exista dragoste adevarata?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
Originally posted by keira

Dragele mele Elise, Nushulica, Lavinia si Raza de soare va intreb cu tot respectul: de cit timp sunteti cu "sufletul voastru pereche", de curiozitate?

De la 25 ne-am mutat impreuna, anul asta fac 31.
Deci, avem 5-6 ani vechime.

Sint de acord ca tu ai avut nu una, ci 2 experiente triste - dar de ce sa generalizam?
sau de ce le sugerezi fetelor care abia se casatoresc ca "o sa vada ele ca nu-i asa"?
Ba da.
Poate fi asa.
Poate fi asa toata viata.

Poate sa te iubeasca cu aceeasi intensitate si pasiune si dupa 40 de ani impreuna.
Cunosc cazuri.

Mie, personal, mi se pare meschin sa "intretii" sentimentele constient. Ca la ciorba: mai pun un pic de sare, de apa, 2-3 legume si o dreg.
Asta nu e dragoste.
E surogat.

Departe de mine gindul de a jigni pe cineva - dar, pentru majoritatea oamenilor, ce n-au trait nu exista.
Si ala e adevarul absolut!

Daca exista o asemenea dragoste, dadeam si eu peste ea... daca n-am dat, inseamna ca e minciuna.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns forte spune:

quote:
Originally posted by Elise

Poate sa te iubeasca cu aceeasi intensitate si pasiune si dupa 40 de ani impreuna.
Cunosc cazuri.

Da, Elise, sint cazuri, dar pentru asta e nevoie de munca, nu gluma. Nu poti sa te porti ocirum, sa-ti bati joc de persoana de linga tine ca "oricum ma iubeste, ca asa mi-a zis acum 10 ani." Iar cei care sint transformati in preshuri si mantale de vreme rea, dar suporta din...iubire, stii parerea mea: aia nu e iubire, este patologie, este dependenta psihica. Nu poti iubi cu adevarat daca nu te iubesti pe tine. Iar adevarata dragoste este intre persoane libere, independente, nu intre sclav si stapin. Sa stii in fiecare dimineata ca stai cu cineva pentru ca-l iubesti, pentru ca esti fericit, pentru ca iti place, pentru ca asa vrei, nu pentru ca altfel se sinucide, sau te urmareste, sau ca ti-e frica de singuratate si mai bine esti cu cineva, oricine, decit singura...

Mergi la inceput

Forte,

ma refeream la faptul ca exista cupluri extraordinar de fericite si dupa 40 de ani impreuna, fara "eforturi" constiente in directia asta - ci pentru ca pur si simplu se iubesc.

si se iubesc fara "retete" de feromoni, de dopamina, fara consiliere si fara "strategii" de reinviere a pasiunii.

E ceva natural.

Eu invidiez batrineii pe care ii vad pe strada - el si ea mici, garboviti de ani, ducindu-si bolile cu demnitate si tinindu-se de mina!
Cit de frumosi sint, dupa jumatate de veac impreuna!

Elise

Mergi la inceput

s-au iubit si...respectat. Intr-o relatie este un ingredient necesar si inconturnabil. Doar iubirea nu este de ajuns, se pare. Desi eu nu inteleg cum poti iubi fara sa respecti, dar se pare ca asta va ramine o vesnica intrebare la mine.

Cit despre acei batrinei...nu stii nici de cit timp sint impreuna si nici ce se ascunde in spatele acelor 50 de ani de viata impreuna. Poate ca mosuletul a fost un crai care a umblat prin vecine toata viata, dar nevasta-sa a indurat, ca des, asta e menirea femeilor, sa indure si cind l-au lasat...genunchii, s-a intors si el la infirmiera sefa. Nu prea m-as hazarda.

Mergi la inceput

ei, eu stiu - fara sa ma hazardez - ca pe lumea asta exista la fel de multe iubiri frumoase.

In care oamenii nu se bat, nu se abuzeaza, nu se inseala si - miraculos, nu? - traiesc fericiti pina la adinci batrineti.

Sint atitea exemple vii de femei si barbati care au stiut sa treaca de mina peste toate greutatile, prin toate bucuriile si necazurile, si dupa un amar de ani el inca o mai considera printesa lui, si ea inca il mai vede pe Fat Frumosul ei de atunci.

Inca isi mai traiesc povestea de dragoste.
Deci exista si asta.

Si e exact ce cred ca ar fi bine sa le spunem fetelor care asteapta sa devina miresici: nu "ia vezi tu ce zdruncinata o sa fii peste citiva ani, ca eu asa am patit".

Poate ele nu patesc asa!
Poate au intelepciunea sau norocul sa traiasca fericiti si indragostiti pina la adinci batrineti.

Asa cum fac batrineii aceia, in ochii carora eu vad ca se iubesc, iar forte suspecteaza tot abuzuri.... da' ascunse.

E chiar atit de greu de acceptat ca, da, mai exista si oameni FERICITI?

Elise

Mergi la inceput

quote:
E chiar atit de greu de acceptat ca, da, mai exista si oameni FERICITI?

nu, nu e greu deloc, doar ca nu ne fac fericiti aceleasi lucruri.

Mergi la inceput

fericiti nu, dar nefericiti ne fac cam aceleasi lucruri....

