Bebelusi de mai-iunie 2005 (69)
Raspunsuri - Pagina 9
iuliana spune:
Elisor, mie imi vine sa te bat. Si stii de ce? Pentru ca te consumi prea mult si iti faci griji degeaba.
Eu o am si pe Diana la fel ca si Bianca ta. Emma a fost si ea bucata rupta Diana. A mers la un an fara o saptamina, nu a mers in 4 labe, s-a ridicat in picioruse pe la 9-10 luni. A mers de-a busilea de abia dupa ce a mers in picioare. A dus la gurita mincare pe la un an, dar de la 2 a mincat singura singurica, fara ajutorul meu. A fost un copil absolut normal, numai ca a sarit de faza de-a busilea.
Diana e bucata rupta Emma:). Are 9 luni, sta in picioruse sprijinita numai cu o minuta, merge tinuta de minute, dar nu isi tine echilibrul f. bine, nu merge de-a busilea, nu se ridica in picioare singura, ci numai in genunchi, nu se ridica singura in fund, decit daca se tine de ceva si nici atunci intotdeauna. Nu imi fac griji, e un copil mai mult decit normal, numai ca un pic mai lenesa. Aaaa, dar eu tot balerina o fac...ca face spagata de zic ca o sa isi rupa picoarele:))). Are toate reflexele in regula (altfel mi-ar fi spus dr. ca nu e in regula), vorbeste in limba ei muuult:).
Elisor, hai sa iti mai spun ceva. Eu mai am 2 frati si o sora, si 3 nepoti si fetele mele. Deci din 8 persoane, numai unul a mers de-a busilea, un nepotel-baietelul sora-mii, dar asta micu a mers pe la 10 luni de-a busilea, iar singurel netinut de miini si hamuri pe la 1 ani si 2 luni. Am vrut de mult sa iti scriu sa iti spun ca nu ai de ce sa iti faci griji. Toti sintem oameni normali, am mers la o virsta mai mult decit normala, un nepot pe la 8-9 luni, celalalt pe la 11 luni, noi, astia marii:), in jur de un an, sora-mea a mers pe la un an si o luna, dar ea a fost prematura, nascuta la 7 luni. Ce dovezi sa iti mai arat ca sa te conving ca nu ai de ce sa iti faci griji?
Eu nu le compar pe fetele mele. Sint unice in felul lor. Noi, cum ti-am spus, sintem 4 frati....diferiti la caracter ca apa si uleiul, parca zici ca nu sintem toti din aceeasi mama si acelasi tata. Maica-mea imi tot zicea de Emma...ai sa vezi, o sa mearga la 9 luni, ai sa vezi o sa vorbeasca la nu stiu ce virsta. De Diana la fel... ai sa vezi, Diana o sa vorbeasca mai repede decit Emma. I-am si zis...o sa vorbeasca si o sa mearga cind o sa poata. Sa iti mai spun ca si la vorbire Emma e mai puturoasa? Bine, ea e si bilingva, si se spune ca ccc copiii de genul asta vorbesc mai grelut un pic. Nu imi fac probleme, e un copil mai mult decit normal. Nu o mai compara pe Bianca cu Andreas....faci mare greseala. Tine-o pe Biana de minute sa faca pasi, pune-o sa mearga asa, momeste-o la tine cu jucarii. Bianca sare de faza cu mersul de-a busilea si e cit se poate de normal. Ti-am dat exemple destule de oameni normali
care nu au mers de-a busilea.
Cit despre ce ti-a zis dr. aia cu cerealele...e o timpita, zau. In alimentatia copiilor e obligatoriu sa fie si carbohidrati (piinica, cereale) pentru ca asta e sursa principala de energie. Da un search pe internet la "food guide pyramid" si ai sa gasesti multe informatiie despre asta. Eu ii dau Dianei la 2 din 4 mase piinica si cereale. E recomndat minim 2 portii de cereale pe zi la bebelusi. Iti spun asta in cunostinta de cauza, pentru ca am luat la facultate aici un curs de nutritie, deci nu maninc c...t degeaba:).
Gusta, ma gindeam si la tine de multe ori. Du-te in Romania si consulta si acolo un doctor. I-am zis si Laurei ca mama a avut un chist sub pilea capului. A operat-o. Nu a fost nici malign si nici benign. Doar un chist de grasime. Mergi si consulta si un dr. roman, cu toate ca, dupa cite vad eu, astia mai mult te sperie, dar poate ai noroc sa dai peste unul cu capul pe umeri:).
Se pare ca azi sint pusa pe sfaturi. Daca va enervez, nu ma bagati in seama:).
