa ce-am nascut…. Si mai nasol. Sunt cause hormonale si e absolute normal.
Iar scurgerile se schimba si ele, normal caci eliminarile contin si ele o serie de substante care nu se produc in mod normal, ci numai in sarcina.

Amyzuca, nu stiu nimic de valorile hemoglobinei si leucocitelor. Eu n-am ajus la aaalize atat de sophisticate. Ma crezi ca habar n-am ce tipur ide analize m ise fac la recoltarea de sange la inceputu lsarcinii (aia cand mi s-au luat 8 filoe). Am incredere ca aia stiu ce fac si ce analizeaza. Oricum aici detaliile legate de analizele de sange care se fac in sarcina nu-ti sunt spuse, ti se comunica doar rezultatul (dar nu cifrele). Doar ti se spune ca e totul ok sau aia nu merge bines au ailalta merge cam prost. Insa aici doctorii nu stau sa faca lecti ide medicina cu noi (), dar daca ai o nelamurire si-I pui o intrebare ti se raspunde de regula.
De candidoza scapi cu Monistat sau alte marci similare (vezi ca in multe cazuri difera doar denumirea, dar continutul e apropiat), insa nu facetratament de una singura fara sa intrebi dr. tau. Stiu ca unii nu considera acceptabil Monistatul in sarcina, altii il recomanda. Dar descapat de ea va trebui sa scapi macar pt. confortu ltau personal. Ai grija ca in sarcina esti predispusa sa faci aceste candidoze, nu le lasa sa evolueze si sa-ti faca viatza amara.
Cu sfarcurile e o preocupare cel putin premature. Pana nasti e cale luuunga si multe se schimba pana atunci .de unde sti ica ai canalele infundate? Ceara aia care se aduna in fiecare orificiu mamelar e absolute normala si fiecare femeie o are. Daca nu ai mai nascut/alaptat pana acum, doar nu te-astepti sa ai canalele deschise ca Delta dunarii . Poti sa nu vezi macar o picatura de lichid pana nasti, in timp ce alte femei pot scoate cate-o picatura inca din primele luni de sarcina. Toate astea n-au nici o legatura cu daca vei avea lapte sau nu duap ce nasti. 75% din femei sunt capabile sa alapteze, deci putine femei sunt cele care dezvolta probleme si nu pot alapta (adica nu au lapte). In ro insa procentu lde mame care alapteaza e mult mai mic din cauza lipsei de informare legat de alaptare, din cauza lipsei de sustinere de care au mule nevoie proaspete mamici. Iar cunostintele mamelor si soacrelor sunt de mutle ori depasite. Asa ca porniti la drum cu ideea ca veti alapta si ca nu veti fi una din cele 25%.

Adc2, si eu pe alex tot i nfeb l-am proiectat si tot scorpion, pe bebe actual tot in ian. l-am proiectat (dar iese balanta) si eu tot tauroaica sunt...

.......in 10+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

try, sa stii ca nu sunt o aparatoare a anticonceptionalelor! eu le-am luat de nevoie si de frica sa nu raman insarcinata asa devreme, pt ca eram studenti amandoi, servici nu aveam...deci ar fi fost un dezastru.

sa fiu sincera nici mie nu mi-a facut placere deloc sa le iau, pe langa efectele pe termen lung si de natura mediala de care vorbeai, mai aparand si alte efecte secundare mai...practice! si anume scaderea apetitului sexual spre...deloc.
chiar ma gandesc si eu la ce sa apelez dupa nastere. sincer alt copil nu stiu daca o sa mai vreau, sau cel putin nu prea curand. oricum sunt convinsa ca in canada exista mai multe alternative decat aici...

iti multumesc pt explicatii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Buna, fetelor.
Io sint tare fericita si tare as vrea sa va pot transmite din starea mea, in special celor posomorate/ gretoase/ vomitatoare.

