Mamici de sept-oct 2006 (11)
Raspunsuri - Pagina 14
try spune:
Raluca, inteleg ca ai fost deja la o prima eco si ca acolo ti l-a masurat pe bebe si asa s-a decis ca ai x saptamani. S-a decis cu sigurnata dupa nasuratorile care au fost facute embrionului. Se poate ca aprecierile masuratorilor la varsta asta sa nu coincida cu realitatea, dar eroarea poate fi de cateva zile, o sapt., hai sa zicem cu indulgenta 2 sapt (desi imi pare imposibil). Insa nu se poate gresi aprecierea varstei sarcinii cu o luna. Pai la 8 sapt. spre exemplu un embrion are 2 cm, la 12 are dublu cel putin, deci.... e greu sa faci greseli de apreciere atat de mari. Nu inteleg sicer de ce dr. ta a zis ca are feelingul ca bebe ar fi cu o luna mai mare. Daca insa bebelusul ar fi cu o luma mai mare, dar ar arata cu o luna mai mic e o diferenta enorma si care, dupa parerea mea, nu este de bun augur.
Eu as pune mai mare pret pe masuratorile ecografiei decat pe ipoteza dr. Dereglarea de ciclu nu e o dovada elocventa cum ca ai ramas insarcinata cu o luna mai devreme. In orice caz, nu e o dovada ma iputernic decat ecografia pe care ai facut-o. Mai du-te la o eco ca sa fii sigura ca e totul ok.
Eu sunt si mai ingretosata decat sapt. trecuta (cel putin asa am debutat astazi). Parca la mine in loc sa se amelioreze, mai rau se acutizeaza... Si parca nici mirosurile nu-mi mai sunt indiferente...
.......in 10+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
_Ralu_ spune:
try, eu nu am incredere in dr asta a mea de fam dar m-am dus la ea pt ca numai la cab ei puteam sa-mi fac analize gratuite. nu le face ea, normal, are contract cu un laborator.
ea a zis ca pare mai mare, m-a masurat nu stiu cum de la buric pana la zona pelviana...ceva ambiguu oricum, nu dupa ciclu. dar mi-a zis o verisoara a mea ca tot asa i-a zis si ei anul trecut cand a fost insarcinata, asa ca e de inteles.
maine oricum ma duc la eco, am sunat in seara asta sa ma programez dar m-am trezit cam tarziu. o sa sun dimineata si ma duc dupa-amiaza. ca sa ma linistesc. dar faza cu fluturasul o simt din plin, si fara dubii!
am mai facut doua ecografii pana acum: la 3 saptamani, cand era f mic, si n-a putut sa-mi zica sigur, si apoi la 5 saptamani si 5 zile, cand s-a vazut si mi-a spus varsta exacta.
va zic maine ce-am facut. pe seara, ca din nou am o zi plina normal!
va pup, si va doresc multa liniste si bb-i zbenguiti!
mirelamea spune:
E atit de frumos sa ai PRIETENEin intreaga lume ,si cind te gindesti ca acesti incerasi
ne unesc si la bine sila rau aflam atitea lucruri care ne sint de mare ajutor.
Va multumesc ca sinte-ti alaturi de mine si sincer nu as sti ordinea daca ar trebui sa fac o lista cu numele vostru .
Povestea mea o stiti doar citeva din voi si din acest motiv va fac un scurt rezumat : sint la a patra sarcina pierduta si dupa ani in care nici macar nu am ramas insarcinata deci nici foarte tinara .
De un an am facut mai multe interventi chirurcicale cu histeroscopul (laser ) ,aveam si tot setul de analize inclusiv cele care ar vi provocat un avort spontan pina la 7 saptamini .Dar o analiza intradevar nu era buna UREAPLASMA subiect initiat de mine si aici in forum pentru a afla mai multe despre LIGHIOANA asa cum a-ti numit-o citeva din voi , dar am facut tratament si nu avrut sa dispara nici dupa 3 tratamente ca sa nu mai spun ca se face tratament si daca esti insarcinata .Oare aceasta sa fi fost cauza .
Am sa mai postez din cind in cind sa va tin la curent cu acest subiect , dar nu in ultimul sind ca imi sinteti tare dragi .
SANATATE MULTA, SI AVETI GRIJA DE PUIUTI VOSTRI EI SINT PE PRIMUL PLAN IN VIATA VOASTRA .
