Analize de tot felul

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura69silk spune:

Pentru putin...Mihavasoiici

Fsh-ul, LH-ul si estradiol-ul se dozeaza in Z2~3 pt. faza foliculara. Pt. faza ovulatorie, LH-ul cam cu 14 zile inainte de data probabila a viitoarei menstre, Z14, in cazul unui ciclu de 28 de zile. La un ciclu de 32Z, ar trebui dozat cam in Z18 (32-14=18). Progesteronul se dozeaza cam cu 7 zile inainte de data probabila a viitoarei menstre, Z21, in cazul unui ciclu de 28 de zile, respectiv in cazul ciclului de 32Z, Z25. In cazul unui ciclu neregulat, este mai greu o dozare corecta. Asteapta sa ti le interpreteze medicul, si cu siguranta, stiind istoricul CM-ului tau, va avea o parere mai competenta.
Mult succes inca o data ! We placut !
Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jaana spune:

Buna fetelor, redeschid subiectul...
De curand am facut analizele hormanale ptr z21 si le-am confruntat cu ale voastre dar vad niste valori total diferite... Si totusi medicul de aici mi-a zis ca sunt ok. In plus, mi se pare prea putine analize comparativ cu ale voastre... pe noi doar pe baza analizelor astea ne-a trimis la ptr urmatoarele 6 luni
Rog fetele care stiu mai multe despre aceste valori sa arunce un ochi si pe ale mele:

hemoglobina: 127
tiroida: 1,8
prolactina: 235 (cica ar fi normal sub 600)
progesteron: 37

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sisly spune:

Buna,

Am si eu o intrebare: Sunt la 5 luni dupa un FIV nereusit si mi-a iesit [red]ESTRADIOLUL 5,10 pg/ml in ziua 3[/red]!!!! Normal este intre 30-120.
In plus LH/FSH = 1,075 ( FSH=8;LH=8,60)

Stiu ca este mai bine un E2 mic decat prea mare , dar chiar atat de mic????

Mai sunt cazuri printre fete cu asemenea valori? Mai ales dupa FIV!!!???

Eu aveam in general E2 mai mic in ziua 3 dar nici chiar asa.
Cilul meu e de 27-28 zile.

Daca are cineva chef sa-mi raspunda sunt numai ochi.....pe calculator.

SISLY

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

quote:
Initial creeata de Tanya

Buna fetelor
Sunt o mai veche aspiranta care va urmareste frecvent dar scrie rar..
am si eu o mare rugaminte la cele care au mai facut analizele astea la medicover si poate sa-mi spuna si mie cam cum stau. Initial am vrut sa fac in ziua 14 si 21, am facut in ziua 14 dar in ziua urmatoare m-au invadat rusii dupa care m-am gandit sa fac si in ziua 4, si urmeaza sa fac si ziua 21.
Ziua 14 am facut asa:
Estradiol 283.6 pmol/L (315-1828)
FSH 7.87 mUl/mL (4.7-21.5)
LH 28.83 mUl/mL (14-95.6)

Ziua 4
FSH 7.11 mUl/mL (3.5-12.5)

Va rog sa ma lamuriti si pe mine ce inseamna, multumesc.

Nu avem dreptul de a consuma fericirea fara a o produce

Tanya

Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariee spune:

quote:
Initial creeata de Tanya

Buna fetelor
Sunt o mai veche aspiranta care va urmareste frecvent dar scrie rar..
am si eu o mare rugaminte la cele care au mai facut analizele astea la medicover si poate sa-mi spuna si mie cam cum stau. Initial am vrut sa fac in ziua 14 si 21, am facut in ziua 14 dar in ziua urmatoare m-au invadat rusii dupa care m-am gandit sa fac si in ziua 4, si urmeaza sa fac si ziua 21.
Ziua 14 am facut asa:
Estradiol 283.6 pmol/L (315-1828)
FSH 7.87 mUl/mL (4.7-21.5)
LH 28.83 mUl/mL (14-95.6)

Ziua 4
FSH 7.11 mUl/mL (3.5-12.5)

Va rog sa ma lamuriti si pe mine ce inseamna, multumesc.

Nu avem dreptul de a consuma fericirea fara a o produce

Tanya

Buna seara Tanya!!!!

prima valoare scrisa este valoarea obt la analiza ta iar in paranteza valorile normale ale hormonului pentru ziua in care ai facut analiza!!!!

la tine se incadreaza la ceea ce este intre paranteze, esci analizele sunt ok!!!!

pupicei

Mergi la inceput

Autor: georg
Subiect: analize medicale
Trimis la: 31/07/2006 01:33:46

Buna
as dori cine ma poate lamuri doctorita pe care o am mi-a facut trimitere pentru analize ea zice ca sunt corecte dar eu nu prea am incredere
Analizele le-am facut in data de 13 iunie dar ovulatia am avut-o in 19 iunie iar menstruatia in 31 mai. Doctorita nu mi-a zis ca trebuie sa o fac in anumite zile am aflat asta dupa ce am citit pe forum. Analizele au iesit asa:
TSH 2,420
Ferritina 93
Prolactina 19,1
LH 79,8
FSH 12,2
mai apare aici faza foliculara ovulatorie dar astea chiar nu stiu ce sunt
Merci

Raspunsuri:
--------------------------------------------------------------------------------

Autor: danyalo
Raspuns la: 31/07/2006 09:19:38
georg
Nu-mi dau cu parerea decat la 2 dintre rezultate. Poate si la al treilea dar...nu sunt sigura...
Analizele facute de tine sunt dupa cate calculez eu pt. ziua a 14-a deci mijl. ciclului pt. unul normal de 28 zile.Valorile Fsh si Lh par normale! Prolactina mi se pare buna... dar nu am niste limite clare...Pt. celelate nu ma pronunt ca nu le-am facut! Ferritina? nici nu am auzit de ea! sau poate o cunoastem sub alta denumire!
DANY

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubuleana spune:

va rog mult, imi puteti interpreta si mie analizele hormonale facute in Z14:

Estradiol: 269
Valori normale:
faza foliculara: 39-189
mijlocul ciclului: 94 508
faza luteala: 48-309
menopauza: <41

FSH: 8.91
Valori normale:
faza foliculara: 4-13
mijlocul ciclului: 5-22
faza luteala: 2-13
menopauza: 20-138

LH: 45.59
Valori normale:
faza foliculara: 1-18
mijlocul ciclului: 24-105
faza luteala: 0,4-20
menopauza: 15-62

mie mi se pare ca sunt toate in limite normale, eu fiind la mijlocul ciclului, Z14, iar CM meu e de 28-30 zile
nu mai am rabdare pana in Z21 cand voi face celelalte dozari...caci atunci voi avea si interpretarea dr

va rog, imi raspundeti?

bubuleana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariee spune:

bubu, sunt bune precum spui si tu!!!

pentru Z21 nu mai face FSH ca nu e important decat la Z2-3 pentru masurarea rez ovariene, cere la Z21 progesteron, prolactina, LH si estradiol!!!!

pupicei si bafta

Mergi la inceput

Si io zic bune! Sa le stapinesti sanatoasa.

Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubuleana spune:

Mariee, Ale: multumesc

pai eu fac ce mi-a dat dl. prof Ancar sa fac inca din aprilie mi-a dat sa fac in Z21: estradiol, progesteron si prolactina si eu sunt fff ascultatoare

bubuleana

Mergi la inceput