Mamici de iulie - august 2006 (28)
Raspunsuri - Pagina 7
map spune:
'neata mamicutelor,
m-am trezit si eu dar o sa fug inapoi in pat. Iar este ger, is -7 grade mama ei de iarna. Asa ca mai stau in pat un pic si apoi plec la medic si pe unde mai am azi de mers.
Eu azi noapte m-am cam invartit de pe-o parte pe alta, nu-mi gaseam deloc pozitia si mereu ba ma burea pe stanga ba pe dreapta. Si acum as dormi dusa.
Eu am citit ca partea asta cu somnul mult ar trebui sa fie in primul trim si ca din trim II trebuie sa fii plina de energie. La mine de ce naiba n-o fi asa ca eu as dormi ca si in primul trimestru. Este adevarat ca nici raul de dimineata nu a prea trecut la mine, ce naiba de graviduta anormala is si eu? Sau poate-i de la vremea asta care nu se mai indreapta.
Macar saptamana asta stau acasa si ma mai refac un pic, apoi am inca 5 saptamani de munca si intru in concediu de odihna doua saptamani apoi. Abia astept deja
Off ce lenesa m-am facut si parca nu-mi place. O sa iasa un copil tare puturos.
O saptamana cat de buna sa aveti,
[Gravi] 17+
Monica
norocuta spune:
Dragele mele,
sunteti formidabil de rapide la scris...abia am citit capitolul asta, dar recuperez eu din urma.
Vinerea trecuta am fost in vizita la mama-soacra, cum o facem saptmanal de altfel, sambata am fost la DR., iar ieri "faptele domestice" m-au tinut departe de calc., insa nu stiti cat de bine ma simt cu voi, chit ca uneori pot doar sa va citesc.
Si eu am din toate cate ati scris:
-ceva dureri de spate (in special in ziele in care nu stau locului),
-de dormit cel mai bine dorm pe dreapta si asta de la inceputul sarcinii (cum ma intorc pe stanga cum imi simt ficatul ca in menghina),
-"puf" pe burtic nu am, dar am la schimb niste cosuri pe fata mai ceva ca la adolescenta (ca atunci nu prea am avut)-Dr. m-a linistit ca sunt de la hormonii de sarcina si ca vor disparea singuri...dupa un timp,
-"intaririle de buticutza" (sunt de scurta durata, mai ales dupa ce ma agit mai mult decat e cazul) sunt de la efort si nu mi-a dat nici un medicament de luat, recomandandu-mi mai multa odihna. Dar cum Dumnezeu sa ma impart?! Ali, pustiul nostru are doar 5 ani si tot setul de "cereri" la varsta lui: il iau de la gradi (asta imi face bine ca merg pe jos cam 20min.), avem teme pt acasa (ma mai enervez si incerc sa nu ii arat), la care adaug multa fataiala prin casa dupa el, ca de jucat am lasat-o mai moale ...pe seama sotului.
-la KG fetelor cred ca "v-am luat lejer". La ultima vizita, cand m-a cantarit (ca eu acasa refuz sa fac asta ca sigur va fi noul meu hobby) am avut un soc realmente sa aflu ca am luat ~2kg in trei saptamani, in ciuda uneor mese normale, jur ca nu am mancat exagerat. Ritmul m-a speriat, ce o sa ma fac in ultimele luni? DR. mi-a zambit insa si m-a linistit ca e posibil si asa ceva din cauza schimbarii de metabolism...si am auzit despre el ca e genul care iti spune "in fata" cand e ceva in neregula, dar mai ales ca nu ii plac kg ...prea multe. Mi-a sugerat sa nu ma gandesc la diete savante (sa am grija sa beau lapte degresat, sa mananc legume si fructe, etc), ci sa fiu mai atenta la fainoase si duciuri. Atat!
O prietena "m-a linistit" ca ea a luat 25kg (dar e inalta de 1.72m) si ca in patru luni a pierdut deja 16kg.
Asadar am luat 8kg in 21sapt(am 1.64m inaltime). Voi cum stati?
Georgiana
21w, cu viitor asigurat de
offff 
anasia spune:
buna, burtici!
incerc sa va prind din urma,dar e nebunie la birou si abia reusesc sa va scriu;
map, nici eu nu sunt atat de energica cum ar trebui sa fiu in trim II, sunt moarta seara de epuizare;
sabana, am trecut si eu la somn cu perna sub burtica, picioare;
pupici
anasia 19+ 
SimonaU spune:
Buna dimineata la toata lumea. Azi ma pregatesc de control, si maine probabil voi sti si eu sexul bebelului!
Mamanati, ma tot intrebam care sa fi fost cauza tragediei voastre, dar la asta nu ma asteptam!! Socant...Fie ca cel de sus sa vegheze asupra ta si asupra bebelusului din burtica!
21+
MissJJ spune:
Buna burticutze!
Ce mai faceti? Eu ca si Map astept sa vina primavara si parca nu mai vrea sa vina, m-am saturat de frig si de ploi si de zile intunecate.
