Mamici de sept-oct 2006 (12)
Raspunsuri - Pagina 13
acd2you spune:
buna fetele, si pupici la bebici.
la mine e un soare frumos, sper sa tina, sa iesim si noi cu tot familionul la o plimbare.
in sfarsit am programare, miercuri pe 22 la ora 6 ne vedem cu bebe2 la ecograf.
raluca, de ce ti-a spus medicul tau de familie ca nu beneficiezi de trimitere la ecograf? doctora mea de familie mi-a spus exact contrariul si m-a rugat cu trimitere, dar eu nu mi-am luat trimiterea pentru ca asta insemna sa stau la coada in spital, sau policlinica, si nu aveam chef sa stau 3 ore la o coada, plus ca nimeream la doctorul de servici, nu la cine voiam eu. dar ai grija, ca se practica de catre unii medici: se poate sa fie prescris deja o ecografie pe numele tau in luna respectiva, si sa fi mers o alta persoana in locul tau, ca nu toti medicii din spital cer buletinul. stiu sigur, ca sotul meu, dupa o cearta cu medicul de familie, a cerut sa isi vada fisa medicala, si avea o gramada de boli trecute pe acolo, deci sigur ala a trimis alte persoane la analize pe numele lui. astia sunt la noi.
stiati ca din 2006 retetele prescrise gravidelor salariate sunt compensate 50% si numai retetele pentru gravidele fara servici sunt gratuite? am gasit asta intr-un program de legislatie.
si mai stiati ca gravidele salariate trebuie sa anunte in scris angajatorul despre sarcina, si sa ataseze o adeverinta medicala de sarcina (de la medic de familie sau specialiost), pentru a putea beneficia de legea protectiei maternitatii? adica sa poti beneficia de un nr. de 16 ore platite la servici in care sa poti efectua analize medicale, daca aduci dovada ca nu se puteau efectua decat in timpul programului de lucru(mai ales pentru cele care fac analize in alte localitati, vii cu rezultatul, macar copie, de la anlize, ca are trecut pe el unitatea si orasul) si la fel, sa nu poti fi data afara de la servici, etc... dar trebuie sa anuntati in scris, nu verbal, altfel angajatorul este absolvit de orice masura luata impotriva voastra ca angajat, caci oficial nu a stiut de sarcina. aaa, si mai era chestia aia cu faptul ca angajatirul trebuie sa va asigure un loc de munca care sa nu afecteze bebele (daca lucrati in mediu toxic, trebuie sa va mute temporar). ba chiar este prevazut ca, la persoanele care au munci sedentare (8 ore pe scaune) sau invers (8 ore in picioare), sa li se asigure posibilitatea de a se dezmorti, sau de a se odihni, periodic. chestii misto, nu, pe care angajatorii nu ni le spun.
nu stiu exact numele ordonantei, ca o am la servici, nu acasa, dar va dau data viitoare si alte ralatii, ca sa aveti baza legala (adica numele legii) in hartia de instiintare. sa o faceti toate, ca asa e mai bine, in ziua de azi nu mai mergi pe incredere cu nimeni. si sa nu va fie jena, daca seful va e prieten.cererea se adreseaza conducerii institutiei. daca am sa gasesc model, va dau si model.
ne mai vedem joi, sa va spun ce am facut miercuri la eco. va pup pe toate, .
acd2you spune:
scuze de gramatica, dar nu am mai stat sa corectez, ca misuna ala micu prin casa si mi-era sa nu sara pe mine sa imi stearga mesajul, ca nu ar fi prima oara. pa.
pufymic spune:
Neata burtici!
Nokia m-am gandit ieri la tine in tp ce ma rasfatam la cosmetica....!
Cici pai semnez cu 13+ fiindca fix atatea sapt am de la UM(din 12 dec);eu maine intru in 14 sapt...iar burtica....lasa ca are timp si tie sa-ti creasca.....mie mi se pare uriasa a mea....deja.....
Acd2 pai se pare ca ne vedem comorile in aceeasi zi si aprox. aceeasi ora(eu am progr. la 18:30)!Sper sa fim bucuroase si sa venim cu vesti bune!F. utile informatiile pentru gravide si despre drepturile lor.....dar gravidele care sunt in CIC la ce categ intra?Adica ce fel de retete primesc , compensate 50% sau gratuite?
