La France (50)
Raspunsuri - Pagina 10
arcenciel spune:
E cam lung drumul de la Toulouse la Paris pentru telemea!!! Asa ca punem telemeau in cui. De fapt in frigider. Am adus-o cand m-am intors din Romania... Am platit excedent de bagaj, dar a meritat. Si branza si sunculita, care din pacate a fost rasa cu ceapa verde. N-am avut concurenta in fata lui barbat-meu, care pofteste si el la varza calita si la alte chestii de care in Romania i se acrise (ca tot vorbeam de varza :-)
Tocmai de-asta se gandea sa faca branza in casa. A facut deja, dar cu lapte crud, dar cum eu si bebe n-avem voie lapte crud... oricum nu semana nici pe departe cu telemeaua. Insa suntem perseverenti si vrem sa mai incercam. Nu stiti vreun cioban care sa va dea reteta?
Oricum, la cate branzeturi sunt pe aici poate dam de vreuna care sa semene cat de cat. Ca feta de la borcan... seamana , dar de daparte.
E clar ca sunt insarcinata, nu? Vorbesc numai de mancare. Asta fiindca e si pranzul si lui Praslea (care e asteptat sa aterizeze cu tot cu barza in iulie) io fi foame, ca si mie de altfel... Lasam calc. si trecem la cratita.
Va pup si pofta buna!
Aurelia spune:
Buna ziua si de la mine ,intru si eu sa spun BUN VENIT celor trei patru fete noi care au venit de cind n-am mai fost eu pe aici!
Apoi Elenei,"da elena si mie mi-au cerut in 2002 originalele si traduceri legalizate dupa certificatele de nastere ale parintilor pentru cetatenie ,doar ca mie mi le-au cerut de la Nante dupa cele 11 luni de asteptare ,in momentul in care i-mi venise deja cetatenia !
Va urmaresc si eu cu placere si interes ca de obicei ,o zi buna voua (chit ca la noi au anuntat ...zapada)
didita spune:
Buna fetelor! Bine ati venit la noile fete!
Doruletz, ca tot se discuta subiectul spinos al cerceilor la fetite (sau mai bine zis al gaurilor in urechi...) hai ca-mi dau si eu cu parerea! fata mea are 5 ani jumate. I-am acut gauri cand avea doi ani jumate pt ca asa am fost sfatuita de o tanti de la bijuterie pe care o cunosc f bine (prieteni de familie cu sotul si familia sotului de 3 generatii). Argumentul ei a fost ca urechea se mai schimba cand creste si te poti trezi mai tarziu ca gaurile nu sunt cum trebuie (prea sus,prea jos etc). Inaite de peratiunea "gaurile" am fost la doftor care ne-a dat crema anestezianta (elma, aceeasi ca la vaccinuri) si vreau sa spun ca nu a simtit nimic si nu a fost deloc terorizata de ce se intampla (ba dupa era si mandra "maimutica cu cercei") Situatia a evoluat cam asa: la garderie i-au interzis bijuuri , la scoala la fel asa ca... i-am scos si gaurile cred ca s-au cam inchis. Am s-o mai las un pic sa creasca si le refacem.
didita
chatonel spune:
quote:
Originally posted by arcenciel
Buna Chatonel!
Am vazut ca esti la Toulouse, fiindca dand o cautare pe Google cu "telemea, Toulouse" mi-a iesit un topic din forum...
Asta era pe vremea cand aveam pofte... eu si barbata-meu, care dupa 6 ani in Romania are pofte... romanesti. Pana una alta am primit telemea di n Romania Dar ma intreb daca am vreo sansa sa gasesc ceva specialitati romanesti pin zona... Ca sa mai schimbam nitel de foie-gras
Eu stau la vreo 50 km de Toulouse, in Gers, la Samatan... capitala foie-gras-ului. Liniste cat cuprinde ...
O alta intrebare: ai fost la biserica romaneasca din Toulouse?
Astept vesti, merci...
curcubeule, aici e un magazin cu produse turcesti unde este telemea, mai grasa ca acasa, da seamana ceva. se mai gaseste si varza murata (da e in itet nu in saramura), dulceata de visine, de trandafiri, halva. Au si vinete foarte bune pt salata.
Produse ro nu sint.
La biserica ro am fost demuuult, acu 7-8 ani, de pasti. Nu mi-a placut cine-stie-ce, asa ca nu am renuvelat experienta. In fine, nici nu sint io prea bisericoasa, era mai mult de curiozitate.
In rest, e un resto nou care are si specialitati ro, nu am acum numele in cap, dar ma pot interesa, daca vreti sa va duceti.
Mai este onlinero parca, uite-aci link, ei mai au activitati cind si cind, nu pot sa spun mai mult despre ei pt ca nu fac parte din asso :
http://www.onlinero.com/roumanie_TOULOUSEL_association_francoroumaine=109.html
Toulouse, la ville rose
arcenciel spune:
Merci Chatonel,
Dar tousi nu mi-ai zis unde e magazinul ala turcesc. Ma duc maine "la oras" si poate poate il gasesc...
Cat priveste biserica, am citit in La Depeche despre o biserica care s-a deschis anul trecut, cu preot roman. As vrea sa merg de Paste, e totusi o sarbatoare importanta.