Iar la partea cu somnul sunt si eu la fel as dormi non stop daca se poate, cred ca este si de la vreme. Si de vreo 3 nopti am si eu probleme cu dormitul, ma tot frasui de pe o parte pe alta si amortesc repede si parca ma dor coastele. Am incercat si eu cu perna dar nu ma impac cu ea prea bine. O tot dau jos din pat. Creca nu ma pricep eu. 
Burtica mea creste bebe se misca pe acolo in voie, uneori il simt cum se intoarce cu capul in jos si il simt f jos apoi daca mangai burtica se muta inapoi.
Intr-o parte burtica mea este mai iesita in afara, mai tare, pp ca acolo e capul.
Nu mai am rabdare sa vina data de 21 martie cand mergem la eco morfologic si ne zice si ce este daca se vede. Si duminica asta care vine, pe 19 implinim si noi 19 sapt si deci intram in luna a 5-a.![]()
Si weekendul asta va fi unul plin pentru mine deoarece vine prietena mea cea mai buna din Scotia. Ea a venit aici de vreo 2 ani si intre timp ne-am mai vizitat si etc dar acum pleaca in Italia. Si weekendul asta ne zicem bye bye, normal o sa mai vb la telefon dar nu o sa apucam sa ne mai vizitam asa des, mai ales ca la noi vine si baby. Asa ca weekendul asta va fi super busy. Ea vine in Londra vineri dim la 7 si sambata vrem sa mergem undeva frumos sa filmam sa avem amintire si sincer nu avem nici o idee unde anume sa mergem mai deosebit.
Si duminica o conducem la aeroport.
Dar asta este o sa apucam sa ne mai vedem din cand in cand.
Si rudele noastre sunt tot in Italia si abia asteptam sa vina pe aici la botez la baby.
Si sa vedeti faza funny si eu si doua dintre cumnatele mele suntem toate insarcinate, la diferenta de cate o luna fiecare. Nici daca vroiai sa iasa asa nu iesea.
La noi s-a pus tot clanul pe facut copii. Si nepoata noastra se plangea ca nu are verisori. Ei acum vin 3 deodata. 
Cumparaturi pt baby nu am facut prea multe: am luat sterlizator de microunde de la avent, biberoane, niste body-uri super dragutze ca nu ne-am putut abtine, cateva jucarioare, o paturitza super faina cu fleece pe fatza si pe spate cu niste bumbacel moale, o chestie simpatica de pus la patutz care canta si se vad pe tavan niste desene si bineinteles multe carticele, ca la noi in familie eu sunt soarecele de biblioteca si baby nici nu s-a nascut dar deja are biblioteca. Am molipsit asta de la mama. ![]()
In rest obiectele mai mari patutz, carucior si etc vrem sa le luam din aprilie in colo, cand speram sa stim si spre ce culori ne indreptam, roz sau bleu. Plus ca luna asta au venit multe facturi si avem si rata la banca deci am ch mai putin luna asta.
Cam atat de la mine ca am scris o multimea. Va pup pe toate si va urez o saptamana cat mai frumoasa si mai usoara!

------------------------
18+
Born free, now I'm expensive. ![]()
http://community.webshots.com/user/mada_mxm
Kehleyr spune:
Buna fetelor,
Ce vreme ingrozitoare, brrr. Suiera vantul in geamuri si le zgaltaie, eu am birul la et. 6 si cred ca e mai puternic...
Mishi, multumesc pentru sfaturile pentru durerile de spate. Azi-noapte am dormit infiorator din cauza lor. Noi trebuie sa tinem si patul inclinat, cu capul mai sus decat picioarele, pentru soztul meu -la recomandarea doctorului. Cred ca si asta contribuie la faptul ca eu dorm prost. Am sa incerc cu perna intre picioare, desi eu sufar si de caldura noaptea, si asa dorm dezvelita, cred ca o sa imi fie si mai greu...
Mamaluidavid ai fost tare draguta cu luptatorii de sumo
.
Despre epilat: eu ma epilez cu ceara la cosmetica inclusiv inghinal (nu total ca n-am curaj
) insa oricum imi creste mult mai greu decat inainte (mai putin pe cap unde creste mai sanatos), asa ca n-am probleme.
Insa dupa prima nastere mi-a cazut parul infiorator, il scoteam la dus smocuri smocuri din maini. Am facut tratament de revitalizare si asa am salvat ceva din el, ca de tuns scurt oricum il tin tuns scurt...
Cum rezolvati pana la urma cu sangerarea gingiilor? Stiu ca s-a mai discutat despre asta dar nu s-a ajuns la nici o concluzie definitva, ati gasit vreo solutie?...
De lene sufar si eu, si culmea e ca in general sunt o persoana foarte activa. Dar ma misc neasteptat de greu pentru numai luna a 6-a sau cat o fi. Chiar ma intreb cum o sa fie la vara, incep sa ma sperii. Mi-a crescut burta mult de tot, sau cel putin asa mi se pare mie, si abia ma ridic de pe jos. Si fi-mea care vrea sa o prind prin casa si sa fac tzop cu ea in pat
. Pai se rupe salteaua...
