Postul Mare-sa-l tinem impreuna

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

LMA! mamici
nu stiu altii cum sunt, dar eu ...
la mine, cum va spuneam, nu mincarea e o problema, ci sufletul. nu stiu cum sa fac sa fiu mai calma, mai buna.
noi vb aici de post asa ca nu ne vedem, dar eu nu cred ca e f, nu stiu cum sa spun, sa ne laudam ca tinem post. nu-i sufar pe cei care intreaba in stinga si dreapta tu tii post, tu tii post? postul e pt suflet si apoi pt trup. nu trebuie sa ne laudam sau sa-i ocarim pe cei care tin sau nu postul. ori sunt eu dusa?
hai ca am facut o "varza"!

alexa & fam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

quote:
Originally posted by alexa si mami

LMA! mamici
nu stiu altii cum sunt, dar eu ...
la mine, cum va spuneam, nu mincarea e o problema, ci sufletul. nu stiu cum sa fac sa fiu mai calma, mai buna.
noi vb aici de post asa ca nu ne vedem, dar eu nu cred ca e f, nu stiu cum sa spun, sa ne laudam ca tinem post. nu-i sufar pe cei care intreaba in stinga si dreapta tu tii post, tu tii post? postul e pt suflet si apoi pt trup. nu trebuie sa ne laudam sau sa-i ocarim pe cei care tin sau nu postul. ori sunt eu dusa?
hai ca am facut o "varza"!
Postul e ce scoti pe gura nu ce bagi in gura!!!
Alinaaaa!!!

alexa & fam

corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

da, pai stie doar forumul asta si sotul meu ca postesc..ma rog, a fost o faza jenanta azi la scoala, ca am refuzat o bombonica de cioco, si fetele au remarcat imediat"aaa...postesti? wow! da de ce? bravo, a, eu nu pot! si cat postesti? da chiar nu mananci nici oua, lapte?!"...UF!
aici intr-adevar, e alta treaba.
intrebare: maine cum faceti cu mucenicii? ca eu mancam in fiecare an...exista si variante de mucenici de post? ca as vrea sa mananc asa, de dragul traditiei..oare gasesc in oras de cumparat? da din aia, ca la mama acasa, in bucovina..mucenici din aluat, cu nuca pe deasupra, nu din aia mici si fierti...

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Noapte buna fetelor am intrat sa va zic si eu si as va multumesc pt retete....
Alina ai maaare dreptate cu pacatul laudei ca tii post, sa consideram insa ca nu ne laudam ci ca ne ajutam una pe alta sa tinem post, asta ar fi chiar un lucru bun. Pe mine una ma ajuta fetele sa stiu ca mai tine si altcineva mperuna cu mine. Vad postul acesta ca pe o calatorie la capatul careia sper sa ajungem cu toatele si sa nu avem naufragiati.. Si sunt tare sigura ca voi avea nevoie de ajutorul vostru curand mai ales in ceea ce priveste partea intima na c-am zis-o
Megbeng eu chiar azi am luat mucenici moldovenesti (asa se numesc) de la Angst, sunt doi la o punga dar am gustat acum si nu seamana deloc cu ce face socrella... care-i de langa BT-IS.
Mda.... deja e sarbatoare asa ca nu mai bantui mult si fug la nani. Va pupacesc si va doresc..hihihi, stiti jocul acela din copilarie, "re-zis-tenta, pace si cadenta"

Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes - Carl G. Jung www.andora.bravehost.com/" target="_blank">
site,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64304&whichpage=2" target="_blank">nunta,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">nasterea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Buna dimineata!

[red]9 martie, ziua a 4-a de post[/red]

Sa aveti o zi plina de luminia si sufletul usor.

Megbeng, mucenicii aia cu zeama sunt de post; din cei "moldovenesti" - adica cei ca niste painisoare, in forma de opturi, se gasesc si de post. Eu am luat de la Ana si sunt deliciosi (sper ca nu se considera reclama).

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Buna dimineata,fetelor!Eu am facut mucenici moldovenesti de post aseara,dupa o reteta gasita aici pe forum.Au iesit deliciosi,desi la aspect nu sunt prea grozavi.E prima data cand fac si opturile de aluat n-au iesit prea egale.
Mami de Alexa,cum zic si fetele,aici nu ne laudam ca tinem post,ci ne ajutam una pe alta ca sa ducem cu bine la capat aceasta minunata calatorie.O invatatura despre post pe care o stiu de la un duhovnic este ca trebuie sa tinem secret postul pe care il tinem noi in afara celor randuite de Biserica(de exemplu,postul pe care unii il tin lunea),dar cand e vorba de posturile randuite,nu trebuie sa tinem ascuns ca postim,fiindca asta e o datorie,o obligatie a crestinului pe care ar trebui s-o indeplineasca orisicine isi zice ortodox.Deci nu e nimic de lauda aici,ci facem doar ceea ce e normal sa faca un ortodox.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Buna dimineata!

