Mamici de sept-oct 2006 (12)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andra2005 spune:

Ramona, ai multa grija de tine si sigur lucrurile vor merge bine.Doamne, prin cite ai putut trece, intii sperietura cind ai vazut petele de singe, apoi doctorita aia sictirita, oricum important e ca ai un doctor bun care ti-a dat tratament si nu te-a speriat mai mult.Imi inchipui cit iti este greu sa nu-ti mai poti lua fetita in brate, dar sigur gasesti tu o cale sa-i arati afectiune.

Ralucutza si eu tot la Marie Stoppes am facut eco.Am fost multumita, numai ca daca poti fa-ti programare inainte ca sa nu astepti.Eu am asteptat cam mult, cred ca peste 30 min, dar a meritat asteptarea.

Adriana mica colega ta are dreptate.La prima sarcina, ca si acum, la inceput cred ca as merge zilnic la eco sa-l vad pe bebe.Insa pe masura ce sarcina inainteaza si stii sigur ca bebe e bine, parca nu mai esti asa nerabdatoare sa mergi la eco.

Cricor bine zici.Asa gindesc si eu, ca nu sta in puterea mea sa schimb soarta sarcinii.Asa ca stau linistita (cit de cit) si astept cu nerabdare urmatoarea intilnire cu bebe.

Am fugit la treaba.Va pup, ne citim diseara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Surpriza! Am fost sa ma programez la examen si m-a programat pentru 27.03!!! Adica peste 12 zile!! Si eu care eram sigura ca abia prin mai dau examen! Acu' tre' sa ma pun pe invatat!!! Va pupicesc, ma duc la manualul meu de legislatie...

13+
I wish I were an angel...

Poze diverse
Poze cu bebe
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20720;104/st/20060918/dt/7/k/6d15/preg.png
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev260pr_.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Nokia, daca prima zi a UM a fost 12 ian., 29 ar parea a sursa sarcinii. Deci undeva dupa 29 ai ovulat (sau poate chiar pe 28-29). Data fecundarii, nu coincide de cele mai multe ori cu data in care ai avut contact. In orice caz, fecundarea are loc si la 10 ore dupa contact (asta I ncazul I ncare ovulul era deja pregatit) – de-aia se si recomanda sa faci sex inaitne de ovulatie, nu in ziua ovualtiei sau dupa (cand scad sansele sa mai apuce ovulul sa se fecundeze ianitne de a imbatrani).
Deci daca ai ovulat in jur de 29 ian., inseamna cam a 17-a zi a ciclului, ceea ce pare aproape ca la carte. Dar avand in vedere ca tu ai avut o dereglare din cauza atinconceptionalelor luate continuu (a propos, nu mai faceti asta, mi se pare un joc periculos cu sistemul vorstru hormonal, il debusolati in felul asta si normal ca nu ma ifunctioneaza cum trebuie dupa, de fapt, eu am cam inceput sa am o reticenta tot mai mare fatza de anticonceptionale ca metoda de contraceptie…mai ales cand e vorba de utilizarea lor pe termne lung, nu-i de mirare ca o gramada de femei nu mai functioneaza cum trebuie dup ace le iau mult timp) tot ce-I posibi lca si ovulatia ta sa nu mai aiba loc in termen inormali, deci tot ce-I posibil sa fi ovualt in juru ldatei de 5 feb, ceea ce automat inseamna ca bebe e mai mic cu o sapt. decat daca ai fi ovulat in jur de 29. Deci exista o probabilitate foarte mare ca retardul de care vorbea d-na dr. sa fie doar aparent. Tu ia in calcu lca ai putut sa ramai insarcianta fie pe 29 ian., fie pe 5 feb. Si spune asta oricarui medic care-ti face o eco. E important sa le dau aceste detalii (spune-le ca sunt singurele date cand ai avut contact), altfel ei socotesc totul de la data de 12 presupunand ca ovulatia a vut loc la 14 zile de la prima zi a UM. Si normal ca aceste calcule pe hartie nu mai corespund cu realitatea in cazul in care tu de fapt ai ramas insarcinata pe 5 feb. (ceea ce ar insemna ca ai ovulat in a 24-a zi a ciclului).
Acum fa si tu comparatia: doua femei au avut prima zi a UM in aceeasi zi, sa presupunem 1 ian. Priam femeie ovuleaza ca la carte in ziua 14-a, a doua femeie ovuleaza in ziua a 24-a. Nu-i normal ca fatul celei de-a doua femei sa fie mai mic decat al primei femei? Dar un medic care nu are detaili despre ovulatia celor 2 femei, va tinde sa creada ca e o problema cu embrionul femeii nr. 2 care normal ca e mai putin dezvoltat fata de al primei femei, dar de fapt bebelusul e normal dezvoltat pt. varsta lui pornind de la data ovulatiei.
Daca ai ramas insarcinata pe 5 feb. e ca si cand, in mod ideal, ai fi avut prima zi a UM pe data de 22 Ian. Daca ipoteza asta e cea corecta, bebelusul tau corespunde unei femei care a avut UM pe 22 ian. si a ovulat pe 5 feb., caz in care DNP-ul ar trebui reconsiderat si varsta sarcinii de fapt ar corespunde unei sarcini de 7 sapt. si 2 zile, nu de 8 sapt. si 5 zile…
Sper ca nu te-am ratutit cu datele si calculele. Dupa ce mi-ai dat toate detaliile astea, sunt aproape convinsa sa bebe e ok… Acum exista o explicatie plauzibila pt. a considera retardul ca fiind fals.

