Superpacientele visatoare si gravidute - dr. Moisa

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

La multi ani, frumoase doamne, si sa aveti o primavara minunata ca voi!

Eheei, Veronici, eu sper ca nu de la bila ti se trage scumpica, ci de la... Si da, sigur vom sarbatori la anul ziua mamicilor, sau macar a -dutzelor! Se pare ca tu vei deschide valsul!

Carmencita, eu am hotarat ca daca in primele 2-3 luni dupa laparoscopie nu raman, apelez la stimulare... Sa fie impacata constiinta mea ca am incercat tot ceea ce e omeneste posibil... Apropo, tu ai mai facut stimulare cu menogon? sau doar cu clomiphen?

Adelamaria, o fi sau nu adevarat, nu stiu... nu pot sa-ti spun decat ca singurul mod de a afla e investigatia laparoscopica, deci dupa ce ma voi opera o sa stiu daca in cazul meu s-a adeverit presimtirea...
Totusi, nu cred ca endometrioza sa aiba vreo legatura cu HSG, in sensul ca daca e sa fie, e oricum, cu sau fara HSG...

Azi merg la eco, ziua a 10-a... (ce coincidenta, la o zi dupa tine, Carmencita), sper sa se indure ovarul meu drept sa ovuleze, in sfarsit, dupa 3 luni de vacanta. Nu imi fac eu mari vise, mai ales ca luna asta nu am mai luat absolut NIMIC, nici macar o plantuta, cat de mica... dar inima mi-e vesela si toata lumea e a mea!

...asa ca va impart cu darnicie pupici la fel de veseli:

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Oana, Amely, mersi frumos de raspunsuri...Banuiesc ca asa e, asa ar fi logic...daca o ai sa se agraveze...Doamne fereste!
Si daca voi, cu Doctorat la activ in domeniu, imi spuneti ca n-am motive serioase de ingrijorare si ca sunt doar paranoica...eu va cred!
Acum o sun pe dr. Tineti-mi pumnii stransi...
Pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Adela ai de ales intre HSG si laparoscopie, daca doresti sa stii ce este prin burtica.
Fiecare procedura are avantaje si dezavantaje.
HSG-ul e o procedura care dureaza cam 2 ore cu totul, iar laparoscopia cam 2 zile. Prima nu presupune anestezie, a doua presupune.
HSG-ul iti arata doar cum sunt trompele. Se introduce o substanta de contrast si se trage o poza ca la orice radiografie. La mine a fost neplacut cand a introdus aparatele in mine si apoi pret de 15 minute dupa procedura am simtit o durere ca cea de CM. Nu am sangerat, substanta a intrat la fix, pe moment nu am simtit mai nimic, iar poza a fost impecabila.
Laparoscopia iti spune si daca ai sau nu endometrioza, verifica mai amanuntit starea trompelor si a ovarelor si chiar mai si repara daca e cazul. Dar aici vorbim despre o operatie cu anestezie generala.
Daca simti ca ovarele nu sunt tocmai OK, daca ai avut anexite in trecutul tau sau alte boli care duc la afectarea trompelor, daca te stii suspecta de endometrioza (exista suficiente criterii pentru a simti asta), atunci laparoscopia este solutia.
La mine ovarele sunt ceas, nu am avut anexita niciodata, nu simt nici o defectiune a aparatului genital, deci nu am nici cel mai mic motiv sa aleg laparoscopia. E o chestie pe care o femeie o simte, iar eu asta simt deocamdata.
De aceea eu am optat pentru HSG si nu regret nici o secunda.
De multe ori un HSG te trimite direct in laparoscopie, daca pe poza se vad probleme, dar HSG-ul meu m-a trimis acasa si m-a convins sa ma caut prin alte parti.
Desi se considera o metoda veche si barbara, eu as mai face-o fara nici o ezitare.
Aaaaa si e foarte important sa ai analiza de chlamydia facuta. Eu pe vremea cand am facut HSG nu m-a intrebat nimeni de aceasta analiza, norocul meu ca nu posedam vreo infectie de acest gen, care sa se raspandeasca o data cu substanta de contrst.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rami 73 spune:

Oana, cred ca ai luat decizia cea buna ! O stimulare de genul asta, sau chiar si mai puternica, poate, intr-adevar, schimba ceva ! Sa stii ca sunt si eu din ce in ce mai tentata sa imi incerc norocul iar...

