Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005(30)
Raspunsuri - Pagina 11
anda77 spune:
ripley, am vazut ca erai suparata si ca fetele iti ziceau ca nu e asa un capat de tzara, dar credeam ca a luat ana prea putin intr-o luna, nu ca a luat 0 grame!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! asta, adica intriga , nu o citisem.
phii...scuza-ma ca nu-mi aduc aminte acum, tu ce ii dai: lapte praf only sau combinat, adica mai dai si san?
pe nan scrie : 5 mese a cate 180 ml. nichita nu vrea nici 5 mese. de multe ori a mancat doar 4 mese pe zi, cred ca asta e problema. eu i-am suplimentat laptele in cele 4 mese, adica i-am dat mai mult de 180, dar vad acum ca nu i-a ajuns. dar nu prea vrea mai mult...asta ma enerveaza.
mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
Morgano spune:
Joy, e ok scaunelul. De acord cu Lavi, e frumos Polly, am facut si eu pasiune pt el, dar incep sa ma bucur ca nu m-am repezit sa-l iau, ca tot scaune sunt toate, ideea e sa fie stabile si sa se curete usor, sincer mi se rupe dc are spatarul 3 pozitii, ca doar in fundic trebe sa stea la masa, pana nu sta in fundic nu-i cade steaua sa-i dau in scoica. Asa ca mare lucru dc nu iau "mostenirea" de la vara-mea, un scaunel stabil si frumos de lemn, in care au mancat nepotii mei fara probleme fiecare pana la 3 ani. Si storcator, si scaunel e cam mult pt o singura luna. Poate stau pana la inceputul lui mai, cu baby expo la cluj.
Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)
corap spune:
anda, cred ca e mai bine sa-i dai mai multe mese/zi, decat mai mult la o masa. ca au un stomacel cat un mar acu', si nu cred ca le face bien atata laptic dintr-o data. zic si eu...
babette ce mai face? i-ai luat halat?
c & andei
Morgano spune:
Anda, nu-i bai ca nu ai apucat sa fii pe faza, sunt pe exclusiv lapte praf topfer de 1.5 luni.
Doar ca luna trecuta cantarul arata +1300, ceea ce era un salt prea mare, acum 0.....
Eu zic asa: da-i portii mai mici vreo sapt, si mai dese, sa apuce sa digere lapticul si sa ajunga sa-i fie foame. Ana are o apetenta super, cand vede bibe da din maini si gura ca disperata si il apuca cu manutele si nu-l poti lua de la gurita. Cred ca la tine pofta de mancare e cauza :(
Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)
silvia_d spune:
mai,scrisei un mesaj da'se pierdu!
so,scriam ca tre sa-i dai 150 ml pe kg corp in 24 de ore.
la mine,stefanel are 7 kg(aprox)-deci,1050 ml divizat in 6 prize:cam 170!
dar,pentru ca doarme de la 5 sau 6 PM pana la 1 noaptea,o masa automat o sare,corect?
deci,ca sa nu-l subalimentez,ii impart cei 1050 ml la 5 mese,si-mi ies 200 ml lapte,adica 180 ml apa plus 6 doze!
la tine,daca doarme in asha fel,incat sare o masa,suplimenteaza-le pe celelalte!eu asha fac,si nu prea-mi iese,ca deocamdata stomacelu lui nu e-nvatat pe 200 ml,si-mi ragaie si regurgiteaza f mult!
si,nici mie nu mai mi-a luat asha spectaculos in greutate,da's-a lungit!
ei,si-de-acu-ncolo,nici c-o sa mai ia ai nostri asha mult in greutate!
si conteaza f mult si erorile de cantarire,cum zicea lavi:fara pampers,cat de cat,sa nu fie proaspat papat,tre'sa fie proaspat pipilit,etc...
Ilenutza,da-mi PM,sau uite,iti dau eu PM cu datele mele,tel,adresa,etc
lavi02 spune:
Si peste toate supararile, si durerile si neamu'
Nati tocmai mi-a facut o bucurie:
s-a intors de pe spate pe burta!
Am lasat-o cu burtica in sus sa vin sa dau un refresh, am citit ce a scris Ripley, si cand ma intorc la fata, in loc de burtca vad un poponet in sus! I-am facut si poza.
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
alexandrina spune:
Melku, bun venit. Am vazut si eu albinutza jucarie si m-am minunat ca de-aia n-avem. Sotul meu e si apicultor printre altele si face lumea ce face si daca e sa aduca jucarii apoi tot cu cate-o albinutza vin.
Ilenutza, mai taie din spatiile celea ca mesajele tale se citesc mai greu. Banuiesc ca scrii in alt editor sa nu pierzi mesaje...
Am uitat sa anunt cand am terminat cu durerea de sani. Am strans din dinti cam multa vreme, dar citeam in timp ce alaptam ca sa uit de ea. Ideea este ca a meritat. Stau si ma mir din ce creste puiul meu ca zici ca se joaca in loc sa pape si inca prinde peste 200 de grame per saptama. Uriasu' lui mama lui!
