La France (50)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

bonsoir les filles
am venit si noi din romania, a fost super frumos dar cam scurt. ne-am descurcat foarte bine chiar daca am fost doar io cu pitica, in avion au smotocit-o stewardesele in rest a dormit bustean

Din pacate acuma suntem pe ultima suta de metrii de stat in "tête à tête", de luni incep serviciul , piticania are venerabila varstade 5 luni jumate...
Asa ca Lili, io pot sa-ti zic despre mica mea experientza cu modurile de garda:
1. Cresele au fost prima optiune dar ne-au refuzat pe motiv de lipsa de locuri pentru bebei mici, mici. La fiecare 3 luni se face un consiliu la primarie si se decide atribuirea locurilor... nu se stie pe ce criterii. Am auzit ca trebe sa ai o pila la primar sau... mult noroc. cresa costa 10% din venitul familiei.
2. Asistantele maternale: noi n-am gasit disponbile in imediata vecinatate. Doar una singura cica avea un loc insa mi s-a parut cam dubioasa. Nu am vrut sa cautam la distante mai mari pentru ca aici transportul poate fi o problema (trebuie luate in calcul grevele, bushoanele etc)
3. o nounou la domiciliu pentru un singur copil e o alegere foarte scumpa: trebuie platita cu (cel putin) salariul minim pe economie + "charge"-le aferente pe care orice emoployeur e plateste la stat (somaj, asigurari sociale etc). In total, pentru timp complet 5zile/sapt. /8 ore/zi suma se ridica la vreo 1600€/luna! E adevarat ca jumate din banii astia se recupereaza anul urmator prin scaderea impozitului dar totusi pana anul viitor mai e...
4. pana la urma noi am ales 'garde partagée', am inceput chiar de azi. Am gasit (pe internet, pe situl 'bebe-anonce.com') o familie in vecini care dispune de un baietel si de o nounou pe care au fost de acord s-o partajeze. O zi la noi cu amandoi copiii, o zi la ei.Tocmai am facut contractul, ii garantam SMIC-ul pentru orarul 9-17h de marti pana vineri urmand ca lunea si ceea ce depaseste ora 17h00 sa fie platite cu ora (cu SMIC/ora de 6.81€ net). La aceasta suma se adauga taxele aferente pe care ti le preleveaza CAF-ul la fiecare 3 luni. In total se va ajunge la vreo 800€/luna/familie. Ma gandesc sa lucrez doar 4 zile pe saptamana, doar doar se mai ieftineste factura

blinky... NU la Doina, e sub orice critica si ca mancare si (mai ales) ca servicii. Nu mai stiu alte restaurante romanesti (era inca unul f. bun, Le Beau Danube, dar s-a inchis). Mai bine ii duci pe rue de Rosiers, sunt restaurante evreiesti dar cu specialitati din europa de est, gasesti si mititei si salata de vinete si placinte si cozonaci si multe alte bunatatzuri

arcenceil bine ai venit!

Acuma am si io o intrebare:
nadine, Otilia si celelalte care aveti fetitze cochete, le-ati facut gauri in urechiusi? la ce varsta? unde? cum au suportat 'operatiunea'?

Si ca tot adusei vorba, ia sa ne mai laudam si noi cu funditze roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arcenciel spune:

Doruletz, pozele Alexandrei sunt superbe! Bineinteles si subiectul e unul deosebit. Eu visam la rochite si fundite, dar am aflat ca bb-ul meu va avea "quiqui". Asa ca lasam rochitele pe alta data

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns redi spune:

Buna ziua la toate si va multumesc de primire !
Imi pare bine ca am vecine asa de aproape.Si mai mult pentru baietelul meu care sufera enorm de lipsa copilasilor care vorbesc si romaneste.Voi ati observat tristetea asta la copiii vostri ?
Eu ,din cauza asta ,am facut o pauza de la maternelle si am plecat cu el in Romania .Acum e mai bine ,mai bucuros si jucaus ,decat era aici.Si nu mai vorbesc de zapada ,are o placere deosebita sa se joace afara ,in curte la bunici.Aici nu-l mai atragea aproape nici o activitate ,doar PS 2 si desenele animate .
Dar ma gandesc ce ma fac cand il voi aduce inapoi acasa ?
Aveti idei de ceva activitati pentru un copil de trei ani ,aproape de Versailles ? S-au ,mai bine zis : ce fac copiii vostri cand nu merg la cresa sau la scoala ?
Sincera sa fiu sunt un pic dezamagita ca nu prea am ce sa-i ofer in afara de parcuri ,square ,centre ...,mult beton as zice.
Sper sa ma intelege-ti ,dar acum ma gandesc doar la asta .
Mie -mi place stilul de viata de aici dar nu-s sigura ca el se simte asa de bine ca mine.Fac drumuri Franta Romania si inapoi numai pentru asta si el suporta bine calatoria gandindu-se mereu la bunici.
Poate ati trecut prin astea si-mi spune-ti si mie cum .
Pe curand ,Redi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Bine ai revenit acasa, Doruletz ! Sper ca mica vacanta ti-a facut bine, lasand la o parte unele dezamagiri. Piticuta ta e o frumoasa, in roz sau in mai putin roz, cu fundite sau fara !
Bun venit si noilor fete ! Sper sa va placa aici si sa gasiti romani si romance de toata isprava aproape de voi.
Corina, felicitari pentru cursuri ! Si sanatate multa, multa Annei.
Pe toate celelalte va pup la gramada.
Ma intreb pe unde isi fac veacul Chatonel si Sibylle.
Chatonel, asteptai intr-un timp o veste la drum de seara, a venit, sau inca o mai astepti…
Eu astept … primavara. Cica ar fi inceput ieri, n-am auzit-o venind.

