Analize de tot felul

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Arina21 spune:

Fetelor, vad ca va pricepeti la analize, va rog ajutati-ma si pe mine cu o parere:

Z7:
E2=61.06 pg/ml (12.53-165.5)
PRL=446.5 uIU (127-637)
LH=7.54 mIU/ml (2.4-12.6)
FSH=5.85 mIU/ml (3.5-12.5)

Z14:
E2=155.2 pg/ml (5.10-4250)
LH=17.38 mIU (0.110-198.0)
FSH=7.89mIU (0.110-198)

Z21:
E2=173.4 pg/ml (5.10-4250)
PROG=20.36 ng/ml (0.035-59.00)
PRL=1345uIU/ml (10.10-9900)
LH=8.14 mIU/ml (0.110-198)

Cu toate ca ele se incadreaza, mi se par cam ciudate intervalele. Plus ca eu stiam ca Prolactina nu difera ca volare in fct de perioada ciclului! Voi ce ziceti??

Aa, mai trebuie sa mentionez ca desi am un ciclu la 28 de zile, tocmai luna in care am facut analizele mi-a venit la 26-27 zile (mi-a venit seara, asa ca nu stiu cum sa o iau). Deci analizele de z14 sunt de fapt de z12-13 s.a.m.d

Va multumesc.

O zi minunata,
Arina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Bune si alte tale! Singura ti-ai dat explicatia pt LH-ul cam mic in z 14. Deci esti bine.

Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé

Mergi la inceput

Ale, multumesc mult pentru raspuns. Sper si eu sa fie OK, cu toate ca fir-ar sa fie, incercam de 2 ani jumate si nimic. Si sotul e OK.

Ce mi-a sarit de fapt in ochi la analizele astea a fost PRL, valoarea ei din z21 si mai ales intervalul 'larg' de normalitate. Dar asa o fi...

Cam in jurul carei valori ar trebui sa fie LH-ul in z14 la un ciclu de 28?
SI nici raportul LH/FSH nu prea arata OK. Citisem ca ar trebui sa fie cam 1, iar la mine, nu prea e. Dar nici PCOS nu am.

Prea multe intrebari...asa as vrea sa nu ma intereseze 'chestiuni' de genul asta!

Va pup si o seara buna,
Arina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariee spune:

Ariana, raportul LH - FSH trebuie masurat la Z2-4 pentru un CM de 28 zile!!!!
LA Z7 nu mai calcula degeaba ca nu are rost!!!
Si inca o obs: cand refaci ptrZ2-4 analizele sa le faci cat mai devreme posibil ptr a avea un rezultat bun si sa insisti sa iti dea raspunsul cat mai repede cu putinta: ideal este 6 ore: altfel rezultatele pot fii neconcludente!!!!!
La Z2-4 se masoara: LH, E2 si/sau FSH si Progesteron!!!

La Z21 se adauga Prolactina dar FSH nu mai ai nevoie!!!!

pupiceiiiii

Mergi la inceput

Mariee, merci beaucoup

Bey, da' ce m-am mai chinuit cu raportu' ala, ca nu dadea 1 nicicum!

Dar acum m-am lamurit.

Pupicei si tie si tuturor fetelor din clubul asta din care sper sa iesim cat mai repede!

Arina si o pt fiecare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariee spune:

mey fir-ar sa fie de raport!!!!!! io nu pot sa pricep cum mergeti voi si faceti analize fara sa fie un DR. care sa va dea o trimitere, o lista de analize care tb. facute si cu care sa va prezentati la laborator!!! sa stiti ce analize faceti!!!!

dar... tac ptr ca recunosc ca mi-ar place uneori sa merg la labo. fara sa mai tb. neaparat sa trec p la Dr!!!! Asta e...omul nu e niciodata multumit!!!!

te pup dulce si bafta multa

Mergi la inceput

Mariee, ne adaptam, ne adaptam, ce sa facem?! Intr-adevar avantaj aici e ca cu o pila mica (si chiar fara) poti sa-ti faci ce analize vrei, si dezavantaj e ca poti face analizele cand sau care nu trebuie.
Dar nici ca afara frate (am stat in Anglia si Germania o vreme) ca te apuca bratranetele pana te pun aia sa faci o analiza!!

Hai ca vad eu ce-am facut luna asta, ca am luat MACA de la mine putere si vad ca mi s-a imbunatatit endometrul!!

te pup si bafta multa
Arina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

Fetelor, am facut si eu analize hormonale ( z 14 si z 21). Mi se par in limite normale, in afara de prolactina , care e 43 ng/ml ( valori normale 1-24)...
Am totusi o nedumerire: din intervalele de valori normale, eu am dedus ca estradiolul ar trebui sa fie mai mic la mijlocul fazei luteale( z 21) fata de mijl ciclului( z 14)... la mine e mai mare( desi, repet, se incadreaza in limitele date): z 14: 186, z 21: 219.
La fel , din deductiile mele, progesteronul ar trebui sa creasca... la mine, in z 14 era 18,6, iar in z 21 - 12,4...
Daca se pricepe cineva la aceste raporuri, va rog sa imi ziceti si mie...
Merci!

Poze1Poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

Nu e nimeni care sa ma lamureasca...

Poze1Poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

felicia scumpa...te-as lamuri eu dar m-ai bagat si pe mine in ceata!
Stiu ca PRL nu treb. sa fie mai mare de 25/ 29 si pt. asta se da tratament!Pt. progesteron nush ce sa zic!
Sper sa nu fi zis vreo prostie!

DANY

Mergi la inceput