De cantarit nu ma mai cantaresc, de ce sa ma enervez degeaba?
. Mai ales ca poftesc intr-una, aseara mi-a facut barbatul niste paste cu branza topita si sunculita taraneasca, mmmm!
Kehleyr
22+
norocuta spune:
Kehleyr pentru sangerarea gingiilor (care devenisera tare sensibile cam acum trei saptamani) eu mi-am facut un obicei sa nu treaca o zi fara o portocala sau o lamaie (in limonada sau in salata)...si vad ca mi-e f bine acum. Numai bine!
pumpkin spune:
Salut tuturor mamicilor si burticilor!
Dupa o lunga absentza m-am intors azi la servici, si de azi dimineatza tot ma lupt cu sutele de mailuri care ma asteptau.
Am inceput sa am si eu dureri de spate, tot cu pernutze le rezolv, patul meu e plin de perne si pernutze.
Eu ma epilez cu ceara, inclusiv inghinal total (dar cam doare...prima data a fost tare dureros, acum m-am mai obisnuit) si cosmeticiana mea are multe gravidutze si mamici care s-au epilat chiar cu o zi inainte de nastere...
Si eu am probleme cu gingiile, astept solutiile voastre, daca exista...Norocutza, eu pap in fiecare zi portocale sau lamai dar gingiile mele tot sangereaza.
De kg eu nu vorbesc, ca m-am intors de la Paris cu un kg in minus, dar cred ca am recuperat in astea doua saptamani ca toata ziua n-am facut decat sa mananc (desi pofta n-am prea avut) sa ma uit la tv, sa citesc si sa dorm...Dar cred ca am pus cel putin 8 kg, deci am depasit "standardul"...dar nu ma stresez, ca mi-a ajuns stresul cu varicela.
Acum am vazut si eu, doar 13 fetitze si 24 baietzei....wow...si initzial erau numai fetitze dar se pare ca ne-au intrecut baietzii...of of of...trebuie sa recuperam, asteptam mamicile care trebuie sa mai afle sexul bebeilor...hai fetele!!!!
Cand ne intalim? Ca eu de-abia astept sa ne vedem!!! Cine voteaza pentru 18 martie si cine voteaza pentru 25 ? Eu zic ca nu trebuie neaparat sa asteptam sa vina caldura...pentru ca ne putem intalni in fiecare luna, nu ? Eu am venit sa va organizez dar trebuie sa hotaram impreuna, nu? Deci cine vrea intalneala pe 18 martie ? Sau vreti joia asta pe 16 martie? Unde gasim un loc fain si fara fum de tigari in centru?
Kehleyr,
si eu am o burtica mare mare, trebuie neaparat sa ne intalnim sa ne mandrim cu burticile.
Miti2004, ti-am adaugat poza in album, scuze ca a durat atat, dar netul de acasa se misca ingrozitor de greu, asa ca am preferat sa astept intoarcerea la servici pet probleme "tehnice". 
Pupici pentru toate scumpele, si pentru cele mai vechi, dar si pentru cele mai noi si foaaaaarte active (stiu ele care sunt).
Miky
24+
NEW
Albumul Mamicilor cu burtici de Iulie August 2006 NEW
adelapop spune:
linistiti-va cu sfaturile dr iosup...cred ca ne vrea pe toate perfecte sau ne atrage atentia ca sa nu ne umflam ca baloanele toate.
si mie mi-a zis la fel..ca am luat mult desi pusesem doar 4 kg pana la 19 saptamani.
eu oriucm sunt mai dolofanica de fel de aceea il si inteleg insa fiti serioase 6 kg in luna 6 inseamna ca sunteti in graficx....nu????
ca doar dr a spus 1 kg pe luna
20+
quote:
Originally posted by Cristina_Ioana
Pup fetele!
V-am citit pe fuga si am intrat sa va scriu doua vorbe tot pe fuga. Toata ziua am fost plecata si sunt franta, s-a intarit putin si burtica si vreau sa ma bag la patut
Vroiam sa va zic ca am fost la eco azi la Iosup Clucerului...toate bune si frumoase, bebe are 540 grame, colul 37 si inchis, bb activ si neastamparat, ne-am topit privindu-l....ce m-a socat a fost faptul ca Dr Iosup mi-a zis ca 6 kg in 23 de sapt e cam mult...
Stiu ca o sa ziceti ca sunt obsedata de kg astea, dar chiar m-am socat cand mi-a zis ca am pus multicel....in conditiile in care dr imi zisese ca e super ok...cica tb sa luam 1 kg pe luna...nu vi se pare cam din carti asa? adica bb creste, apetitul creste, ce sa facem, sa ne inscriem in grupul fetelor care consuma numai apa plata cu lamaine?
Sabana, ce ne facem, mama?
Cristina 23+