Ajutor! Nu am ambitie!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SilviaPop spune:

of, of..si eu ma chinui de 3 ani sa slabesc cele 10 kg pe care le-am pus din neglijenta si tare greu mai e.. Slabesc 2-3, pun la loc 3-4 si tot asa. am ajuns la concluzia ca e lipsa de vointa dar se pare ca pt vointa nu exista o solutie general valabila. Si eu am inceput sa studiez, vreu sa imi fac un program (de viata) sa imi sune reminder-ul la telefon: la ora asta manac, la ora asta iau vitamine, la ora asta fac miscare, dorm, etc. In principiu stiu ce am de facut dar doar atat, sunt buna la teorie. Programul pe care vroiam sa mi-l fac e asa..dupa capul meu, teoretic tb sa dea rezultate pt ca peste tot sunt informatii despe cum sa slabim, tb doar sa le aplicam. Citind postul tau, m-am bucurat sa aflu ca ai un program verificat, care a dat rezultate. As vrea sa coroborez ce stiu eu cu ce ai aplicat tu si sa adaptez la propria persoana... Din pacate, pana acum,la mine a dat rezultate doar..infometarea. Am ajuns sa imi pun wallpaper pe calculator cu "slogane" foarte dure la adresa mea; in cautare de motivatii mi-am rugat colegii sa imi spuna ca sunt grasa si urata de cate ori ma vad , ca sa imi piara cheful de a da pe gat vo ciocolata, ceva. In urma dietei cu mancatul din 3 in 3 ore(de la care mai rau m-am ingrasat) am ajuns sa mi se secrete sucuri gastrice foarte des, practic am o foame continua. Cand sunt acasa si am frigiderul aproape, am momente cand na asez in pat, imi pun toate pernele pe cap(sa nu ma auda vecinii) si trag niste urlete ca in jungla. Acum nu stiu daca tzip:de foame sau de frustrare ca tb sa renuntz la niste placeri. E tare greu cu tentatiile si daca apuc sa cedez odata..s-a dus tot, nu ma mai pot opri.. Chestia cu ambitia..m-am tot gandit, eu imi caut motivatii in fiecare zi, pierd cateva ore pe net citind despre slabit si uitandu-ma la poze cu modele. Sper sa ajung odata filiforma.
Andreeatan, cum sa iti dau PM? Am incercat si nu am gasit unde tb sa dau click. Am impresia ca tu nu ai activata chestia cu PM-ul, ca vad ca la mine e. Oricum, multumesc mult pt intentie si o sa ma gandesc eu la o metoda sa ma revansez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

Claudia, iti multumesc pentru sfaturi. O sa vad ce pot gasi, dar eu sunt in SUA, deci nu stiu...

Eu cred ca nu continutul unei diete este problema. Se slabeste cu toate metodele, de la ciorba de varza la Atkins si la mincatul din 3 in trei ore. De asta am si dechis subiectul, pentru ca ambitia de a te tine de un program, fustrarea de a renunta la placerea culinare, ideea ca pentru toata viata de acum incolo nu mai poti minca o ciocolata pe zi ci una pe luna este, dupa parerea mea, marea problema.
Sunt persoane care au reusit asta, si de la modul lor de a gindi si de a reactiona in fata unui tort de ciocolata vreau eu sa invat ceva. Si, dupa cum se pare, nu numai eu...

Deci, fetelor care ati gasit ambitia, cum ati reusit?
(Am retinut sugestia cu pozele...si am de gind sa ma imbrac in fata oglinzii dimineata de acum in colo...cred ca e o idee buna).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

aiamoni,
wellcome to the club! Nici eu nu am ambitie! Dar am gasit ceva care m-a ajutat: am luat xenical (foarte scump, pentru nivelul de viata din Romania) si m-a ambitionat faptul ca rezultatele s-au vazut de a doua zi. Bulinele astea opresc asimilarea grasimilor ingerate si le elimini. Treaba e ca fii-mea a scapat de pampers-i si mi-am cumparat eu...

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Aiamoni, vointa pe care o cauti este in tine. Trebuie doar "activata" intr-un fel sau altul. Eu am slabit 9 kg anul trecut si mi-a fost greu, ma duceam la sala si imi venea sa pling de ciuda ca nu vad nici un rezultat (asa mi se parea mie). Nu m-am dat batuta si dupa o vreme am inceput sa vad si rezultate. Nu am tinut o dieta anume ci am incercat sa maninc cit mai sanatos. Miscarea a fost piatra de temelie si inca mai este. Norocul meu este ca eu n-am probleme cu dulciurile, pot sa rezist si fara ele dar mai scap niste floricele sau o inghetata cam o data pe saptamina.
Nu va veni nimeni sa iti spuna, gata de miine nu vei mai pofti la dulciuri...nu, intr-o buna zi va trebui pur si simplu sa le intorci spatele. A doua oara va fi la fel de greu insa a 4a sau a 5a oara vei vedea ca nu e chiar asa de rau fara ele. Ideea este nu sa renunti total la ele, ci sa le faci exceptia de la regula si nu desertul zilnic. Curaj, se poate, totul depinde de tine!

www.squarethoughts.com/album.php?a=6" target="_blank">Cateii mei • www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

Mergi la inceput

Asa este Delidana, ai perfecta dreptate!