Loreen, nu mai incerca sa i-o bagi pe git pe Delia Biancai. La virsta asta fetitele incep sa treaca prin schimbari hormonale, schimbari complete de personalitate,, cind vor sa fie domnisoare si nu dadace. Te inteleg ca vrei sa o iubeasca pe Delia si sa aibe grija de ea, dar nu uita ca ea deja se crede fetita mare, printesa:) si nu are chef de dadacit. Eu mi-am promis sa nu i-o bag pe git Emmei pe Diana. Daca o sa vrea sa se joace, f. bine, daca nu...asta e. Eu am vrut-o pe Diana si nu Emma:).
Duminica ne-am luat bilete. Ne-au uscat de bani...astia de la companiile aeriene au innebunit pur si simplu. Venim acasa pe 14 iunie si stam o luna. De abia astept. Din pacate o sa vin singura pe avion cu fetele. Tati nu si-a luat inca bilet ca trebuie sa intrebe la servici daca poate lipsi 2 saptamini in perioada aia. Sper sa vina si sa ne intoarcem amindoi cu acelasi avion, ca altfel innebunesc. Acum 2 ani am venit si m-am intors singura... aveam numai un cupil:) Nu am dormit 30 de ore, nu am mincat mai nica.
As vrea sa va vad si eu pe toate:). O sa mergem si la mare, poate ma intilnesc si cu mamicile si bebelusii de la Constanta:).
Loreen, cum esti fan jucarii:), poate vrei sa iti aduc ceva pentru Delia, dar sa fie de dimensiuni accepabile:).
Am ai pus si eu poze cu fetele. Nu mai tin minte care sint ultimele poze pe care le-ati vazut, dar vedeti la semnatura mea la poze 6 si 7 (astea din urma sint mai noi).
Nu stiu cite kg are Diana si nici citi cm. Promit ca azi o masor ca sa updatez la catalog.
Felicitari bebelusilor mergatori si multa putere mamicilor sa se tina de ei:).
Sa ma laud si eu ca din cele 30 de kile acumulate la sarcina, hai sa zicem 24-25, ca restul am dat jos la nastere), mai am vreo 4 sa ajung la greutatea de dinainte de a ramine insarcinata cu Diana si vreo 9 ca sa ajung inainte de a ramine insarcinata cu Emma, dar pina acolo nu mai visez sa ajung.
Puteti sa ma treceti si pe mine la tabel...am 1,75m si 67kg. BMI=23.3, deci in limitele normalului. Va vine sa credeti ca eu in 2 ani (la ambele nasteri) am luat aproape 60 kg din care mai am de dat 9? E ceva, nu? Cit despre regimuri disociate si infometare...eu nu pot pur si simplu sa fac asta. Slabesc mincind de toate, chiar si dulciuri ca sint pofticioasa. Tre sa fac mai mult sport, dar sint tare lenesa
.
De 8 martie urez toate mamicilor tot ce isi doresc ele:). Mi-e dor si mie de martisoare, dar asta e cind esti departe de casa. Daca nu ar fi fost forumul asta si sa discut cu fameleonul, pur si simplu as fi uitat complet de martisor:(.
poze 1,poze 2,poze 3,poze 4,poze 5,poze 6,poze 7
omustata spune:
Imi vine sa innebunesc. Am scris un mesaj imens si nu stiu pe ce am apasat si mi-a disparut tot. Asta in conditiile in care stau extrem de prost cu timpul. Vi se pare cunoscuta situatia?
Imi cer scuze pentru mesajul panicos de aseara. Marti vine ceva sa o evalueze pe Maya si mai vedem. Deocamdata sta din ce in ce mai bine in picioare, binenteles tinuta de mine. Am mai vorbit si cu soacra mea si cred ca are dreptate. In fond maya a trecut printr-o operatie pe inima, cu anestezie generala, scos inimioara, cusuta si pusa la loc si eu ma astept ca ea sa fie ca un copil sanatos.
Elisorma bucur mult pentru rezultat. Este clar din ce scrie acolo ca totul este bine. Numai daca te uiti la ultima propozitie in care zice ca totul este normal si iti dai seama ca nu trebuie sa-ti faci griji. Oricum, voi ati facut investigatii cat pentru toti bebelusii puturosi la un loc.
Florentinaam vazut si eu pozele Tizei si est etare simpatica si marisoara. Mie mi se pare ca seamana cu tine.
Andreea.a-superbe poze si vad ca ati prins si o vreme frumoasa. Iar Eric seamana cu tine, nu-i asa?
