Montignac: ce am mancat azi! (74)
Raspunsuri - Pagina 7
Laura T spune:
Ellinia, desertul facut de tine e permis, dar constituie totusi o abatere mica, avand cioco 55% si nu 70%. Deci eu zic ca poti manca, dar nu mult odata. Celalalt de care zici tu cu smanatana era un tort mousse de ciocolata, dar dupa parerea mea cam gretzos, adica avea prea multa grasime...Momentan nu mai am reteta. Eu recomand crema de fructoza arsa, e mai light asa...si daca vrei musai cu cioco, pune cacao in ea sau cioco 70% rasa. Din asta eu am mancat o craticioara si nu am avut neplaceri la cantar .
Meniul de azi:
D-un gref si mai apoi, painica integrala cu gem fara zahar
P-2 oua ochiuri cu salata de rosie-castravete-ardei cu putina branza rasa deasupra
C-orez integral cu legume, salata de varza murata desarata
Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 11 luni) si Ramona (3 ani si 10 luni)
poze_cu_fetele_mele
ellinia spune:
Laura merci de raspuns! Adica e mai rau cu 55% decat 70%? Eu i-am spus ieri sotului sa-mi ia cioco si i-am atras atentia sa aiba 60-70% cacao...si el a venit victorios cu ciocolata Kandia cu 55% . Banuiesc ca, crema de fructoza arsa se face ca si crema de zahar ars. Nu stiu reteta dar am sa caut pe net sa vad. Daca vrei poti sa-mi dai din nou reteta ta de covrigi ca parca mi-e dor sa mananc! Ca nu era asa lunga, daca nu vrei sa o pui aici poti sa mi-o trimiti aici criss.ignat@gmail.com. Multumesc!
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos
Laura T spune:
Ellinia, crema de fructoza arsa: se ard 4 linguri de fructoza intr-o craticioara mica, se topesc, se tapeteaza cratita cu ea. Separat bati 4 oua cu alte 4 linguri de fructoza, amesteci cu 500ml lapte si putina vanilie, pui tot amestecul peste fructoza arsa din cratita si bagi la cuptor la foc mic, pana se incheaga bine si se rumeneste deasupra (la mine a durat cam o ora jumate). Lasi apoi sa se raceasca si bagi la frigi cateva ore (daca mai ai rabdare!).
Cat despre covrigii integrali cu tarate: pui un cubulet de drojdie in 1/2 cana apa calda la dizolvat. Intr-un castron amesteci o cana de faina integrala cu o cana de tarate, un praf de sare, apoi pui si drojdia dizolvata, iar daca mai trebuie apa calduta, mai pui. Vezi si tu, sa aiba consistenta unui aluat. Lasi sa creasca vreo 2 ore si coci sub ce forma vrei tu.
Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 11 luni) si Ramona (3 ani si 10 luni)
poze_cu_fetele_mele
Myhaella spune:
Ellinia si toate fetele, a aparut Kandia 70%, este mai convenabila la pret dar parca prefer Heidi dar sigur o voi folosi cu succes la dulciuri! Uite reteta de crema de zahar ars de la Andreea(eu dupa ce a postat ea reteta am inceput sa fac!)
Week-end placut!
Mihaela
Ingrediente:(am facut jumate de cantitate ca n-am stiut cum iese)
-4 oua intregi
-500 ml lapte
-4 linguri de fructoza pt crema
- inca vreo 3-4 linguri de fructoza pt ars
-un varf de cutit de sare
Mai intai de pune fructoza la ars pana devine putin maronie, apoi se tapeteaza usor cratita in care s-a ars fructoza cu fructoza arsa(ca la zahar).Si se lasa la racit(eu n-am avut rabdare si am pus-o putin cu fundu in apa rece !
Apoi se pun ouale intr-um lighenas, cu sarea si cu fructoza si se bat bine(eu am facut cu telu ca mi s-a stricat mixerul) pana se topeste fructoza. Apoi se pune si laptele si se mai amesteca putin pana se omogenizeaza si apoi se toarna continutul in cratita tapetata si se da la cuptor pana se rumeneste bine si se aude cum forfoteste(eu am lasat cam 50 min la foc mai mic)
PatriciaArdeleanu spune:
Fetelor, ce este fructoza si unde se gaseste de cumparat?? este cumva zaharina pudra la borcan? Multumesc frumos.