Ale, acu’ se explica si sangerarea si durerea… continui sa ma minunez de lipsa de professionalism a medicilor din Ro si de insensibilitatea medicilor fatza de conditia pacientului. Stiu ca nu-s toti la fel si ca peste tot exista uscaturi, dar la cate exemple dau fetele pe aici pe forumu lasta legat de medici de toate felurile, sunt perfect inderpatita sat rag concluzii de genu lasta. Putini din medici ia chemare catre asa ceva, ori mie asta mi se pare f. important…

Aramona, nasoala situatia cu hematomul… Nu prea stiu nimic legat de hematoame. Stiu doar ca daca ai chisturi nu-s asa o problema ca in timp de resorb singure sau sub tratament, stiu ca daca ai fibrom asta de regula nu da inapoi , ci uneori are tenditna de a creste odata cu sarcina (eh, nu-ti imagina ca in acelasi raport de marime), dar ca sarcina poate fi dusa la capat de cele mai mutle ori, dar n ustiu mai nimic de hematoame. Cred ca are importanta si unde anume e situate fatza de sarcina. Dar e explicabil de ce te doare burta. Iar in privinta Maysei, cand cere in brate apleaca-te pe vine la nivelul ei si spune-i pe un ton bland ca n uo poti lua in brate. Sau apleaca-te si aseaza-te in fund si ia-o in brate stand jos. E uasa fac cu alex ca mi-e imposibil sa mai ridic cele 14 kg de atatea ori pe zi. il mai ridic, insa de cele mai mutle ori nu mai pot, e atat de greu ca nu mai pot (chiar daca n uas fi fost insarcinata as fi renuntat sa-l ma iridic in brate din cauza greutatii lui).

Floricika, ai fost mortala cu gazele tale..

.......in 10+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sephora spune:

Va pup
Floricika M-a refeream ca sunt singura acasa toata ziua si nu am cu cine vorbesc asa ca trancanesc aici pe dc ca stiu ca aici m-a asculta (citeste) cineva.Oricum mercic mult si stiu ca unele dintre voi imi sunteti aproape.
Eu sunt sa zic bine (fata de saptamanile pe care le-am avut) acum e super mai doar de 2 ori maxim 3 ori pe zi.Dar oricum a ramas greata.Care speram sa treaca repede,repede.
Imi pare tare rau ptr fetele care trec prin intamplari nefericite,eu am o paranoie nu ca voi pierde sarcina ci mi-e tare frica ca bebe sa nu se nasca cu probleme (nu stiu de ce dar cu atatea cazuri vazute pe la TV,reviste,etc-uri) mi-e cam frica.Sper insa sa trec cu bine si peste faza asta.M-a rog in fiecare zi.
Am insa o intrebare : am citit (mi se pare ca tot pe aici)ca lichidul amneotic se schimba la fiecare 24 ore,eu m-a intreb cum?prin urina oare!
O alta chestie am observat inafara de faptul ca transpir adica m-a imput foarte repede (inainte de sarcina nu mi se intampla sa simt vreodata ca miros ptr ca nu sunt una din persoanele care transpira abundent si nici o transpiratie grea nu am)acum insa de dim pana seara simt deja ca nu m-a mai suport,am observat si pe chilot un alt miros (nu am nici un fel de scurgere,inafara de ce mai iese de la utrogestan)dar este un altfel de miros care parca nu e al meu.Ori am eu mirosurile mai ascutite acum (oricum eu aveam si inainte o problema cu mirosurile,ca si o carte daca nu-mi placea cum miroase nu o citeam) ori intradevar sunt schimbari.A-ti observat si voi ceva de genul asta?
M-am programat azi la eco ptr vineri m-a duc la 18.45 abea astept sa vad Fasola.Credeti ca daca sunt probleme de malformatii sau eu stiu ce alte anomalii imi va putea spune acum?Nu e prea mic?Hai ca iar am inceput cu paranoia>
Va pupic si ne auzim.

IO 11+


http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/angelsro2002/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Sephora, malformatiile se vad mai tarziu. Tocmai de aceea ecografiile morfologice se fac dupa saptamana 18, ca sa se poata vedea ceva.

Corina

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

Ceau fetelor
La cat sunt de stresata sa nu se intample ceva rau cu BB, m-am gandit sa ma duc maine dimineata sa-mi fac analiza acidului antifosfolipidic, sindrom despre care am citit ca este destul de frecvent si duce la avort spontan dupa saptamana a zecea.
Sotul meu spune ca sunt prea disperata si stresata si ca nu-i bine sa ma gandesc atat la ce-i mai rau; dar cand mi-am facut analiza timpului quick, am vazut ca am probleme cu coagularea sangelui.
Voi ati facut careva analiza asta? Este o singura analiza sau sunt mai multe analize de facut?
Luni ma duc iarasi la eco la Szeged si vreau sa-i arat analiza si dr. daca o fi gata pana atunci...