Gustanici eu nu am auzit de asa ceva. Asta nu inseamna ca nu exista. Stiu ca mersul asta la doctor luna de luna cand iti zic ca o tin sub observatie este foarte stresant. Tin pumnii sa fie totul bine.
Androixmultumesc de ideea cu iaurtul. Pana la urma am gasit un iaurt care are grasimile corespunzatoare si este si organic. Asta este nasol aici ca nu avem o gama variata la mancarea pentru bebelusi. Voi vorbiti de nu stiu cate marci de lapte si de cerale si aici sunt foarte putine. Poate stau eu intr-un oras prea mic, nu stiu.
Olga T eu numai la microunde incalzesc. Nu am auzit de chestia cu leucemia. Stiu doar ca se incalzeste inegal. Am si eu din ala de incalzit de la Avent, dar mie mi se pare ca nu incalzeste ca lumea si am observat ca Mayei ii place mancarea mai calda, nu la temperatura camerei. Fructele nu le incalzesc deloc. Le scot din frigider cu o ora inainte si atat.
Loreenpoti sa repeti te rog cum faci spanacul pentru Delia?
Beatrice-stiu ca ai trimis carticica cu mancare pentru bb la o multime de lume, dar poti sa mi-o trimiti si mie? Numai daca ai timp!! Adresa mea este omustata@yahoo.com.
Va las acum ca nici nu mai pot sa gandesc de oboseala. Scuze daca am scris cu greseli, dar nu mai corectez acum.
Olga si Maya (28.05.2005)
loreen spune:
Buna dimineata...
LA MULTI ANI Olivia,Bianca Maria si Ana...ziua fetitelor...sa fiti sanatoase dragalaselor...
Intru pe fuga ca trebuie sa ajung la scoala la Bianca la 9 pentruserbarea de ziua Mamei si intre timp sa dau o fuga si la florarie dupa buruieni pentru directoare si invatatoare...
La petit I
si La petit II
,In tara piticilor 
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
andreeaatan spune:
La multi ani, mamicilor! Toate cele bune, cadouri frumoase, soti atenti, copii cuminti sau iuti, cum va place!
LA MULTI ANI domnisoarelor Olivia,Bianca Maria si Ana!
Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici
andreeaatan spune:
Eli, ma bucur ca rezultatele sunt bune. Un pic de gimnastica nu strica nimanui, mai ales mie
. Si pentru Bianca va fi super sa faca gimnastica.
Gusta, am adormit cu tine si cu Mara in gand.
Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici
gusta spune:
Buna dimineata.
Multumim de urari.
Hai ca am sa incerc sa spun ce este defapt aceata pubertate infantila.O crestere a excesului de hormoni.Problema se pune daca a avut-o de la nastere sau daca a inceput acuma sa ii creasca.Tratamente exista ,dar orice exces de hormoni la sugari poate sa ii afecteze dezvoltarea ulterioara.De asta mi-au zis ca o luna o au sub observatie.Iar in tara nu am cum veni asa ca tot ce pot sa fac de aici fac.Ei nu sunt panicosi ca medici dar eu pentru ca e copilul meu orice ma panicheaza ori imi face ganduri rele,dar stiu ca el e puiul meu si o sa se faca bine ,indiferent cum ar fi.
Loreen bine spuns cu legea compensatiei numai cred ca mi-am mutat domiciliu si dumnezeu a uitat sa ma ami compenseze.Nici nu stiu daca mai are rost sa va zis,ca le-a ars dormitorul la parinti mei, ca am o sora venita in tara care face dezastru ca am si o nepoata care ma supara de imi vine sa mor,scum asta cu Mara, juniorul ma enerveaza la culme.Dar am sa ies eu din toate astea si am sa rad cand am sa imi amintesc.
Multumesc ca existati si ca ma ascultati ca sincer tare mai am nevoie de voi cate odata.
Miss Piggy mama lui Mara Augusta(31.05.05)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/adriaanse2000/my_photos
gusta spune:
Si acuma sa va zic de mine
.Sunt cobza nici sa vorbesc numai pot ,febra am avut toata noaptea.Am o gripa nasoala ca raceala nu se mai poate numi.Nasul imi curge ca la robinet am bagat la apstile in mine ca vaca nici eu singura numai stiu ce sa iau.Ma duc sa mai imi fac ceaiuri calde.Nu va faceti grija ca nu ma pune pe mine raceala asta jos sa scapati voi de mine
.