Patricia si Rebecca (05.02.05)
Rebecca, dragostea mea
acusor spune:
Patricia, fructoza nu e zaharina la borcan. E zahar din fructe si poti gasi la Plafar sau in Carrefour. Eu am luat din Carrefour (raionul cu produse dietetice), 150.000 o cutie de 500 g. Cam scumpicel dar m-a tinut. Adevarul e ca nu prea am facut multe dulciuri cu ea. Am folosit-o la cafea. S-ar putea sa fie mai ieftina la Plafar.
Pupici
Andreea si bebe Teo (26.08.2005)
Poze
Cat de mari suntem
PatriciaArdeleanu spune:
Acusor, multumesc frumos. eu inca nu m-am apucat de Monti, sint in faza de citit cartea, urmez un alt regim cu mici abateri, dupa care vreau sa ma alatur voua
Patricia si Rebecca (05.02.05)
Rebecca, dragostea mea
corina costea spune:
Saluti fetele,
Din nou postez meniul pe mai multe zile:
miercuri:
MD-parizer vegetal
Gustare-cafea decofeinizata
Pranz- niste biscuiti de post
Cina- orez cu bulion
Joi:
MD-parizer vegetal ci conopida murata
Gustare-cafea decofeinizata
Pranz-o portocala si niste sticksuri
Cina-ciuperci cu usturoi
Vineri:
MD-nimic
Gustare-cafea decofeinizata
Pranz-snitele de soia
Cina-ciuperci de ieri si niste snitele de soia.
Va pup si va doresc un week-end cat mai placut.
CORINA
Anda Panda spune:
Food and Manufacturer GI (indice glicemic)
Carrots, raw (Romania) 16
Carrots, peeled, boiled (Australia) 41
Carrots (Canada) 92
iote mai sus de ce nu slabesc io ?
sursa: www.glycemicindex.com/" target="_blank">http://www.glycemicindex.com/
POZE
www.dropshots.com/panda" target="_blank">FILMULETE
silvi_2005 spune:
Salutare tuturor, trebuie sa raportez o abatere , aseara in loc sa-mi vad de regimul meu am mancat o portie de mancare chinezeasca. Sunt un pic necajita ca nu am dat jos decat un kg, inainte de nastere, dupa o saptamana ca asta slabeam sigur mai mult. Sa vedem ce se mai intampla in weekend, postez meniul de azi
D :iaurt
Gustare un mar
Pranz: supa de legume (inca n-am terminat-o) si o bucata de pui la cuptor
Cina: o salata de cruditati, cred, ami vad eu
Spor la treaba si la slabit.
Era sa uit, am aflat ca se mai poate face ceva ca sa slabim mai mult si mai repede , in fiecare seara se face un exercitiu complet de relaxare, pe grupe de muschi, continuandu-se cu eliminarea tuturor gandurilor si grijilor adunate peste zi. Cand se ajunge la starea de relaxare completa, se imagineaza forma corpului pe care o doresti, pana in cel mai detaliu, exact asa cum ai vrea sa arati. Si faci asta seara de seara, pana la urma creierul tau trimite mesajul unde trebuie si chiar incepe sa se modeleze corpul. Asta asociat cu putin sport si regimul monti nu are cum sa nu dea rezultate. Stiu persoane la care a functionat. Eu personal am lucrat la un exercitiu de acesta pentru travaliu si m-a ajutat f mult. Tehnica de relaxare e putin mai complicata, nu m-am apucat sa postez totul dar daca sunt persoane interesate trimite-ti un PM si il descriu mai pe larg, asa cum il fac eu. Tehnica se numeste imagistica dirijata si daca o faci cum trebuie si constant are rezultate uimitoare.
Pupici tuturor de la Silvi si bebe Alain