Superpacientele visatoare si gravidute - dr. Moisa
Raspunsuri - Pagina 9

Amely spune:
Rami, dupa calculul meu, la inceputul lunii aprilie as scapa de CM, deci cam in prima saptamana ar trebui sa ma operez... ca te-ai gandit la mine si iti multumesc ca vrei sa ma sustii, esti o super-fata si meriti tot ce e mai bun!
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi

adelamaria spune:
Multumesc pentru rabdare si explicatii, Oana! Si tie, Amely! Dar mai mult decat orice, va multumecs pentru ca imi dati curaj!
Maine la 9 sunt la spital. Sper ca la pranz sa fiu la birou, sa va spun cum a fost...Am de gand sa iau nurofen forte cu 1/2 ora inainte de procedura, just in case. Sper sa nu fac vreo tampenie...
Cati bani sa dau? 800.000 e subst de contrast. 500.000 la dr. ajunge?
si cate 200.000 la radiolog si asistenta?
Credeti ca e ok? Mama, ce jena o sa-mi fie! n-am dat niciodata bani...Ufff, tampita situatie!
Va pup si mai vorbim!

Amely spune:
Adela, eu la Ranga (care imi pare rau s-o spun, dar e 3 clase SUB Moisica) am lasat 1 milion acum 1 an jumate... Nu ma-njura... Asa intelesesem ca era obiceiul, si m-am conformat
. Ea personal n-a miscat un deget, doar a ridicat telefonul sa anunte radioloaga ca voi cobori pt. HSG, iar la instilatii la fel, mi-a facut intrarea prin tel. Totusi, se pare ca acel tel. a fost de ajuns, caci s-au miscat imediat lucrurile... si iata-ma-s dupa 1 an jumate cu HSG facuta (dar din pacate tot fara bebe...)
Iti tin pumnii, sa-ti iasa un film de pus la panou! si sa nu te doara (pe mine nu m-a durut, doar am simtit asa...ca la ciclu. Mi-au dat inainte nu-sh ce pastila pt. dureri (te si ameteste un pic) + un supozitor scobutil... sau scopantil... cam asa ceva. Dar am inteles ca se poate face si o injectie care iti da o stare ff misto)
iarta-ma, mai glumesc si eu, oricum nu e nimic de speriat, sa stai linistita)
Bafta si pupici!
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi

adelamaria spune:
Aoleoooooooo, Amely, bine ca mi-ai spus, ca ma faceam naibii de ras! De unde sa stiu cat se da sau nu, daca eu la dr. n-am fost niciodata!!!..Tare mersi de info!
Totusi, cu parere de rau si cu toata jena, eu mai mult de 1 mil -1.5 mil. pentru Dr. n-am de unde sa scot......Asta e!...Sper sa nu mi-o ia in nume de rau, da' chiar a picat prost...Si marti ma duc din nou la cabinet...
, deci...alta distractie...
Nu era de ajuns ca ce ni se intampla e profund nedrept, mai si costa de te ustura!...Pe de alta parte, macar sa fie asta singura problema...
Ma scuzati ca am insistat atat, probabil ca alte fete trec prin lucruri mult mai grele sa mai neplacute, dar...ce sa fac? asa sunt...
Va pup pe toate si va multumesc din suflet!
PS. Amely, si eu sunt azi tot in ziua 10 ...parca si tu, nu?