Cat priveste asociatia, stiam de ea, dar nu am de gand sa aderez, nu imi plac "bisericutele" :-)
chatonel spune:
ah, tu chiar esti chitita pe haleala :))
Magazinul se numeste Alidis si este in zona industriala Thibaud. Zona asta industriala e pe linga Carrefour Portet. Il verificai si e si in lespagesjaunes.fr. Il cheama Alidis Plus.
Bafta la cumparaturi.
Toulouse, la ville rose
blue77 spune:
Salut fetelor
dupa o lipsa de 4 luni aproape intru sa va fac un mic cucu.
Am terminat aproape formationul meu asa ca o sa am mai mult timp liber de acum incolo...
Noi suntem ok, Marc e bine dupa o luna jumatate de boli diverse luate de la halte garderie :(.Am avut saptamani de cosmar aproape am regretat ca l-am dus, dar infine trebuie mers inainte mai ales ca asa greu am gasit un loc.
Redi si noi stam chiar langa Versailles, la Chaville.
Din pacate nu prea sunt multe locuri de mers cu piticii mai ales cand e frig. Cum se incalzeste se schimba povestea.
Fetele cele noi, bine ati venit si din partea mea.
Va pup
Cristina
Chuny spune:
quote:
Originally posted by nadine2004
Lu, cred ca Sibylle asteapta seara sa ne dea vestea cea mare!
Hai mai Sib, mai, ca eu abia astept!!!
Dar Aura ce mai face?
Nadia si dragostea ei, Anaïs Alexia( 21 AUGUST 2005)
Mai Nadia, mai !!! Eu nu stiu despre ce vorbesti ? Ce veste vrei sa dau ???
Sibylle 12 saptamâni
Va pup !!!
Otilia spune:
quote:Wowwww!!!! Ce veste!!! Sarcina usoara "Sibylle 12 saptamâni "! Un sanatos!!! Cred ca esti in
Originally posted by Sibylle
Ce veste vrei sa dau ???
Sibylle 12 saptamâni
Zic si eu cam tirzior bun sosit noilor venite in club!
Doruletz, bine v-ati intors!!! Cum a fost pina la urma cu carucioru', l-ati plimbat si pe el? Doamne, dar te ruineaza dadaca partajata pentru micuta Alex! Si aici li se pare enorm de scump 2 euros si ceva de ora, cu gramada de alocatii pe care o primesc, la sfirsit de luna nu dau decit vreo suta de euros din buzunar si si din astia isi mai recupereaza la anul din impozite...
Cit despre gauri in urechi: noi n-avem inca. Avem o prietena bijutiera si ne-a zis ca nu fac la fetite asa de mici. Nu ne grabim ca n-avem de ce!
Iar au disparut multe fete de pe aici... Doina aparuse si a disparut iar. Geo a disparut total, Samsara si ea... Fetelor, ne mai cititi? Coucou!!!
Gata, ma duc la
"La beauté est une demi-faveur des dieux, l’intelligence en est une entière."
Otilia spune:
quote:Sa-ti zic eu ce parere am.
Originally posted by spic de grau
Apropo de nounou: o prietena a gasit de vreo 2 saptamani, o dadaca ptr baietelul ei de 9 luni. Saptamana trecuta, in 2 randuri, copilul i-a adormit de la ora 18:00 pana la ora 7 dimineata. Asta dupa ce ca ziua mai dormise inca 2 ore dimineata si alte 2 ore la pranz.
Voua vi se pare normal? Dav nu a dormit niciodata asa mult. I-am spus sa urmareasca daca se mai repeta, si eventual sa mearga cu el la medic (mie mi-e teama sa nu ii dea ceva de somn..)
Voi ce parere aveti?
E normal. La cursuri am invatat ca un bebelus doarme cam 18 ore pe zi la nastere, 16 ore la 6 luni, 15 ore la 9 luni, cam 14 ore la un an, cam 11 ore la 4 ani, cam 10 ore la 6 ani si ajunge progresiv la 8 ore pe la 15 ani. Unele persoane au mai multa nevoie de somn, altele mai putin. Chiar daca "standardul" este de 8 ore pe zi la adulti, eu una ma simt mult mai bine daca dorm 9-10 ore (si o fac atunci cind pot sa-mi permit), alte persoane se odihnesc perfect in 5-6 ore de somn, suntem diferiti.
Din cite zici tu, bebelusul acesta a dormit 11 ore noaptea + 2x2ore ziua, un total de 15 ore, nimic anormal la 9 luni, e perfect incadrat in "norme". Si apoi poate ca are nevoie de mai mult somn in acest moment, poate avea o perioada de crestere sau poate ca este mai solicitat (jocuri, plimbari) in timpul zilei. Sau poate ca nici n-a dormit chiar atit, de unde stie nounou sau mamica lui ca nu s-a putut trezi si juca linistit in patut? Uneori pun copiii la somn si cred ca dorm (nu fac nici un zgomot), ca mai apoi sa-mi dau seama ca stau in patut, eventual se joaca linistiti. Dar oricum, daca prietena ta n-are incredere deplina in nounou, c'est pas la peine, e groaznic sa suspectezi lucruri asa de grave. Si pentru mamica si pentru nounou.
Multa bafta!
"La beauté est une demi-faveur des dieux, l’intelligence en est une entière."