.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadine2004 spune:

Bonjurica!

Doruletz, vazui pozele, frumoasa Alex e o dulceata! Vad ca are si ochi albastri, ca si Anaisa mea,care seamana cu bunica ei la ochi, iar in rest cu mine cand eram mica. Cercelusi nu am pus si asta pt ca aici nu poti sa faci decat de la 2 ani. Asteptam sa mergem in Ro sa ii fac undeva la spital.

Bun venit fetele! Arcenciel, lasa ca si baietel e bine, sa vezi ce o sa te mai uiti dupa papioane si cravate:)! Cate saptamani ai?

Lu, cred ca Sibylle asteapta seara sa ne dea vestea cea mare!
Hai mai Sib, mai, ca eu abia astept!!!
Dar Aura ce mai face?

Lili, o halte-garderie nu ai pe langa tine?

Noi azi facem 7 luni! Nu-mi vine sa cred ce repede a trecut si luna asta! Si ca sa vad ce mare a crescut, fata mea a dormit de aseara de la 9 pana azi la 7, pt prima data asa mult!

Pupici

Nadia si dragostea ei, Anaïs Alexia( 21 AUGUST 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nadvin53/my_photos
http://www.picturetrail.com/anaisalexia
http://www.dropshots.com/nadvin2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Pe-aci, sint, Lu, chiar ma-ntrebam pe unde mai umbli tu, ca te-ai facut cam rara la vedere
Sinon, vestea fuse si se duse, da' arunca cu niste soare pe la mine-n gradina si scoasa-n lumina trandafirul pe care-l cultiv pe-aci, de citiva ani :)
Si e o zi frumoasa de primavara aici, asa ca o sa ma duc sa ma plimbaresc pi shentru.
Curcubeule (sau curcubal, cum zice Motanu :) ) bine venisi; io-s aci, la T-lse. Tu pe unde esti, mai exact?

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arcenciel spune:

Buna Chatonel!
Am vazut ca esti la Toulouse, fiindca dand o cautare pe Google cu "telemea, Toulouse" mi-a iesit un topic din forum...
Asta era pe vremea cand aveam pofte... eu si barbata-meu, care dupa 6 ani in Romania are pofte... romanesti. Pana una alta am primit telemea di n Romania Dar ma intreb daca am vreo sansa sa gasesc ceva specialitati romanesti pin zona... Ca sa mai schimbam nitel de foie-gras
Eu stau la vreo 50 km de Toulouse, in Gers, la Samatan... capitala foie-gras-ului. Liniste cat cuprinde ...
O alta intrebare: ai fost la biserica romaneasca din Toulouse?
Astept vesti, merci...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Telemea, unde, unde?!! Arcenciel, cum ai primit telemeaua? ca io tocmai sunt disperata ca nu mai pot ai mei sa puna pachet cu mancare, cica ne cauta astia si in fund din cauza de gripa.

Dupa cum va spuneam am strans si noi cativa banuti pe care ne-am gandit cuminte sa-i punem la banca. Dupa ce m-am lamurit cu dobanda m-am razgandit si mi-a traznit ideea geniala de a face o investitie. Si ca orice roman caruia nu i-a dat inca nimeni mintea de pe urma, mi s-a pus pata sa schimbam masina. Doar ce am cumparat-o de 6 luni si deja io ii pusesem gand rau. Barbatu', saracu, mai cu capul pe umeri a incercat sa ma lamureasca de ce nu e cazul sa aruncam banii cand masina merge bine mersi. Da' io nu pricepeam si pace. M-a dus barbatu' pe la toate reprezentatele, am verificat toate masinile si pe dinauntru si pe dinafara. Dupa vreo 5 zile de agitatie, mi-am dat 2 palme si m-am potolit, dar acum stiu exact ce simt cei care n-au unde locui si ce manca da-si cumpara BMW.

just me

Mergi la inceput

nadine, wow, 7 luni, ce varsta, sa-ti traiasca fetitzul frumos, la multe lunisoare! si io am admirat-o in poze, e foarte frumoasa.
De unde ai aflat chestia asta cu pusul cerceilor doar la doi ani?! Io habar n-aveam. Am intrebat-o pe pediatra cand i-am facut vaccinul si a zis ca daca kupilul are toate vaccinurile obligatorii facute e ok, pot sa-i fac oricand gaurele pentru cercei. Cica e mai bine sa-i fac acuma cat inca nu stie ce-i cu ea decat cand o avea 2 sau 3 ani si o sa se sperie. Nu mi-a zis nimic despre faptul ca n-ar fi voie?! Io chiar ma gandeam sa intru intr-o bijuterie sa intreb ce si cum dar am zis sa las sa treaca macar o luna de la ultimul vaccin.

arcenciel, multumim de complimente! pe cand vine barza la voi?

lu, ce face anca? merge la réunion? (sau in alte parti fara cicungunia -sau cum s-o mai scrie si asta?!)

chato, fusesi cam silentioasa in ultima vreme... ca de altfel majoritatea frantzuzoaicelor. Va apucarati de curatenia de primavara?!

la frantzuzoaice

Mergi la inceput

revin ca uitai pe anka-maria: aci se gaseste telemea (si alte bunatatzuri romanesti) la magazinele sarbesti care sunt pe langa statia de metrou Chateau d'eau. Mai e unul pe langa statia Colonel Fabien, visàvis de spitalul Saint Louis. Am mai zis io de ele. Poate or fi magazine d'astea si la Lille, sau poate dati o fuga pana aci si faceti provizii.

Mergi la inceput