Am fost la doctor sa-l vad pe brotac. Raportul complet suna cam asa:
- varsta conform UM 12+3, varsta conform masuratori 12+5, deci foarte aproape
- DPN 21 septembrie
- lungime de la cap la fund (CRL) 6.21 cm, corespunzator 12+6
- lungime totala, aprox 10 cm (nu l-a putut masura)
- pliul nucal 2.2 mm (a zis dr. ca de mult n-a mai vazut un pliu nucal asa perfect - sa-mi sara inima de mandrie si mai multe nu)
- lungime femur 0.86 cm
- bataile inimii: 158/minut
- cite 5 degete la fiecare mina, le-a numarat doctorul, spre amuzamentul nostru

Avem poza din profil si l-am vazut din nou cum misca, de data asta dintr-o parte - si face niste miscari ciudate rau, fetelor. Parca se scutura, asa... si statea cu mainile in sus, pe linga cap, cam in dreptul urechilor si dadea din ele intr-o veselie.

Pentru alergie mi-a spus ca pot sa iau claritine, mi-a zis sa nu ma ingrijorez cu ureaplasma (mi-a iesit pozitiv), mi-a dat de facut anticorpi a si d, de grup si de RH, ca am dubla incompatibilitate, da' sa nu-mi fac griji. In rest a fost un super dragut si am plecat si io si tati super incintati, si tot drumul spre casa am zimbit timp unul la altul.
Doresc tuturor sa simta bucuria pe care am simtit-o eu... nu stiu ce sa va mai spun... sint fericita!

In alta ordine de idei, amyzuca, da-mi voie sa-ti raspund eu: hemoglobina 13 e foarte bine, limitele fiind intre 11.7 si 15.5, iar leucocitele trebuie sa fie intre 4.000 si 10.000. Deci stai bine cu amindoua, nu trebuie sa-ti faci griji. Iar cu sfarcurile infundate, fa-ti griji in apropierea nasterii. Daca pina atunci nu "ies", exista metode de a la "stimula". Uita-te pe forum la topicurile cu propaspetele mamici, sa vezi ele ce au facut. Eu tot undeva pe aici am citit, dar nu-mi mai amintesc unde...

ramona, dupa cum descrii tratamentul, e foarte posibil sa fi fost la exact aceeasi medici. Eu nu-mi amintesc daca am spus ca am fost tot la municipal, dar dupa gradul de acreala, cel putin al ecografistei, mare minune sa nu fie aceeasi.

Cam atit, va pup fetele si ne auzim maine. Va doresc noapte usoara.


Toate lucrurile se intampla cu un scop | 12+ | Alé

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cri19 spune:

BUNA SEARA FETELOR!
In seara asta am fost microbista;m-am uitat la meciul Rapidului.De mult nu am mai avut ocazia sa fiu asa mandra de vreo echipa de-a noastra.BRAVO LOR!

PUTZURUCA,ALE pupa mama doua fete ascultatoare

TANIMA te cred ca e greu ca dupa doua pierderi de sarcina sa debordezi de optimism,dar sa stii ca eu n-am avut nici un fel de simptom de sarcina(nici greturi,nici ameteli,nici dureri de sani) si tratament ca sa pot pastra sarcina am luat din saptamana a sasea + repaos total o luna.Dar uite ca am reusit sa ajung la 13+ sapt.,cu toate ca dr. la primele 3 eco a zis ca nu-mi promite nimic,iar la eco pe care am facut-o luni mi-a zis ca bebe s-a dezvoltat extraordinar de bine,ca si cum n-as fi avut nici un fel de probleme.Cu toate astea tratamentul va trebui sa-l fac inca 3 luni de acum inainte.In concluzie:un zambet si o stare psihica buna fac sa treaca timpul mai repede.Daca vrei. o sa ma apuc sa scriu bancuri,poate,poate te fac sa razi .

ARAMONA acelasi tratament il fac si eu de la 6 sapt.,cu diferenta ca pana la 10 sapt. am avut repaos total.Poate ar fi mai bine sa-ti iei macar o sapt. de concediu medical.Pana atunci poate se mai incalzeste si vremea,sa nu mai mergi prin frigul asta. Sper sa n-ai probleme si la urmatorul control sa-ti spuna ca e totul ok

SEPHORA,MI_KA sa va spun eu ce frica ma bantuie :mi-a trecut prin cap ca s-ar putea ca atunci cand va trebui sa nasc sa nu fie nimeni langa mine sa prinda copilul cand iese si de atunci ma tot chinui sa fac scenarii,cam in ce pozitii as putea sa stau sa-l prind eu.Am vazut eu pe la tv. ca bebe nu iese "in viteza",dar daca asta e frica mea ce pot sa fac?!Chiar am si visat asta

Va pup pe toate si va urez vise placute

13+

cricri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Amyzuca, cum sounea si Ale, analizele tale au iesit foarte bine. In general, este bine ca leucocitele sa iasa spre partea inferioara a intervalului (adica nu ai deloc infectii in organism), iar hemoglobina si hematocritul spre partea superioara a intervalului (adica nu esti anemica).