VA PUP SI VA MULTUMESC PENTRU INCURAJARI ,SPER SA VA AJUNG DIN URMA
Crisnemes spune:
Buna seara tuturor.
Nu am mai scris de multisor pentru ca sincera sa fiu nu am avut rabdare sa ma pun in fata calc. La servici nu am acces la internet si cand vin acasa nu mai am pur si simplu rabdare. Am intrat doar si am citit ce ati scris.
Mirela si Iko imi pare sincer rau pentru pierderea suferita. Va doresc multa putere pentru a trece peste aceste momente.
Eu miercuri am programare la medic si sper din tot sufletul sa vin cu vesti bune.
Vineri a fost prima zi in care l-am simtit pe bb ca misca si sunt convinsa ca nu m-am inselat.
Pentru fetele care sunt curioase sa simta cum e - cu siguranta atunci cand v-a fi momentul veti sti.
De starile de greata am mai scapat dar nu de tot , cert este ca sunt tot mai rare.
Sapt . trecuta stateam in pat cu Dragos si eram cu burta dezvelita pentru ca-mi admiram burtica(nu stiu voi cum stati dar eu trebuie sa-mi cumpar pantaloni cu burta) si se uita puiul mamii la burtica mea si -mi spune :- Mami bb e in burtica?
- Da!
- Si pe unde iese afara? Soatem dopul?![]()
Am ras cu pofta si m-am intrebat cum un copilas la varsta de 2 anisori poate sa-si puna asa o intrebare. Destept baiatul mamii
.
Sper ca toti bb sa fie sanatosi iar voi mamicilor sa traiti din plin aceste clipe 

13+
Cristina si
Dragos (31.01.2004)
http://community.webshots.com/user/Cristinanemes
inni spune:
Buna seara burticilor si bebeilor care vad ca incep incet,incet sa dea mai cu putere din piciorusele lor de 2 cm
.Abia astept sa ma bag in pat sa vad daca pana adorm mai simt ceva.
Eu sunt la prima sarcina si iata ca l-am simtit pe bebe de la 15 sapt.Si mie mi s-a parut devreme, dar pe de alta parte a fost mai bine pt. ca greturi nu mai am, ma simt mai activa ca pana acum, sanii nu ma mai dor asa tare, incepusem sa nu ma mai simt gravida...ci doar putin grasuta
...asa ca primele miscari m-au readus la "realitate".
Sunt foarte fine, daca esti in miscare nu simti nimic.Semana perfect cu o senzatie de balonare, dar nu la nivel intestinal ci mai jos, sub buric.E ca si cum ai avea gaze ...care se plimba...dar repede (fiecare a trait senzatia si o cunoaste).E ca un fel de baldabac
la nivelul uterului.Da, exact asta e cuvantul.BALDABAC.Eu am reusit sa percep numai cand am stat foarte linistita, culcata.De fapt doar seara le simt.Si doar o data
.Chiar ma gandeam..."oare ce-o face de nu doarme la ora asta?" ![]()
Cam asta ar fi descrierea mea.
Va las acum ...ca ma duc la culcarica.Poate mai primesc un "noapte buna mami" si in seara asta 

Inni 15+
andra2005 spune:
Try, Alina si Gripo, va multumesc pentru raspunsuri.Eu una m-am linistit, nu am mai avut nici un fel de scurgeri iesite din normal. Greturi am in continuare din plin, dar, vorba aia "rau cu rau, dar mai rau e fara rau".Daca mi-ar trece brusc, chiar ca as intra la idei.Asa ca stau si suport ca or trece si astea odata.
De mincat nu prea am pofta, cu chiu cu vai am mincat niste saratele si putin piure cu usturoi.Mi-am cumparat si o cutie de ananas, poate il atac mai tirziu.
Au inceput sa ma stringa blugii, asa ca azi a trebuit sa merg cu ei deschisi cind am iesit cu Alex la plimbare.Oricum, de haine de gravi e mult prea devreme.
Felicit si eu fetele care si-au simtit puiutii...este intr-adevar o senzatie deosebita.Alex a miscat prima data pe la 20 de saptamini, bebelinele voastre sint mai harnicute.