Sa aveti o zi buna si frumoasa burticilor!
Pupici!
Ioana(13+) & Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
Poze Yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului nostru scump
gripo spune:
Neata mamici si bebei mici!
La mine grata mai apare din ce in ce mai rar, dar e adevarat ca numai in momente nasoale, cum ar fi pe strada sau la serviciu, si e asa o placereeee.Dar nu ma plang, bine ca bebe e bine. In schimb am o foameeeee, mama-mama, daca nu mananc cand imi vine nu e de bine, plus ca am pofte legate numai de feluri de mancare gatite si din cele pe care odinioara nu le suportam nici mirosul. Cum ar fi spanacul, dar probabil voinicul meu o vrea sa fie precum Popay marinarul.In schimb am ramas cu o oboseala destul de mare, nu ca la inceputul sarcinii, dar e.
Eu nu am burtica chiar ca pufymic, dar creste, mai ales seara dupa o zi de papat .Oricum sunt foarte mandra de ea si daca ar fi dupa mine ar fi mare mare, sa vada toata lumea ca am o minune acolo in burtica, si sa ma mandresc.
Va pup pe toate si va urez multa sanatate voua si bebeilor vostri.
14+
mephala30 spune:
Ioana, tare bine iti sta! Si burticutza e frumusica foc!
So, fetelor, cat costa o eco 3d? Ca n-ati dat prea multe preturi. Eco 3d acum, intre saptamanile 13-15 (banuiesc ca e mai ieftina decat in saptamanile mai mari)
Carmen siIustin (5.06.2004)
Album Iustin
anangel_lexi spune:
Buna fetelor! Wow, pufy, ce burtica rotunjoara si frumoasa ai. A mea nu-i chiar asa marisoara desi tot maine implinim si noi 14 sapt. Dar si a mea e rotunjoara :))
Acd, multumim pentru informatiile referitoare la drepturile gravidelor. Daca poti face rost de un model de instiintare ar fi super!
Duminica frumoasa tuturor!
13+
I wish I were an angel...
Poze diverse
Poze cu bebe
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20720;104/st/20060918/dt/7/k/6d15/preg.png
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev260pr_.png
pufymic spune:
Multumesc fetelor de aprecieri....eu zic ca e asa mare burtica mea si din cauza ca nu au avut tp muschii abdominali sa se refaca si sa se tonifice dupa sarcina cu Alesio....
Voi nu puneti niste poze cu burtici?
Pupici!
Ioana(13+) & Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
Poze Yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului nostru scump
putzuruca spune:
Pupici fetelor,
Vad ca e liniste p-aici. Ati iesit la plimbare cu burticile?
Am fost si eu la BabyExpo si chiar am ramas dezamagita. Ma asteptam la mai multe, dar....asta e. Hainute de graviduta...foarte slab. Am fost si in magazinul Titan si la fel, aceiasi marfa expirata. Numai salopete, eu nu le suport de nici un fel. Parca daca suntem garvidute nu trebuie sa ne imbracam si noi frumos. As vrea sa gasesc niste pantaloni cu talie joasa si elastic sau siret, ceva chic.
Noi suntem bine, crestem.
Va pupicesc si va doresc o zi superba.
Pufymic de abia astept sa am si eu o burtica asa rotunjoara, sa aiba bb loc de dans. Deja a inceput sa se vada si la mine, colegii de serv au observat.
11+
acai24 spune:
Buna la ...eu cu tati acum vreo 2 ore am revenit pe plaiuri natale...m-a dus tati la Sinaia week-end-ul asta....ne-a scos pe amandoi in lume....cat despre burticuta tati a zis ca a crescut..oricum cred ca vinerea viitoare ma duc la control si mai vedem...ma bucur ca sunteti bine si voi si ii...
Acai 14+
gripo spune:
Are cineva idee cat dureaza moderarea? Ca eu m-am saturat sa scriu si sa-mi apara interventia dupa cine stie cat timp. Imi da senzatia ca vorbesc de una singura.
Oricum va mai pup o data pe toate si pe toti.
14+