Mamici de sept-oct 2006 (11)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beatrix spune:

Yko, cuvintele nu mai au nici o valoare in astfel de situatii! imi pare rau! o pt tine!
ufff, sper sa nu mai avem parte de vesti proaste!
ingerasa, cunosc perfect situatia ta! nopti nedormite din cauza nasului infundat! totusi ascultati doctora si ia paracetamol! l-a mine a functionat si chiar m-i se desfunda nasul!

eu azi l-am vazut iar pe bebe! ce a fost extraordinar, i-am ascultat inimioara! fetelor, n-asi mai fi plecat de acolo! acum mai mergem peste 2 saptamani! abia astept! sper sa avem numai vesti bune!

inni, ignatica felicitari! sa ne dati detalii!

va pe toate

Beatrix
9+

www.flickr.com/photos/34451846@N00/" target="_blank">Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Mirela, Yko imi pare tare tau de ce vi s-a-ntamplat. Nici pe mine nu m-a alina gandul ca 50% din sarcini se pierd (multe din ele chiar inainte de a stii ca suntem insarcinate) sau incercarile de imbarbatare ale prietenilor cum ca sunt tanara si am tot timpul in fatza, ca data viitoare o sa fie bine etc. Singurul gand care m-a ajutat cat de cat a fost faptul ca am constientizat ca daca am pierdut sarcina a fost ceva in neregula cu bebe, nu s-a dezvoltat poate corect si ca urmare nu ar fi fost probabil niciodata un copil normal. Daca organismul meu a decis sa respinga sarcina, inseamna ca ea n ua fost o sarcina viabila. Dar am trecut cu adevarat peste toata tragedia doar cand am ramas din nou insarcinata. Din pacate ratiunea nu ne ajuta prea mult in astfel de momente, gandim si simtim cu inima. Sfatul meu este sa stati de vorba cu prietenele, sotul (sau cu cine te simti confortabil) ori de cate ori simti nevoia, nu lasati durerea sa vi se stranga in suflet. Plangeti ori de cate ori simtit nevoia si descarcati-va. Discutiile cu cei din jur si plansul injumatatesc durerea.

Cri19, din pacate intre momentul incetarii din evolutie si momentul eliminarii sarcinii trece u ntimp. Depinde de la caz la caz, dar cu cat sarcina a fost mai maricica (adica nu 4-5 sapt.) cu atat pare ca organismul are nevoie de mai mult timp sa proceseze informatia. Caci e vorba de capacitatea organismului de a reactiona. Pana proceseaza organismul informatia cu mca fatul nu mai e viabil, pana se trag toate sforile si se iau toate "deciziile", dureaza un timp. Si apoi se transmite si comanda de eliminare. La unele femei acest lant nici macar nu decurge cu mtrebuie si e nevoie de interventie chirurgicala pentru a elimina sarcina. E probabil undeva un blocaj si organismul nu eliminina singur automat sarcina. Iar alteori se descopera ca sarcian s-a oprit di nevolutie inainte ca organismu lsa aiba timp sa reactioneze si se decide de regula chiuretajul. Aici te lasa sa alegi daca vrei sa lasi corpul sa elimine singur (sau cel putin sa-i dai ocazia) sau sa treci direct la chiuretaj.

Ignatica, din pacate decele mai mutle ori sarcinile care sfarsesc astfel nu prezinta simptome sau cel putin simptomele nu-s evidente si nu pot fi atribuite exclusiv unei incetari din evolutie. Unele femei observa ca inceteaza brusc simptomele de sarcina (greturi, somnolenta, urinare frecventa, sani tensionati) sau experiemnteaza dureri si/sau sangerari si asta le pregateste oarecum pentru tot ce-i ma irau. Insa de cele mai mutle ori nu putem sa ne dam seama de ce s-a intamplat decat foarte aproape de pierderea sarcinii.

Andra2005, nu-ti face probleme legate de pata ai maro deocamdata. Dar daca poti du-te la un eco si asigura-te ca bebe e in standardele de marime si ca inimioara ii bate regulat si clar. E tot ce poti sa faci sa te linisteti complet.

Pufymic, momentul cand simtim miscarile lui bebe e foarte diferit de la o femeie la alta. Tine de cele mai multe ori de cat de slaba esti (un strat adiacent de grasime ingreuneaza transmiterea miscarilor), de cat de energic e bebe (sunt bebelusi ma ienergici si bebelusi ma ilenesi), de cat de atenta/vigilenta e mama la ce se petrece in burtica (unele femei confunda miscarile lui bebe cu "turbulentele" provocate de intestine). Si tine si de faptu ldaca ai mai nascut sua nu anterior. Dar astea sunt reguli generale, iar exceptiile de la regula sunt muuulte. Eu l-am simtit pe alex (primul copil, dar nu si prima sarcina) la 13 sapt. Sunt slabuta si alex a fost un neobosit in burtica mea tot restul sarcinii. Plus ca eram cu "radarele" in functiune tot timpul sa vad cand ne da de stire ca exista. la inceput de tot, miscarile se simt mai usor daca stai seara intinsa si relaxata pe spate.