Ale, felicitari pentru vestile bune de la echo. A fost morfologica? Doamne, cum visez si eu cu ochii deschisi la un rezultat similar si la starea de fericire pe care o vom resimti daca totul va fi ok(eu am prima echo morfologica peste 3 saptamani).

Adriana
Vine barza
Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Adriana, n-a fost eco morfologica, ci o eco de sapt 12, in conditiile in care ultima eco a fost la 6 sapt. Si trebuie sa recunosc ca si dr. a fost super dragut si bine dispus. Mi-a scos o poza separata cu masuratorile si mi-a zis sa ne vedem in cel mult trei saptamani sa facem masuratorile inainte de triplu test. L-am intrebat de morfo si a zis doar ca "mai incolo", dar n-a zis cind.

De abia astept data viitoare, ca poate se vede si ce sex are. S-a uitat bietu dr, a dat zoom-in, zoom-out - nimic n-a vrut sa se vada! statea cu picioarele ghemuite si n-am avut acces la zona x.
Parca incep sa-mi doresc si eu sa fie fetita...


Toate lucrurile se intampla cu un scop | 12+ | Alé

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrix spune:

Buna dimineatza la burtici!

Alé, felicitari pt echo!
sper sa primim numai vesti asa bune si sa revina optimismul printre noi!
Cri19, sa stii ca nu esti singura microbista! intradevat felicitari rapidului! au scos din competitie 3 echipe nemtesti!cinste lor!
sa speram ca in seara asta si steaua ne va face o surpriza tot asa de frumoasa cu sevillia! mai ales ca pe acelasi stadion acum 20 de ani castiga liga campionilor!
scuze fetelor ca sunt off topic, dar cum sunt in afara romaniei ma bucur de orice performantza a romanilor indiferent de domeniu! si bineinteles ca spun la toti colegii ca sa vada ca nu suntem chiar cum ne cred ei!

noi suntem bine! abia astept saptamana viitoare ca mergem la echo de 12 saptamani! speram sa fie totul bine!

va


Beatrix
10+

www.flickr.com/photos/34451846@N00/" target="_blank">Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

Buna dimineata!

Tot citesc si ma minunez...de unde atata pesimism???
Sunteti tinere, fetelor, lasati pesimismul in grija pensionarilor!
Noi trebuie sa fim OPTIMISTE si cu incredere in noi!!!

CriCri, multumesc de sfaturi, deocamdata nu am cum sa-mi iau medical, cum spuneam, incerc sa ma menajez cat mai mult!
DE felul meu sunt luptatoare, la prima sarcina in 7 luni aveam colul deschis, medicul mi-a spus ca ma interneaza daca nu pot sta in pat acasa...insa eram intr-o perioada foarte plina la munca...cu licitatii, chestii de care doar eu ma ocupam...si am mers la munca...
DAr voi nu faceti ca mine, eu am avut noroc, am mers la serviciu pana tarziu (luna a 9-a am stat acasa...de fapt 3 saptamani)...dar si atunci zilnic ieseam afara, iarna si ghetzus fiind, pt. ca n-aveam stare sa stau in casa! Si ieseam si singura, spre disperarea familiei! DAr pe atunci aveam 32 de ani...eram mai tanara!

Ale, nu ai vorbit de municipal, asha am presupus eu...Oricum, de la nasterea Maysei, am ramas extrem de dezamagita de sistemul medical din Romania...eu nu prea am avut de-a face cu spitalele, pana la nastere...
Si felicitari pentru echografie, ma bucur ca esti cu tonusul ridicat!
CE fel de echo a fost, normala? CA eu in prima sarcina cand mergeam in cabinet la dr. meu, imi facea echo, aproape lunar...insa nu-mi dadea valori...e adevarat ca era un aparat vechi si medicul meu doar cocheta cu echografia, nu era specialist in asta.
PEntru echo 3D am fost la 26-27 saptamani, la CMU...
CE echo imi recomandati???

