Ajutor! Nu am ambitie!
Raspunsuri - Pagina 4
aiamoni spune:
Delidana si Carolina, aveti de o mie de ori dreptate...
Si da, daca nu ti-e greu Delidana mi-ar prinde bine sa vad ce maninca cineva care face lucrurile cum trebuie...![]()
Deci asta e, pina la urma. De acum incolo s-a terminat cu o ciocolata pe zi sau una la doua zile. Gindul ca asta nu e pentru o saptamina sau o luna ci pentru toata viata ma cam deprima...dar asta e, nu exista alta solutie si cu ajutorul vostru sper sa pot pune mai mult accent pe partile bune ale unei asemenea schimbari. Le invidiez insa pe fetele care nu sunt dependente de dulciuri...as vrea sa nu mai poftesc niciodata la ele.
Deocamdata ma descurc bine, aseara am mincat o farfurie de ciorba de varza (nu tin dieta, dar asta gatise mama:), un mar si o portocala, apoi am baut un ceai.
Apropos, voi ce mincati dimineata? Eu am o problema, nu pot minca de dimineata oua, carne, iaurt...numai cereale cu lapte, piine cu unt si miere sau banana. Ceva idei?
Multumesc inca odata.
carolinah spune:
Eu mananc dimineata de cele mai multe ori cereale cu lapte/lapte de soia/iaurt. Alternativ mananc sandwich cu zacusca/humus/crema de branza proaspata (gen Philadelphia) si castravete/rosie/ardei etc.
Sa stii ca si eu mancam multe dulciuri, ciocolata etc. Acum, dupa ce m-am obisnuit cu noul meu stil de viata, nu mai simt nevoia si nici nu imi mai place ciocolata. Si sa stii ca la mentinere poti manca cate putina ciocolata, inghetata, cate o praji etc de 2-3 ori pe saptamana. Daca organismul e invatat sa primeasca hrana corespunzatoare in mod constant nu va depune aceste lucruri ca depozite ca nu simte nevoia sa isi faca rezerve. Evident, totul cu moderatie si cu miscare de 3-4 ori pe saptamana, asa cum zici ca faci deja.
Dar pana la mentinere mai ai, asa ca, haide, pune osul la treaba.
PS: Si eu am 2 fetite, dar nu am biscuiti, pop corn si nu stiu ce in casa. Am in schimb fructe proaspete, fructe uscate: smochine, caise, stafide, mai am si seminte neprajite de floarea soarelui si de dovleac, migdale neprajite etc. Si crede-ma ca le adora piticuta mea cea mare (ca cea mica nu are voie inca).
lina, cu Alina si Ana... si tati, evident
aiamoni spune:
Carolina, ce-mi scrieti voi ma ajuta mai mult decit credeam . Incep sa cred ca e posibil, pina la urma...
Sa stii ca nici eu nu prea tin dulciuri in casa, si la mine e plin de seminte fara sare, fructe proaspete si uscate...dar si din astea daca rontai toata seara n-ai sanse sa slabesti.
Poate de data asta reusesc...
Delidana spune:
Aiamoni, sigur ca e posibil. Trebuie doar sa vrei din toata inima.
Si asa cum am promis un exemplu de meniu pe o zi:
Mic dejun: 1-2 fructe, cereale cu lapte de soia.
Prinz: carne de pui prajita la teflon fara ulei (cam 200-250g), 1 cartof mare fiert + salata.
Cina: paste fainoase integrale cu brinza Feta si sos de rosii + salata.
Intre mese 2-3 fructe, ceai verde cu miere.
In fiecare zi maninc:
- in medie 4 fructe, de toate felurile: banane (aproape zilnic), portocale, struguri, pepene, mere, mango, papaya, ananas.
- o salata sau 2 (combinatii: ceapa + rosii + castraveti, cu ulei, otet si sare sau: salata de varza sau ridiche alba sau fasole verde fiarta)
- cereale si produse lactate (iaurt sau brinza)
- lapte de soia.
Maninc si mincare gatita dar mai rar pentru ca nu prea imi place sa stau in bucatarie.
Cind mergeam la munca imi luam o salata si un sandvis (2 felii de piine cu ceva intre: brinza, tofu sau sunca). Acum sint in concediu si pot sa mai variez.
De regula nu las sa treaca mai mult de 3-4 ore fara sa maninc ceva: de ex. dupa masa de prinz de la ora 1 mai maninc un fruct pe la 3 sau 4 dupa-amiaza si inca unul inainte de cina. Si intre mic dejun si prinz maninc un fruct.
Maninc atunci cind imi este foame si nu atunci cind imi este pofta. Daca vreau ceva dulce iau o lingura de miere, citeva stafide, un fruct sau un baton de cereale. Cred ca este important sa faci deosebirea intre "foame" si "pofta".
Gaseste-ti o ocupatie, ceva care iti place, apuca-te de un hobby. Daca esti ocupat cu ceva care iti place ai mai putine sanse sa te gindesti la ceva de rontait.
