La France (50)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabgabriela spune:

anka-maria,ai "postat " in acelasi timp cu mine.Pot sa-ti spun ca nici cu "Atlassib-ul" nu mai poti trimite alimente perisabile!La fel cotrobaie peste tot !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Buna fetele,

Bag si eu nasul nitel pe aici .

Apropo de pachete, nu stiu daca v-am spus, dar tata cnd a venit cu Eurolines-ul, in noiembrie, i-a controlat la unguri in bagaje si le-a aruncat mancarea (fripturicile de pui). Bine ca tata a avut altceva de papa ca altfel ramanea nemancat!.

Corina imi pare rau sa aud ca trebuie sa va operati. Va tin pumnii si ma rog la Dumnezeu sa va faceti bine repede!

Redi - bine ai venit! Noi stam la 7 statii de RER C de voi (la Massy). Iar David al meu are 2 ani!

Lili - David e la cresa de la 18luni. Cred ca stii ca m-am tot vaitat pe aici, de cate ori Dav a fst bolnavior.Cica e normal pana isi face anticorpii sa se tot imbolnaveasca in colectivitate. Deci - nu te mira daca se va imbolnavi in primele 3 luni.
Un avantaj al cresei ar fi socializarea (Dav era f timid inainte). Si apoi, in cazul nostru: la cresa vorbeste in franceza, si acasa romaneste (si vad ca le pricepe pe amandoua).
Mi-a fst intotdeauna teama sa il las cu o nounou (l-as fi lasat doar cu draga de Otilia, dar ea e prea departe de noi), ptr ca am auzit numai povesti de groaza.

Apropo de nounou: o prietena a gasit de vreo 2 saptamani, o dadaca ptr baietelul ei de 9 luni. Saptamana trecuta, in 2 randuri, copilul i-a adormit de la ora 18:00 pana la ora 7 dimineata. Asta dupa ce ca ziua mai dormise inca 2 ore dimineata si alte 2 ore la pranz.
Voua vi se pare normal? Dav nu a dormit niciodata asa mult. I-am spus sa urmareasca daca se mai repeta, si eventual sa mearga cu el la medic (mie mi-e teama sa nu ii dea ceva de somn..)
Voi ce parere aveti?

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiss spune:

buna, fetele!!! cica a venit primavara? (calendaristic, adica), ca io n-o vad pe nicaieri, din contra ...mai astept, poate apare ...
in alta ordine de idei: am pus si io, ca tot omu, pachet la atlassib, spre ro...ma duc, ca floarea, cu geanta de rafie (pt prima data in viata mea, de unde pina acum strimbam din nas cind vedeam cite una!!!). cum intru, ma ia nenea ala de-acolo in primire: "nu mai acceptam genti de rafie, doar genti normale sau cutii de carton"...imi blestem zilele pt ideea cu rafia (in definitiv, cine m-a pus sa nu-mi ascult instinctele???), si-l intreb daca nu au cutii, chiar contra-cost, ca sa transbordez lucrurile...se uita siderat la mine, si-mi zice ca nu-l intereseaza, ca asa a primit ordin, si gata!!!! imi vine sa-l omor, dar imi dau seama ca romineste ma pot certa, deci de ce sa nu-mi vars nervii pe el, acolo??? ...la tzanc apare o mina care-mi intinde vreo 2 cutii de carton ...vreau sa va mai spun, ca mai aveam si-o geanta, si nu s-a uitat in nici un bagaj, sa ma controleze, doar m-a pus, ca si pe ceilalti de-acolo, sa scriu in formularul ala de-l completam, ca declar pe propria-mi raspundere ca n-am bani, aur, electronice nedeclarate...cam atit, in rest tot spunea ca, la vama, pot lua la intimplare o geanta-doua, s-o controleze, si daca gasesc mincare suspecta, o arunca...de ex, cineva avea chiar conserve, dar de porc, si nu i-a zis nimic...happy-end...

va las, acum, si va doresc o saptamina plina de soare, macar in suflet...pupici

mami de pui (23 sept 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blinky spune:

buna! N-am prea intrat pe forumul vostru, dar cum vad ca sunteti de mare ajutor pt micile informatii cotidiene, cred ca s-ar putea sa va rog si eu ceva caci am nevoie de niste sfaturi: ma tot bat la cap colegii francezi sa-i duc intr-un restaurant romanesc aici la Paris. Eu am fost o data la Doina, dar nu cred ca vreau sa repet experienta. Sau in fine, doar in caz de forta majora...Nu cunoasteti voi alt restaurant cu specific romanesc in Paris?
Va multumesc anticipat,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Gabriela,procura am facut-o la ambasada la Paris, nu costa "decit" 45 de euro...Pentru pasaport si alte alea ai informatii aici:
http://www.amb-roumanie.fr/cons1_ro.html[/url]aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Blinky eu am fost la un restaurant romanesc care e aproape de gare de Lyon n,u mai stiu exact numele dar nu pot spune k mi-a placut.Ma mir de Doina pentru ca am intalnit o gramada de francezi in Romania care imi spuneau ca cei mai buni mici i-au mancat la Doina..

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blinky spune:

Pb cu Doina nu a fost de mancare neaparat, ci mai ales de raportul calitate-pret (exagerat, 12-13 euro pt un ardei umplut!!)si de atmosfera (kistch, Etno Tv la televizor, un serviciu cam brutal, si niste toalete indoielnice)
Dar cum ziceam daca e musai merg acolo, ca macar mancarea e oarecum reprezentativa....
Mersi pt idee insa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliprejbeanu spune:

Servus

gabgabriela & spic de grau sarut'mâna pentru sfaturi in legatura cu cresa/nounou. Noi am fi nevoiti sa-l dam pe bebe la cresa/nounou din septembrie ceea ce inseamna ca piciul nostru va avea cam 6 luni. Sincer mi se pare tare mititel pentru cresa .
Cu nounoul îi povestea legata de increderea pe care o ai in femeia respectiva, cum decizi daca curentul trece intre ea si bébé si nu ai suprize neplacute . Asa ca suntem in mare dilema dar sper sa gasim o solutie convenabila.

V-am pupacit
Lilibébé

File din povestea unui pui de om

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arcenciel spune:

Buna seara frantuzoiacelor!
Voiam sa stiu daca vreuna din voi locuieste in zona Toulouse sau in Gers, in apropiere de Auch. Cum intre sarcina care avanseaza si celebrul "recipisee" pe care l-am asteptat 3 luni nu am avut cum sa imi caut de lucru, iar acum e nitel cam tarziu, imi lipsesc contactele in afara mediului familial (foarte calduros de altfel, dar exclusiv francez).
Astept vesti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabgabriela spune:

Elena,

Merci ptr informatii.Procura "speciala" ptr actul de casatorie costa 100 euro ,plus 135 taxe consulare ptr inregistrarea ei ,plus ce se va mai ivi...Cam scump un pasaport romanesc!Ma intreb sincer daca am sa-l mai fac ,caci si asa nu ma foloseam de el.Era doar "par amour du pays".

Praslea mea e bolnava.Am fost cu ea la doctor si are gripa.Mi-a zis sa ma astept la 4-5 zile de febra!Si poate sa le-o dea si surorilor.Cum impart totul...nu ar fi exclus !

Numai bine !

Mergi la inceput