Postul Mare-sa-l tinem impreuna
Raspunsuri - Pagina 7
nora2005 spune:
Si eu sunt ok si cu postul la...zi, pe toate structurile. Ma simt foarte bine. Azi mi-am facut orez integral cu ciuperci, si a iesit f.bun. E prima data cind il folosesc, pentru ca eu vreau sa si slabesc, sunt la dieta, adica. Acum cautam retete pentru prepararea cit mai gustoasa a boabelor de soia, ca m-am saturat de preparatele din magazin. Din cauza adaosurilor si -mai ales- a amidonului, mai mult ingrasa. Am mincat azi 4 cirnati vegetali, 2 la o masa, doi la o masa (tin dieta din 2 in doua ore) si si acum ma simt plina, umflata
. Cine ma ajuta cu idei?
Nora
irina.c. spune:
Megbeng simie imi aduce foarte multa bucurie postul.Dar multa atentie,ca parca vad ca indata o sa navaleasca ispitele peste noi,ca asa-i in post![]()
Daniela,Doamne ajuta pentru spovedit!Ca pana la urma asta e scopul postului,de a ne duce la pocainta,la spovedanie curata.Cel mai bine e sa mergem in primele saptamani la spovedit,ca dupa aceea e foarte aglomerat,slujbele sunt mai lung si mai grele,preotii sunt mai obositi...Nora,eu m-am reprofilat pe linte si naut,sunt mult mai bune la gust decat soia.Chiar acum am facut un drob de linte,a iesit foarte bun.Si pateu tot din linte fac.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
andora spune:
Cum va mai descurcati fetelor cu sufletelul? Eu incerc si sper sa reusesc sa nu ma supar nici o secunda pe Dumnezeu ca permite tragedii gen AndreeaC, Robert, L. Stoica..
.. iar cand sunt implicati copii chiarnu vad rostul.. dar sunt foaaaaaaarte constienta ca El le aranjeaza pe toate ca sa iasa bine la final si nu vreau sa pacatuiesc invinuindu'L. Offf si e tare greu...... in si in afara postului.
Va pup si va doresc un 10 martie sfant 

Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes - Carl G. Jung www.andora.bravehost.com/" target="_blank">
site,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64304&whichpage=2" target="_blank">nunta,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">nasterea 