Va pup pe toate

Mi-ka 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

try, ziceai de anticonceptionale. eu am luat de la 19 ani pana acum (am 23 peste exact 2 saptamani), la inceputul lui sept 2005. cu pauzele de rigoare o data la 6 luni. dar vreu sa-ti zic ca am ramas insarcinata dupa ce am facut sex de doar 3 ori fara sa ne protejam in nici un fel. oi fi eu exagerat de fertila sau o fi fost o intamplare? oricum eu am fost socata, nu ma asteptam sa raman asa de repede.

sephora, stai linistita, ca nu cred ca esti mai paranoica decat mine. sper sa nu va sochez dar asta e cea mai mare spaima a mea de cand ma stiu, inainte de a ramane insarcinata. sa nu iasa copilul cu probleme, malformatii sau asa ceva. si mai nou de cand cu andreeaC...alta spaima si obsesie!
eu sunt o fire f pesimista si cum mai zicea cineva ma regasesc in toate relele pe care le citesc...
dar m-am invatat sa traiesc asa!

andra, m-am programat deja la marie stopes pt maine la 15. of, doamne, sper sa fie bine! eu la marie stopes am mai fost la un control ginecologic de rutina si n-am fost deloc multumita dar la eco e altceva. atunci nu mi-a placut doctoreasa. dar a fost ok pana la urma.

va pup!

sper ca nu v-am speriat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Salut!
Mey fetelor, ce-i cu starea asta pesimista la voi? Zau ca ma molipsiti si pe mine...si nu-i bine deloc.

Si eu sunt tare nerabdatoare sa merg la eco. Dar aceasta nu stiu cand va fi: peste o saptamana sau doua.

Anangel Lexi, spor la invatat si bafta la examen!
...
a, va multumesc si pentru retetele cu spanac.


Carmen siIustin (5.06.2004)
Album Iustin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

Dragele mele eu ma simt ingrozitor...nu pot manca nimic ..mie greata toata ziua...nu stiu cum sa mai scap de starea asta...

Din cate am citit si voi sunteti pesimiste...insa nu ar trebuie...eu sper ca totul va fi bine....capul sus ca drumul este lung si trebuie sa fim OPTIMISTE!!

Va pup pe toate si am fugir inapoi in pat ca iar ma ia cu ameteli...

10+

http://community.webshots.com/user/mexxa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acd2you spune:

am revenit. azi dimineata m-a prins juniorul la tastatura si a trebuit sa ii cedez locul, nu am mai avut incotro.
voiam sa le spun fetelor care isi fac griji, sa isi puna toata speranta in dumnezeu, si cand simt ca le cuprinde frica, sa spuna tatal nostru. pe mine asa m-a invatat bunica. si rugati-va ca temerile sa dispara. poate asa indepartati tot ceeea ce este rau. iar pentru cele care ati trecut prin momente mai dificile, sa stiti ca in lumea asta toate au locul si timpul lor. stiu ca va rugati ca minunea de copilas sa vina mai repede, dar mai important este ca bebele mult dorit sa vina sanatos. si va veni, la vremea lui, doar sa fiti sigure de asta. dupa o jumatate de an de incercari, toate in perioada fertila (monitorizata la ecograf timp de 2 luni), eu am ramas insarcinata tocmai in luna in care imi luasem pauza si in care am prestat la intamplare, tocmai dupa ziua 20 a CM. asa ca, daca trebuie sa apara si sa fie bine, bebele va veni si va fi bine. noi suntem impreuna cu voi si speram sa ajutam cu gandul nostru bun. caci oricine intra si citeste mesajele are un gand bun pentru fiecare dintre noi, chiar daca nu are timp sa raspunda pentru fiecare dintre noi, in parte. faptul ca suntem impreuna ne ajuta sa trecem peste toate cate ni le da dumnezeu, si bune si rele.
in rest, eu ma simt binisor, mai vomit si eu din cand in cand, mai mult dimineata, dar nu ma pot opri din mancat. as manca numai ce nu am prin casa si faptul ca stau la etajul 8 si numerge liftul ma umple de nervi, ca de fiecare data trebuie sa cobor si sa urc iar. asta e.
nu stiu cine vorbea de tauroaice, ca au fost mai prolifice anul asta. si eu sunt in zodia taurului. dar mama mea rade de mine pentru ca am ramas insarcinata cu andrei in luna februarie, si e un mic scorpion, teribil de incapatanat, si acuma am ramas insarcinata in luna ianuarie, si dat fiind ca vineri bebe2 ar trebui sa implineasca 8 saptamani, avem toate sansele sa ne pricopsim cu un alt scorpionel, asa ca vai de capul nostru.
si gata, saptamana viitoare merg la ecograf, merge finuta mea maine si ne programam, sa ne vedem bebeii. abia astept. speram sa fie totul bine.
sper sa va scriu curand, eu nu am internet la servici. pana atunci, pupici tuturor si sa auzim numai de bine.

Mergi la inceput