Eu inainte de laparo (acum 2 ani) am facut stimulari cu clomiphen la greu (si 6 luni la rand, iar in unele luni 2tb/zi, si vreau sa zic ca aveam endometrul 10-11 fara nici un fel de suport suplimentar), si nu am avut nici cea mai mica problema ! Dar asta era inainte de decorticarea ovariana de la laparo, cand nu prea se maturizau foliculii. Surpriza (neplacuta) am avut-o practic cand am facut stimularea dupa aceasta decorticare, cand ovarele functionau ok si singure. Dar repet, cred ca a fost un cumul de factori...
A, si inca ceva : stimularile ovariene facute cu cap NU DEREGLEAZA, asa cum am tot auzit aici, pe forum. In cel mai rau caz nu obtii efectul scontat, dar nu ramai cu sechele dupa.
Onuta, ai intrebat-o cumva pe Moisica ce o fi fost cu faza aia luteala asa de lunga ??
Asa ca, draguta mea, sunt convinsa ca va fi bine cu stimularea asta, vorba ta, trebuie sa mai facem si noi ceva sa ne ajutam sotiorii.
Sa stii ca si eu am primit exact aceeasi schema de tratament de la Moisica, oricum e destul de blanda, deci stai linistita.

Carmen.cita, de acord cu tine in totalitate ! Uneori sunt de un realism/pesimism care pana si pe mine ma scoate din sarite, asa ca nu uitati, va rog, sa ma trageti de manecuta !
Te si nu uita ca daca perseverezi, cu siguranta vei reusi, sa nu ai nici o indoiala !

Eu, fetelor, sunt deja ziua 2, iar maine intentionez sa donez ceva sange, sa vedem ce mai fac dragii mei de hormoni, ca tare mi s-au mai urcat la cap in ultima vreme...

rami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MRL spune:

LA MULTI ANI PRINTESELOR!
Veronici, sunt cu gandul la tine. Eu sunt sigura ca esti graviduta, refuz sa cred ca este de la bila (nu ai avut niciodata probleme cu ea, nu?) Ai grija de tine si de puiutii mici. Te pup dulce si abia astept ziua de maine sa ne cofirmi bucuria.
Pupiciu pentru toate fetele frumoase

Mergi la inceput

Oana, ca de obicei, te simt pe aceeasi lungime de unda... chiar daca deciziile noastre difera un pic, din motive obiective, ratiunea care le determina este aceeasi!

Da, Adelamaria, si eu daca ar fi sa o iau de la capat, as proceda la fel, adica mai intai as face HSG. In plus, cum le spuneam si fetelor la endometre, mie filmul HSG mi s-a parut foarte edificator, am aflat exact cum este pozitionat uterul meu, cum am trompele, spre ex. am realizat ca trompa mea stanga este ceva mai lunga si mai "sinuoasa" decat dreapta, asta poate fi si explicatia faptului ca am ramas ovuland pe dreapta, avand un drum mai scurt de parcurs... Asta in conditiile in care (atentie!) trompa mea dreapta a iesit la HSG partial infundata! Deci in situatia mea, dezobstructia trompei drepte prin laparoscopie ar putea reprezenta un colac de salvare.
Iar in ceea ce te priveste, sunt linistita ca esti pe maini bune. Moisica stie ce face!

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Rami iti dai seama ca am bombardat-o cu toate necunoscutele mele si a avut raspuns pentru toate intrebarile mele, desi m-am dus peste femeie fara nici o programare, dar cred ca intre noi exista deja o idila........
Sper ca aceasta idila sa capete si un rod cat mai curand..........
Promit sa-ti raspund din stiinta pe care am capatat-o ieri la cursul intensiv cu Moisica, dar acum tre' sa zbor de acasa, am niste urgente de rezolvat.
Vezi ca ma intorc in 2-3-4-5 ore si am si pentru tine o desaga plina cu necunoscute........
MRL, Amely

Mergi la inceput

Rami, Liliana -icei dulcei!

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Va urez un 8 martie minunat, sanatos si plin de bucurii! Sa aveti burtici cat mai repede!

Pupicei, Ingeras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rami 73 spune:

Oana, astept cu interes sa desfaci desaga cu surprize. Poate gasim in ea lucrul cel mai de pret : cheia cu care sa desfacem seiful cu Ca tare greu a mai fost de descifrat pana acum...

Veronici, SUNT SIGURA ca esti gravida ! Ma rog pentru tine sa iasa pozitiv testul de sange de maine !

Amely, tu faci laparo acum, in martie, sau in aprilie ? Ca sa stiu sa te sustin cum se cuvine !

Va pe toate de 8 Martie si va doresc (cum imi doresc si mie) lucrul cel mai de pret : sa deveniti mame !

rami

Mergi la inceput