irina.c. spune:
10 martie 06-ziua a 5 aBuna dimineata dragelor,va doresc o zi minunata azi!Eu sunt la cafeluta acum.Desi mi-am propus a postesc miercuri si vineri post negru pana la 12,e greeeuuu fara cafeluta.In schimb voi incerca sa nu mananc nimic(o iau si eu cu incetul
)Andora,ma gandeam si eu aseara la mortile acestea neasteptate.Ce diferenta intre AndreeaC si Laura- in sensul ca macar Andreea era spovedita,poate si impartasita-deci cat de cat pregatita pentru intalnirea cu Dreptul Judecator.Desi nu stiu cine poate zice ca e chiar pregatit sa moara,caci si sfintii tremura pentru pacatele lor...Dar nadajduim si noi la mila lui Dumnezeu...Asta e,sa ne lucram mantuirea cu frica si cutremur,cum zice Sf. Scriptura,ca nu stim ziua,nu stim ceasul...Sa ne dea Dumnezeu tuturor sfarsit crestinesc,in pace,neanfruntat,si raspuns bun la infricosatoarea judecata a lui Hristos...
Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
Kia spune:
Buna fetele,
Ma alatur si eu grupului vostru. Si eu tin de vreo 4 ani toate posturile. M-ar interesa daca puteti sa imi spune-ti si mie cum gatiti lintea si nautul. La mine e o problema cu mancarea de post, caci sotul meu (care tine si el tot postul) nu poate manca fasole, mazare, spanac din cauza unor probleme de sanatate.
Produsele de soia nu prea ma incanta, caci pun in ele tot felul de E-uri. Poate daca as cumpara boabe si as gati, ar fi ceva, dar nu stiu cum sa o prepar
Doamne ajuta,
Alina
Irina_Claudia spune:
Doamne ajuta fetelor postitoare!
Irina cum ai facut drobul de linte? Eu am avut probleme cu lintea ca lasa multe cojite, cum ai scapat de ele?
Va trimit si eu 3 retete manastiresti:
Supă de fasole uscată
400 gr fasole uscată, 2 morcovi, 2 rădăcini de pătrunjel, 1 telină, sare, 4 foi de dafin, 1 vârf de cutit de bicarbonat.
Fasolea se alege si se spală bine si se pune în apă rece cu o zi inainte de a fi preparată. Apoi se fierbe în 3 ape, iar în ultima apă se pune bicarbonatul de sodiu. Se strecoară, se adaugă apă fiartă, zarzavatul tăiat si sare. Când este aproape fiartă se pun si foile de dafin.
Salată de cartofi cu sfeclă rosie
600 gr cartofi, 1 sfeclă roșie, 200 gr mazăre fiartă (din conservă), 100 gr măsline, pătrunjel, sare, piper.
Cartofii se spală si se fierb în coajă, apoi se curătă si se taie felii. Sfecla se spală si se coace, se taie bucăti si se adaugă la compozitia obtinută din cartofi si mazăre. Se potriveste de sare si piper si se ornează cu măsline si frunze de pătrunjel.
Mere la cuptor
1 kg mere, 300 gr zahăr pudră, scortisoară pisată, dulceată.
Merele se spală, se curătă cotorul si în locul lui se introduce dulceată, se asază în tavă si se dau la cuptor.
Când merele sunt coapte, se scote tava, se lasă să se răcească putin si se presară deasupra lor zahăr pudră amestecat cu scortisoară.
Un post binecuvantat in continuare!
POZE
Irina + ingerasul Ioana
(4 ani)
Tzuni spune:
Buna dimineata!
Sunt pe baricade, alaturi de voi
.
Sper sa am o zi frumoasa si, mai ales, linistita!
Doamne ajuta-ma!
Tzuni
mic si drag si scump si grasunel
Gabrielama spune:
Buna dimineata!
sunt aici, cu voi. Sa aveti o zi de vineri luminoasa si un sfarsit de saptamana cat mai cald si mai frumos!
Pentru fetele care vor sa manance produse de soia (care este foarte sanatoasa), va recomand produsele si soia de la magazinul Naturalia de pe Calea Floreasca, produse ce sunt facute din soia ecologica si fara chimicale.
Gabi
carolinah spune:
Noi mancam produse de soia numai de la Inedit. Sunt din soia nemodificata genetic si fara E-uri. Si gustoase...
Sa ne ajute Dumnezeu in tot ceea ce facem!
lina, cu Alina (12.11.02) si Ana (9.05.05)
megbeng spune:
sunt si eu langa voi, desi foarte, foarte trista de tragedia de aseara, in care au murit Laura Stoica si logodnicul ei.

si desi pare nedrept de multe ori, pentru noi, restul , viata merge mai departe....
aseara am facut niste paste de orez cu un sos preparat de sotul meu (sotz pe care cu ocazia postului il iubesc tot mai mult-chiar daca el nu posteste, e langa mine 100%)...sosul asta se face asa: in uleiul incins (noi folosim de masline, ca e cel mai sanatos)se caleste ceapa putin, apoi se adauga usturoiul tocat marunt de tot, masline feliate si rosii..se mai adauga sare si ceva condimente (ierburi-busuioc, oregano, dupa preferinte)...prepararea pe foc dureaza maxim 10 minute..apoi se amesteca sosul cu pastele si iese o mancare delicioasa
suntem in continuare foarte, foarte cuminti
si ne petrecem serile stand unul in bratele celuilalt si multumindu-i in gand lui Dumnezeu ca "ne-a gasit" si ne-a daruit puterea de a ne iubi atat de mult
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)