Carmen.cita spune:
Slavmih, asa este, cum spune OANA care ma cunoaste atat de bine
, in perioada asta a lunii folosesc mararul pe post de chanel, de fapt mult mai intens, dimineata, la pranz si seara, dar am inceput cam tarziu luna asta
, abia dupa ce am vazut la eco faptul ca endometrul meu este in prag de corijenta
... am luat si un estrofem, dar nu stiu de ce mi-e asa de frica de el, am ramas eu cu ideea ca pot face fibroame
OANA, cum adica ova-mit din ziua 3 pana in ziua 10? Nu am mai auzit de schema asta de tratament, eu stiu ca se da 5 zile, fie incepand cu ziua 3, fie incepand cu ziua 5... ai gresit tu cand ai scris? Poate ar trebui sa mai intrebi o data... Eu chisturi nu am facut e la ova-mit, dar nici nu am avut niciodata tendinta de a face chisturi...
Amely, ai prins ideea cu clomifenul, mie nu mi-a facut bine deloc... ce se intampla: clomifenul este un inhibator al secretiei de estrogen care are drept efect cresterea FSH (deci are efect indirect, e ca si cum "ar bate saua ca sa priceapa iapa")... inhiband estrogenul, impiedica cresterea endometrului, desi "isi face treaba" dincolo, favorizand dezvoltarea a 3-4 foliculi (in loc de un singur folicul cum am pe ciclu nestimulat). Menogonul in schimb, are efect direct, fiind combinatie de FSH cu LH, nu mai afecteaza cresterea endometrului. Nu stiu de ce se spune 'stimulare usoara' cu clomifen si cu menogon nu... M-ai intrebat daca am facut pana acum stimulare cu menogon, ei bine, nu, dar vreau sa fac... intrebarea pe care am pus-o eu pe site era legata tocmai de inseminare si stimulare cu menogon, in conditiile unor analize in parametrii normali (estradiol, FSH si LH)... sper sa primesc raspunsul pana pe 27 martie, ca sa ma pot apuca de treaba...
Veronici, Bety
, Liliana
, suntem alaturi de voi!
Adela, eu am absentat de la cursul de HSG, drept urmare nu prea stiu ce sfaturi sa-ti dau... am refuzat sa fac aceasta interventie, dar poate intr-un viitor mai mult sau putin indepartat o voi face... Tin pumnii sa iasa excelent!

Carmen.cita spune:
Rami, de ce spui asta, mie mi se pare ca esti o persoana optimista si cu un tonus foarte bun... iar doza de realism mi se pare absolut normala... m-am inselat?
Tabitha, ce vesti mai ai pt noi? Maine dimineata ne spui? Tinem pumnii!
Ingeras

camy062004 spune:
''LA MULTI ANI ''FETE FRUMOASE VA DORESC SI EU DE 8 MARTIE IMPLINIREA TUTUROR DORINTELOR SI UN CALDUROS ''LA MULTI ANI''CARMEN.CITA,ADELAMARIA,MRL,AMELY,INGERASI 26a,TABITHA,M OANA,SLAVMIH
camy

rami 73 spune:
Carmen.cita, draga mea, la capitolul "realism" stau super-beton, poate ca n-ar mai strica sa mai las putin din el, dar deh, mi-a placut matematica la viata mea, asa ca ma pricep mai putin sa fiu... visatoare. Desi zau ca invidiez oamenii care pot fi asa. Cu toate astea, am cantat 8 ani la pian in copilarie si o faceam, chipurile, destul de bine. Si mai cochetam si cu cate o poezie, pe ici pe colo... Din fericire, insa, la mine mai functioneaza si chestia cu " a face haz de necaz "
ceea ce m-a salvat din foarte multe situatii mai putin placute ale vietii mele...
Ca sa revenim la ale noastre, spune-mi, te rog, tu chiar ai obtinut 3-4 foliculi maturi de la stimulare cu clomiphene ? Si daca da, ce doza ai luat ? Iar ovulatia naturala cum e ?
In legatura cu schema data Oanei de catre Moisica, din cate am inteles (si mie mi-a dat aceeasi schema), prefera s-o intinda pe mai multe zile, dar sa micsoreze doza pe zi, nu stiu din ce considerente, dar o avea ea un motiv. Schemele astea de stimulare nu sunt chiar batute in cuie, oricum.
Oana, te astept cu tolba de povesti !
rami

Carmen.cita spune:
Rami, draga mea, eu de exemplu nici nu stiu cum sunt de fapt... o ciudatenie a naturii... mi-au placut stiintele exacte (am facut 2 ani de cibernetica), dar nici cu latura umanista nu eram 'certata' (in special la literatura am fost o eleva de 10... am cantat si la vioara si la pian cativa ani, cat am urmat o scoala de muzica... dar drumul final a fost ales in cele din urma in directia 'finante'. Sunt si visatoare
, dar si realista...
Si acum, sa revin la ale noastre: pe ovulatie naturala am avut intotdeauna un folicul care a eclatat la momentul oportun. La capitolul stimulare, nu am avansat niciodata la mai mult de jumatate de pastila de ova-mit/clostylbegyt timp de 5 zile (3-7 sau 5-9) si efectul a fost 3 sau 4 foliculi care niciodata nu s-au transformat in chisturi. Nu ma plang din punctul asta de vedere, ci am spus mai devreme care e 'buba': endometrul...