Mamici de iulie - august 2006 (28)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sanziana spune:

Mamanati

Fetelor ma omoara dimineata durerea de spate. Sunt momente in care ma trezesc de durere. Voi ce faceti cu durerea? Stiu ca s-a mai vorbit subiectul asta dar nu gaseses acum....

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;33/st/20060819/dt/7/k/17b3/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

cristina_ioana,nu stiu de ce ti-a zis Iosup ca e foarte mult. Am mai spus eu am pus deja 11 kg. Doctorul meu stie si la inceput mi-a zis sa incerc maxim 16 sa pun pana la sfarsit, apoi maxim 18 iar acum a zis ca probabil vor fi 20 de kg. Mi-a spus ca imi va fi mai greu sa dau jos dar ca nu este nicio problema din punct de vedere al sarcinii, al copilului sau de sanatate. Vreau sa va zic ca mama mea a luat 18 kg in sarscina iar la patru luni purta deja hainele de dinainte de a ramane insarcinata deci nu este un capat de tara. Cred ca nu are nici un rost sa te stresezi cu chestia asta, le vei da jos cu siguranta.
sabana eu in saptamana sase am pus 5 kg pe mine. Am vorbit cu doctorul care a zis ca e mult dar nu e ceva ingrozitor. Deci 2 kg e si mai putin.
sanziana pe mine ma doare spatele mai ales seara. Eu fac in fiecare dimineata gimnastica si pun accent pe exercitiile pentru muschii spatelui in plus noi avem o saltea foarte tare si cand ma pun in pat imi trec durerile.

Mitza 20

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana spune:

Si eu am o saltea foarte tare dar nu ma ajuta deloc. Pe mine dimineata incep sa ma ia durerile.
Acum trebuie sa recunosc ca nici nu am facut exercitii, trebuie sa ma apuc si eu, dar asa ce stare de lene m-a cuprins.... Si voua vi se intampla sa fiti lenoase si sa aveti probleme de concentrare? Nu musai oboseala dar sunt imprastiata, uit. Acum doua zile am uitat daca am luat duphastonul sau nu si nici ca nu mi-am adus aminte (am preferat sa nu mai iau la ora aceea sa nu cumva sa risc sa iau doua).

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;33/st/20060819/dt/7/k/17b3/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabana spune:

Buna dimineata burticutze,

ce vreme urata e afara. Uf nu se mai termina o data. De ar veni si la noi primavara cu adevarat, sau poate noi vom trece direct in vara? Parca era vreme mai buna in decembrie decat acum.
Referitor la kg, mi-am adus aminte ca o foarte buna prietena de a mea, care era super slaba a luat pe timpul sarcinii 20 kg, a nascut un bebe pe cale naturala de 4 kg 500, iar apoi la cateva luni dupa nastere o sufla vantul pe strada, revenise la forma ei initiala.
Cristina sunt de acord cu Muhh, nu o sa te apuci acum de diete. In plus mai e o chestie si de bebe, daca tu nu prea mananci pe timpul sarcinii sau faci stiu eu ce concesii o sa ai un bebe mofturos si apoi sa te vad. Asta e sarcina oricum ne ingrasa, suntem frumoase oricum si nu o sa ne facem acum cat un butoi. sper .
A fost cineva in magazinele TCM? Am auzit ca au haine de gravidute. Eu nu am reusit, nu prea imi sunt in drum, dar as vrea sa merg saptamana viitoare, sa vad daca reusesc. Sper sa fie si vreme buna. Uf maine o luam iarasi de la capat.
O duminica cat mai frumoasa si placuta. Pupici la toate mamicile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Nati, acum am vazut si eu pozele tale de la sarcina trecuta si am vrut sa-ti spun ca ai fost mai frumoasa gravidutza pe care am vazut-o eu vreodata. (probabil ca si acum esti la fel!. Sa ne pui si poze recente). Tu cit te-ai ingrasat in toata sarcina, ca eu cred ca ai pus exclusiv pe burtica. In rest erai slaba-slaba!
Cristina_Ioana, nu te mai necaji cu kilogramele, ca ai pus foarte putin. La fel am si eu, 6kg in plus si am intrat in saptamana 25. Eu cred ca este foarte bine. Chiar daca de acum o sa punem mai serios, eu cred ca nu depasim cele 15 kg. pana la final. Si daca da, nu conteaza, le dam noi jos!!!!
Eu nu am mai scris de ceva timp pentru ca am fost intr-o stare de spirit foarte proasta. Stiti ca eu ma lupt cu contractiile (cel mai probabil le am din cauza fibromului). De vreo doua saptamani am inceput sa iau gynipral si m-am simtit mult mai bine, dar contractii inca mai am destul de multe pe zi. In cea mai mare parte sunt nedureroase, dar mie Iosup mi-a spus ca si astea sunt periculoase. Marti ma duc din nou la control sa imi verifice colul. Am ajuns sa ma duc din doua in doua saptamani, pentru ca altfel nu am liniste. Eu sper sa ajung cu bine macar pana in luna a saptea. Cred ca as innebuni daca s-ar intimpla ceva rau cu bebele.
Si acum sa trec la lucruri placute. Noi cind ne intilnim????
Pumpkin, noi te-am asteptat pe tine, asa ca sa ne scrii cind te gandesti sa organizam intilnirea (tu esti sefa cu organizarea).
Va doresc o duminica cit mai frumoasa!
Cristina, 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Neata la burticoase!
Oribila vreme, poate de-asta am dormit 11 ore...
Mamanati, am citit si eu acum din urma si sunt socata...nu cred ca poate cineva sa isi imagineze prin ce ai trecut si ce-o fi in sufletul tau...si pe mine m-a marcat moartea Laurei Stoica, dar atatea coicidente cred ca intr-adevar te-au cam intors pe dos...
Oricum, mie imi pari un om extrem de puternic si te admir sicer...