Eu pe linga greturi am si o stare de tristete si melancolie, de as sta numai pe canapea la TV si nu as face nimic.Pe de alta parte, Alex nu prea maninca de la o vreme si sint nelinistita si din cauza asta.Pe de-o parte stiu ca nu trebuie sa-l fortez, dar el dupa 2-3 lingurite da din cap ca nu mai vrea.Cum sa ma iau dupa el?In schimb, saratele ar minca la greu.Of, greu e sa fi mama citeodata.
M-am saturat si de vremea asta de iarna, ca numai martie nu zici ca e afara.
Va pup pe toate, miine sper sa fiu mai vesela.
cri19 spune:
Am plecat la dr. astazi foarte trista pt. ca abia aflasem de YKO.Mi-era frica sa nu fi patit si puiul meu ceva.Am avut programare la ora 17 si am intrat la el d'abia la ora 20.
Dar pot sa spun ca a meritat asteptarea.Dr. a fost ft. entuziasmat cand l-a vazut pe bb ,pt. ca in primele 2 luni a fost pesimist in ceea ce privea sansele de a pastra copilul..A spus ca s-a dezvoltat foarte bine,ca nu mai am nici o problema.I-a masurat pliul nucal si e totul in ordine.Apoi, in sfarsit mi l-a aratat si mie

si i-am vazut caputul, piciorusele si inimioara(batea asa de frumos
)
M-a programat pt triplu test la sfarsitul lui martie si la eco morfologica in aprilie.
Tratamentul trebuie sa-l fac in continuare si mi-a mai dat si Elevit.
Si pentru ca v-am promis o reteta de spanac:
-se fierbe spanacul si apoi se toaca ft. marunt;
-se caleste foarte putin usturoiul(2-3 catei);nu trebuie sa-si schimbe culoarea
-se adauga o lingura de faina in ulei;se omogenizeaza;
-se pune si spanacul tocat peste;
-se completeaza cu lapte pana ajunge de consistenta unui piure;
-tip total de preparare(dupa ce a fost fiert spanacul) 5 minute
-rezultat delicios
-POFTA BUNA
13 fix
cricri
putzuruca spune:
Fetelor, am sunat-o pe dr mea azi si m-a chemat abia luni. Nici nu stiu daca mai are rost sa merg luni caci miercuri merg la eco 3D. Vreau sa ma linistesc si sa gandesc pozitiv dar nu pot uita ca anul trecut, cand facusem 11 sapt s-a decoperit ca sarcina se oprise din evolutie. Sangerarile au inceput la o zi dupa ecografia aceeea.
Eu am facut ultima eco la 9 sapt si bebe era f bine. Oare se putea opri din evolutie de atunci?
Am inceput s-o iau razna iar, dar sper sa fie totul bine. Nu mai am rabdare pana sapt viitoare.
10+, maine 11fix
Alé spune:
Buna fetele.
stiu ca n-am mai scris de mult, dar am fost foarte agitata si ocupata. As vrea sa incep prin a le spune mirelei si lui Yko ca imi pare rau pentru ce li s-a intimplat si le doresc mult tarie sa treac peste asta.
Altfel, acum am 12 sapt si 2 zile (dupa UM) si de abia maine am programare la medic. Problema e ca de de vinerea trecuta am o mica singerare. Nu e singerare cu singe rosu ci mai degraba secretia este maronie, dar este insotita si de dureri de burtica. Sint tare ingrijorata si speriata. Ma tot gindesc sa nu fie ceva in neregula cu bb, ca nu stiu ce-as face.
Pe de o parte, sint rationala si ma gindesc ca greturi am in continuare din plin, sanii sunt ca niste butioase, burtica se umfla si nu o mai pot acoperi cu nimic, e rotunda ca un pepene... dar nu ma pot abtine sa nu ma gindesc la ce e mai rau.
O sa aflu maine, cind ma duc la dr., desi pina atunci cred ca ma perpelesc rau de tot...
Voi ce parere aveti? Mai are vreuna dintre voi asa ceva? 
Toate lucrurile se intampla cu un scop |
12+ | Alé
floricika spune:
Inni si eu simt BALDABAC prin burtica dar nu cred ca e bebe....Eu cred ca sunt gazele si aglomeratia din burtica, bebe, intestine, organe, mancarica....
Daca baldabacul e bebe, si eu am simtit de 2 zile....dar nu cred, nu ma pronunt inca..
Floricika
14+
Nunta