Inni, felicitari pt primele miscari ale lui bebe.

Raluca, posibil ca vibratiile care le simti sa fie bebe, desi mi se pare mai devreme decat orice record (cel mai devreme am auzit pe cineva care era in 12 sapt ca l-a simtit pe bebe). Iar vibratiile de care spui par a fi "fluturasii". De cele mai multe ori primele miscari le simti ca zbaterile unui fluture tinut in pumnii tai.

.......in 10+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Buna fetelor!
Si eu il simt pe bb, mi s-a parut ca deja de saptamana trecuta, dar nu eram sigura. Il simt cand stau intinsa, dar foarte putin.

Mirelamee, Iko, imi pare rau, sunt alaturi de voi.

Gripo, bine ai venit in clubul nostru! Sarcina usoara si un bb sanatos.

Andra2005, eu zic sa nu te stresezi pentru pata maro, daca e rosu e problema.

Fetelor, voi luati vitamine prenatale? Ei am inceput de 2 saptamani si am o foame de-atunci...

Alina (14+) & Dragos (11.04.2002)
pozici
poze gradinita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

flavia-ramona si try, va multumesc mult pt raspunsuri!

e adevarat ca e cam devreme pt miscari ale copilului. asta daca 11 sapt e intr-adevar varsta sarcinii! am tot amanat sa va spun o chestie. am zis ca sa merg la dr mai intai sa vdm ce zice. s-ar putea ca sarcina mea sa fie cava mai maricica. eu am tot trecut aici varsta de la eco, dar dr de fam mi-a zis ca are suspiciuni serioase ca ar fi cu o luna mai maricel, dar nu prea am incredere in ea. eu am avut o dereglare inainte sa raman insarcinata, pt ca renuntasem la anticonceptionale. asa ca eu nu mi-am putut calcula dpn-ul de la um.

dar fiindca n-am reusit sa obtin programare decat pe 22 martie, m-am hotarat si poate chiar maine merg la ecografie. sunt tare curioasa! o sa ma duc totusi in alta parte decat am fost prima si a doua oara.

va anunt, cand aflu noutati! sper din tot sufletul sa fie bine!tineti-mi pumnii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Buna seara, fetelor,

Yko si Mirela, imi pare rau ca treceti printr-un moment nefericit ca pierderea unei sarcini. Dar Try are dreptate: trebuie sa va ganditi ca poate daca nu se oprea din evolutie, ar fi fost o sarcina cu probleme (desi pare usor cinic, cel putin in cazul meu, acesta a fost singurul argument care a functionat cat de cat). Suntem alaturi de voi si va asteptam cu vesti bune de indata ce aflati care a fost cauza probabila si ce puteti face dupa ce ramaneti din nou insarcinate.

Felicitari fetelor (Inni, Alina) care l-au simtit pe bebe. Mie mi se pare o vesnicie pana atunci, mai ales ca sunt la prima sarcina, si este posibil sa mi se intample pe la 18-20 de saptamani. Pana atunci, astept cu inima stransa fiecare echo care sa imi confirme ca bebe este bine. Urmatoarea vizita la medic: 20.03.

Si eu ma confrunt, ca majoritatea dintre voi, cu o aciditate fantastica la stomac (chiar credeam ca sunt singura in situatia asta) de imi vine sa mananc permanent. Si culmea, la mine cedeaza daca mananc fainoase si/sau branzica sarata, nu la fructe si legume. Singurele fructe pe care le mai tolerez cat de cat sunt perele (un anumit tip, din acelea patate) si compoturile acre.

Adriana
Vine barza
Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Mirela si Yko asa cum au spus fetele, cuvintele sunt de prisos. Multa putere sa treceti peste momentele astea cumplite si incredere in Dumnezeu, ca trebuie sa fie bine si pentru voi.

Fetele ce harnice ati fost. Eu mi-am reluat iar activitatea scolara ca ma gandesc ca o sa-mi las examenele dupa ce apare bebe si n-o sa mai apuc sa termin masteratul asta niciodata, si chiar vreau sa-l fac. Si in plus sa stai fara activitate pentru mine e groaznic numai balauri imi trec prin cap.Eu daca am activitate sunt si cu moralul ridicat. Asa ca ma pun din nou pe treaba cu invatatul.

Inni, Ignatica felicitari pentru primele miscari simtite. Eu inca nu am simtit nimic sau poate nici nu am stat prea atenta sa ma concentrez la asta. Dar si mie mi-a zis doctorul asa cum si Pufymic stie ca pe la 18/19 saptamani o sa incep sa simt daca sunt la prima sarcina si la a 2-a simti asa pe la 15 cum ziceti voi ca deja simtiti.