Sabana mama, deci facem bine... m-am lamurit, ai fost mortalaaaa
Stefania, Muuh, Cristina_Ana si Sabana, m-am lamurit ca dr astia sunt subiectivi rau si fiecare raporteaza lucrurile altfel...si eu gandesc ca e cel mai imp bb si sa nu nastem o pisica de 2 kg ca japonezii ...doar ca m-am socat stiind ca sunt in grafic sa imi zica Iosup asa, mai ales ca dupa eco am fost la un restaurant unde m-am intalnit si cu dr meu, care chiar mi-a zis ca sunt radioasa si frumoasa si arat tare bine...stiu ca el este foarte exigent si isi cearta gravidele daca pun prea mult, asa ca am incredere in el ca nu sunt cat un luptator de sumo
25Miky- la mine cred ca apare linia aia neagra, ca asa am vazut eu in oglinda cand ma uitam dupa pufulet ...partea haioasa este ca ...nu stiu voi....dar eu nu imi mai vad zona pubiana din cauza burtii asa ca ma uit in oglinda
Eu tot cu ceara ma epilez toata, ca suport foarte ok durerea si la cat de putin par am acum peste tot, imi convine asa ca ma epilez mai rar...
Sanziana, si pe mine ma doare spatele nasol de tot...mai ales seara ma doare rau...daca mi se face masaj sunt ok o vreme,dupa care junghiul revine...
Cristina_Ana- chiar sunt tare neplacute contractiile alea, si mie Iosup mi-a zis ca si alea nedureroase sunt periculoase, dar slava Domnului ca se pot combate si tine sub control cu medicatie...sa ii spuna cineva si dr Dinca acest lucru, ca am pierdut degeaba o fetita...
E bine ca ai grija de tine si iei Gynipral, relaxeaza-te si odihneste-te cat mai mult...

Cristina 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishi spune:

sanziana si toate celelalte fete care aveti probleme cu spatele, eu nu glumeam si nici nu era un moft cu dormitul in perne. am vazut cateva desene in carti de specialitate si am probat pe pielea mea. puneti-va noaptea o perna sub zona genunchilor, cand dormiti pe spate si mai multe perne sub cap asftel incat corpul sa stea ondulat, ca in apa sarata (daca stiti la ce ma refer), chiar daca in afara sarcinii nu e recomandata pozitia, acum da. incercati sa stai cu picioarele cat mai desfacute si relaxate.
cand dormiti pe laterale (de preferat stanga...s-a explicat de ce), puneti o perna intre picioare, sa stea desfacute si una sub burtica sau foarte apropiata de ea.
poate vi se pare complicat dar la noi nu se gasesc acele perne in forma de "J" ca la americani care trec printre picioare si se continua pe unde avem nevoie si ajung la cap , dar putem improviza.
desi am dureri cumplite in timpul zilei si aveam si noaptea, acum ma relaxez total cand dorm. incercati!

calatoria lui
19+, posibl

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns map spune:

buna dimineata fetelor, desi este pranz bine. Am tot avut cateva tentative sa ma ridic din pat dar nu am reusit. Mi-a revenit foarte aiurea senzatia de dar m-am straduit sa ma abtin. Apoi a luta-o inima iar la galop, batea de credeam ca-mi iese din piept. Acum am stat linistita si s-a mai domolit asa un pic.

mishi am sa caut si eu zilele acestea o perna din aceea speciala de gravidute sa vad daca ajuta la durerile de spate. La mine vad ca s-au domolit dar joi si vineri m-au pus la pat.

Eu mi-am luat o minge mare din plastic pe care sa stau inloc de scaun,am inteles ca si asta-i foarte utila si vreau sa vad cat ajuta. Maine merg oricum sa-mi fac programare la ortoped daca tot am primit trimitere sa vad el ce spune.