Miss Piggy mama lui Mara Augusta(31.05.05)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/adriaanse2000/my_photos
elisor spune:
Mi-am pierdut mesajul, i-am dat refresh 
Olga reteta mea de spanac: 3 cubulete congelate le pun in lapte (formula sau lapte integral) si cand s-au imprietenit cele 2 amestecuri pun un galbenus crud care se omogenizeaza rapid, un strop de sare, uneori si un strop de catel ras. Asta e tot, simplu, rapid si gustos. Eu mai pun si iaurt ca suntem fan acest aliment si constituie si secretul mancarii fara nazuri.
Maya sta in picioruse, Bianca nu si cade ca o carpa, asa ca voi inceta pentru un timp sa o mai pun sa stea, nu poate deocamdata.
Iuliana wuaw ce de spatiu mi-ai alocat, multumesc pt. sfaturi si cuvintele linistitoare, in mare parte ai dreptate, comparatie fac la modul cum face orice parinte, adik si simplu fapt ca spun cuiva ca Andreas a mers la atatea luni, i-au iesit dintii la x luni, Bianca la y luni, e tot o comparatie chiar daca intentionat sau nu.
Sunt de acord cu tine ce spui, dar cand incep dr. sa te caute incepi si iti pui o multime de intrebari, ca eu de nebuna nu ma duceam ca zau preferam sa stau cu galusca si sa nu mai bat din creanga in creanga pe la usile lor. I-am spus intradevar pediatrei ca Bianca nu se intoarce la 5 luni era asta, ea mi-a dat trimitere la neurolog, apoi i-am spus ca nu sta in picioruse la 7 luni, la fel mi-a dat trimtere, iar neurologul m-a trimis la fizioterapie si de aici a inceput calvarul. Dar mai spun inca o data, daca mie mi-ar fi spus primul doctor la care m-am dus: mai femeie stai pe curul tau isi va da drumul fata cand va vrea asa as fi facut, dar vezi tu ca nici unul nu a zis asta si au inceput sa ma paseze pe la investigatii ca pe o minge de pingpong.
Eu una m-am saturat!!! Nu o mai duc la nici o gimnastica, o sa fac cu ea acasa cat de cat, in rest o las in ritmul ei, nu mai vreau sa aud ca e intarziata cu 2 luni sau cate or fi, vreau sa ma bucur de zambetul ei, de vorbaria pe limba ei, vreau sa ma bucur ca e asa cum e si sa nu ma mai intristez cand vad ca alti bb de seama ei fac ce ea nu face. Vreau sa ma bucur de "puturosenia" ei, ca avem timp si sa fugim. Asa ca pun punct!
Eli + Bianca si Andreas
mygirl spune:
LA MULTI ANI MAMICILOR! SA FITI INCONJURATE DE MULTA DRAGOSTE
!] Distractie placuta celor care petrec astazi
La multi ani sarbatoritelor zilei - Olivia,Bianca Maria si Ana
Gusta, multa sanatate tie si micutei Mara, sa dea Dumnezeu sa va faceti bine cat mai repede
.
Iuliana, am vazut pozele cu fetele tale, sunt atat de dulci...dar ultima poza cum a fost facuta? Ca apar amandoua ca niste domnisoare de aceeasi varsta, tare dragutze. Daca veniti la Constanta abia astept sa ne vedem.
Eli, ma bucur ca esti pe zi ce trece mai optimista
pentru voi. In primavara cand o sa venim iar la Brasov sa vezi ce-o sa se mai alerge fetele![]()
Noi azi asteptam musafire - vin 2 burtici si o cosmeticiana sa ne jumuleasca de primavara, apoi o sa plecam la un suc in oras.Asa ca Alex are asigurata petrecere maxima, pentru ca gravidutzele abia asteapta sa-si faca antrenamentul.
Oana,
de
Alexandra-Elena (18 mai 2005)
Pozele noastre
Danelutza spune:
LA MULTZI ANI DE ZIUA FEMEII ! 

LA MULTI ANI Olivia,Bianca Maria si Ana
Loreen ii dau Isabellei toate verdetzurile, brocoli, bostanei, ca am in gradina, mere, fructe foarte multe, carnitza de pui, iepure, peste, vita, spaghete, de toate, dar nu-s'ce Dumnezeu are de i-au gasit putzin fier. Ii mai dau azi medicamente, daca vomita iar, le arunc.
Elisor raportez: a dormit saracutza asha de rau asta noapte, s-a trezit din ora in ora, dar si asha nu dormeam. Ieri a dormit de trei ori cite o ora, ea care dormea vreo ora toata ziua.
Gusta fa o canitza de vin fiert, sa vezi ce fugeeee raceala, hai ca azi avem voie sa servim si noi... doar sintem sarbatorite 
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Povestea nasterii principesei noastre
Daniela si principesa ISABELLA
(5 iunie 2005)
Poze cu ingerasul lui mami