Da, nici eu nu consider ca aici "ne laudam" ca tinem postul! Este un grup de sprijin reciproc. Atat. Si e de mare folos, spun eu!

Eu sunt trista pt ca aseara, luata de valul unor intamplari urate, m-am lasat antrenata intr-o cearta, apoi am plans, am visat urat... Of, nu e bine! Sunt si azi marcata de situatia de ieri, dar incerc sa-mi revin. M-am rugat pentru liniste.

O zi frumoasa!

Tzuni mic si drag si scump si grasunel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Eu nu ma laud ca tin post, dar nici nu tin secret. Adica mananc impreuna cu colegii de serviciu de la o firma de catering, am fost cu ei la restaurant etc, nu pot sa tin secret. Plus ca eu cred ca pe multi din jurul nostru ii incurajeaza sa faca si ei la fel faptul ca vad ca se poate. De exemplu, in postul Craciunului au tinut ultima saptamana 5 dintre colegii cu care eu mananc zilnic la masa. Evident, nu pt ca am postit eu, ci fiindca i-a ajutat Dumnezeu si i-a iluminat. Dar probabil ca s-au simtit incurajati sa incerce, cred eu.

Eu nu condamn pe nimeni ca nu o face. Ar fi si culmea, eu, ultimul pacatos, care mi-am batut joc de maica-mea ani de zile ca isi face cruce inainte de a manca...

Ma simt destul de prost ca am fost la masa de 8 martie cu colegii, si, desi am postit dpdv mancare, m-am simtit cam bine, asta ca sa nu spun ca m-am distrat bine...

lina, cu Alina (12.11.02) si Ana (9.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

o sa imi permit sa dau un copy-paste unui citat pus pe forum de GANDACELU nostru scump :
"In Post nu trebuie sa fim posomorati, inchisi in noi. Cine simte Postul ca pe o povara, ca pe ceva impus din afara, nu a inteles ce e postul si nu e ortodox, pentru ca Biserica Ortodoxa este o Biserica ascetica !"

desi mi-e destul de jena sa o recunosc..e prima data cand postesc cu adevarat...prima data (si am mai tinut posturi pana acum) cand simt nu apasare, nu restrictii, ci o imensa bucurie..simt ca ,intr-adevar, Dumnezeu mi-a dat puterea sa tin postul acesta cu sufletul deschis si bucuros..nu imi face cu ochiul nici un aliment care nu e de post, si chiar daca nu am facut (inca) dragoste in postul asta, am descoperit cat de frumoase sunt serile in care stau in bratele sotului meu, ne povestim una-alta, ne alintam si facem planuri despre bebele pe care ni-l dorim ATAT de mult, imediat dupa post.

p.s. ..ca tot veni vorba de gandacelu..de cate ori ii vad postarile mi se declanseaza, reflex, amintirea povestii nasterii lui ioachim, pe care am citit-o de cel putin 3 ori si am ras si plans cu lacrimi de fiecare data

irina, felicitari, inca o data pentru ideea topicului asta...pe mine una ma ajuta enorm, chiar daca de data asta am motivatia interioara foarte, foarte puternica..e un grup de suport perfect!

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_daneza spune:

Buna seara !

Si eu mi-am propus sa tin tot postul , si sper ca D-zeu ma va ajuta.Nu m-i se pare greu d.p.d.v alimentar, nici trupesc ..ca sunt intr-o abstinenta ( mai mult sau mai putin -impusa , sau ca asa este ) .....mai greu este cu gandurile ...mai ales cand esti la servici, si unde mai apar divergente , probleme si fara sa vrei te incarci negativ.
Simt si o liniste sufletesca, imi pare rau ca nu prea am cum sa ajung la biserica decat duminica...dar voi incerca ...

Am tinut si Postul Craciunului , dar fara sa ajung sa ma spovedesc si impartasesc.De data ac. mi-am propus as ajung dupa primele 2-3 saptamani de post ..

Doamne ajuta!

Dany

'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"

Mergi la inceput