Raalucutza eu zic ca nu e nimic grav cu durerile tale de burticuta, dar e bine ca mergi la ecograf sa te linistesti.

Pupici,

Vauva16+

http://community.webshots.com/user/Vauva101

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acai24 spune:

Ce mai faceti burticute?
Imi pare sincer rau pt cele care si-au pierdut dar trebuie sa se gandeasca ca totul va fi bine pana la sfarsit...cred ca tot ceea ce face Dumnezeu face cu un scop...
Noi suntem bine..crestem...tot nu am pofta de mancare...cat despre haine trebuie sa merg sa-mi iau...cand credeam ca m-au lasat greturile au revenit ca sa nu ma mai bucur asa inainte...

Acai 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns putzuruca spune:

Imi pare tare rau pentru vestile proaste cu care am inceput saptamana. Fetelor, Mirela si Yko, aveti incredere in viitor!!!! Imi pare tare tare rau, nici nu mai am cuvinte.

Dupa ce am citit atatea vesti proaste , am de gand ca maine sa-mi sun dr sa merg la control. Vreau sa fiu sigura ca totul merge bine. In fiecare zi cand ma trezesc incep sa devin atenta daca mai am semne de sarcina...e tare greu sa stai asa in incertitudine. Imi doresc din suflet sa mearga totul bine si sper ca asa va fi. Cu toate ca sunt programata la eco3D pe 22.03, vreau sa merg chiar zilele astea pt control.

Felicitari mamicilor cu bebei dansatori, sa aveti parte de copii sanatosi si sa ne mai povestiti si noua celor care inca au sarcini mici, cum este sa miste copilul.

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gripo spune:

Nu stiu in cate saptamani esti tu Andradar si eu am avut o scurgere maro care m-a tinut cam 2 saptamani cu intermitente. S-a intamplat cam intre saptamana 8 si a 10-a. La inceput doctorul nu mi-a spus nimik, acum, dupa ce pericolul a trecut, mi-a spus: se pare ca am un nodul fibromatos pe uter care nu afecteaza sarcina cu nimik acum, doar in saptamanile mici poate provoca un avort spontan. Sfatul meu e odihna totala, indiferent de consecinte, eu chiar si cand stranutam sau tuseam, indoiam picioarele, pt ca era mai putin periculos. Sper sa te fi ajutat cu ceva experienta mea.
Prima mea sarcina s-a oprit in evolutie cam pe la saptamana 8-9, si tot asa nu mi-a dat semne de avort spontan, insa semne au fost dar n-am stiut eu sa le interpretez: de ex. o alunita o luase razna si se infectase, greturile imi mai disparusera, oboseala la fel, si aratam rau de tot la fata, alba-alba si cu niste cearcane imense. Sper din tot sufletul ca sirul nenorocirilor sa se opreasca aici, iar despre cele doua sa auzim cat mai curand ca sunt din nou aspirante la statutul de mamici.
13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Dragele mele !!

A mai trecut o saptamana din viata mea si sunt cu sufletul la gura pana joi cand voi merge la eco!

Am trecut de starile de rau dar dorm in nestire,ceva hiperaciditate la stomac dar trec si peste cu vederea,doar bebe sa fie bine!

Spunea-ti ca bebe se simte ca un fluturas tinut in palme,eu simt asta aproape in fiecare seara iar sotul meu ma ia deja de nebuna hmmmm;bebe bebe!!
Mi-a crescut burtica de la buric in sus e atat de haios sa vezi un pepenas in interiorul corpului!

Va pot da o reteta de spanac dar trebuie sa fie foi crude:

Spanac foi spalate si uscate pentru doua persoane (doua maini)
ceapa rosie taiata marunt
otet balsamic
ulei de masline
sare gronjoasa si piper
parmezan ras in foite (eu cumpar o bucata de parmezan si tai cu un cutit special fluturasi)

se amesteca toate ingredientele iar parmezanul se pune la sfarsit,este incredibil de gustos si sanatos daca nu fierbeti spanacul care isi pastreaza toate vitaminele!!!
Pofta buna!!!

altfel mananc paste pene arabiate cu sos de tomate si pesto facut de mine un deliciu!!!
Salata de varza rosie si alba amestecata cu un sos de ulei si otet de mere ieste si asta mortala,mai mananc salata de sfecla fiarta dar cu nu sos cat mai acru!

Rosiile provoaca aciditate,painea prajita cu branza crema este un remediu pentru durerile din capul pieptului!

wow cred ca-mi este foame acum cand va scriu!!!!

Va pupic si am sa va tin la curent cu bebe al meu care-l vom vedea joi!

P.S.am mancat sushi in weekend,are vreo problema asa doar o exceptie de la regula? Mmmmmm ce buni au fost

http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica

Mergi la inceput