Mergi la inceput

Presupun ca o parte din problema e si faptul ca, asa cum citeam intr-un articol, ciocolata e aici, la indemina, pe cind silueta mult visata POATE o s-o obtin peste luni de zile, dupa ce mai renunt de nu stiu cite sute de ori la desertul preferat...
Ma rog, in zadar ma straduiesc sa gasesc o solutie de mijloc...nu exista. Ori arat bine, ori maninc dulciuri. Amindoua NU SE POATE. Trebuie doar sa aleg odata pentru totdeauna...
Dar ma bucur mult ca am deschis subiectul, ieri si azi de cind scriu si citesc aici nu m-am atins de ce nu trebuie...asa ca va rog, continuati! Chiar si ceva mi-ar prinde bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adif spune:

excelent subiect
sa va spun ce m-a ambitionat pe mine anul trecut tot prin martie: o petrecere. m-am hotarat cu trei saptamani inainte ca-mi voi cumpara ceva dragut si voi arata bine...ziua nu aveam probleme, nu simteam foamea,mancam multe fructe,cel mai greu imi era seara, caci ma culcam cu burta lipita de spate, dar dimineata ma simteam excelent, fericita ca am rezistat. si intr-adevar am reusit, am slabit cam 6 kg, la chef am purtat un corset care-mi arata un mijlocel de furnicuta
nu spun ca am facut bine, poate am slabit prea mult intr-un timp scurt, dar e de retinut ca atunci cand ai o motivatie, reusesti

in momentul asta , din pacate nu sunt prea motivata sa slabesc, poate perechea de pantaloni care nu ma mai incap, ma mai gandesc

Mergi la inceput

Adi, ne spui si noua cam ce mincai intr-o zi ca sa slabesti 6kg in trei saptamini? Exact 3 saptamini mai am eu pina la un eveniment mai deosebit si sperasem ca pina atunci sa arat mult mai bine...
Azi am stat tot cu ochii pe voi...si am fost cuminte.
Ca mi-e foame de mor...asta-i alta poveste :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Aiamoni, cu graba nu faci treaba buna. Adif ti-a zis deja ce-a mincat, sau mai bine zis ca a facut foamea, ca sa slabeasca 6 kg in 2 saptamini (care mie mi se pare mult intr-un timp prea scurt). Asa ma gindeam si eu la inceput, imi faceam socoteala ca in 4 luni slabesc 16 kg si gata. Si uite ca a trecut un an jumate si inca mai am vreo 2 kg de dat jos. Daca cineva mi-ar fi spus ca o sa-mi ia atita timp sa slabesc, m-as fi apucat cu miinile de cap... cel mai bine este sa nu te gindesti, incepi si ii dai inainte pina iti atingi scopul.
Nu e bine sa faci foamea, din experienta personala iti spun, cu burta goala iti zboara mai repede gindul la "interzise"... maninca normal dar uita de dulciuri o perioada. Inlocuieste zaharul cu mierea, maninca multe fructe si salate, iar daca faci sport este si mai bine.
Sint multe subiecte aici pe forum din care te poti inspira, multe diete, eu personal mi-am schimbat complet felul de a minca, am descoperit un stil de viata mai sanatos pe care il urmez mereu cu mici abateri, bineinteles. Daca vrei iti dau un exemplu de meniu pe o zi, ca sa iti faci o idee.

www.squarethoughts.com/album.php?a=6" target="_blank">Cateii mei • www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Intr-adevar, cheia slabitului "for good" este schimbarea modului de viata. Atata vreme cat te gandesti ca renunti la ceva si faci mari sacrificii si mereu ai numai asta in cap, nu ai nici o sansa. Mereu vei cadea inapoi. In momentul in care te hotarasti ca de azi inainte vei duce o viata curata si echilibrata, ca dulciurile nu pleaca nicaieri si vor fi pe piata si peste 5 luni sau peste 2 ani, ca oricand poti sa mananci din ele, ca nu exista nimic din ceea ce ai putea manca acum si nu ai mai putea manca si maine, abia atunci poti spune ca a inceput viata ta cea noua. Daca te gandesti ca dai jos 3-4 Kg si te vei ambitiona apoi, asta e gresit. Vei lua la fel de repede 5 Kg inapoi...

Eu aveam in 1994 in toamna (cand m-am intors dupa o vara plictisitoare in Germania) 80 Kg la 1.67. Acum, la 31 de ani, dupa nasterea a 2 copii, am 59.8 Kg. Drumul nu a fost usor la inceput, dar deja stiu ca in felul asta nu voi avea 120 Kg la 60 de ani, asa cum prevedea greutatea mea de la 19 ani!!!

Cheia succesului este decizia pe viata de a trai curat si sanatos, mancand variat si facand miscare in mod constant.

Stiu ca teoria e una si practica e alta, dar alta cale nu exista, Cunostintele teoretice si o privire de ansamblu asupra rezultatelor punerii lor in practica sunt tot ceea ce iti putem noi oferi. restul depinde de tine. Noi iti spunem doar ca se poate.

Ti-a mai sugerat cineva sa scrii ce mananci zilnic. Eu asa am facut. Imi subliniam cu rosu ce era gresit din punctul meu de vedere si ma straduiam sa nu mai repet greseala. Nu m-am infometat niciodata, ca asta facusem de o mie de ori inainte si nu imi folosise la nimic. Dar nici nu m-am sculat umflata de la masa.... Si am facut miscare din prima zi. mai intai dupa casete video ale unuia Tony Little, apoi bicicleta, apoi combinat. Am avut perioade cand mergeam la sala etc.

Mult succes!

lina, cu Alina si Ana... si tati, evident

Mergi la inceput