Intrebare intrebatoare:
Stiu ca teoretic sau in majoritatea cazurilor CM vine dupa ce incetezi a alapta. Adica dupa ce nu mai suge piticu' deloc?
Si daca vreau sa zicem sa raman insarcinata trebuie sa intarc copilu'? Si daca raspunsul la toate astea e "da" atunci ce rost mai are remarca din "caprari" cum ca femeia insarcinata trebuie sa inceteze a alapta cel tarziu in luna a 5-a de sarcina?
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
corap spune:
hei, nu dati cu rosii, ca nu l-am cumparat inca pe polly. da' ma cam mananca palmele, ce-i drept. tare-mi mai place...
eu m-am scos pe partea cu storcatoru', ca i-au facut colegii cadou lu' gabi de ziua lui unul . ne-am dixtrat ieri cu el, ca avea niste instructiuni total aiurea (alea in romana) si alea in celelalte limbi nu erau deloc. bineinteles ca am tras de un capac in disperare (ca asa arat in instructiuni) si dup-aia am vazut ca avea un buton pe care apasai si iesea singur . in plus nu mergea. ca, bineinteles, asamblasem noi ceva aiurea (de fapt, insufuicient).
si aseara i-am facut lu' bb baie in ceai de sunatoare, ca a vrut maica-mea sa-i faca in musetel, da' a incurcat cutiile [ma sparg de ras]
c & andreiasu cel vesel & in continuare meloman [bine ca am scapat de cutiutele muzicale, ca 12/24 sa tot auzi cantecele, ti se acreste la un moment dat]
joy04 spune:
pe link-ul care l-am trimis mai sus scrie ca cica scaunul este pt 2-3 ani. cred ca-i greseala.
LAVI02, sper sa-l tina tot asa cu mancarea...nu il laud ca mi-e sa nu se strice...
eu voiam sa subliniez ca daca perseverezi, o sa-si revina, mai ales ca Natiuca este bolnavioara...eu am avut nevoie de sfaturi si incurajari
RIPLEY, eu nu am scoica si ma tenteaza rau astea care au macar 2 pozitii la spatar si mai ales daca se regleaza pe inaltime. imi place ala de la LORIS, o sa sun sa vad cat este. Pe b b e lusul tau este 425 ron...cam scumput pt bugetul meu, mai ales ca luna asta as vrea sa-miiau alt pat si robotul...
bine, nu-i bai sa-l iau acuma, dar ma gandeam ca daca este oferta ceva la BE..
Vaoi cum convingeti bb-ii sa stea inveliti ziua? ca al meu atata da din picioare....si nu-mi vine sa-l imbrac prea gros, mai bine pun o paturica pe el..dar nu-i chip sa o tina.
Vai ce greu merge DC-ul...
SILVIA ma gandesc daca vladonele meu mananca atata. nu cred.
mai al meu a inceput sa manance cat de cat, dar ii dau numai un san ca pe al doilea nu-l mai ia. so , il tin la un san pana il lasa. si dupa aia, ma mulg si mai scot cate ceva din el.
Mai bine cres productia la un san decat sa-l invat acuma ca trebuie sa mai suga si la al doilea. Daca il ridic de la unul si-l pun la celalalt, numai vrea ioc.
Cand cere el, il vad ca ar mai vrea si suspectez ca numai are in unul, il pun la celalalt si maisuge...
Sa ma inscriu si eu pe lista cu galme la san. Nu stiu ce de, dar am. adica daca nu mananca la 3.5 ore, imediat se face galma. Bine ca daca suge o da jos. dar altfel, ma mulg eu sa o "anihilez".
joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut
Buluci spune:
Ripley, cum, puii mei, sa ma tin strict de cantitatea de lapte recomandata pe cutie, daca Mr Simon urla „ca in gura de sarpe”? Acum kiar ca s-a reglat o lecutza la 170ml de 5 sau 6 ori pe zi,iar cantitatea asta e recomandata la 4 luni!
Ieri am vazut copilasul unei localnice , frate, m-am speriat, la 3 luni juma era imens, vreo 7 kg, si maninca la greu!Tipa zicea ca ii da deja mere cu biscuiti, supe, piure, de toate!Ma uitam la Simon si ziceai ca e subnutrit pe linga copilasu' ala!Uitati-va si voi ce picioare are!!Parca eram geloasa, dar stiu ca nu e sanatos, cred ca si grasimea asta excesiva ii va ingreuna primii pasii!
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/gbuluci/detail?.dir=/a710&.dnm=fd23re2.jpg&.src=ph
Cristina Baku & Simon(26.12.2005)
Poze
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65676&whichpage=4" target="_blank">Povestea nasterii
Virsta puiului nostru