Try, multumesc de raspuns.
Hematomul s-a creat intre peretele uterin si sacul gestational, in locul in care se formeaza placenta...din cauza dezlipirii sacului...De aci pericolul de avort...Practic, sacul trebuie sa adere perfect la uter pentru a se dezvolta corect placenta, prin care copilul se va hrani pana cand va iesi la "suprafatza".
Nu stiu sa am chisturi, nici fibrom...nici la prima sarcina nu am avut...Problema mea este ca nu mai sunt pustoaica...am 34 de ani...uterul e mai rigid...se contracta si e un proces fiziolofic normal...de respingere...de aceea uterul trebuie "imblanzit" cu hormoni! Si la prima sarcina am luat progesteron, in luna 4 aveam contractii foarte des! Insa atunci nici nu am simtit primele saptamani, nu mi-am facut probleme ca acum!
Sper sa fie bine pana in final, eu sunt optimista si suntem toti pregatiti psihic pentru al 2-lea bb!!! MAysa e foarte mandra...


Pupicei, fiti increzatoare in voi!!!

Ramona (10+ saptamani)




Ramona si Maysa (27 ianuarie 2004)

Poze cu Maysa-"Duracell"



Nu lua viata in serios. Nu o sa iesi din ea viu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Georox spune:

Buna !

Am reusit si mi-am facut programare la Dr. Iosup saptamana viitoare pe 23. De-abia astept sa vad ce mai face bebe! Si sper sa fie totul OK. Cu ocazia asta poate aflu si ce este.

tuturor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inni spune:

Ieri am fost la eco la dr Iosup (din nou). Si mi-am vazut bebelina.Ca pana la urma este sigur 100% fetitaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....s-o pupe mama pe ea.M-a intrebat Iosup daca data trecuta mi-a zis sexul.I-am zis ca da (nu vroiam sa-i spun ce e ca sa nu-l influentez).Si urmatoarea intrebare a fost : "si cum ati zis ca o cheama?"...

Imi place atat de mult de doctorul asta...e atat de calm si iti raspunde la toate intrebarile (doar ca vb prea incet) ca ma gandesc ca urm eco am sa o fac la Herghelegiu despre care am auzit ca e taciturn si nu vb mai deloc si tare imi e ca nu o sa-mi placa de el.

Iata cateva dintre dimensiunile noastre :
- lungime 10.58 cm (dupa lungime e mai mare cu o sapt....e deja manechin )
- greutate 136 gr
- circumferinta capului 10.71 cm (e cat o prunica mai mare )
- pliul nucal 2.2mm
- placenta grosime maxima 24.5mm
- bataile inimii 154/min
- col lungime 3.1mm OI=inchis

Si foarte vioaie, mi-a zis ca se misca foarte mult.De aceea am si simtit-o asa devreme pt. ca e supermiscatoare.
I-am vz emisferele cerebrale, rinichii, vezica, inimioara....are si ea 4 camarute.Este om in toata firea.

Un singur lucru m-a ingrijorat si anume faptul ca mi s-a scurtat cam mult colul de la ultima eco, adica de la 12 saptamani.De la 3.8mm am ajuns la 3.1mm.Voi ce dimensiune aveti? Sau cele care sunteti deja mamici, daca mai tineti minte cat a fost lungimea colului.Ca eu sunt putin speriata.

Mi-am facut si analiza pt. triplu test si astept rezultatele.
Sper sa fie nu bune..ci foarte bune.

Aseara cand am venit acasa, sotul meu si-a luat niste bere fara alcool ca sa poata savura meciul. Nu pot sa va spun ce pofta mi s-a facut, ca ma invarteam pe langa sticla ca un betivan si pana la urma n-am mai rezistat tentatiei si am galgait cateva guri. Ah, ce bune au fost..

anangel_lexi succes la examenul auto
georox sigur o sa-ti spuna Iosup sexul lui BB
ale felicitari pt. bebel si pt. ecografie

Inni 16 fix

Mergi la inceput