Acum alta, mi-a parut pe pele o iritatie si nu stiu ce este. Este pe sold si din intamplare acolo am si doua vergituri de la o slabire puternica din adolescenta. S-a inrosit o zona asa de 5*5 si ma doare. Chiar nu-mi dau seama ce poate fi dar daca nu trece am de gand sa merg la medicul de casa, sa vad ce zice si ea.Muscatura de ceva nu cred ca este, poate ceva pe sistem nervos, habar nu am.

Acum merg sa fac si eu un pic de gimnastica de spate. Ammai avut si acum vre-o doua saptamani tentative dar m-am lasat ..acum este musai sa incep ca parca ma dor toate oasele.

va si va urez o duminica cat mai faina,

17+

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amabella spune:

mamanati, nici eu nu stiam de nenorociea care ti s-a intamplat. imi pare nespus de rau! cred ca e cumplit sa iti pierzi copilul! cred ca e cea mai cumplita pierdere pe care poate sa o indure un om! cred si eu, ca si fetele, ca esti deosebit de puternica sa suporti asa ceva si sa te ridici. iti doresc sa ai parte numai de bine cu bebelul actual si poate, de ce nu, cu cei care vor mai urma!

eu una dorm foarte bine pe spate (e pozitia mea preferata), dar si pe partea stanga. pe burta nu am fost obisnuita sa dorm, nu ajung in pozitia asta decat atunci cand am insomnii si ma intorc de pe o parte pe alta ca pestele in tigaie.

in ce priveste arsurile, pe mine m-a ferit D-zeu deocamdata si sper sa o faca si mai departe. am avut o singura data, prin luna a 3-a, dar cred ca a fost intamplator.

sabana, si eu am observat ca imi creste parul mai greu, inclusiv pe cap, ceea ce ma bucura, ca nu mai trebuie sa ma duc asa des la coafor. dar, din nefericire, nu mi se pare ca cel de pe cap mi-ar cadea mai putin! am citit pe un site ca din cauza nu-stiu-caror modificari hormonale, e normal si char foarte des intalnit ca firul de par sa isi incetineasca prima etapa de crestere, motiv pentru care ajunge sa cada mai greu, dar se regenereaza in acelasi ritm si asa ajungem sa avem mai mult par in timpul sarcinii (care, din nefericire, ne paraseste imediat dupa nastere intr-un ritm foarte alert). din pacate, la mine nu se observa nici o scadere a ritmului de cadere a parului, dar sper eu, in naivitatea mea, sa nici nu imi cada engros dupa nastere.

cristina_ioana, felicitari penru bebelul sanatos si umphlatzel!

fetelor, m-ati innebunit cu kilogrmele! zau asa! eu sunt optimista: oricate voi pune, cu certitudine le voi da jos dupa, mai greu sau mai usor, ca sunt foarte ambitioasa. si sa va spun ceva: mama mi-a zis ca avea o colega de camin, in facultate, care a facut sport de performanta inainte de bebe, iar cand a fost insarcinata a luat 40 de kg!!! si le-a dat jos in 2 luni dupa nastere pe toate! poate la mine va fi mai greu sa dau jos 7 -8 kg, sau cate mi-or mai ramane, decat pentru ea sa dea jos 33, dar o sa ma descurc eu, sunt convinsa. si am mai citit ca daca tii dieta in timpul sarcinii, exista o mare probabilitate ca viitorul copil sa aiba toata viata tendinte de obezitate. va doriti asa ceva pentru copiii vostri?

va pup pe toate si va doresc o duminica placuta in continuare!

amabella 22 fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 25miky spune:

hey fetelor ,o sa ziceti ca am inebunit!!!Am fost aseara la restaurant ,si ospatara mi-a vazut burtica(in sfarsit-ca deobicei lumea nu prea o vede),imi spune ca si ei au o fata care lucreaza acolo si e insarcinata ,sunt curioasa asa ca mi-o aduce sa o vad ,cand colo...ditamai burtoiul-doar 8 saptamani mai are sa nasca dar lucreaza!m-a socat caci are vreo 150 de kg,si daca nu imi spunea ca acolo e bebe nu imi dadeam seama,a zis ca o sa lucreze pana cand naste.Asa ca nu am dormit toata noaptea ,pai daca ea ucreaza eu nu pot? asa ca las lenea deoparte si ma fac muncitoare,(intai sa iau nenorocitul de carnet ,caci am picat data trecuta),bine ca imi pleaca sotul,cand o sa vina ii fac surpriza -ta ta !in felul asta ma mai misc si eu ,ca de gimnastica...,ce ziceti ? nu e buna treaba ?

miky

Mergi la inceput