Postul Mare-sa-l tinem impreuna

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by Irina_Claudia

Doamne ajuta fetelor postitoare!Irina cum ai facut drobul de linte? Eu am avut probleme cu lintea ca lasa multe cojite, cum ai scapat de ele?
Drob de linte1 cana de linte-se inmoaie 2-3 ore si se fierbe
2 cartofi rasi pe razatoarea mica
2-3 cepe tocate si calite in ulei
1-2 morcovi rasi pe razatoarea mica
marar,patrunjel,ceapa verde -tocate
2 felii de paine inmuiate in apa si stoarse bine
2-3 catei de usturoi zdrobiti
sare,piper,boia dulce -dupa gust
1 -2 lingurite de bulionToate ingredientele se amesteca bine(eu le-am bagat la mixer),dar sa nu se faca pasta,ci sa ramana bucatele.Se pune compozitia intr-o tava(de chec am folosit eu) unsa cu margarina,e pun si deasupra 2-3 bucatele de margarina si se da la cuptor 40-45 min la 170 grade.
Reteta a avut mare succes,ca a luat sotzul cu el la servici azi si m-a sunat ca toata lumea vroia sa stie cum se face.Am servit drobul cu salata de paste si legume alaturi(am postat reteta ieri,parca).
N-am avut probleme cu cojitele de la linte,ca am cumparat din asta produsa de arabi si era cu foarte putine coji(am luat de jos de la Unirea).Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Irinuco,vino sa te pup pentru reteta asta de drob.Ma duc sa o articulez in bucatarie si iti spun cum a iesit.
Post cu spor,

Joanna

"Fasting means controlling the power of fire and closing the mouths of lions."

St. Basil the Great.

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Eu am facut ieri spaghete cu ciuperci (miam miam) si azi musaca de cartofi cu soia ...
Cred ca in post se mananca mai mult... n-am mai putut nici macar sa ling oala de mancare, era curata inainte de a ma trezi eu, asta apropo de gatitul pentru o saptamana...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_daneza spune:

Si eu pe baricade.

Cu soia nu am impac deloc, mi-am cumparat in postul Craciunului tot felul de preparate , carnati, cremwursti, chiftelute - astea cat de cat au mai fost comestibile .Imi place in schimb tofu .
Aseara mi-am facut niste cartofi taranesti : am fiert cartofii in coaja, apoi i-am curatat si i-am pasat putin.Am calit apoi in putin ulei de masline , 2 cepe mari taiate pestisori, am adugata cartofii , apoi condimente.I-am asortat cu rosii si salata verde...Si AZI LA PRANZ TOT ASTA AM MANCAT.Si multe fructe : mere, portocale, mandarine, banane( numai dimineata).

Asta seara sau maine vreau sa fac sarmale de post cu orez , ciuperci, morcovi si o ciorba de fasole uscata.

Dany

'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana-Maria21 spune:

Deabia a inceput postul...deocamdata nu imi este greu cu mancarea dar cu gandurile si cu .....Ma enervez repede din orice...E greu.Nu stiu ce sa mai fac.
Si mai vroiam sa va intreb...am voie sa ascult muzica?

invidia dezleaga limbile oamenilor asa cum admiratia le amuteste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

Vin si eu alturi de voi macar sa va salut ca oricum ma folosesc de postarile voastre.
Irinac, deja am facut pate de linte Si ai dreptate,ispitele vin foarte usor. In seara asta eram tare mandra de mine, gandindu-ma in sinea mea ce usor imi e sa postesc. Uite de ce nu mananc, de aia n-as mai minca, imi ziceam. Dar nici nu mi-am dus gandul pana la capat ca mi sa facu deodata rau si vazui cateva stelute. Si am trecut repede la masa sa ma smeresc un pic.

Va atrag si voua atentia cu acest subiect http://www.hagiasophiablog.com/. Probabil ca sunteti de acord. Nu ramane decat sa semnati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

buna seara fetele!
scuze de absenta, motive intemeiate.
va multumesc tare mult de raspunsuri.
irinuca, m-ai innebunit cu lintea asta. miine caut si eu. si ce retete ai! super!
io sunt mai pacatoasa, cum va spuneam si nu postesc decit miercurea si vinerea

alexa & fam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Da Irinuco,super drobul.Multumesc frumos.
Si eu va citesc tot mereu chiar daca nu postez.
Se spune ca celui caruia in post ii e foame nu tine post.Eu stiu ca in post injumatatim portia de papa iar diferenta este umpluta cu rugaciune.Asa ,ca sa ne hranim si cu nn Cuvantul.
Dar pana a ajunge aici nu e asa usor.Ideea e sa adaugam putin mai multa rugaciune .
Irinuca cu trupa tu stii ca avem in calea de mijloc ortodoxia si ca extremitatile sunt ale altcuiva.Gata,ma iertati,
Post cu spor si folos,

Joanna

"Fasting means controlling the power of fire and closing the mouths of lions."

St. Basil the Great.

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

11 martie 06- ziua a 6 aBuna dimineata,dragelor!Sunt terminata in dimineata asta, vad ca nu curge apa deloc si n-am cu ce sa-mi fac cafeaua si sa pun lintea pentru pateu la fiert (am fost in selgros si mi-am facut aprovizionarea).
Azi vreau sa fac pateu,ca sa fie pentru dimineata si seara,o mancarica de legume cu falafel(chiftelute din naut) si salata de varza-pentru pranz,iar ca desert-salam de biscuiti.

Joanna,asa e ,in post trebuie sa mancam mai putin si sa ne rugam mai mult.Eu mi-am propus sa merg la slujbe mai des in postul asta,la acatist,la paraclis,la maslu,la vecernie si desigur la Sf. Liturghie.Saptamana trecuta am ajuns doar la prima zi din canon.Poate ajung diseara la vecernie.
Va pupic si va doresc o zi frumoasa!Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Mergi la inceput

12 martie 06- ziua a 7 a
Prima duminica a Postului Mare-Duminica Ortodoxiei
Buna dimineata,dragelor!Va doresc o zi frumoasa!www.credo.ro/Duminica-Ortodoxiei.php" target="_blank">Predici la Duminica Ortodoxiei
Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Mergi la inceput