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioannna spune:

keira:intr-adevara relatia a mers dar undeva pe traseu s-a pierdut comunicarea. eu cred ca de la comunicarea asta a inceput sa se duca totul de rapa. ideea e ca eu simt mult mai acut decat el nevoia unei apropieri, unei comunicari pe toate planurile. dupa el relatia merge perfect mai putin faptul ca eu sunt indispusa mai tot timpul...daca as fi mai vesela si mai "disponibila"pentru totul ar fi perfect.
e adevarat ca in relatia noastra eu sunt cea care ma comport mai urat, mai rece dar o fac pentru ca nu mai simt altfel, pentru ca simt prapastia dintre noi cum creste. nu as vrea sa renunt vreau ca totul sa fie bine doar ca nu stiu ce sa fac cum sa fac...
si inca ceva nici nu ma gandesc deocamdata la casatorie. sunt destul de realista cat sa realizez ca nu ar aduce nimic bun poate dimpotriva s-ar agrava multe lucruri

elise si fortenu zic nu exista poate dragostea adevarata aia care tine ani si ani...poate ca intrebarea esta daca exista pentru fiecare din noi. asa cum sunt batrani care se mai iubesc dupa zeci de ani sunt si oameni care au trecut prin numeroase relatii mai putin fericite, oameni care au ajuns la pensie singuri fara nimeni langa ei, oameni care nu si-au gasit niciodata acel cineva care sa-i completeze si sa-i faca fericiti
Si intrebarea e poate din ce categorie facem parte fiecare dintre cei norocosi sa cei mai putin norocosi??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinai spune:

quote:

quote:
Originally posted by keira

Dragele mele Elise, Nushulica, Lavinia si Raza de soare va intreb cu tot respectul: de cit timp sunteti cu "sufletul voastru pereche", de curiozitate?

De la 25 ne-am mutat impreuna, anul asta fac 31.
Deci, avem 5-6 ani vechime.

Sint de acord ca tu ai avut nu una, ci 2 experiente triste - dar de ce sa generalizam?
sau de ce le sugerezi fetelor care abia se casatoresc ca "o sa vada ele ca nu-i asa"?
Ba da.
Poate fi asa.
Poate fi asa toata viata.

Cunosc cazuri.

Mie, personal, mi se pare meschin sa "intretii" sentimentele constient. Ca la ciorba: mai pun un pic de sare, de apa, 2-3 legume si o dreg.
Asta nu e dragoste.
E surogat.

Departe de mine gindul de a jigni pe cineva - dar, pentru majoritatea oamenilor, ce n-au trait nu exista.
Si ala e adevarul absolut!

Daca exista o asemenea dragoste, dadeam si eu peste ea... daca n-am dat, inseamna ca e minciuna.

Elise

de la 17 ani.... de 4 ani stam impreuna si avem vreo 6 ani vechime!!!!
Elise foarte bine spus!! sunt foarte de acord cu tine!!
de sa generalizam?? fiecare are norocul lui, soarta lui!
Keira ai dreptate, nu e totul doar miere, nimeni nu a spus asta, iar o casnicie fericita nu inseamna doar miere!!!! normal ca mai apar probleme, pareri diferite, dar tocmai pt asta ai nevoie intelegerea, respectul, dragostea,...., sa poti trece peste aceste momente impreuna, sa mergi mai departe. toate astea se pot realiza daca ai alaturi jumatatea ta, care sa te completeze!!

Lavinia: Sotie alintata.....

Nunta noastra (02.07.2005), nepotzica alexia si altele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns She spune:

quote:
Originally posted by forte

quote:

Cunosc cazuri.

Da, Elise, sint cazuri, dar pentru asta e nevoie de munca, nu gluma. Nu poti sa te porti ocirum, sa-ti bati joc de persoana de linga tine ca "oricum ma iubeste, ca asa mi-a zis acum 10 ani." Iar cei care sint transformati in preshuri si mantale de vreme rea, dar suporta din...iubire, stii parerea mea: aia nu e iubire, este patologie, este dependenta psihica. Nu poti iubi cu adevarat daca nu te iubesti pe tine. Iar adevarata dragoste este intre persoane libere, independente, nu intre sclav si stapin. Sa stii in fiecare dimineata ca stai cu cineva pentru ca-l iubesti, pentru ca esti fericit, pentru ca iti place, pentru ca asa vrei, nu pentru ca altfel se sinucide, sau te urmareste, sau ca ti-e frica de singuratate si mai bine esti cu cineva, oricine, decit singura...

Este nevoie de munca, asa e, dar cind munca aceea in loc sa te revigoreze, te seaca de energie, nu mai seamana a relatie sanatoasa pt amindoi.

In rest, si eu sint una din cele care cred ca exista perechi care imbatrinesc de mina si care chiar daca in urma lor au furtuni, acestea i-a intarit, ci nu a darimat pe vreunul din ei.

Acestia sint niste norocosi si exista!

Keira,baga-ma in "clubul" tau.Am trait citeva vieti lungi.De durata.
Ciudat este ca nu am parasit casniciile mele pt ca ceva a disparut ci din motive palpabile. Se pare ca uneori nu despartirea este punctul ce merita gindit, ci inceputul.De regula de acolo se "impute capul pestelui".Si Ioana e acolo.Bine ar face sa nu mearga mai departe.
Sa fii casatorita cu un "barbat bun si cuminte si atit" suna ca cel mai trist film cu cea mai proasta regie si distributie posibila, de un plictis de nemasurat!
Mai fetelor, va spun ceva, si mi-a luat timp sa am tupeu sa mi-o spun mie si apoi altora:Nu am chef de baieti "buni de pus la rana care-si vad de casa" Asta este standardul de la care plec.E normal si logic sa plec de aici ca nu am crescut in pumni si picioare sa ma bucur ca nu ma bate Ionel zilnic.
Vreau carisma, umor, pasiune si un dram de nebunie!!Un mascul care sa nu ma plictiseasca dracului nici daca tace la tv!!!
Tot ce ne dorim exista in altii.Sa nu ne oprim la primul bun aparut ca se pare ca e minciunica.

Mergi la inceput