Scrie si tu meniul tau. Poate asa te vei ambitiona, dindu-ti seama cind maninci ceea ce nu trebuie. Eu imi scriu meniul aproape zilnic la "Nou stil de viata" si de multe ori reusesc sa inving tentatiile doar gindindu-ma ca voi primi
de la celelalte fete daca maninc ce nu trebuie. Asta ma tine departe de ispitele culinare. ![]()
Numai bine.
www.squarethoughts.com/album.php?a=6" target="_blank">Cateii mei • www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
aiamoni spune:
Delidana, iti multumesc pentru raspuns.
Ca mincare propriu-zisa maninc mai putin decit tine, cred.
Adica la prinz maninc salata din o portocala si un mar cu niste seminte deasupra, sau sunca cu legume crude (fara piine)...ceva de genul asta. Apoi mai maninc o portocala la 3 dupa-masa.
Seara maninc fie o portie mica de mincare gatita pe cit posibil fara piine, fie carne de pui sau peste gatita in tigaie fara ulei cu ceva legume. Deci cred ca ar fi bine pina aici.
Dar in zilele "rele" mai pune un baton de ciocolata (sau doua
)in loc de portocala de la ora trei, si apoi dupa cina mai pune o mina de seminte, un sfert de sandwich ramas de la fete, un mar, niste prune uscate...intelegi.
Asa se aduna, din pacate.
Cred ca in ultimele zile am facut o treaba mai buna, totusi.
Azi de exemplu am luat prinzul cu niste colegi si am mincat salata in timp ce ei serveau hamburger cu cartofi prajiti. Nici o problema. Dar acum am ajuns inapoi la birou si am gasit pe tastatura un ou de ciocolata, de la vreun coleg care ma cunoaste prea bine, presupun.
Acum stau si ma uit la el si ma gindesc NU, NU SE POATE SA TE ATINGI DE EL! ![]()
Felicitari pentru vointa voastra, fetelor! Sper sa va urmez curind!
aiamoni spune:
Na, am facut-o!

![]()

Colegul care mi-a lasat oul de ciocolata pe birou a venit sa mi-l laude cit e de bun...am mincat jumatate...restul l-am aruncat la gunoi.
Mi-e ciuda deja, dar e prea tirziu acum. Pracitc am muscat de doua ori, deci nu e vorba de o cantitate mare, dar asta ilustreaza cit de dependenta sunt...pur si simplu nu m-am putut abtine!!
Oricum, curios, dupa citeva zile de pauza la dulciuri acum mi s-a parut exagerat de dulce...
adif spune:
nu-i nimic, nu face un capat de tara pt o bucatica de ciocolata, important e sa nu se repete zilnic
fetele au dreptate, e important sa slabim fara sa simtim foamea, adica mancand cate putin , des si numai alimente sarace in calorii
clau2toma spune:
Fii atenta Aiamoni cum am facut eu si de ce sa nu recunosc si acum dupa ce am slabit fac la fel .Ma duc la supermarket si trec pe la dulciuri care arata f f bine si inbietor ,ma uit ,dupa care ma duc fuga la fructe si indes vreo2 kg de banane si un ananas care tin sa-ti zic ca te ajuta sa slabesti daca-l mananci de dimineata pe stomacul gol , iar cu mezelurile fac la fel doar ca nu ma mai duc sa iau fructe ,ci ma duc direct la raionul de conserve de peste si iau hering marinat sau altceva si le prepar cu ceapa si lamaie acasa .
Claudia
si puiul ei Tomita
adrienne12 spune:
Nu mai minca banane si nici cereale. Bananele ingrasa. Cerealele au mult zahar. Maninca lapte degresat+ praf de soia. renunta la piine sau limiteaza-te la o feliutza doar pt. micul dejun.Maninca cit mai putin procesaty, cit mai multe cruditati...Daca la o masa ai mincat ceva mai gras termina masa cu grapfruit 9dizolva grasimile proaspat ingerate).Slimfast e f. bun...In ultima instanta call Jenny Craig!
Delidana spune:
Adrienne, sint multe feluri de cereale din care poti alege...pe cele pe care le consum eu de ex. scrie "no sugar", apoi mai sint "oatmeal" si altele pe care le poti consuma fara grija.
Stiu si eu ca bananele au zahar insa eu nu pun restrictie la fructele proaspete, maninc de toate. E singura categorie de mincare la care imi fac de cap. ![]()
Clau2toma, mai fac si eu ca tine citeodata.
Dau o tura pe la raionul de dulciuri si apoi fuga la fructe. Si drept sa spun nici nu ma mai atrag asa ca altadata.
Aiamoni, cind mai primesti dulciuri spune-le colegilor ca le iei acasa pentru fetite. Asa ai scapat de o problema.
Sotului meu ii place foarte mult ciocolata si avem asa ceva in frigider zilnic. Poate e ciudat insa cind o vad acolo in frigider nu-mi trebuie insa daca stiu ca n-avem nimic dulce tare ma ispiteste gindul sa ma duc sa cumpar ceva. 
www.squarethoughts.com/album.php?a=6" target="_blank">Cateii mei • www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie